Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Αααααα.........ο μεγάλος μέθυσος!!!!!!
Ο Κασσαβέτης ήταν πολύ καλός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτή είναι από τις καλές του ταινίες, γιατί να πω την αλήθεια μερικές δεν βλέπονται.
Η αγαπημένη μου δική του είναι το HUSBANDS, στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τους δύο παλιόφιλούς του, τον Φωλκ και τον Γκαζάρα. Εξαιρετική.
Παρόλα αυτά, πιστεύω πως η καλύτερή του ήταν η ΝΥΧΤΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ(Opening Night).

Είναι πολύ cool ο Κασσαβέτης. Συμφωνώ για τη "Νύχτα Πρεμιέρας". Νομίζω, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ότι μετά το γύρισμα
της ταινίας η Τζίνα Ρόουλαντς έπαθε νευρικό κλονισμό ή κάτι τέτοιο. Σύμφωνοι, ο Κ. έχει και ταινίες δεύτερες αλλά τον
μεγάλο αθλητή τον κρίνουμε από τις μεγάλες επιδόσεις του. Αρκεί μια ταινία, όπως η προαναφερόμενη, ή τα "Πρόσωπα" για να τον κατατάξουν
στους πολύ σπουδαίους δημιουργούς.
Εγώ, γουστάρω τον "θάνατο του Κινέζου Μπούκι" επειδή βγάζει αυτό το παλιό καλό νουάρ που μου αρέσει, και είναι δύσκολο να αναπαραχθεί
στη σημερινή εποχή. Επίσης, ο Γκαζάρα είναι άψογος.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Ειδα, προσφατα, το Onibaba.
Γιαπωνεζικο horror του '66, με φωτογραφια κ' σκηνοθεσια απο ΑΛΛΟ ανεκδοτο (οποιος την εχει δει, καταλαβαινει...)

Σε ισο, αν οχι ανωτερο επιπεδο, το Posession, του Zulawksi.

Σε αλλο υφος, το "L' armee des ombres", του τεραστιου Melville. Ισως η καλυτερή του.

Τελος, μια ταινια που θεωρω πως περασε το σινεμα σ' αλλο επιπεδο - και δεν συγκρινεται με ΚΑΜΙΑ:
Come and See ("Idi i smotri")

Την ειδα κι αυτην προσφατα. Δεν θα την ξεχασω ποτε.

Εκλεκτές επιλογές!  :hi:

Με αφορμή το σπουδαίο Иди и Смотри, έχεις δεί μήπως την γερμανική εκδοχή του Stalingrad? Αριστούργημα...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Είναι πολύ cool ο Κασσαβέτης. Συμφωνώ για τη "Νύχτα Πρεμιέρας". Νομίζω, αν δεν με απατά η μνήμη μου, ότι μετά το γύρισμα
της ταινίας η Τζίνα Ρόουλαντς έπαθε νευρικό κλονισμό ή κάτι τέτοιο. Σύμφωνοι, ο Κ. έχει και ταινίες δεύτερες αλλά τον
μεγάλο αθλητή τον κρίνουμε από τις μεγάλες επιδόσεις του. Αρκεί μια ταινία, όπως η προαναφερόμενη, ή τα "Πρόσωπα" για να τον κατατάξουν
στους πολύ σπουδαίους δημιουργούς.
Εγώ, γουστάρω τον "θάνατο του Κινέζου Μπούκι" επειδή βγάζει αυτό το παλιό καλό νουάρ που μου αρέσει, και είναι δύσκολο να αναπαραχθεί
στη σημερινή εποχή. Επίσης, ο Γκαζάρα είναι άψογος.

Η Ρόουλαντς είχε καταρρεύσει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του "ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ"(Α woman under the influence), αφήνοντας άναυδο τον Πίτερ Φωλκ να έχει πάθει επίσης ψυχολογικό σοκ με αυτά που έβλεπε. Είχε φτάσει στα όριά της. Το έχω δει να το περιγράφει ο ίδιος ο Φωλκ σε ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του μακαρίτη. Το εν λόγω έργο, είναι σα να έβαλες μια κάμερα σε ένα σπίτι μιας δυσλειτουργικής οικογένειας και τους τράβηξες χωρίς να το ξέρουν. Τόσο αυθεντικό κι αληθινό. Χαλάλι στις κακουχίες πάντως που τράβηξε η Ρόουλαντς, γιατί η ερμηνεία της σε αυτή την ταινία είναι απλά απερίγραπτη. Δε νομίζω να έχω δει άλλη γυναίκα ηθοποιό να φτάνει σε τέτοια άβυσσο, τόσο ρεαλιστικά......

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Η Ρόουλαντς είχε καταρρεύσει κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του "ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ"(Α woman under the influence), αφήνοντας άναυδο τον Πίτερ Φωλκ να έχει πάθει επίσης ψυχολογικό σοκ με αυτά που έβλεπε. Είχε φτάσει στα όριά της. Το έχω δει να το περιγράφει ο ίδιος ο Φωλκ σε ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του μακαρίτη. Το εν λόγω έργο, είναι σα να έβαλες μια κάμερα σε ένα σπίτι μιας δυσλειτουργικής οικογένειας και τους τράβηξες χωρίς να το ξέρουν. Τόσο αυθεντικό κι αληθινό. Χαλάλι στις κακουχίες πάντως που τράβηξε η Ρόουλαντς, γιατί η ερμηνεία της σε αυτή την ταινία είναι απλά απερίγραπτη. Δε νομίζω να έχω δει άλλη γυναίκα ηθοποιό να φτάνει σε τέτοια άβυσσο, τόσο ρεαλιστικά......

Έτσι, φίλε  :thumbsup: Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Η Ρόουλαντς, απλά δεν υπάρχει. Άλλο επίπεδο και αξεπέραστη...
Δεν ξέρω αν συμφωνείς, αλλά και η Βίβιαν Λή στο "Λεωφορείον ο Πόθος" έδωσε τεράστια και άφταστη ερμηνεία.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Τυπε popov μιας και ανεφερες το σταλινγκραντ κατσε και δες αυτο που ειναι ΤΟ αριστουργημα

Το έχω ήδη κατεβάσει και το έχω στα υπ' όψιν να το δώ αυτές τις μέρες. Λίγο που το έτρεξα, φαίνεται όντως Αριστουργηματικό.
Ο πιτσιρικάς, δίνει ρέστα. Το αμίλητο, σφιγμένο πρόσωπό του, μέσα στην αγωνία, λέει πολύ περισσότερα από μισής ώρας μονόλογο.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.770
Πόντοι
1.756
Εκλεκτές επιλογές!  :hi:

Με αφορμή το σπουδαίο Иди и Смотри, έχεις δεί μήπως την γερμανική εκδοχή του Stalingrad? Αριστούργημα...

Πω ρε φιλε καλα που το ανεβασες....μ αρεσουν οι ταινιες με το Σταλινγκραντ... λογω του οτι πολεμησε ο παππους μου εκει....
θα το κατεβασω να το δω...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Πω ρε φιλε καλα που το ανεβασες....μ αρεσουν οι ταινιες με το Σταλινγκραντ... λογω του οτι πολεμησε ο παππους μου εκει....

Φίλε, είναι εξαιρετική και σπάνια ταινία, διότι δείχνει την μάχη από την πλευρά των Γερμανών. Σπάνια, από αυτή την έννοια.
Θα την βρείς, πιστεύω, εύκολα. Για να καταλάβεις το υψηλό επίπεδο δουλειάς, να σου πώ ότι η ταινία προέρχεται από τους δημιουργούς
του "Das Boot" . Άλλο αριστούργημα αυτό.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.770
Πόντοι
1.756
Φίλε, είναι εξαιρετική και σπάνια ταινία, διότι δείχνει την μάχη από την πλευρά των Γερμανών. Σπάνια, από αυτή την έννοια.
Θα την βρείς, πιστεύω, εύκολα. Για να καταλάβεις το υψηλό επίπεδο δουλειάς, να σου πώ ότι η ταινία προέρχεται από τους δημιουργούς
του "Das Boot" . Άλλο αριστούργημα αυτό.

....ο παππους Γερμανος ηταν. Οπως ειδα το τρεηλερ, δειχνει τα αεροπλανα να φευγουν...ο παππους ηταν ο τελευταιος στρατιωτης στο τελευταιο αεροπλανο... ανεβηκε ενω το αεροπλανο ηδη ξεκινουσε... τρομερη κωλοφαρδια... Μακαρι να ζουσε,θα αντεχε να την δει αραγε???

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16

noctilucent1

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2015
Κριτικές
8
Like
307
Πόντοι
346

Ελπίζω στην σωστή πλευρά ;)

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Σπουδαία ταινία, του Fatih Akin - Auf der anderen Seite (The Edge of Heaven). Διαμάντι...

livornezos

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2014
Κριτικές
2
Like
743
Πόντοι
96
Να δειτε το the danish  girl μαγκες εργαρα τα σπαει ο τυπος

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Απίστευτη πλοκή ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μια από τις πιο ευφυής ταινίες που έχω δεί, από
πλευράς σύλληψης και ανατροπών. Εξαιρετικές ερμηνείες (νομίζω, είχε γίνει και ριμέικ αμερικανικό, αλλά το αυθεντικό δεν παίζεται)

livornezos

Μέλος
Εγγρ.
30 Αυγ 2014
Κριτικές
2
Like
743
Πόντοι
96
Απίστευτη πλοκή ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μια από τις πιο ευφυής ταινίες που έχω δεί, από
πλευράς σύλληψης και ανατροπών. Εξαιρετικές ερμηνείες (νομίζω, είχε γίνει και ριμέικ αμερικανικό, αλλά το αυθεντικό δεν παίζεται)
συμφωνω  μαν πολυ καλο ταινιακη το χω δει τουλαχιστον 5  φορες .

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
συμφωνω  μαν πολυ καλο ταινιακη το χω δει τουλαχιστον 5  φορες .

Είναι δύναμη! Btw θυμάσαι το σκηνικό στην αρχή της τανίας, όπου ο τύπος ανοίγει για να φάει γκοφρέτα ή κάτι τέτοιο, και διαβάζει
στην ετικέτα ότι ήταν made in Greece, σχολιάζοντας (και κρίνοντας από τη γεύση της) ότι αυτή η χώρα πάει κατα διαόλου ή ότι είναι ξοφλημένη (κάτι τέτοιο τελοσπάντων...). Πολύ προφητικός ο τύπος.

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
ειδα το

κατωτερο της αναμονης, βλεπεται ευχαριστα αλλα οχι τιποτα συναρπαστικο.
εκτος απο τις σκηνες με την μαχη της αρκουδας που ειναι ο,τι πιο αληθοφανες εχει γυριστει σε ταινια μεχρι σημερα.
ακομα δεν εχω καταλαβει πως τις γυρισανε  :rockon:

H αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία, με άρτια γυρίσματα έως και τέλεια, ρεαλιστικές σκηνές και πλάνα με επίκεντρο την αγριότητα της φύσης αλλά και του ανθρώπου.
Ίσως το σενάριο-αν και αληθινό-να παρουσιάζει  κομμάτια που σίγουρα τα έχουμε δει κάπου ( θυμίστε μου ποιος είχε κρυφτεί στο κουφάρι ενός αλόγου ) και το τέλος που δεν πρωτοτυπεί αλλά αποδίδει δικαιοσύνη, να κάνει την ταινία λίγο έως και απαρατήρητα κοινότυπη.
Η ταινία έχει ρυθμό, παρακολουθείτε έως το φινάλε της με αμείωτο ενδιαφέρον και μας δίνει σπουδαίες ερμηνευτικές αποδόσεις. Περισσότερο θα σταθώ στον Hardy που είναι αγνώριστος και για μια ακόμη φορά πολύ καλός, ο Caprio φυσικά είναι μεγάλο φαβορί για βράβευση ( συγκριτική με τον χαλαρό Λύκο ) αλλά δεν είναι το ακλόνητο φαβορί.
Θα συμφωνήσω η σκηνή με την αρκούδα είναι μια κατηγορία μόνη της...

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ειδα για δευτερη φορα το www.imdb.com/title/tt0243017/?ref_=fn_al_tt_1]Waking Life[/url]. Ενδιαφερουσα και διαφορετικη με τα δυνατα της και τα αδυνατα σημεια της. Κυριοτερο αδυνατο σημειο της για μενα το σκιτσο. Γυριστηκε κανονικα και μετα την καναν animation για να ειναι πιο ονειρικη κλπ. Αφου υποτιθεται στο 95% της ειναι ενα ονειρο μεσα σε ενα ονειρο η ταινια. Αποτυχια το σκιτσο για μενα παντως, απλα το ανεχομαι επειδη μου αρεσει το υπολοιπο. Καταπιανεται με διαφορα (κυριως υπαρξιακα) θεματα, αλλα με λιγοτερη και αλλα με περισσοτερη επιτυχια. Εμενα μου αρεσε πολυ, σε αλλους θα φανει δηθεν. Αλλα θελω να μοιραστω την πιο γαματη σκηνη της που μου εδωσε πολυ τροφη για σκεψη και δεν εχω βρει ακομα πειστικη απαντηση/θεωρια. :rockon:

[vimeo]]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom