Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 653K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
το creed με σταλλονε κατι σαν συνεχεια του ροκυ με μπαλμποα προπονητη και γιο του απολλο μποξερ στα πρωτα του βηματα

αξιοπρεπες
καλη ερμηνεια σταλλονε ,υποψηφιος στο β ανδρικο

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475
Τις καλημέρες μου!!!
Ο Ντι Κάπριο είναι ένας από τους καλύτερους της γενιά του και όχι όλων των εποχών και όπως γράφει ο φίλος drax έχει κάνει πολύ καλύτερες ερμηνείες!!!!
Θα συμφωνήσω 100% με τον kosamf....το revenant είναι τεχνικό επίτευγμα και εντελώς ανούσια ταινία!!!
Αλλά η καρδιά μιας ταινίας είναι οι ερμηνείες και το μυαλό το σενάριο...τι να την κάνω την τεχνικά άρτια σκηνοθεσία, αν βλέπω ένα τεράστιο κενό επί 2 ώρες?
Π.χ. θεωρώ τον Μάικλ Μαν πολύ ανώτερο του Ινιαρίτου.....στην τελευταία του ταινία Blacκhat, την "έσωσε" η σκηνοθεσία του, αλλά τι να το κάνω αφού γενικά η ταινία ήταν πατάτα χωρίς σενάριο και ερμηνείες?

H συγκριση Μανν - Ινιαριτου δεν ειναι "δόκιμη", γιατι παιζουν σε διαφορετικα ταμπλο:

Ο Ινιαριτου εκανε, μεχρι τωρα, προσωπικες - υπαρξιακες ταινιες, με στοιχεια δρασης κ' σασπενς.
Ο Μανν εκανε και κανει περιπετειες, ή θριλερ, οπου οι ηρωες υπηρετουν την πλοκη.

Προσωπικα, θεωρω το Insider σεμιναριο σκηνοθεσιας, και το Heat, σεμιναριο αισθητικης του σινεμα (ισως το μονο εγχρωμο νουαρ, μαζι με το Blade Runner).
ΟΜΩΣ ειναι ταινιες που δεν μιλουν για τον ανθρωπο. Και δεν συγκινουν κανεναν, προσωπικα.

Αντιθετα, στον Ινιαριτου, εχουμε συναισθηματα.
Θεωρω πως κανει πιο ουσιαστικο - τολμηρο σινεμα, ακολουθωντας, παντα, τις νορμες του "εμπορικου", αλλά προσθετοντας και δικα του, ριζοσπαστικα στοιχεια (μεγαλες διαρκειες, μεγαλα μονοπλάνα, ωμες σκηνες βίας...)

Εν ολιγοις, θεωρω τον Ινιαριτου, μαζι με το συμπατριωτη του, Κουαρον (σε 2η μοιρα), ως τους 2 μεγαλυτερους σκηνοθετες αυτη τη στιγμη. Κανουν ευχαριστες και, παραλληλα, ουσιαστικες ταινιες. Ειναι "μαστορες" ΚΑΙ αφηγητες.

Ο PTA, ανηκοντας στην ιδια γενια, εχει αφησει 2-3 αριστουργηματα, αλλά επικεντρωνεται στην ατμοσφαιρα, κανει μεγαλες κοιλιες, κι απευθυνεται σε πιο σινεφιλ κοινο (δλδ πρεπει να πας στην αιθουσα θετικα προδιατεθειμενος για να τον δεις).
Οι Coen ψιλομαλακιζονται - παροτι εχουν βγαλει, κι αυτοι, εργα τεχνης. Συγκρινω το στυλ τους με του PTA. Πλατειαζουν και γινονται (συνειδητά) ψευτοκουλτουρέ.

Ο Nolan ειναι στ' αλλο ακρο: Μονο σασπενς και σκηνες δρασης.
Αν και ξεκινησε με ΜΕΓΑΛΕΣ περγαμηνες, για κατι παραπανω.

Ε, περα απ' αυτους παμε σε ειδικοτερες κατηγοριες (Leigh, Farhadi, Mungiu, Tarr, Ceylan, Wong Kar Wai...), που δεν εχουν την καθολικοτητα ολων των παραπανω, κι ανηκουν στο "καλλιτεχνικο σινεμα".

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
H συγκριση Μανν - Ινιαριτου δεν ειναι "δόκιμη", γιατι παιζουν σε διαφορετικα ταμπλο:

Ο Ινιαριτου εκανε, μεχρι τωρα, προσωπικες - υπαρξιακες ταινιες, με στοιχεια δρασης κ' σασπενς.
Ο Μανν εκανε και κανει περιπετειες, ή θριλερ, οπου οι ηρωες υπηρετουν την πλοκη.

Προσωπικα, θεωρω το Insider σεμιναριο σκηνοθεσιας, και το Heat, σεμιναριο αισθητικης του σινεμα (ισως το μονο εγχρωμο νουαρ, μαζι με το Blade Runner).
ΟΜΩΣ ειναι ταινιες που δεν μιλουν για τον ανθρωπο. Και δεν συγκινουν κανεναν, προσωπικα.

Αντιθετα, στον Ινιαριτου, εχουμε συναισθηματα.
Θεωρω πως κανει πιο ουσιαστικο - τολμηρο σινεμα, ακολουθωντας, παντα, τις νορμες του "εμπορικου", αλλά προσθετοντας και δικα του, ριζοσπαστικα στοιχεια (μεγαλες διαρκειες, μεγαλα μονοπλάνα, ωμες σκηνες βίας...)

Εν ολιγοις, θεωρω τον Ινιαριτου, μαζι με το συμπατριωτη του, Κουαρον (σε 2η μοιρα), ως τους 2 μεγαλυτερους σκηνοθετες αυτη τη στιγμη. Κανουν ευχαριστες και, παραλληλα, ουσιαστικες ταινιες. Ειναι "μαστορες" ΚΑΙ αφηγητες.

Ο PTA, ανηκοντας στην ιδια γενια, εχει αφησει 2-3 αριστουργηματα, αλλά επικεντρωνεται στην ατμοσφαιρα, κανει μεγαλες κοιλιες, κι απευθυνεται σε πιο σινεφιλ κοινο (δλδ πρεπει να πας στην αιθουσα θετικα προδιατεθειμενος για να τον δεις).
Οι Coen ψιλομαλακιζονται - παροτι εχουν βγαλει, κι αυτοι, εργα τεχνης. Συγκρινω το στυλ τους με του PTA. Πλατειαζουν και γινονται (συνειδητά) ψευτοκουλτουρέ.

Ο Nolan ειναι στ' αλλο ακρο: Μονο σασπενς και σκηνες δρασης.
Αν και ξεκινησε με ΜΕΓΑΛΕΣ περγαμηνες, για κατι παραπανω.

Ε, περα απ' αυτους παμε σε ειδικοτερες κατηγοριες (Leigh, Farhadi, Mungiu, Tarr, Ceylan, Wong Kar Wai...), που δεν εχουν την καθολικοτητα ολων των παραπανω, κι ανηκουν στο "καλλιτεχνικο σινεμα".

Ενδιαφέροντα αυτά που παραθέτεις και κατά βάση συμφωνώ.
Θα σου πω που διαφωνώ μόνο. Ο Μάικλ Μαν είναι πολύ μεγάλος σκηνοθέτης και τον έχω πάρα πολύ ψηλά, αλλά δεν έχει την συνέπεια άλλων του βεληνεκούς του. Παρόλα αυτά νομίζω ότι οι καλύτερες ταινίες του είναι πολύ ανθρωποκεντρικές και εμβαθύνει πολύ στον ψυχισμό των ηρώων του. Και στο HEAT(όχι μόνο στους κεντρικούς χαρακτήρες μάλιστα) και στο MANHUNTER και στο INSIDER και κυρίως στο COLLATERAL που την θεωρώ περισσότερο κοινωνική-ψυχολογική ταινία και λιγότερο περιπέτεια.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Απο την γενια του ειναι ο καλυτερος δεν το συζηταω και προσωπικα των θεωρω και εναν απο τους καλυτερους ηθοποιους.

Aπό την γενιά του είναι μέσα στους καλύτερους. Αν και νομίζω Μπέιλ, Χαρντι, Xοακίν Φίνιξ και Τζίλενχαλ μου έχουν δείξει πιο καλά δείγματα ως τώρα. Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι στις επιλογές του και τους ρόλους που διαλέγει, είναι πιο συνετός.

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
Aπό την γενιά του είναι μέσα στους καλύτερους. Αν και νομίζω Μπέιλ, Χαρντι, Xοακίν Φίνιξ και Τζίλενχαλ μου έχουν δείξει πιο καλά δείγματα ως τώρα. Αν και πρέπει να παραδεχτώ ότι στις επιλογές του και τους ρόλους που διαλέγει, είναι πιο συνετός.
φιλε συμφωνω απολυτα phoenix kai gyllenhaal ειναι πολυ δυνατοι, πολυ ομως γουσταρω fassbender και edward norton αν και λιγο πιο μεγαλος!! πολυ δυνατοι ηθοποιοι!! μονο που θυμαμαι american history x ανατριχιαζω :rockon: δεν εχω δει αν εχετε σχολιασει αλλα το night crawler με gyllenhaal γαμαει και δερνει! ο τυπος για να παιζει το ρολο ειχε χασει καμια 20αρια κιλα! Απιστευτο παιξιμο! ο τυπακος φαινεται εντελως ψυχακιας με τρελη αληθοφανεια! φοβερος  πραγματικα!! εχει μαλλον καλλιτεχνικη ριζα απο γιαγια jamie lee curtis

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
φιλε συμφωνω απολυτα phoenix kai gyllenhaal ειναι πολυ δυνατοι, πολυ ομως γουσταρω fassbender και edward norton αν και λιγο πιο μεγαλος!! πολυ δυνατοι ηθοποιοι!! μονο που θυμαμαι american history x ανατριχιαζω :rockon: δεν εχω δει αν εχετε σχολιασει αλλα το night crawler με gyllenhaal γαμαει και δερνει! ο τυπος για να παιζει το ρολο ειχε χασει καμια 20αρια κιλα! Απιστευτο παιξιμο! ο τυπακος φαινεται εντελως ψυχακιας με τρελη αληθοφανεια! φοβερος  πραγματικα!! εχει μαλλον καλλιτεχνικη ριζα απο γιαγια jamie lee curtis

Ναι, το Νόρτον δεν τον έβαλα γιατί είναι μεγαλούτσικος πια. Τον Φασμπέντερ τον ξέχασα. Πολύ δυνατός και διαθέτει κάτι παραπάνω από τους υπόλοιπους. Έχει εκτόπισμα σαν παρουσία. Είναι επιβλητικός. Κι αυτό είναι στοιχείο με το οποίο γεννιέσαι, δεν αποκτάται.
Ο Τζίλενχαλ έχει νομίζω πατέρα σκηνοθέτη αλλά δεν έχει σχέση με Τζέιμι Λι Κέρτις. Τουλάχιστον όχι εξ αίματος απ' όσο ξέρω.

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
His extended family is also in the movie biz, as Paul Newman is his godfather (no big deal) and Jamie Lee Curtis is his godmother. σορρυ, ειναι απλως νονα  :rockon:

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
Καλησπερα μαγκες! μου φαινεται το νημα εχει κοιμηθει για τα καλα!ξυπνατεεεε :rockon: Την τελευταια εβδομαδα ειδα την ταινια που ειχε προτεινει συναγωνιστης πιο πανω Αποντες 1996, γενικα ωραια ταινια αλλα αρκετα στεναχωρη θα ελεγα, κοινως δραμα, βγαλμενο απο την πραγματικη ζωη κατα τ αλλα, δειχνει πως επιδρα ο χρονος πανω στις παρεες, οσο περναει ο καθενας κανει τη ζωη του, αλλος διοριζεται, αλλος φευγει για εξωτερικο, αλλος πεθαινει, αλλος αυτοκτονει κτλ, γενικα πως ο χρονος επιδρα στις ανθρωπινες σχεσεις. Επισης πολυ ωραια η τελευταια σκηνη, που ειναι ακριβως οπως και η πρωτη, προφανως εννοει οτι το μονο που αλλαζει ειναι η διαφορετικη παρεα, ο χρονος ειναι παντα αμειληκτος, αξιζει σιγουρα να τη δειτε, αφηνει παντως μια πικρη γευση στο τελος. Μαγκες εδω δινω τα ρεστα μου, η ταινια αξιζει ισως και για 10/10, ο μονος λογος που δινω 9/10 ειναι οτι το απολυτο προοριζεται μονο για ελαχιστες ταινιες. Πραγματικα απιστευτη ταινια, με φοβερα νοηματα και πιστη αποτυπωση της πραγματικοτητας, διαφθορα, σαπιο πολιτικο συστημα, πως ο ενας ειναι κατωτερος απο τον αλλο, πως τα λεφτα ειναι που μετρανε και μονο, σπανια δυστυχως βλεπουμε τετοιες ταινιες, μην το χασετε :rockon: τελος ειδα και αυτη βασικα μου κινησε την περιεργεια που στο imdb εχει μεσο ορο πανω απο 7. Ωραια ταινιουλα γενικα, εχει αγωνια, εχει ενδιαφερον, σαν αγωνιας και light θριλερακι 6,5/10 για μενα! αυτα τα ολιγα μαγκες, περιμενω αποψεις και παρατηρησεις!~ :rockon: :rockon:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Καλησπερα μαγκες! μου φαινεται το νημα εχει κοιμηθει για τα καλα!ξυπνατεεεε :rockon: Την τελευταια εβδομαδα ειδα την ταινια που ειχε προτεινει συναγωνιστης πιο πανω Αποντες 1996, γενικα ωραια ταινια αλλα αρκετα στεναχωρη θα ελεγα, κοινως δραμα, βγαλμενο απο την πραγματικη ζωη κατα τ αλλα, δειχνει πως επιδρα ο χρονος πανω στις παρεες, οσο περναει ο καθενας κανει τη ζωη του, αλλος διοριζεται, αλλος φευγει για εξωτερικο, αλλος πεθαινει, αλλος αυτοκτονει κτλ, γενικα πως ο χρονος επιδρα στις ανθρωπινες σχεσεις. Επισης πολυ ωραια η τελευταια σκηνη, που ειναι ακριβως οπως και η πρωτη, προφανως εννοει οτι το μονο που αλλαζει ειναι η διαφορετικη παρεα, ο χρονος ειναι παντα αμειληκτος, αξιζει σιγουρα να τη δειτε, αφηνει παντως μια πικρη γευση στο τελος. Μαγκες εδω δινω τα ρεστα μου, η ταινια αξιζει ισως και για 10/10, ο μονος λογος που δινω 9/10 ειναι οτι το απολυτο προοριζεται μονο για ελαχιστες ταινιες. Πραγματικα απιστευτη ταινια, με φοβερα νοηματα και πιστη αποτυπωση της πραγματικοτητας, διαφθορα, σαπιο πολιτικο συστημα, πως ο ενας ειναι κατωτερος απο τον αλλο, πως τα λεφτα ειναι που μετρανε και μονο, σπανια δυστυχως βλεπουμε τετοιες ταινιες, μην το χασετε :rockon: τελος ειδα και αυτη βασικα μου κινησε την περιεργεια που στο imdb εχει μεσο ορο πανω απο 7. Ωραια ταινιουλα γενικα, εχει αγωνια, εχει ενδιαφερον, σαν αγωνιας και light θριλερακι 6,5/10 για μενα! αυτα τα ολιγα μαγκες, περιμενω αποψεις και παρατηρησεις!~ :rockon: :rockon:

Καλησπέρα συνάδελφε, για το σπουδαίο Durak, είχα γράψει σε προηγούμενη σελίδα, και το είχα επίσης, προτείνει. Πολύ δυνατή ταινία, και χαίρομαι που συμφωνούμε στα γούστα. Μεγάλη ρωσική σχολή. Πολύ δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που σου συνιστώ, είναι και αυτό το ισπανικό. Αξίζει:

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
thanks φιλαρακι! θα το εχω στα υπ'οψην :rockon:

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.107
Πόντοι
736
Καλησπέρα συνάδελφε, για το σπουδαίο Durak, είχα γράψει σε προηγούμενη σελίδα, και το είχα επίσης, προτείνει. Πολύ δυνατή ταινία, και χαίρομαι που συμφωνούμε στα γούστα. Μεγάλη ρωσική σχολή. Πολύ δυνατό ψυχολογικό θρίλερ, που σου συνιστώ, είναι και αυτό το ισπανικό. Αξίζει:

μιας και μου ειπες για ισπανικες, δεν πιστευω να σου εχει ξεφυγει αυτη! χαλαρα 8,5/10  :rockon: :rockon:

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
17
Πόντοι
16
www.imdb.com/title/tt0090180/]To Live and Die in L.A. (1985)[/url] Αδρεναλίνη, ένταση, ηλεκτρισμός, ασταμάτητη δράση, πολύ καλή απεικόνιση του LA δεκαετίας 80, ψαγμένο και καλοδουλεμένο παρά τη λιτότητά του σενάριο, ερμηνείες πρώτης γραμμής, μια σκηνή καταδίωξης εφάμιλλη -και ίσως δυσκολότερη τεχνικά-του French connection και από πλευράς ποιότητας και ενέργειας (όχι υπόθεσης) θα ταίριαζε να είναι το σίκουέλ του. Από τις καλύτερες αστυνομικές που έχω δει και σίγουρα στις καλύτερες της εν λόγω δεκαετίας. 8,5/10

www.imdb.com/title/tt0067541/]Wake in Fright (1971)[/url] Άλλη μια ένεση αδρεναλίνης, από Αυστραλία. επιγραμματικά, τύπος που γυρίζει σπίτι για τις διακοπές και σταματάει για μια βραδιά σε κωμόπολη, αλλά οι συγκυρίες και η μαλακία του τον καθηλώνουν εκεί. Τριβόμενος με τους άξεστους ντόπιους εντρυφεί αναγκαστικά στον υπανθρωπισμό τους και πάει από το κακό στο χειρότερο. Ταινιάρα που βρέθηκε στα αζήτητα και παραλίγο να είχε χαθεί οριστικά, μέχρι να βρεθεί τυχαία κόπια της. 9/10

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.939
Πόντοι
3.475

Παιδες, το Durak το ειδα στην Ταινιοθηκη.

Μιλαμε για ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ (επιπεδο λιγο πιο κατω απ' το Γιο του Σαουλ)...

Στο φιναλε της ταινιας, ειχα ταραχτει ολοκληρος.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι