Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Είδα σήμερα το The Revenant. Είναι καλογυρισμένη ταινία και βλέπεται με ενδιαφέρον. Πολύ καλές ερμηνείες
από Ντι Κάπριο και Χάρντυ. Λίγο κουραστικά τα επαναλαμβανόμενα φλας-μπάκ με την εμφάνιση της νεκρής συζύγου
και την επανάληψη των ινδιάνικων φωνών που ενθαρρύνουν τον ήρωα να συνεχίσει τον αγώνα του. Θα μπορούσε, ίσως, να
είναι λιγότερο απλωμένη και μικρότερη σε διάρκεια.
Πάντως ο Ινιαρίτου είναι απόλυτος κάτοχος της τέχνης του και χειρίζεται με μαεστρία το υλικό και τους συνεργάτες
του για να πετύχει υψηλό αποτέλεσμα. Στις δικές μου επιλογές των ταινιών του, το Amores Perros
βρίσκεται στην κορυφή (δεν έχω δεί ακόμα το Birdman)

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
σαν λατρης των  γουεστερν και συνχρονων  γουεστερν την κατατασω στις τοπ ταινιαρες γουεστρεν
Με ενδιαφερει πολυ το θεμα. Για πες/πειτε. Ποιες γουεστερν ειναι οι αγαπημενες σου? Εμενα οι τοπ που μου ερχονται αυτοματα στο μυαλο ειναι:

1. www.imdb.com/title/tt0348914/]Deadwood (2004-2006)[/url] (σειρα 3 σεζον)
2. www.imdb.com/title/tt0096639/]Lonesome Dove (1989)[/url] (μινι σειρα 4 επισοδειων)
3. www.imdb.com/title/tt0064115/]Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)[/url]
4. www.imdb.com/title/tt0482857/]Broken Trail (2006)[/url] (μινι σειρα 2 επισοδειων)
5. www.imdb.com/title/tt0316356/]Open Range (2003)[/url]

Μεγαλες μου αγαπες ολες οι παραπανω. Ειναι προφανες οτι αγαπω Robert Duvall. :grin:

http://[URL unfurl="true"]www.statesidestills.com/prodimages/duvall_robert_lonesome_dove_30881l.jpg[/img[/URL]]

Τιμητικη αναφορα η οποια δεν ανηκει στα γουεστερν ακριβως, ειναι [i]και[/i] γουεστερν: [url=http://[URL unfurl="true"]www.imdb.com/title/tt0112817/]Dead[/URL] Man (1995)[/url] ;D

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Αναμφίβολα, το πιο απρόβλεπτο και αντισυμβατικο γουέστερν που έχει δεί, είναι το αριστουργηματικό
"El Topo" του Alexandro Jodorowsky. Ξεχνάς ό,τι ξέρεις...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Στα καλύτερα κωμικά γουέστερν -υπάρχουν και τέτοια, ως ξεχωριστό είδος- ξεχωρίζω οπωσδήποτε το "Cat Ballou"
για την φρεσκάδα της μουνίτσας Τζέιν Φόντα, και για την αξεπέραστη ερμηνεία του Λή Μάρβιν (κέρδισε και το Όσκαρ)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Λοιπόν, συνάδελφε Tsambo. Από τα παλιά κλασικά, οπωσδήποτε τα εξής:

The Wild Bunch (1969)
The Magnificent Seven (1960)
The Professionals (1966)

Το πιο καυστικό και έξυπνο που έχω δεί, είναι το "Buffalo Bill and the Indians" (1976). Ταινία ξεχωριστή, αλληγορική, που χρησιμοποιεί το κλίμα του γουέστερν και την περίπτωση του Μπούφαλο Μπίλλ, για να μιλήσει για πολύ πιο σπουδαία και βαθιά θέματα. Έξοχες ερμηνείες.

Από τα σύγχρονα, εκτός από τις "Τρείς Ταφές του Μελκιάδες Εστράδα" που ανέφερα, ξεχωρίζω σίγουρα το "True Grit" των αδελφών Κοέν,
με τον Τζέφ Μπρίτζες σε μια τεράστια ερμηνεία. Ταινία σύγχρονη, αλλά παλαιάς καλής κοπής, δίχως εξυπνάδες:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Με ενδιαφερει πολυ το θεμα. Για πες/πειτε. Ποιες γουεστερν ειναι οι αγαπημενες σου? Εμενα οι τοπ που μου ερχονται αυτοματα στο μυαλο ειναι:

2. www.imdb.com/title/tt0096639/]Lonesome Dove (1989)[/url] (μινι σειρα 4 επισοδειων)
3. www.imdb.com/title/tt0064115/]Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969)[/url]
4. www.imdb.com/title/tt0482857/]Broken Trail (2006)[/url] (μινι σειρα 2 επισοδειων)

Μεγαλες μου αγαπες ολες οι παραπανω. Ειναι προφανες οτι αγαπω Robert Duvall. :grin:

http://[URL unfurl="true"]www.statesidestills.com/prodimages/duvall_robert_lonesome_dove_30881l.jpg[/img[/URL]]

Τιμητικη αναφορα η οποια δεν ανηκει στα γουεστερν ακριβως, ειναι [i]και[/i] γουεστερν: [url=http://[URL unfurl="true"]www.imdb.com/title/tt0112817/]Dead[/URL] Man (1995)[/url] ;D
[/quote]

Tsambo, μιας και μιλάμε για Robert Duvall, ο τύπος έχει δώσει μια από τις κορυφαίες ερμηνείες (που ΔΕΝ κέρδισε το όσκαρ αν και άξιζε). Τεράστιας γκάμας και δυνατοτήτων, ηθοποιός:

[MEDIA=youtube]fQe1Kehx110[/MEDIA]

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Είδα σήμερα το The Revenant. Είναι καλογυρισμένη ταινία και βλέπεται με ενδιαφέρον. Πολύ καλές ερμηνείες
από Ντι Κάπριο και Χάρντυ. Λίγο κουραστικά τα επαναλαμβανόμενα φλας-μπάκ με την εμφάνιση της νεκρής συζύγου
και την επανάληψη των ινδιάνικων φωνών που ενθαρρύνουν τον ήρωα να συνεχίσει τον αγώνα του. Θα μπορούσε, ίσως, να
είναι λιγότερο απλωμένη και μικρότερη σε διάρκεια.
Πάντως ο Ινιαρίτου είναι απόλυτος κάτοχος της τέχνης του και χειρίζεται με μαεστρία το υλικό και τους συνεργάτες
του για να πετύχει υψηλό αποτέλεσμα.
Στις δικές μου επιλογές των ταινιών του, το Amores Perros
βρίσκεται στην κορυφή (δεν έχω δεί ακόμα το Birdman)
Συμφωνώ εκτός ότι μετά τα πρώτα 90 λεπτά χάνεις το ενδιαφέρον σου, αφού εκτός των άλλων ξέρεις τι θα συμβεί και έχεις πλέον κουραστεί!!!!
Το σενάριο είναι σαν τις ευθείες γραμμές όταν σταματάει η καρδιά κάποιου, αν εξαίρεσεις ότι από κάποια στιγμή και μετά είναι φανερό ότι δεν μπορούσαν να διαχειριστούν τα τραύματα που προξένησαν στον Ντι Κάπριο και μετά διαπίστωσαν ότι χρονικά τους πάει στον γάμο του καραγκιόζη και αποφάσισαν να κάνουν την υπέρβαση....τον έκαναν Λάζαρο!!!
Η σκηνοθεσία είναι τεχνικά άρτια και οι ερμηνείες πολύ καλές αλλά σίγουρα όχι οι καλύτερες τους!!!!
Έχει 2-3 σκηνές που προσπαθεί να σε σοκάρει, αλλά και πάλι δεν σε κουνάει από την θέση σου....
Αυτό πάντως που είναι με διαφορά καλύτερο όλων των άλλων ταινιών, είναι η φωτογραφία!!!!
Πάντως με το ίδιο ενδιαφέρον και ίσως μεγαλύτερο βλέπεις και τα ντοκιμαντέρ του National Geografic!!!!
Σε 3-4 μηνάκια θα έχει ξεχαστεί από την μνήμη μας.....

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

[/quote]

Όποιος δεν αγαπά τον θείο-Μπομπ, έχει πρόβλημα και χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας!!!!!!!!!
Από γουέστερν, πέρα από τα παραπάνω και τα πολύ γνωστά κλασσικά που τα ξέρουν όλοι και έχουν πάρει την θέση που τους αρμόζει στην ιστορία, να παραθέσω τα δύο παρακάτω που δεν είναι ακριβώς γουέστερν, αλλά μάλλον λαμβάνουν χώρα στην Άγρια Δύση και σίγουρα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.
[URL unfurl="true"]http://www.imdb.com/title/tt0129332/?ref_=fn_al_tt_1[/URL]

[URL unfurl="true"]http://www.imdb.com/title/tt2494362/?ref_=nv_sr_1[/URL]

Aξίζουν.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Tsambo, μιας και μιλάμε για Robert Duvall, ο τύπος έχει δώσει μια από τις κορυφαίες ερμηνείες (που ΔΕΝ κέρδισε το όσκαρ αν και άξιζε). Τεράστιας γκάμας και δυνατοτήτων, ηθοποιός:

Μία ταινία που πήγε άπατη όταν βγήκε, παρότι είχε όλα τα φόντα να ξεχωρίσει είναι αυτή :
Ακόμα και σήμερα σχεδόν κανείς δεν την ξέρει, ακόμα και οι φαν του Ντυβάλ. Εδώ δίνει μια από τις καλύτερές του ερμηνείες. Αγνώριστος εμφανισιακά, ως ντροπαλό και μοναχικό γεροντάκι, πρώην Κουβανός κουρέας στην Αμερική. Μαζί του ο επίσης τεράστιος Ρίτσαρντ Χάρις, επίσης μεγαλουργεί σε μια πολύ απλή, αλλά τόσο ανθρώπινη και συγκινητική ιστορία, χωρίς χολιγουντιανές μαλακίες. 
Από τις αγαπημένες μου.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
@popov
El Topo: Απο το δημιουργο του Holy Mountain? Κατεβαζω ηδη!! :hi:
The Wild Bunch (1969), The Magnificent Seven (1960), The Professionals (1966): Αν σου πω οτι δεν εχω δει κανενα απο τα τρια? Αν και τα δυο πρωτα τα ειχα βαλει ηδη στο ματι. :thumbsup:
Buffalo Bill and the Indians (1976): Σαρκαστικο, Paul Newman και συμφωνα με σενα μιλαει για πιο σπουδαια θεματα? Κατεβαζω ηδη!! :hi:
True Grit (2010): Το εχω δει, δε μου εκανε τεραστια εντυπωση, απλα αρκετα καλη εντυπωση.
The Apostle (1997): Εδω ισως εχουμε προβλημα καθως σιχαινομαι οτι εχει να κανει με οργανωμενη θρησκεια και αρκετες σκηνες απο το τρειλερ θυμιζουν τηλευαγγελιστες και εξορκισμους κωμωδια... Καποιοι λενε οτι το τρειλερ ηταν μουφα και οτι η ταινια δεν ειναι καθολου ετσι, δε ξερω. Απο την αλλη δε σιχαθηκα καθολου τα μερη του Winter Light που ειχαν να κανουν με οργανωμενη θρησκεια. Μαλλον επειδη θεωρω την οργανωμενη θρησκεια της Σουηδιας πολυ πιο αθωα. :think:

@drax
Ravenous (1999), Bone Tomahawk (2015): Δυο ταινιες που συνειδητα εχω αποφυγει μεχρι τωρα. Δε μπορω να εστιασω στο γιατι. Θα τα δοκιμασω.
Wrestling Ernest Hemingway (1993): Αυτο μαλιστα. Το κατεβαζω με κλειστα ματια! :thumbsup:

Ειδα χθες το www.imdb.com/title/tt0044741/]Ikiru (1952)[/url].

ikiru2.jpg

Νταξει τι να πει κανεις. Καποιοι εδω μεσα θα εχετε πολλα να πειτε για τη σκηνοθεσια, τις τεχνικες κλπ κλπ. Υποθετω. Περα απο αυτα, η ταινια εχει να κανει με ενα μετριο ανθρωπακι που ζει την ανουσια ζωη του μεσα σε καθημερινη ρουτινα δουλεια-σπιτι-δουλεια διαρκειας τουλαχιστον 30 χρονων. Ο οποιος μαθαινει οτι εχει καρκινο και πολυ λιγο χρονο ζωης. Κι ετσι το ανθρωπακι: "Only when he learned he would die did he start to live!"

Με αλλα λογια θετει ερωτηματα περι νοηματος της ζωης ή αδυναμιας υπαρξης αντικειμενικου νοηματος, τη βεβαιοτητα του θανατου ειτε αυριο ειτε σε 50 χρονια, κλπ. Τα πιο σημαντικα ερωτηματα δηλαδη! Με εκανε να αναρωτιεμαι τι προσλαμβανουσες ειχε ο Κουροσαβα για το παραπανω. Γιατι το ~1950 παρομοια λεγανε και στην αλλη μερια της Γης, Ευρωπαιοι τυπου Σαρτρ και Καμυ. :think: Προφανως δεν περιμενατε τη δικια μου προτροπη για να το δειτε, απλα το αναφερω ως προσκληση σχολιασμου πανω στην ταινια, παρομοιες ταινιες, Κουροσαβα, οτιδηποτε... :grin:

Οσον αφορα παρομοιες ταινιες, να πω οτι οι καταπληκτικες σκηνες αντιθεσης μεταξυ μαραμενου ετοιμοθανατου γερου και 20χρονης που βραζει απο ζωη μου προκαλεσαν τα ιδια πολυ ισχυρα συναισθηματα με το Wild Strawberries και συγκεκριμενα την καταπληκτικη ονειρικη σκηνη που η ξαδερφη του νανουριζει και προστατευει το μωρο στο υπαιθρο...

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
@drax
Ravenous (1999), Bone Tomahawk (2015): Δυο ταινιες που συνειδητα εχω αποφυγει μεχρι τωρα. Δε μπορω να εστιασω στο γιατι. Θα τα δοκιμασω.
Wrestling Ernest Hemingway (1993): Αυτο μαλιστα. Το κατεβαζω με κλειστα ματια! :thumbsup:
To Βοne Tomahawk το είδα πριν κανά μήνα....
Οκ σου προκαλεί τρόμο η ταινία και σε κρατάει τσίτα, αλλά μέχρι εκεί!!!
Γενικά μέτρια πράγματα, πάντως η ιδέα του σεναρίου αρκετά καλή!!
To Ravenous το θεωρώ πολύ καλύτερο και είναι η ναυαρχίδα αυτού του είδους των γουέστερν!!!

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
εε λοιπον φαινεται απο την απαντηση ποσο τρομπας μπορει να εισαι  :jerking:
Εχεις ιδεα τι οργανο προπαγανδας μπορει να ειναι ο κινηματογραφος? Εχεις ιδεα τι ντορος, τι ατιμωρησια και τι συγκαλυψη εγινε με τα βασανιστηρια της CIA στην Αμερικη? Πολυ καλα τα λεει ο Geopa.

- The Committee Study of the Central Intelligence Agency's Detention and Interrogation Program is a report compiled by the bipartisan United States Senate Select Committee on Intelligence (SSCI) about the Central Intelligence Agency (CIA)'s Detention and Interrogation Program and its use of various forms of torture ("enhanced interrogation techniques") in U.S. government communiqués) on detainees between 2001 and 2006 during the War on Terror.
  The 6,000-page report details actions by CIA officials and findings of the study of the Detention and Interrogation Program. On December 9, 2014—eight months after voting to release parts of the report—the SSCI released a 525-page portion that consisted of key findings and an executive summary of the full report. It took five years and $40 million to compile the report. The rest of it remains classified.
  The report details actions by CIA officials, including torturing prisoners, providing misleading or false information about classified CIA programs to the media, impeding government oversight and internal criticism, and mismanaging of the program. It also revealed the existence of previously unknown detainees, that more detainees were subjected to harsher treatment than was previously disclosed, and that more forms of torture were used than previously disclosed. It concluded that torturing prisoners did not help acquire actionable intelligence or gain cooperation from detainees and that the program damaged the United States' international standing.

τροφη για γουγλαρισμα:
- The Panetta Review was a secret internal review conducted by Leon Panetta, then the Director of the United States Central Intelligence Agency, of the CIA's torture of detainees during the administration of George W. Bush. The review led to a series of memoranda that, as of March 2014, remained classified. According to The New York Times, the memoranda "cast a particularly harsh light" on the Bush-era interrogation program, and people who have read them have said parts of the memos are "particularly scorching" of techniques such as waterboarding, which the memos describe as providing little valuable intelligence.
  The existence of the review was revealed by Sen. Mark Udall (D-CO) during a hearing of the Senate Intelligence Committee on December 17, 2013. Udall said that the report was consistent with a highly critical report generated by the Intelligence Committee and conflicted with the CIA's official response.

τροφη για γουγλαρισμα:

grant1

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2014
Like
6
Πόντοι
6
Εχεις ιδεα τι οργανο προπαγανδας μπορει να ειναι ο κινηματογραφος? Εχεις ιδεα τι ντορος, τι ατιμωρησια και τι συγκαλυψη εγινε με τα βασανιστηρια της CIA στην Αμερικη? Πολυ καλα τα λεει ο Geopa.

- The Committee Study of the Central Intelligence Agency's Detention and Interrogation Program is a report compiled by the bipartisan United States Senate Select Committee on Intelligence (SSCI) about the Central Intelligence Agency (CIA)'s Detention and Interrogation Program and its use of various forms of torture ("enhanced interrogation techniques") in U.S. government communiqués) on detainees between 2001 and 2006 during the War on Terror.
  The 6,000-page report details actions by CIA officials and findings of the study of the Detention and Interrogation Program. On December 9, 2014—eight months after voting to release parts of the report—the SSCI released a 525-page portion that consisted of key findings and an executive summary of the full report. It took five years and $40 million to compile the report. The rest of it remains classified.
  The report details actions by CIA officials, including torturing prisoners, providing misleading or false information about classified CIA programs to the media, impeding government oversight and internal criticism, and mismanaging of the program. It also revealed the existence of previously unknown detainees, that more detainees were subjected to harsher treatment than was previously disclosed, and that more forms of torture were used than previously disclosed. It concluded that torturing prisoners did not help acquire actionable intelligence or gain cooperation from detainees and that the program damaged the United States' international standing.

τροφη για γουγλαρισμα:
- The Panetta Review was a secret internal review conducted by Leon Panetta, then the Director of the United States Central Intelligence Agency, of the CIA's torture of detainees during the administration of George W. Bush. The review led to a series of memoranda that, as of March 2014, remained classified. According to The New York Times, the memoranda "cast a particularly harsh light" on the Bush-era interrogation program, and people who have read them have said parts of the memos are "particularly scorching" of techniques such as waterboarding, which the memos describe as providing little valuable intelligence.
  The existence of the review was revealed by Sen. Mark Udall (D-CO) during a hearing of the Senate Intelligence Committee on December 17, 2013. Udall said that the report was consistent with a highly critical report generated by the Intelligence Committee and conflicted with the CIA's official response.

τροφη για γουγλαρισμα:
για ποιο λογο μου το παρεθεσες αυτο ρε τυπε να μου αποδειξεις ΤΙΙΙΙΙΙ ??? γαμω την πουτανα μου σε σχεση με της δυο ταινιες ???? στα αρχιδια μου !!!!! τι κανουν οι κυβερνησεις....τα βραβεια με ενδιαφερει που πανε κινηματογραφικα συνολικα,για το σεναριο,της ερμηνειες.Στα αρχιδια μου αν καθεται η ακαδημια και για πολιτικες σκοπιμοτητες δεν πανε τα βραβεια εκει που πρεπει να πανε....οπως και για κοινωνικες σκοπιμοτητες επισης δεν πηγε το βραβειο καλυτερης ταινιας στους πουστηδες του Βrokeback Μountain γιατι ακριβως ηταν πουστηδες....αλλα ηταν η καλυτερη ταινιαρα της χρονιας και με φοβερες ερμηνειες

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
για ποιο λογο μου το παρεθεσες αυτο ρε τυπε να μου αποδειξεις ΤΙΙΙΙΙΙ ??? γαμω την πουτανα μου σε σχεση με της δυο ταινιες ???? στα αρχιδια μου !!!!! τι κανουν οι κυβερνησεις....τα βραβεια με ενδιαφερει που πανε κινηματογραφικα συνολικα,για το σεναριο,της ερμηνειες.Στα αρχιδια μου αν καθεται η ακαδημια και για πολιτικες σκοπιμοτητες δεν πανε τα βραβεια εκει που πρεπει να πανε....οπως και για κοινωνικες σκοπιμοτητες επισης δεν πηγε το βραβειο καλυτερης ταινιας στους πουστηδες του Βrokeback Μountain γιατι ακριβως ηταν πουστηδες....αλλα ηταν η καλυτερη ταινιαρα της χρονιας και με φοβερες ερμηνειες
Στ'αρχιδια μας και η γνωμη σου λοιπον, τοσο απλα. Το σταματαω εδω.

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
The Big Short-το μεγάλο σορτάρισμα, άργησε να βγει στις αίθουσες αν και το βιβλίο κυκλοφορεί από το 2010 ( έτος ορόσημο για την δική μας πορεία στον μαύρο φαύλο κύκλο της χρηματοπιστωτικής κρίσης ) και μας θυμίζει σε όλους μας ( ειδικούς των οικονομικών αναλύσεων κα μη ) τίτλους όπως GOLDMAN SACHS, MORGAN STANLEY, DEUTCSHE BANK, FITCH και άλλους καρχαρίες που θα παρελάσουν από την οθόνη.

Η ταινία θα θυμίσει σε πολλούς το συγκλονιστικό Margin Call με την διαφορά πως η συγκεκριμένη ταινία μπαίνει πιο αναλυτικά στα τερτίπια των μεγάλων οίκον που διαχειρίζονται το χρήμα αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων και φτάνουν έως και την κατάρρευση χωρών...

Δυο πράγματα που μου έκαναν τεράστια εντύπωση, η αναλυτική περιγραφή για το χτίσιμο του δομημένου ομόλογου συγκριτικά με το τζογo και η απάντηση της καρεκλοκένταυρου  εκπροσώπου ενός οίκου αξιολόγησης ( αλήθεια που χάθηκαν αυτοί οι φωστήρες ) για την λειτουργία όλου του χάρτινου-εικονικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Και όπως κλείνει η ταινία, κάποιοι θα ρίξουν το βάρος στους μετανάστες και αφελείς τραπεζίτες αλλά προσθέτοντας θα ξεχάσουν πως η ιθύνοντες αυτών των τεχνασμάτων είναι οι ίδιοι για τους οποίους ακόμη και σήμερα οι μωροί πολίτες σκίζουν τα ιμάτια τους!

Ερμηνείες ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-έ-ς!!! η ταινία θα μπει στο πάνθεον για το είδος της...
Γιώργο όπως τα γράφεις εκτός από το τελευταίο....
Οι ερμηνείες καλές αλλά μέχρι εκεί!!!
Άλλωστε οι ρόλοι δεν ήταν απαιτητικοί από άποψη ερμηνειών!!!
Γενικά πολύ καλή ταινία, σε κρατάει μέσα της έως το τέλος!!!!
Από εκεί και πέρα η ταινία αθωώνει όλη την διακυβέρνηση του Μπους και γενικά "προστατεύει" τον θεσμό της κυβέρνησης!!!
God bless America που λένε εκεί....πες ότι θες, κατηγόρησε όποιον θες, αλλά την εκάστοτε κυβέρνηση μην την πιάνεις στο στόμα σου....
Αυτή λέει πάντα την αλήθεια και σε προστατεύει!!!!
Δηλ. οι κυβερνήσεις δεν είναι πιόνια των Τραπεζών?
Έδειξε και μερικά αντίσκηνα και κομπλέ όλα....
Αλλά το σημαντικότερο που σου δείχνει είναι ότι σε ένα τέτοιο καπιταλιστικό σύστημα, πάντα κάποιος κερδίζει και ότι πάντα δημιουργούνται ευκαιρίες ακόμα και μέσα από μεγάλες κρίσεις, άρα μην χάνεις την ελπίδα σου.....
Ειδικά εκεί όπου η ταινία δείχνει ότι με πόνο καρδιάς αυτοί που πόνταραν εναντίον της οικονομίας, έβγαλαν εκατοντάδες μύρια με συγκίνησε!!!!
Αυτή η ταινία μπορεί να δείχνει καταγγελτική αλλά για "διαβάστε την" καλύτερα....η κολυμπήθρα του Σηλωάμ για τους απανταχού καπιτάλες είναι στην τελική!!!
:hi:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
@popov
El Topo: Απο το δημιουργο του Holy Mountain? Κατεβαζω ηδη!! :hi:
The Wild Bunch (1969), The Magnificent Seven (1960), The Professionals (1966): Αν σου πω οτι δεν εχω δει κανενα απο τα τρια? Αν και τα δυο πρωτα τα ειχα βαλει ηδη στο ματι. :thumbsup:
Buffalo Bill and the Indians (1976): Σαρκαστικο, Paul Newman και συμφωνα με σενα μιλαει για πιο σπουδαια θεματα? Κατεβαζω ηδη!! :hi:
True Grit (2010): Το εχω δει, δε μου εκανε τεραστια εντυπωση, απλα αρκετα καλη εντυπωση.
The Apostle (1997): Εδω ισως εχουμε προβλημα καθως σιχαινομαι οτι εχει να κανει με οργανωμενη θρησκεια και αρκετες σκηνες απο το τρειλερ θυμιζουν τηλευαγγελιστες και εξορκισμους κωμωδια... Καποιοι λενε οτι το τρειλερ ηταν μουφα και οτι η ταινια δεν ειναι καθολου ετσι, δε ξερω. Απο την αλλη δε σιχαθηκα καθολου τα μερη του Winter Light που ειχαν να κανουν με οργανωμενη θρησκεια. Μαλλον επειδη θεωρω την οργανωμενη θρησκεια της Σουηδιας πολυ πιο αθωα. :think:

@drax

Ειδα χθες το www.imdb.com/title/tt0044741/]Ikiru (1952)[/url].

ikiru2.jpg

Νταξει τι να πει κανεις. Καποιοι εδω μεσα θα εχετε πολλα να πειτε για τη σκηνοθεσια, τις τεχνικες κλπ κλπ. Υποθετω. Περα απο αυτα, η ταινια εχει να κανει με ενα μετριο ανθρωπακι που ζει την ανουσια ζωη του μεσα σε καθημερινη ρουτινα δουλεια-σπιτι-δουλεια διαρκειας τουλαχιστον 30 χρονων. Ο οποιος μαθαινει οτι εχει καρκινο και πολυ λιγο χρονο ζωης. Κι ετσι το ανθρωπακι: "Only when he learned he would die did he start to live!"

Με αλλα λογια θετει ερωτηματα περι νοηματος της ζωης ή αδυναμιας υπαρξης αντικειμενικου νοηματος, τη βεβαιοτητα του θανατου ειτε αυριο ειτε σε 50 χρονια, κλπ. Τα πιο σημαντικα ερωτηματα δηλαδη! Με εκανε να αναρωτιεμαι τι προσλαμβανουσες ειχε ο Κουροσαβα για το παραπανω. Γιατι το ~1950 παρομοια λεγανε και στην αλλη μερια της Γης, Ευρωπαιοι τυπου Σαρτρ και Καμυ. :think: Προφανως δεν περιμενατε τη δικια μου προτροπη για να το δειτε, απλα το αναφερω ως προσκληση σχολιασμου πανω στην ταινια, παρομοιες ταινιες, Κουροσαβα, οτιδηποτε... :grin:

Οσον αφορα παρομοιες ταινιες, να πω οτι οι καταπληκτικες σκηνες αντιθεσης μεταξυ μαραμενου ετοιμοθανατου γερου και 20χρονης που βραζει απο ζωη μου προκαλεσαν τα ιδια πολυ ισχυρα συναισθηματα με το Wild Strawberries και συγκεκριμενα την καταπληκτικη ονειρικη σκηνη που η ξαδερφη του νανουριζει και προστατευει το μωρο στο υπαιθρο...

Για τα γουέστερν :
Οι 7 Υπέροχοι και οι Επαγγελματίες ειναι πιο εύπεπτα και διασκεδαστικά. Βλέπονται πολύ ευχάριστα. Η Άγρια Συμμορία του Πέκινπα είναι για μένα μέχρι σήμερα, ίσως το καλύτερο γουέστερν που έχει γυριστεί για τον κινηματογράφο(γιατί υπάρχει και το Lonesome Dove στην τηλεόραση). Άγριο, σκληρό και απαισιόδοξο με αξεπέραστες σκηνές που μένουν αξέχαστες. Ο Μπάφαλο Μπιλ με Πωλ Νιούμαν, είναι σκηνοθεσίας Άλτμαν, οπότε καταλαβαίνεις ότι δεν είναι κλασσικό γουέστερν, αλλά κάτι πολύ περισσότερο.
Για τον Απόστολο του θείου Μπομπ :
Η ταινία είναι αργή και παλιάς κοπής. Μπορεί να σε κουράσει. Δεν εξιδανικεύει την οργανωμένη θρησκεία, είναι μάλλον περισσότερο μια ιστορία προσωπικής λύτρωσης για τον βασικό χαρακτήρα. Η ερμηνεία, καλά.......δεν έχω λόγια. Αφού σου αρέσει ο θείος Μπομπ, θα την απολαύσεις, αλλά δεν είναι και καμιά ταινιάρα κατά τη γνώμη μου.
Αυτά που σου πρότεινα εγώ είναι περισσότερο θρίλερ ή τρόμου, παρά γουέστερν. Έχουν σκληρές σκηνές. Αν δεν σου πολυαρέσουν κάτι τέτοια γενικά, δεν θα σου αρέσουν και τόσο. Περί ορέξεως.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom