Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
;)
Αν μία ταινία έχει δυνατό σενάριο και χαρακτήρες με βάθος είναι πολύ πιο εντυπωσιακή από οτιδήποτε εφετζίδικο με εντυπωσιακά πλάνα. Τι να το κάνω π.χ. το MAD MAX με δράση όλη την ώρα και σενάριο κάτω του μηδέν????
Κλασσικά παραδείγματα ταινιών που είχαν μηδενική δράση αλλά με εντυπωσίασαν όταν τις είδα :
ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΜΕ ΘΕΑ, 12 ΕΝΟΡΚΟΙ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ, έτσι πρόχειρα όπως μου έρχονται στο μυαλό.
Έχω δει όλες τις ταινίες του Ταραντίνο. Μέχρι το Τζάκι Μπράουν το πήγαινε καλά. Από τα KILL BILL και μετά με είχε απογοητεύσει, αλλά αυτή αξίζει.

Όταν λες "12 Ένορκοι", αναφέρεσαι φαντάζομαι στο κλασικό "12 Angry Men" του Λιούμετ με τον υπέρτατο Φόντα. Αριστούργημα, από κάθε
άποψη. Ο Λιούμετ εκτός από το σπουδαίο "Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές" έχει γυρίσει και την φοβερή ταινία Deathtrap (1982). Είναι επίσης
ταινία στατική χωρίς εφέ και σαχλαμάρες, αλλά η υπόθεση και η ερμηνείες του Μάικλ Κέιν και του Κρίστοφερ Ρίβ, τσακίζουν κόκκαλα.
Είδα από περιέργεια το Mad Max. Πολύ αδύναμο έργο...
:hi:

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Μαλλον το πιο πολυτιμο θρεντ εδω μεσα. :rockon: :rockon: :rockon: Ειστε ολοι γαματοι, keep up the good work. :kneel: :kneel: :kneel:

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
και ο αστακος ηταν καλη ταινια σιγουρα πολυ καλυτερη απο πολλες οσκαρικες

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Μιλώντας για ιστορίες διαφθοράς, αυτή εδώ είναι εξαιρετική. Είχε βγεί το 2014. Πλέον, έχουν ανεβάσει
και ελληνικούς υπότιτλους. Αξίζει. Πολύ ουσιαστική και ανθρώπινη ταινία. Μεγάλη ρωσική σχολή!!!

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Όταν λες "12 Ένορκοι", αναφέρεσαι φαντάζομαι στο κλασικό "12 Angry Men" του Λιούμετ με τον υπέρτατο Φόντα. Αριστούργημα, από κάθε
άποψη. Ο Λιούμετ εκτός από το σπουδαίο "Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές" έχει γυρίσει και την φοβερή ταινία Deathtrap (1982). Είναι επίσης
ταινία στατική χωρίς εφέ και σαχλαμάρες, αλλά η υπόθεση και η ερμηνείες του Μάικλ Κέιν και του Κρίστοφερ Ρίβ, τσακίζουν κόκκαλα.
Είδα από περιέργεια το Mad Max. Πολύ αδύναμο έργο...
:hi:

O Λιουμέτ ήταν από τους καλύτερους σκηνοθέτες ever κατά τη γνώμη μου, όχι τόσο σαν τεχνική και δεξιοτεχνία αλλά σαν story-teller. Μου θύμισες και το Deathtrap, γυρισμένο μέσα σ' ένα σπίτι αλλά το παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Κλασσική ταινία-παράδειγμα αυτών που έλεγα. Αυτός είναι καλός κινηματογράφος!!!!!!!!
Ένα άγνωστο αριστούργημα του Λιουμέτ είναι και το παρακάτω, πάλι με τον Φόντα :
Δυστυχώς δεν βρήκε την εμπορικότητα μέσα στον χρόνο που του άρμοζε, αλλά είναι ταινιάρα.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
O Λιουμέτ ήταν από τους καλύτερους σκηνοθέτες ever κατά τη γνώμη μου, όχι τόσο σαν τεχνική και δεξιοτεχνία αλλά σαν story-teller. Μου θύμισες και το Deathtrap, γυρισμένο μέσα σ' ένα σπίτι αλλά το παρακολουθείς με κομμένη την ανάσα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Κλασσική ταινία-παράδειγμα αυτών που έλεγα. Αυτός είναι καλός κινηματογράφος!!!!!!!!
Ένα άγνωστο αριστούργημα του Λιουμέτ είναι και το παρακάτω, πάλι με τον Φόντα :
Δυστυχώς δεν βρήκε την εμπορικότητα μέσα στον χρόνο που του άρμοζε, αλλά είναι ταινιάρα.

Εύγε φίλε! Πολύ με συγκίνησες, ειλικρινά...
Χαίρομαι που μοιραζόμαστε κοινές αγάπες με διαχρονική αξία!

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Είναι καλό να θυμόμαστε που και που, τις μεγάλες μορφές που σφράγισαν την 7η τέχνη με το έργο και την προσωπικότητά τους.
Μέγιστος John Cassavetes, εδώ, σε μια από τις αγαπημένες ταινίες μου. Ο Μπέν Γκαζάρα, ζωγραφίζει κυριολεκτικά...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
Κατ' εμέ, ίσως η κορυφαία ταινία του F.F.Coppola. Ο Τζιν Χάκμαν, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του...

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056
Κατ' εμέ, ίσως η κορυφαία ταινία του F.F.Coppola. Ο Τζιν Χάκμαν, σε έναν από τους πιο απαιτητικούς ρόλους της καριέρας του...

Ενταξει , οχι και η καλυτερη ταινια του Κοππολα! :rockon: Την εχω δει μια φορα.Ειναι λιγο βαρετη.Οι σινεφιλ ομως αξιζει να την δουν μια φορα λογω Κοππολα και νεαρου Τζιν Χακμαν.

TOMMY DEVITO

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2013
Κριτικές
388
Like
8.913
Πόντοι
25.056
Είναι καλό να θυμόμαστε που και που, τις μεγάλες μορφές που σφράγισαν την 7η τέχνη με το έργο και την προσωπικότητά τους.
Μέγιστος John Cassavetes, εδώ, σε μια από τις αγαπημένες ταινίες μου. Ο Μπέν Γκαζάρα, ζωγραφίζει κυριολεκτικά...

Ο Κασσαβετης και ο Γκαζαρα ηταν φιλοι και ειχαν κανει αρκετες ταινιες μαζι.Επισης κοινος τους φιλος ηταν ο Πιτερ Φαλκ.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
τα σχόλια εδώ περιττεύουν...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
πανέμορφη ταινία, highly recommended για κάθε σινεφίλ...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 136408

Επισκέπτης
και ο αστακος ηταν καλη ταινια σιγουρα πολυ καλυτερη απο πολλες οσκαρικες

Την είδα σήμερα. Ωραία ταινία και τολμηρή. Ο Λάνθιμος έχει δική του φυσιογνωμία και ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει αυτό το ξεχωριστό στίγμα που έχει, επειδή κάτι διάβαζα, ότι η επόμενη σκηνοθετική δουλειά του, θέλει να είναι δράμα εποχής (μακάρι να δείξει και εκεί την ίδια τόλμη, αν και σε "ιστορία εποχής" δύσκολα κάνεις την υπέρβαση, χωρίς να κινδυνεύεις να γίνεις φαιδρός. Οπωσδήποτε, το στοίχημα είναι μεγάλο). Πάντως, ο "Κυνόδοντας", είναι ανώτερος σε ουσία. Σαφέστατα υπήρξε σπουδαιότερη ταινία από το "ηθικοπλαστικό" και συμβατικό  "In a better world" που κέρδισε το Όσκαρ.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Την είδα σήμερα. Ωραία ταινία και τολμηρή. Ο Λάνθιμος έχει δική του φυσιογνωμία και ας ελπίσουμε ότι θα κρατήσει αυτό το ξεχωριστό στίγμα που έχει, επειδή κάτι διάβαζα, ότι η επόμενη σκηνοθετική δουλειά του, θέλει να είναι δράμα εποχής (μακάρι να δείξει και εκεί την ίδια τόλμη, αν και σε "ιστορία εποχής" δύσκολα κάνεις την υπέρβαση, χωρίς να κινδυνεύεις να γίνεις φαιδρός. Οπωσδήποτε, το στοίχημα είναι μεγάλο). Πάντως, ο "Κυνόδοντας", είναι ανώτερος σε ουσία. Σαφέστατα υπήρξε σπουδαιότερη ταινία από το "ηθικοπλαστικό" και συμβατικό  "In a better world" που κέρδισε το Όσκαρ.

H καριερα του Λανθιμου μετα τον Κυνοδοντα ειναι (ποιοτικα, κι οχι ποσοτικα) πτωτικη.

Το Lobster ηταν πολυ πιο συμβατικο.
Σωθηκε χαρη στο cast κ' την αρτια φωτογραφια.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ειδα, προσφατα, το Onibaba.
Γιαπωνεζικο horror του '66, με φωτογραφια κ' σκηνοθεσια απο ΑΛΛΟ ανεκδοτο (οποιος την εχει δει, καταλαβαινει...)

Σε ισο, αν οχι ανωτερο επιπεδο, το Posession, του Zulawksi.

Σε αλλο υφος, το "L' armee des ombres", του τεραστιου Melville. Ισως η καλυτερή του.

Τελος, μια ταινια που θεωρω πως περασε το σινεμα σ' αλλο επιπεδο - και δεν συγκρινεται με ΚΑΜΙΑ:
Come and See ("Idi i smotri")

Την ειδα κι αυτην προσφατα. Δεν θα την ξεχασω ποτε.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

Αααααα.........ο μεγάλος μέθυσος!!!!!!
Ο Κασσαβέτης ήταν πολύ καλός ηθοποιός και σκηνοθέτης. Αυτή είναι από τις καλές του ταινίες, γιατί να πω την αλήθεια μερικές δεν βλέπονται.
Η αγαπημένη μου δική του είναι το HUSBANDS, στο οποίο πρωταγωνιστεί μαζί με τους δύο παλιόφιλούς του, τον Φωλκ και τον Γκαζάρα. Εξαιρετική.
Παρόλα αυτά, πιστεύω πως η καλύτερή του ήταν η ΝΥΧΤΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ(Opening Night).

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

Ίσως η κορυφαία "μικρή" ταινία του Κόπολα. Ο Χάκμαν δίνει εκπληκτική ερμηνεία και γενικά η ταινία, παρότι παλιομοδίτικη και αργή, τελειώνει και μένεις μαλάκας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom