Την ωρα που καποιο παρακολουθουσαν τα αποτελεσματα στη ΝΔ
, εγω πηγα να δω την καινουργια ταινια του Ταραντινο
, τους μισητους οκτω
.
Απο την ταινια σε γενικες γραμμες εμεινα ευχαριστημενος , ειδικα απο την τελευταια ωρα.Δεν την λες ομως και γουεστερν με την ολη σημασια της λεξης! :- Δεν εχει καμια σχεση με τις ταινιες του Σερτζιο Λεονε! >
Ακομη και με το Ντζανγκο εχει ελαχιστα κοινα στοιχεια.Το μονο κοινο ειναι οτι και οι δυο ταινιες στο τελος εχουν σκηνες με πολυ βια και αιμα!
Το πρωτο μερος ειναι βαρετο! >
Εχει πολυ διαλογους! Λες και βλεπεις καμια θεατρικη παρασταση του Τσεχοφ!!!
Διαρκει περιπου 1,5 ωρα! Στο δευτερο μερος , οταν και οι οκτω μισητοι βρισκονται στο υφαστμαδικο στης Μινι , τοτε η ταινια αποκτα ενδιαφερον και γινεται κατι σαν αστυνομικο μυθιστορημα.Η ουσιαστικη ομως δραση ξεκιναει οταν ο μαυρος Σαμιουλ Τζακσον σκοτωνει τον γερο στρατηγο και καποιος ταυτοχρονα δηλητηριαζει τον κρεμαλα Κερτ Ρασσελ! ;) Απο κει και περα ειναι απολαυστικη η ταινια!
Εξαιρετικη διαλογοι , με αρκετα σημεια με χιουμορ! Απο κει και περα αρχιζουν οι ατελειωτοι εκατερωθεν πυροβολισμοι!
Εχει πολυ αιμα , πεταγμενα μυαλα , κομμενα χερια , πυροβολημενα αρχιδια , πολλους πυροβολισμους!!!
Δεν θα ελεγα οτι ειναι ακριβως γουεστερν! Ειναι κατι σαν θριλερ!
Με ολο αυτο το αιμα που εχουν οι τελευταιες σκηνες!
Μου θυμισε λιγο την ταινια "From Dusk Till Dawn"
, οπου το πρωτο μερος το ειχε σκηνοθετησει ο Ταραντινο ενω το δευτερο ο φιλος του Ρομπερτ Ροντριγκεζ.Στο πρωτο μερος υπηρχαν διαλογοι και πλοκη ενω στο δευτερο μερος ηταν το μονο που εβλεπες , ηταν τα βαμπιρ να τρωνε τους ανθρωπους!
Ετσι και εδω μου φανηκε οτι λες και το πρωτο μερος το γυρισε ο Ταραντινο ενω το δευτερο ο Ροντριγκεζ!!!
Παντως η ταινια ειναι μακρια απο τα σπαγγετι γουεστερν! :S
Κριμα!
Δεν ξερω γιατι επιμενει σε χειμερινο τοπιο ο Ταραντινο!
Τα θρυλικα γουεστερν ειχαν γυριστει σε καλοκαιρινο τοπιο!
Δεν ξερω αν ο Ταραντινο θα γυρισει τριτο γουεστερν.Αν γυρισει ομως , εγω θα ηθελα κατι σε στυλ σπαγγετι γουεστερν!
Μονομαχιες , ληστειες σε τραπεζες και τραινα , κρεμαλες , σπειρες , ινδιανους κτλ....
Ενταξει δεν λεω να φτασει το επιπεδο του Ο Καλος , ο ασχημος και ο κακος!
Τουλαχιστον να δημιουργησει κατι επιπεδου Καποτε στη Δυση!
Και στο Καποτε στη Δυση , η πλοκη κινειται αργα και υπαρχουν πολυ διαλογοι! Ειναι ομως ενα σπαγγετι γουεστερν με την ολη σημασια της λεξης! Υπαρχουν οι καταπληκτικες ερμηνειες των Μπρονσον και Φοντα!
Υπαρχουν μονομαχιες και ολα αυτα σε τοπιο ερημου!
Παντως ανεξαρτητα απο τις ενστασεις μου , η ταινια ειναι καλη , και αξιζει να την δειτε!
Ο Ταραντινο καταφερε με οκτω ηθοποιους , κλεισμενους σε μια αιθουσα , να δημιουργησει μια καλη ταινια με καλο σεναριο!
Σιγουρα η ταινια θα παρει οσκαρ σεναριου!
Επισης να παω οτι στην ταινια υπαρχει ενα πισωγυρισμα στον χρονο! Αυτα αρεσουν στον Ταραντινο!
Παλια πιστευα οτι ισως ο Ταραντινο μπορεσει να δημιουργησει γουεστερν επιπεδου Λεονε! Τωρα δεν το πιστευω! :- Γενικα δεν βλεπω καποιος , απο τους εν ζωη σκηνοθετες , να μπορει να ξεπερασει τα αριστουργηματα του Σερτζιο Λεονε! :S Οπου πρωταγωνιστουσαν ο Κλιντ Ιστγουντ!
Λι Βαν Κλιφ!
Μαρια Βολοντε!
Τσαρλς Μπρονσον!
Χενρι Φοντα!