Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Σημερα ειδα και το woman under the influence, οτι και να πουμε ειναι λιγο, απιστευτες ηθοποιιες και απο τη rowlands και απο τον falk! οταν το εβλεπα μου ηρθε στο μυαλο μια ταινια που ειχα δει πριν κανα 2 χρονια και ειναι απο τις αγαπημενες μου enjoy μαγκες  :rockon: :rockon: :rockon:

Εύγε φίλε! Η Ρόουλαντς, είναι ανεπανάληπτη ηθοποιός!
Και το Midnight Cowboy, ωραία ταινία και μπράβο που την θυμήθηκες.
Πανέμορφη και έξυπνη μαύρη κωμωδία με στοιχεία road movie, που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι και η ακόλουθη, που πηγαίνει την ερωτική ιστορία σε άλλη διάσταση. Ο Tom Waits, όλα τα λεφτά:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Επειδή στις προηγούμενες σελίδες, έγινε αρκετός λόγος για την ταινία The Revenant, και ειδικά για τη σκηνή
με την αρκούδα, θα ήθελα να ενημερώσω τους συναδέλφους, ότι πίσω από την αρκούδα, κρύβεται ο κασκαντέρ Γκλέν Ένις
από το Βανκούβερ. Η αρκούδα δημιουργήθηκε ψηφιακά με βάση τις κινήσεις του κασκαντέρ. Ας ακούσουμε, όμως, τι λέει ο τύπος (που έχει και αρκετό χιούμορ, όπως φαίνεται):

«Δεν υπήρξε ποτέ αρκούδα στο σκηνικό. Η πλησιέστερη - από όσο ξέρουμε - ήταν στον ζωολογικό κήπο του Κάλγκαρι» δήλωσε ο Γκλεν Ενις στην Global News. Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στις πρόβες, φορούσα ένα μπλε κοστούμι με κεφάλι αρκούδας. Προφανώς αυτό δεν υπάρχει στην ταινία, αφού υπήρξε επεξεργασία. Ο σκηνοθέτης όμως επέμενε η... μπλε αρκούδα να κινείται ακριβώς όπως μία αληθινή».

Σύμφωνα με τον Γκλεν, ο ρόλος συχνά απαιτούσε να περνά αρκετό χρόνο ιδιαίτερα κοντά στον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Όπως εξηγεί: «Ηθελαν το στόμα της αρκούδας να είναι χαμηλά στην πλάτη του. Επρεπε να τραβήξω το μπουφάν του με το χέρι μου για να φαίνεται σαν να το τραβούν τα σαγόνια της αρκούδας. Για να το πετύχω αυτό, το πρόσωπό μου ήταν ουσιαστικά... στα οπίσθιά του. Το πρόσωπό μου ήταν στα οπίσθια του Λεονάρντο για αρκετό χρόνο. Καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να είναι φαντασίωση κάποιων, αλλά δεν ήταν δική μου!».

πηγή:

Συνημμένα

• arkouda.25.1.jpeg.jpg
    arkouda.25.1.jpeg.jpg
    40,4 KB · Εμφανίσεις: 20
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Μιλώντας και πάλι για το The Revenant, αξίζει για τους σινεφίλ της παρέας μας
να παρουσιαστεί ένα ωραίο συγκριτικό πείραμα σκηνών, απ' όπου φαίνονται τα (επιτηδευμένα) δάνεια του Ινιαρίτου από τον Ταρκόφκι.
Φυσικά, ο Ινιαρίτου δεν έχει έλλειψη ιδεών ή ανεπάρκεια ταλέντου, αλλά φαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο, αποδίδει κάποιου είδους τιμή
στον γίγαντα Ταρκόφσκι, για δικούς του λόγους. Αλλιώς δεν εξηγείται...

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
Εύγε φίλε! Η Ρόουλαντς, είναι ανεπανάληπτη ηθοποιός!
Και το Midnight Cowboy, ωραία ταινία και μπράβο που την θυμήθηκες.
Πανέμορφη και έξυπνη μαύρη κωμωδία με στοιχεία road movie, που σου συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι και η ακόλουθη, που πηγαίνει την ερωτική ιστορία σε άλλη διάσταση. Ο Tom Waits, όλα τα λεφτά:

Μολις την εβαλα να κατεβαινει! Eida kai to revenant νωριερα. Τελικα αξιζει, ειναι καλη ταινια, ο di caprio παιζει καλα, εχει ωραια τοπια, κατι φορες το παρακανει λιγακι με εφφε, και λιγακι με τα flashback αλλα θα σαρωσει πιστευω στα οσκαρ επειδη το di caprio τον παε γενικα τα αμερικανακια :rockon:

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
Όποιος δεν αγαπά τον θείο-Μπομπ, έχει πρόβλημα και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας!!!!!!!!!
Από γουέστερν, πέρα από τα παραπάνω και τα πολύ γνωστά κλασσικά που τα ξέρουν όλοι και έχουν πάρει την θέση που τους αρμόζει στην ιστορία, να παραθέσω τα δύο παρακάτω που δεν είναι ακριβώς γουέστερν, αλλά μάλλον λαμβάνουν χώρα στην Άγρια Δύση και σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Aξίζουν.
Το ravenous καλη ταινια, το ειδα σημερα το μεσσημερι! Σε ρολο κανιβαλλου ο τρελακιας robert carlyle, κλασικη σκοτσεζικη προφορα βλεπε trainspotting, για μενα αξιζει ενα 7/10

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Το ravenous καλη ταινια, το ειδα σημερα το μεσσημερι! Σε ρολο κανιβαλλου ο τρελακιας robert carlyle, κλασικη σκοτσεζικη προφορα βλεπε trainspotting, για μενα αξιζει ενα 7/10

;)

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Σημερα ειδα και το woman under the influence, οτι και να πουμε ειναι λιγο, απιστευτες ηθοποιιες και απο τη rowlands και απο τον falk! οταν το εβλεπα μου ηρθε στο μυαλο μια ταινια που ειχα δει πριν κανα 2 χρονια και ειναι απο τις αγαπημενες μου enjoy μαγκες  :rockon: :rockon: :rockon:

Παίχτη δες και το HUSBANDS(αν το βρεις πουθενά) του Κασσαβέτη. Η απόλυτη ταινία αντρικής φιλίας και γενικά αντρικής ταινίας από την άποψη ότι δεν είναι για γυναίκες.
Και μιας κι έπιασα το κομμάτι "αντρική φιλία", να μνημονεύσω μια ελληνική ταινία. Ας δίνουμε τα εύσημα μερικές φορές και στον ελληνικό κινηματογράφο όταν το αξίζει. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά η συγκεκριμένη ταινία μου μίλησε όσο ελάχιστες(απ' οποιαδήποτε χώρα).Ίσως επειδή είναι και της γενιάς μου και δείχνει τοποθεσίες και καταστάσεις οικείες. Αλλά το κάνει πιστεύω με πολύ έντιμο και πετυχημένο τρόπο. Μιλάω για τους  Α Π Ο Ν Τ Ε Σ  του Γραμματικού. Γυρισμένο στη Σαλαμίνα, περιγράφει μια αντροπαρέα 6 ατόμων και την εξέλιξη των σχέσεών τους μέσα στην επταετία 1987-1994.
Εξαιρετικό.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Παίχτη δες και το HUSBANDS(αν το βρεις πουθενά) του Κασσαβέτη. Η απόλυτη ταινία αντρικής φιλίας και γενικά αντρικής ταινίας από την άποψη ότι δεν είναι για γυναίκες.
Και μιας κι έπιασα το κομμάτι "αντρική φιλία", να μνημονεύσω μια ελληνική ταινία. Ας δίνουμε τα εύσημα μερικές φορές και στον ελληνικό κινηματογράφο όταν το αξίζει. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά η συγκεκριμένη ταινία μου μίλησε όσο ελάχιστες(απ' οποιαδήποτε χώρα).Ίσως επειδή είναι και της γενιάς μου και δείχνει τοποθεσίες και καταστάσεις οικείες. Αλλά το κάνει πιστεύω με πολύ έντιμο και πετυχημένο τρόπο. Μιλάω για τους  Α Π Ο Ν Τ Ε Σ  του Γραμματικού. Γυρισμένο στη Σαλαμίνα, περιγράφει μια αντροπαρέα 6 ατόμων και την εξέλιξη των σχέσεών τους μέσα στην επταετία 1987-1994.
Εξαιρετικό.

Ναι πολύ καλή ταινία, με τον αντιήρωα Νίκο Γεωργάκη. Περιγράφει διαχρονικές καταστάσεις που όλοι -φεύ- έχουμε ζήσει κάποτε...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Χθες το βράδυ το STAR είχε (πάλι) την εκπληκτική ταινία του Stanley Kubrick "Eyes Wide Shut" (Μάτια ερμητικά κλειστά).
Δεν την είδα (πάλι, ολόκληρη) γιατί την έχω μάθει απ' έξω από τις τόσες φορές που την έχω δει, αλλά όποιος ΔΕΝ την έχει δει, να πάει να την νοικιάσει από το videoclub του και να τη δει.
Δεν θα χάσει.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Και το faces είναι απ τα αριστουργήματα του Κασαβετις

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Κι ακολουθούν τα a woman under the influence και Νύχτα πρεμιέρας

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Χθες το βράδυ το STAR είχε (πάλι) την εκπληκτική ταινία του Stanley Kubrick "Eyes Wide Shut" (Μάτια ερμητικά κλειστά).
Δεν την είδα (πάλι, ολόκληρη) γιατί την έχω μάθει απ' έξω από τις τόσες φορές που την έχω δει, αλλά όποιος ΔΕΝ την έχει δει, να πάει να την νοικιάσει από το videoclub του και να τη δει.
Δεν θα χάσει.
Με το ζορι την ειδα μια φορα,καμια σχεση με στανλει κιουμπρικ...αφου και ο ιδιος δεν την αντεξε και πεθανε λιγο πριν παιξει στις αιθουσες.

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Μη λέτε μαλακιες μια χαρά ταινία είναι

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Που το ειδες το μια χαρα, Μιλαμε για κιουμπρικ και οχι για κανα τυχαιο.Πολυ μετρια ταινια για αυτα που μας ειχε συνηθισει  ;)

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Δεν θα χάσει.

σπουδαια ταινια,μπουρδελιαρικη
το βραδυ του τομ κρουζ απιστευτο
:hi:

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Καλα αμα το θετεις ετσι, καλη ειναι για μπουρδελιαρικη ταινια αλλα για εκει μονο. :grin:

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Καλα αμα το θετεις ετσι, καλη ειναι για μπουρδελιαρικη ταινια αλλα για εκει μονο. :grin:

εχει ωραιο κλιμα
νικολ απαιχτη
τα οργια τα μουνακια
τι αλλο θες δηλαδη
δειχνει και ανθρωπινες σχεσεις παντρεια γαμος δειχνει και τον θανατο με την πελατισσα που τον γουσταρε ,δειχνει και τους τρελαρες τους γιαπωνεζους με την πιτσιρικα
εμενα μ αρεσει :grin:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Με το ζορι την ειδα μια φορα,καμια σχεση με στανλει κιουμπρικ...αφου και ο ιδιος δεν την αντεξε και πεθανε λιγο πριν παιξει στις αιθουσες.
Δεν θα κάτσω να αντιδικήσω μαζί σου.
Είναι απ' τις ταινίες που ενώ δεν έχουν λόγο ύπαρξης, είναι εξαιρετική. Σαν τέχνη. Η 7η.

Άλλη μια τέτοια είναι το "Τhe Game" με τον Michael Douglas.
Κι αυτή δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Αλλά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Θες κι άλλη?
Being There (1979) - Peter sellers (Δεν πρόλαβε κι αυτός να την τελειώσει: Πέθανε πριν τελειώσουν τα γυρίσματα).

Όπως σου είπα όμως, περί γούστου ουδείς ψόγος.
Ο ένας βλέπει Fellini, και ο άλλος βλέπει The Curse of the Black Pearl (2003, αυτό με τη φάτσα με το χταπόδι εννοώ, συγχωρήστε με αν κάνω λάθος στον τίτλο) με τον Johnny Depp, και τρελλαίνεται, και λέει "εργάρα". Και μαζεύει και εκατομμύρια.
Εγώ τι άλλο να πω?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom