Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Συνάδελφε Tsambo, έχεις δεί μήπως την ταινία "The Man from Earth"; Αληθινή τροφή για σκέψεις. Αν δεν την έχεις δεί σου την
συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι ταινία στατική, χωρίς δράση, γυρισμένη σε ένα δωμάτιο. Οι διαλόγοι και το κεντρικό θέμα πάνω
στο οποίο είναι στημένη, σε κρατάνε χωρίς ανάσα ως το τέλος. Πολύ έξυπνη και δυνατή ταινία με ανατρεπτικό τέλος.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Συνάδελφε Tsambo, έχεις δεί μήπως την ταινία "The Man from Earth"; Αληθινή τροφή για σκέψεις. Αν δεν την έχεις δεί σου την
συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι ταινία στατική, χωρίς δράση, γυρισμένη σε ένα δωμάτιο. Οι διαλόγοι και το κεντρικό θέμα πάνω
στο οποίο είναι στημένη, σε κρατάνε χωρίς ανάσα ως το τέλος. Πολύ έξυπνη και δυνατή ταινία με ανατρεπτικό τέλος.

Ναι την εχω δει!! Γαματη, συμφωνω απολυτα! :hi:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Ειδα για δευτερη φορα το www.imdb.com/title/tt0243017/?ref_=fn_al_tt_1]Waking Life[/url]. Ενδιαφερουσα και διαφορετικη με τα δυνατα της και τα αδυνατα σημεια της. Κυριοτερο αδυνατο σημειο της για μενα το σκιτσο. Γυριστηκε κανονικα και μετα την καναν animation για να ειναι πιο ονειρικη κλπ. Αφου υποτιθεται στο 95% της ειναι ενα ονειρο μεσα σε ενα ονειρο η ταινια. Αποτυχια το σκιτσο για μενα παντως, απλα το ανεχομαι επειδη μου αρεσει το υπολοιπο. Καταπιανεται με διαφορα (κυριως υπαρξιακα) θεματα, αλλα με λιγοτερη και αλλα με περισσοτερη επιτυχια. Εμενα μου αρεσε πολυ, σε αλλους θα φανει δηθεν. Αλλα θελω να μοιραστω την πιο γαματη σκηνη της που μου εδωσε πολυ τροφη για σκεψη και δεν εχω βρει ακομα πειστικη απαντηση/θεωρια. :rockon:

[vimeo]]

Απλά αριστούργημα από κάθε άποψη. Το έχω δει κι εγώ δύο φορές αλλά δεν αρκούν, γιατί λέγονται πολλά και αρκετά γρήγορα. Την έχω δε VHS κασέτα. Τώρα που μου την θύμισες, θα της ξαναρίξω μια ματιά, γιατί πάει σίγουρα μια δεκαετία από την τελευταία της θέαση. Νομίζω πως κάθε φορά που την βλέπει κάποιος θα ανακαλύπτει και νέα πράγματα.
Εμένα πάλι μου άρεσαν τα σκίτσα. Είναι με νερομπογιές και σα να κινούνται ακόμα κι όταν υπάρχει στασιμότητα εικόνας. Για τέτοιο στυλ ταινίας, είναι πολύ λειτουργικά. Επίσης έχει γενικά φοβερές εικόνες και πολύ καλή μουσική.
Ο ίδιος σκηνοθέτης, γύρισε μερικά χρόνια αργότερα το A Scanner Darkly από βιβλίο του Φίλιπ Ντικ, με την ίδια τεχνική. Ενδιαφέρουσα ταινία κι αυτή, χωρίς να έχει την ελευθερία και το φιλοσοφικό υπόβαθρο του Waking Life φυσικά.

Pecados

Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2015
Like
137
Πόντοι
16
Έχω δει και εγώ το Waking Life (Συνειδητή Ζωή) και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί καταρχήν με το Interpolated Rotoscoping που ίσως για εκείνη την εποχή σε επίπεδο animation και εφέ να ήταν κάτι πολύ πρωτοποριακό!
Ως προς την ταινία (εγώ περισσότερο ως ντοκιμαντέρ το εξέλαβα με βάση αυτά που πραγματεύεται και αναλύει) μόνο θετικά στοιχεία διακρίνει κανείς.
Έρχεσαι αντιµέτωπος µε ανθρώπους που θέτουν ερωτήµατα γύρω από τα παράδοξα της ζωής, την ατομικότητα, το σκοπό της ύπαρξης, το σύμπαν, την ελεύθερη βούληση, τους φυσικούς νόμους, αλλά και το κυριότερο ερώτημα όλων: Υπάρχει τέλος στο µακρύ ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής;

Εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω αν έχει δει κανείς την τριλογία «Πριν το Ξημέρωμα / Πριν το Ηλιοβασίλεμα / Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ και αν αξίζουν?  :think:

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Έχω δει και εγώ το Waking Life (Συνειδητή Ζωή) και πραγματικά είχα εντυπωσιαστεί καταρχήν με το Interpolated Rotoscoping που ίσως για εκείνη την εποχή σε επίπεδο animation και εφέ να ήταν κάτι πολύ πρωτοποριακό!
Ως προς την ταινία (εγώ περισσότερο ως ντοκιμαντέρ το εξέλαβα με βάση αυτά που πραγματεύεται και αναλύει) μόνο θετικά στοιχεία διακρίνει κανείς.
Έρχεσαι αντιµέτωπος µε ανθρώπους που θέτουν ερωτήµατα γύρω από τα παράδοξα της ζωής, την ατομικότητα, το σκοπό της ύπαρξης, το σύμπαν, την ελεύθερη βούληση, τους φυσικούς νόμους, αλλά και το κυριότερο ερώτημα όλων: Υπάρχει τέλος στο µακρύ ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής;

Εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω αν έχει δει κανείς την τριλογία «Πριν το Ξημέρωμα / Πριν το Ηλιοβασίλεμα / Πριν τα Μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ και αν αξίζουν?  :think:

Φυσικά και αξίζουν. Να τις δεις. Ειδικά η πρώτη είναι ταινία-σταθμός για τους σημερινούς 40-45άρηδες, είναι ίσως η αντιπροσωπευτικότερη ερωτική ιστορία αυτής της γενιάς. Βέβαια τώρα που ξέρεις ότι ακολουθούν και άλλες δύο ταινίες μετέπειτα, ίσως να μην έχει τον ίδιο αντίκτυπο.
Γενικά ο Λινκλέιτερ είναι από τους πιο αξιόλογους σύγχρονους Αμερικάνους κινηματογραφιστές-δημιουργούς, με όλη την έννοια του όρου.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
H αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία, με άρτια γυρίσματα έως και τέλεια, ρεαλιστικές σκηνές και πλάνα με επίκεντρο την αγριότητα της φύσης αλλά και του ανθρώπου.
Ίσως το σενάριο-αν και αληθινό-να παρουσιάζει  κομμάτια που σίγουρα τα έχουμε δει κάπου ( θυμίστε μου ποιος είχε κρυφτεί στο κουφάρι ενός αλόγου ) και το τέλος που δεν πρωτοτυπεί αλλά αποδίδει δικαιοσύνη, να κάνει την ταινία λίγο έως και απαρατήρητα κοινότυπη.
Η ταινία έχει ρυθμό, παρακολουθείτε έως το φινάλε της με αμείωτο ενδιαφέρον και μας δίνει σπουδαίες ερμηνευτικές αποδόσεις. Περισσότερο θα σταθώ στον Hardy που είναι αγνώριστος και για μια ακόμη φορά πολύ καλός, ο Caprio φυσικά είναι μεγάλο φαβορί για βράβευση ( συγκριτική με τον χαλαρό Λύκο ) αλλά δεν είναι το ακλόνητο φαβορί.
Θα συμφωνήσω η σκηνή με την αρκούδα είναι μια κατηγορία μόνη της...

ο πιρς μπροσναν στο seraphim falls  :rockon:

chicharito

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2014
Κριτικές
24
Like
3.955
Πόντοι
2.846
Είναι καλό να θυμόμαστε που και που, τις μεγάλες μορφές που σφράγισαν την 7η τέχνη με το έργο και την προσωπικότητά τους.
Μέγιστος John Cassavetes, εδώ, σε μια από τις αγαπημένες ταινίες μου. Ο Μπέν Γκαζάρα, ζωγραφίζει κυριολεκτικά...

Κασσαβετης απιστευτος σκηνοθετης μοναδικος !!! Κι ακομα  περισσοτερο Ben  Gazzarra την λατρευω αυτη την φατσα ειναι η πιο κλασσατη μουρη του σινεμα κατ εμε  :rockon: :rockon: !!!! Ταινιαρες με Ben  Cazzarra o θανατος  of Chinese booky , και η απολυτη ταινιαρα που την βαζω 2 φορες το χρονο και την γουσταρω οταν την βλεπω  ¨ μικρες ιστοριες καθημερινης τρελας ¨ με ενα μερος της ζωης και ενα γλυκο παραλληρημα απ την ζωη του Charles  Bukofsky , αξιζει να τις  δει κανεις  μονο και μονο για την απιστευτη  φωτογραφια και σκηνοθεσια , και για τις απιστευτες επικες  σκηνες με την Ορνελα Μουτι  στα νιατα της !!! Επικες  σκηνες , απιστευτες ταινιαρες !!!!

chicharito

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2014
Κριτικές
24
Like
3.955
Πόντοι
2.846
Αριστουργηματικό από θέμα υπόθεσης και ερμηνειών, είναι και τούτο εδώ. Όχι ακριβώς western, αλλά με φοβερά στοιχεία και αρχετυπικά σύμβολα:

"Οι τρείς ταφές του Μελκιάδες Εστράδα" (2005). Αριστούργημα μινιμαλισμού και ουσίας.

Popov εχεις πολυ καλη γκαμα ταινιων και το εχω τσεκαρει αρκετες φορες σε αυτο το νημα  :rockon:  :rockon:  :rockon:!!! Tommy  Lee  Jones απιστευτη  φιγουρα ο τυπος , πολυ καλος ηθοποιος οταν θελει , αν κι εχει παιξει και σε αρκετες αμερικανικες σαχλες , αλλα  αυτη η  ταινια ειναι απλα στο  top Thirty της ταινιοθηκης μου διοτι μπορει να  υπαρχουν αρκετες ταινιες που περιγραφουν την παρακμα του  Αμερικανικου Νοτου με rednecks  κι αλλες μορφες γελαδαρηδων , αλλα σαν τις τρεις  ταφες δεν βρισκω παρομοια ταινια , σαν λατρης των  γουεστερν και συνχρονων  γουεστερν την κατατασω στις τοπ ταινιαρες γουεστρεν  :kneel:  :kneel: , για τουσ  εμπειρους φαν  των γουεστερν ειναι μαστ  τελος , τωρα κατι Ταραντινο και κατι  Django  ειναι απλα σερβιετακια  μπροστα σε αυτην την ταινια !!!!

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Popov εχεις πολυ καλη γκαμα ταινιων και το εχω τσεκαρει αρκετες φορες σε αυτο το νημα   :rockon:  :rockon:  :rockon:!!! Tommy  Lee  Jones απιστευτη  φιγουρα ο τυπος , πολυ καλος ηθοποιος οταν θελει , αν κι εχει παιξει και σε αρκετες αμερικανικες σαχλες , αλλα  αυτη η  ταινια ειναι απλα στο  top Thirty της ταινιοθηκης μου διοτι μπορει να  υπαρχουν αρκετες ταινιες που περιγραφουν την παρακμα του  Αμερικανικου Νοτου με rednecks  κι αλλες μορφες γελαδαρηδων , αλλα σαν τις τρεις  ταφες δεν βρισκω παρομοια ταινια , σαν λατρης των  γουεστερν και συνχρονων  γουεστερν την κατατασω στις τοπ ταινιαρες γουεστρεν  :kneel:  :kneel: , για τουσ  εμπειρους φαν  των γουεστερν ειναι μαστ  τελος , τωρα κατι Ταραντινο και κατι  Django  ειναι απλα σερβιετακια  μπροστα σε αυτην την ταινια !!!!

Να είσαι καλά φίλε!  :hi: Χαίρομαι πραγματικά, που βρισκόμαστε σ' αυτό το νήμα για να ανταλλάσσουμε απόψεις και προτάσεις! Το παρόν νήμα, είναι πολύτιμο και από τα αγαπημένα μου, διότι όλοι οι συνάδελφοι καταθέτουν εδώ ουσία και δεν αναλώνονται σε κοκκορομαχίες όπως συμβαίνει δυστυχώς αλλού. Οι "Τρείς Ταφές" είναι κατά την γνώμη μου, μια από τις σπουδαίες, κλασικές ταινίες που ξεφεύγει από τον μέσο
αμερικανικό όρο. Πολύ ποιοτική και ουσιώδης.  
Από τις παλιές, φαντάζομαι θα σου αρέσει και αυτή η κλασική του Κλουζώ. Θαυμάσιοι οι Υβ Μοντάν και Σάρλ Βανέλ (εδώ την βρήκα με ενσωμ. ελλ. υπότιτλους):

Συνημμένα

• 236879le_salaire_de_la_peur2.jpg
    236879le_salaire_de_la_peur2.jpg
    127,1 KB · Εμφανίσεις: 91

kaboul

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2013
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
16
αυτην την ταινιαρα που την βρισκουμε?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης

Συνημμένα

• francisco-de-goya-saturn-devouring-one-of-his-children-1821-23.jpg
    francisco-de-goya-saturn-devouring-one-of-his-children-1821-23.jpg
    38,3 KB · Εμφανίσεις: 52

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16

Kylo_Ren

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2016
Like
144
Πόντοι
16
Είδα το Room,εντάξει μια καλή ταινία και τίποτα παραπάνω. Ο πιτσιρικάς έσκισε πάντως.
12507242_581727938650531_5430064384642012581_n.jpg

grant1

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2014
Like
6
Πόντοι
6
H αλήθεια είναι πως πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία, με άρτια γυρίσματα έως και τέλεια, ρεαλιστικές σκηνές και πλάνα με επίκεντρο την αγριότητα της φύσης αλλά και του ανθρώπου.
Ίσως το σενάριο-αν και αληθινό-να παρουσιάζει  κομμάτια που σίγουρα τα έχουμε δει κάπου ( θυμίστε μου ποιος είχε κρυφτεί στο κουφάρι ενός αλόγου ) και το τέλος που δεν πρωτοτυπεί αλλά αποδίδει δικαιοσύνη, να κάνει την ταινία λίγο έως και απαρατήρητα κοινότυπη.
Η ταινία έχει ρυθμό, παρακολουθείτε έως το φινάλε της με αμείωτο ενδιαφέρον και μας δίνει σπουδαίες ερμηνευτικές αποδόσεις. Περισσότερο θα σταθώ στον Hardy που είναι αγνώριστος και για μια ακόμη φορά πολύ καλός, ο Caprio φυσικά είναι μεγάλο φαβορί για βράβευση ( συγκριτική με τον χαλαρό Λύκο ) αλλά δεν είναι το ακλόνητο φαβορί.
Θα συμφωνήσω η σκηνή με την αρκούδα είναι μια κατηγορία μόνη της...
μαλακιες καλαμπουρνέζικα και ο ντι καπριο και η ταινια συνολικα....σεναριο της πλάκας το ντοκυμαντερ για την αγρια φυση του Καναδα...φάτε το σανό τον μίντια λογω ελλειψης της πολυ μεγαλης ταινιας της φετινης χρονιας.Το Sicario  ειναι πολυ ανωτερο και σαν ταινια,σαν σεναριο,σαν ερμηνειες,τα σεβη μου

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
μαλακιες καλαμπουρνέζικα και ο ντι καπριο και η ταινια συνολικα....σεναριο της πλάκας το ντοκυμαντερ για την αγρια φυση του Καναδα...φάτε το σανό τον μίντια λογω ελλειψης της πολυ μεγαλης ταινιας της φετινης χρονιας.Το Sicario  ειναι πολυ ανωτερο και σαν ταινια,σαν σεναριο,σαν ερμηνειες,τα σεβη μου
Εεεεε ναι...της CIA ένα Όσκαρ της λείπει εδώ που τα λέμε  :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom