Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
Παίχτη δες και το HUSBANDS(αν το βρεις πουθενά) του Κασσαβέτη. Η απόλυτη ταινία αντρικής φιλίας και γενικά αντρικής ταινίας από την άποψη ότι δεν είναι για γυναίκες.
Και μιας κι έπιασα το κομμάτι "αντρική φιλία", να μνημονεύσω μια ελληνική ταινία. Ας δίνουμε τα εύσημα μερικές φορές και στον ελληνικό κινηματογράφο όταν το αξίζει. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά η συγκεκριμένη ταινία μου μίλησε όσο ελάχιστες(απ' οποιαδήποτε χώρα).Ίσως επειδή είναι και της γενιάς μου και δείχνει τοποθεσίες και καταστάσεις οικείες. Αλλά το κάνει πιστεύω με πολύ έντιμο και πετυχημένο τρόπο. Μιλάω για τους  Α Π Ο Ν Τ Ε Σ  του Γραμματικού. Γυρισμένο στη Σαλαμίνα, περιγράφει μια αντροπαρέα 6 ατόμων και την εξέλιξη των σχέσεών τους μέσα στην επταετία 1987-1994.
Εξαιρετικό.
φιλε το husbands το εχω ηδη κατεβασει και θα παιξει προσεχως, οσο για το αποντες που μου ειπες μολις ειδα οτι το εχει και στο youtube!!

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Being There (1979) - Peter sellers (Δεν πρόλαβε κι αυτός να την τελειώσει: Πέθανε πριν τελειώσουν τα γυρίσματα).
Δεν ηξερα οτι ηταν τετοιο παθος και στοχος ζωης του Σελλερς να κανει αυτην την ταινια.

It took Peter Sellers nearly nine years to get this movie made by a studio, mainly because by the 1970s Sellers' career had hit rock bottom and no studio in Hollywood would work with him. After the revival (and success) of the Pink Panther movies, Lorimar Pictures finally greenlit the project.

Κατεβαζω ηδη. :hi:

Μιλωντας για προπαγανδα στο Χολλυγουντ παραπισω, μια διαφορετικη κριτικη του Zero Dark Thirty απο εναν απο τους αγαπημενους μου δημοσιογραφους. Τα λεει παντα εξω απ'τα δοντια και χωρις ελεος :rockon: :grin::

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Μια σπουδαία ταινία, για δεδομένα Ελλάδας, με εξαιρετικές ερμηνείες και προσεγμένο concept, είναι το "Ακροπόλ"
του Παντελή Βούλγαρη. Ο Λευτέρης Βογιατζής, κεντάει σαν ηθοποιός (όπως καιο Τζούμας, στον αντίποδα)...
Η ταινία κατά τη γνώμη μου, δεν έλαβε την αναγνώριση που θα άξιζε. Είναι δυσεύρετη γενικώς, αλλά τη συνιστώ ανεπιφύλακτα
σε όποιον την πετύχει.
Ο Παράβας (παρότι δεν μου λέει τίποτα σαν ηθοποιός, εδώ παίζει ανέλπιστα καλά τον σκληρό θιασάρχη, ενώ η Γκερέκου
-επίσης μέτρια ηθοποιός- λάμπει με την ομορφιά της). Παραγωγή πρωτόγνωρη για Ελλάδα. Την διεύθυνση ορχήστρας, είχε αναλάβει
νομίζω, ο σπουδαίος Βούλγαρος μαέστρος-συνθέτης Βίλυ Καζασιάν. Η μουσική, του μεγάλου Μουζάκη.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.790
Πόντοι
1.756
Τα πιο διαστροφικα σεναρια παντως,τα βγαζουν οι Γερμανοι... 2 ταινιες που μου αρεσαν παρα πολυ...και οι 2 ειναι σχετικες με την ανθρωπινη φυση.. με το ζωο που κρυβουμε μεσα μας...

Το Πειραμα... μπορειτε να το δειτε εδω με Ελληνικους υποτιτλους...

Το Κυμα...(Die Welle)...

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.309
Πόντοι
5.006
τυπε διαστροφικα σεναρια μονο με ιαπωνια και νοτια κορεα πανε μαζι... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.790
Πόντοι
1.756
τυπε διαστροφικα σεναρια μονο με ιαπωνια και νοτια κορεα πανε μαζι... :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
Οι Γερμανοι ειναι διαστροφικοι ψυχολογικα.... οι Ιαπωνες και Κορεατες το πανε πιο "σωματικα".... πιστευω..

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
Τα πιο διαστροφικα σεναρια παντως,τα βγαζουν οι Γερμανοι... 2 ταινιες που μου αρεσαν παρα πολυ...και οι 2 ειναι σχετικες με την ανθρωπινη φυση.. με το ζωο που κρυβουμε μεσα μας...

Το Κυμα...(Die Welle)...
δεν ξερω κατα ποσο ειναι διαστροφικες, βασικα η δευτερη δεν ειναι καθολου, παντως και οι 2 ειναι γαμω τις ταινιες  :rockon: :rockon:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Και το faces είναι απ τα αριστουργήματα του Κασαβετις

Η αιώνια διαφωνία μου σε συζητήσεις για το έργο του Κασσαβέτη, το οποίο θαυμάζω. Τις έχω δει όλες. Πέραν των δύο πρώτων που είναι κάπως πειραματικές και τις ξεχωρίζω από πλευράς ποιότητας, καστ, μέσων κλπ κλπ, νομίζω πως το FACES είναι η χειρότερη ταινία του. Ξέρω ότι είναι η ταινία που του έφτιαξε όνομα σαν σκηνοθέτη, αλλά πραγματικά δεν κατάλαβα ποτέ τι της βρήκαν.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Δεν θα κάτσω να αντιδικήσω μαζί σου.
Είναι απ' τις ταινίες που ενώ δεν έχουν λόγο ύπαρξης, είναι εξαιρετική. Σαν τέχνη. Η 7η.

Άλλη μια τέτοια είναι το "Τhe Game" με τον Michael Douglas.
Κι αυτή δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Αλλά είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.

Θες κι άλλη?
Being There (1979) - Peter sellers (Δεν πρόλαβε κι αυτός να την τελειώσει: Πέθανε πριν τελειώσουν τα γυρίσματα).

Όπως σου είπα όμως, περί γούστου ουδείς ψόγος.
Ο ένας βλέπει Fellini, και ο άλλος βλέπει The Curse of the Black Pearl (2003, αυτό με τη φάτσα με το χταπόδι εννοώ, συγχωρήστε με αν κάνω λάθος στον τίτλο) με τον Johnny Depp, και τρελλαίνεται, και λέει "εργάρα". Και μαζεύει και εκατομμύρια.
Εγώ τι άλλο να πω?

Το EYES WIDE SHUT είναι ταινιάρα. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη και όχι για όλους. Ίσως συγκριτικά με προγενέστερες του Κιούμπρικ υστερεί, αλλά αν την δούμε ξεχωριστά, είναι εξαιρετική. Η ατμόσφαιρα, τα πλάνα, το πως σε βάζει στον κόσμο της. Ο Κιούμπρικ καταφέρνει να σου δημιουργήσει αυτό το άβολο συναίσθημα ανασφάλειας απλά δείχνοντας τον Τομ Κρουζ να περπατάει σ' έναν άδειο δρόμο το βράδυ. Δεν ξέρω πως τα κατάφερνε ο μπαγάσας.
Για το THE GAME, δεν έχω την ίδια γνώμη. Μου τα χάλασε πολύ στο τέλος, ενώ μέχρι τότε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα.
Το BEING THERE είναι μια φιλοσοφική παραβολή, από τις ταινίες που μπορείς να τις συζητάς με τις ώρες. Ο Σέλερς ήταν φοβερός ηθοποιός και θα μπορούσε να κάνει στροφή και σε δραματικούς ρόλους με μεγάλη επιτυχία αν ζούσε λιγάκι παραπάνω.
Πάντως διαφωνώ μαζί σου ότι δεν είχαν λόγο ύπαρξης αυτές οι ταινίες. Γιατί το λες αυτό? 

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

Το Κυμα...(Die Welle)...

Ναι, πολύ ενδιαφέρουσες και οι δύο. Αν μπορέσει κάποιος να προσπεράσει την απαίσια Γερμανική γλώσσα, αξίζει να τις δει. Δεν θα τις έλεγα διαστροφικές πάντως. Μάλλον σκοτεινές. Η ανθρώπινη φύση κρύβει περισσότερο σκοτάδι, παρά φως κατά τη γνώμη μου. Ίσως γι' αυτό επικρατεί τις περισσότερες φορές η σκοτεινή πλευρά μας......

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Δεν ηξερα οτι ηταν τετοιο παθος και στοχος ζωης του Σελλερς να κανει αυτην την ταινια.

It took Peter Sellers nearly nine years to get this movie made by a studio, mainly because by the 1970s Sellers' career had hit rock bottom and no studio in Hollywood would work with him. After the revival (and success) of the Pink Panther movies, Lorimar Pictures finally greenlit the project.

Κατεβαζω ηδη. :hi:

Μιλωντας για προπαγανδα στο Χολλυγουντ παραπισω, μια διαφορετικη κριτικη του Zero Dark Thirty απο εναν απο τους αγαπημενους μου δημοσιογραφους. Τα λεει παντα εξω απ'τα δοντια και χωρις ελεος :rockon: :grin::

Tότε ήταν εποχή που γυρίζονταν ακόμα και στο Χόλιγουντ, εντός συστήματος, διαφορετικές ταινίες. Δύσκολα μεν, αλλά τα κατάφερναν και πολλές φορές έκαναν κι επιτυχία και τις μνημονεύουμε ως σήμερα. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Χαλ Ασμπι, ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα ανθρώπου εκτός συστήματος που είχε "περίεργες" ιδέες και στάση ζωής, αλλά του δόθηκε η ευκαιρία και γύρισε ορισμένες αξιομνημόνευτες ταινίες στα 70'ς. Σήμερα, ούτε ανεξάρτητοι παραγωγοί δεν θα τον χρηματοδοτούσαν.
Όσο γι' αυτό το Zero Dark Thirty, δεν το έχω δει και να πω την αλήθεια δεν μου κάνει και αίσθηση. Ξέρω ότι αυτή η θεματολογία είναι καταδικασμένη να βρίσκει σε τοίχο όταν μεταφέρεται στον κινηματογράφο, γιατί πρέπει να λέει πάντα το ΟΚ η CIA, το FBI, oι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οπότε χάνεται κάθε αντικειμενικότητα ή όραμα του εκάστοτε κινηματογραφιστή. Παρόλα αυτά υπάρχει μια ταινία που μου έκανε εντύπωση πως τους ξέφυγε και γυρίστηκε, γιατί δείχνει πράγματα που εκθέτουν την μαμά-Αμερική. Ταινία Χολιγουντιανή με μεγάλο σταρ να πρωταγωνιστεί και αξιόλογο καστ να τον πλαισιώνει. GREEN ZONE.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

To Revenant αποτελει ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ (οπως και το Birdman).

Ο σκηνοθετης, ο δ/ντης φωτογραφιας και οι παραγωγοι αξιζουν ολα τα ευσημα του κοσμου.

Φυσικα, 100% ανουσια ταινια, που θα ξεχαστει μολις ο Iniaritu ξαναβγαλει κατι καλο.

topgun83

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Νοε 2010
Κριτικές
8
Like
3.081
Πόντοι
736
Καταρχην, μπραβο που επιτελους σ'αρεσε καποια ταινια (δεν εχει σημασια ποια ειναι) :grin: Δευτερον, ασε ησυχο τον ντικαπριο :tickedoff: μιλαμε για εναν απο τους καλυτερους ηθοποιους που εβγαλε τουτος ο κοσμος.  ;)
θα ηταν καλυτερα να αποφευγουμε τετοιες υπερβολες, ακου ο di caprio απο τους καλυτερους ηθοποιους που εβγαλε ετουτος ο κοσμος, ελεος  :rockon: :rockon:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Καταρχην, μπραβο που επιτελους σ'αρεσε καποια ταινια (δεν εχει σημασια ποια ειναι) :grin: Δευτερον, ασε ησυχο τον ντικαπριο :tickedoff: μιλαμε για εναν απο τους καλυτερους ηθοποιους που εβγαλε τουτος ο κοσμος.  ;)
Τις καλημέρες μου!!!
Ο Ντι Κάπριο είναι ένας από τους καλύτερους της γενιά του και όχι όλων των εποχών και όπως γράφει ο φίλος drax έχει κάνει πολύ καλύτερες ερμηνείες!!!!
Θα συμφωνήσω 100% με τον kosamf....το revenant είναι τεχνικό επίτευγμα και εντελώς ανούσια ταινία!!!
Αλλά η καρδιά μιας ταινίας είναι οι ερμηνείες και το μυαλό το σενάριο...τι να την κάνω την τεχνικά άρτια σκηνοθεσία, αν βλέπω ένα τεράστιο κενό επί 2 ώρες?
Π.χ. θεωρώ τον Μάικλ Μαν πολύ ανώτερο του Ινιαρίτου.....στην τελευταία του ταινία Blacκhat, την "έσωσε" η σκηνοθεσία του, αλλά τι να το κάνω αφού γενικά η ταινία ήταν πατάτα χωρίς σενάριο και ερμηνείες?

Vikings

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2015
Like
3
Πόντοι
66
Τις καλημέρες μου!!!
Ο Ντι Κάπριο είναι ένας από τους καλύτερους της γενιά του και όχι όλων των εποχών και όπως γράφει ο φίλος drax έχει κάνει πολύ καλύτερες ερμηνείες!!!!
Θα συμφωνήσω 100% με τον kosamf....το revenant είναι τεχνικό επίτευγμα και εντελώς ανούσια ταινία!!!
Αλλά η καρδιά μιας ταινίας είναι οι ερμηνείες και το μυαλό το σενάριο...τι να την κάνω την τεχνικά άρτια σκηνοθεσία, αν βλέπω ένα τεράστιο κενό επί 2 ώρες?
Π.χ. θεωρώ τον Μάικλ Μαν πολύ ανώτερο του Ινιαρίτου.....στην τελευταία του ταινία Blacκhat, την "έσωσε" η σκηνοθεσία του, αλλά τι να το κάνω αφού γενικά η ταινία ήταν πατάτα χωρίς σενάριο και ερμηνείες?
Απο την γενια του ειναι ο καλυτερος δεν το συζηταω και προσωπικα των θεωρω και εναν απο τους καλυτερους ηθοποιους.

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Ειδα το Room
MV5BMjE4NzgzNzEwMl5BMl5BanBnXkFtZTgwMTMzMDE0NjE@._V1_UX67_CR0,0,67,98_AL_.jpg

H ταινια οχι απλα υπεροχη-σιγουρα κατι παραπανω.
Το δε πιτσιρικι απλη αποκαλυψη.Μπορει να συγκριθει μονο με την ερμηνεια μου ως πνευμα των χριστουγενων σε θεατρικη παρασταση της β'δημοτικου.
Επιβαλλεται να την δειτε.Τελεια και παυλα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom