Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 649K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ειδα το www.imdb.com/title/tt0470752/]Ex Μachina (2015)[/url]. Δε ξερω αν εχει αναφερθει. Ειχα τις ελπιδες μου στην αρχη, οι οποιες ομως καταστραφηκαν πολυ γρηγορα...

Η βασικη ιδεα ειναι η κατασκευη μιας τεχνητης νοημοσυνης και το τεσταρισμα αυτης (βλεπε Turing test) για το αν μπορει να προσομοιωσει την ανθρωπινη νοηση αρκετα πιστα ωστε να μην καταλαβαινεις οτι ειναι Α.Ι. εως για τον αν εχει συνειδηση/αυτογνωσια ή απλα προσομοιωνει συνειδηση/αυτογνωσια. Ο προβληματισμος αυτος και η κουβεντα γυρω του ειναι εξαιρετικα ενδιαφεροντα και μπορουν να αγγιξουν και να κατευθυνθουν παντου, φιλοσοφια, υπαρξιακα/θανατος/αθανασια, τεχνολογια, θρησκεια, ηθικη... Η ταινια θετει 2-3 προχειροφτιαγμενα ερωτηματα, αλλα τιποτα παραπανω. Δυστυχως αναλωνεται πολυ στις τριβες μεταξυ των χαρακτηρων και αποτυγχανει να δωσει μια πιο ευρεια εικονα πανω στο θεμα, σιγουρα δεν ηταν αυτο που ψαχνω εγω. Επισης την ενιωσα προχειρη και βιαστικη, "να τελειωνουμε", σε μερικα σημεια...

Δε λεω οτι για να φτιαξει ο αλλος μια ταινια επιστημονικης φαντασιας που με ικανοποιει πρεπει να ειναι φιλοσοφος. Απλα οτι πρεπει να ριξει καποια δουλεια ωστε να παρουσιασει ομορφα και σφαιρικα μερικες ενδιαφερουσες ερωτησεις και προβληματισμους πανω στο θεμα. Κατα τη γνωμη μου απετυχε. Δε φτανει μονο το να βαλεις τους πρωταγωνιστες να προφερουν τις λεξεις singularity και consciousness, πρεπει να δουλεψεις πανω σ'αυτο και να το δωσεις στον θεατη. Αν ειναι απλα να τα πεις, γραψε κανενα αρθρο στην εφημεριδα του Δημου σου να τελειωνουμε...

edit: πχ, τα οποια ερωτηματα εθεσε το παλιο καλο Blade Runner, μια ταινια δρασης ουσιαστικα, ειναι πολυ πιο ενδιαφεροντα και παρουσιαζονται πολυ καλυτερα απο το παραπανω, που ειναι μια ταινια αφιερωμενη στο να θεσει αυτα τα ερωτηματα...

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Ειδα το www.imdb.com/title/tt0470752/]Ex Μachina (2015)[/url]. Δε ξερω αν εχει αναφερθει. Ειχα τις ελπιδες μου στην αρχη, οι οποιες ομως καταστραφηκαν πολυ γρηγορα...

Η βασικη ιδεα ειναι η κατασκευη μιας τεχνητης νοημοσυνης και το τεσταρισμα αυτης (βλεπε Turing test) για το αν μπορει να προσομοιωσει την ανθρωπινη νοηση αρκετα πιστα ωστε να μην καταλαβαινεις οτι ειναι Α.Ι. εως για τον αν εχει συνειδηση/αυτογνωσια ή απλα προσομοιωνει συνειδηση/αυτογνωσια. Ο προβληματισμος αυτος και η κουβεντα γυρω του ειναι εξαιρετικα ενδιαφεροντα και μπορουν να αγγιξουν και να κατευθυνθουν παντου, φιλοσοφια, υπαρξιακα/θανατος/αθανασια, τεχνολογια, θρησκεια, ηθικη... Η ταινια θετει 2-3 προχειροφτιαγμενα ερωτηματα, αλλα τιποτα παραπανω. Δυστυχως αναλωνεται πολυ στις τριβες μεταξυ των χαρακτηρων και αποτυγχανει να δωσει μια πιο ευρεια εικονα πανω στο θεμα, σιγουρα δεν ηταν αυτο που ψαχνω εγω. Επισης την ενιωσα προχειρη και βιαστικη, "να τελειωνουμε", σε μερικα σημεια...

Δε λεω οτι για να φτιαξει ο αλλος μια ταινια επιστημονικης φαντασιας που με ικανοποιει πρεπει να ειναι φιλοσοφος. Απλα οτι πρεπει να ριξει καποια δουλεια ωστε να παρουσιασει ομορφα και σφαιρικα μερικες ενδιαφερουσες ερωτησεις και προβληματισμους πανω στο θεμα. Κατα τη γνωμη μου απετυχε. Δε φτανει μονο το να βαλεις τους πρωταγωνιστες να προφερουν τις λεξεις singularity και consciousness, πρεπει να δουλεψεις πανω σ'αυτο και να το δωσεις στον θεατη. Αν ειναι απλα να τα πεις, γραψε κανενα αρθρο στην εφημεριδα του Δημου σου να τελειωνουμε...

edit: πχ, τα οποια ερωτηματα εθεσε το παλιο καλο Blade Runner, μια ταινια δρασης ουσιαστικα, ειναι πολυ πιο ενδιαφεροντα και παρουσιαζονται πολυ καλυτερα απο το παραπανω, που ειναι μια ταινια αφιερωμενη στο να θεσει αυτα τα ερωτηματα...
τσεκαρε αυτο αν δεν το εχεις δει.Εμενα μου αρεσε πολυ.

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Ναι, την εχω δει, καλη! :hi:

cenobite

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2015
Like
3
Πόντοι
0
www.imdb.com/title/tt3397884/]http://www.imdb.com/title/tt3397884/[/url]
97075800.jpg

Φρεσκο torrent.....ενδιαφερουσα ταινια...εξαιρετικος (οπως παντα) Benicio Del Toro

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
καλο το σεβαλιε το ελληνικο
το ντιπαν επισης το γαλλικο που πηρε το φοινικα
το σταρ γουορς το αναμενουμε πως και πως
επισης δυο τρεις ταινιες ακομα στα προσεχως
η επιστροφη του ιναριτου με ντικαπριο
γουεστερν ταραντινο μισητοι 8
και κοεν με κλουνει και το μισο χολυγουντ κωμωδια στην δεκαετια του 50

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.265
Πόντοι
5.006

τρομερος κωλος στο ποστερ της ταινιας..θα την δω σιγουρα και σε 3D  :bigdick: :bigdick: :bigdick: :bigdick:
ουτε καν διαβασα τι εγραψες... :orchestra:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Τhe Martian, H Διάσωση όπως μεταφράστηκε στην Ελληνική καθότι ο τίτλος παραπέμπει στο Άνθρωπος στον Αρη.
Ο Mατ Ντέιμον  με το πλούσιο ταλέντο του ενσαρκώνει τον ήρωα του Άντι Γουέιν με τον πιο ιδανικό τρόπο σε μια ταινία που ο Σκοττ για μια κόμη φορά σκηνοθετεί με μαεστρία και μας δίνει μια ταινία που για μια ακόμη φορά εξυμνεί την επιστήμη και τις δυνατότητες της, πάντα φυσικά με την παρέμβαση του ανθρώπινου παράγοντα.

Ξεφεύγοντας από τους σεναριακούς στοχασμούς του περσινού Interstellar και πλησιάζοντας τα επιτεύγματα του Gravity η ταινία μας αποδείκνυε πόσο μεγάλο επιστημονικό υπόβαθρο και επίπεδο κατέχουν οι αστροναύτες και πόσο αυτό μπορεί εύκολα να τους βγάλει από μια δύσκολη κατάσταση. Έτσι και εδώ, η καλλιέργεια ενός φυτού, η αναζήτηση ενός ξεχασμένου ρομποτικού προσεδαφιστή (mars patfinder) μπορούν να βοηθήσουν πάρα τις κάποιες ευκολίες που παραβλέπονται...

Ένας αστροναύτης είναι ζωντανός και αβοήθητος στον Αρη ύστερα από την εγκατάλειψη του από υπόλοιπο πλήρωμα που τον θεωρεί νεκρό. Όταν όμως καταφέρνει να δείξει σημάδια ζωής θα στηθεί η διάσωση του από την Γη έως το διάστημα και φυσικά τις δικές του προσπάθειες.

Καλό το 3D του ακόμη και αν χρειαστεί να φοράς τα γυαλιά δυόμιση ώρες και καλή η επένδυση του μουσικού ρεπερτορίου που μας γυρνά εκεί στα καλύτερα των 70s.

Απλά απολαυστική....
Γιώργο μου επιτρέπεις έτσι?
Η ταινία πραγματικά τα σπάει....
Μετά τα πρώτα 20 λεπτά πραγματικά με έστειλε!!!
Άνετα και μάλιστα θα έλεγα πολύ εύκολα είναι ανώτερη του "Στραβοί πιλότοι πάνω σε F-16"!!!
Όταν λέω με έστειλε εννοώ στο νοσοκομείο αφού γέλαγα επί 120 λεπτά συνεχόμενα....
Πραγματικά ο Ρίντλεϋ σε αυτά τα 141 λεπτά ξεπέρασε τους πάντες και τα πάντα...
Άνετα η ταινία θα μπορούσε να είναι σε διάρκεια όσες και οι μέρες της αποστολής...άνετα λέμε!!!!
Βέβαια στην ταινία δεν μέτρησα πόσες φορές ακούστηκε η φράση "τα καλύτερα μυαλά του κόσμου", έβαλαν και μια συνεργασία με τους Κινέζους και καθάρισαν τα αμερικανάκια....υπερδιαστημική υπερδύναμη πλέον!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Βέβαια αφήνω τις απορίες μου του τύπου γιατί μόνο πατάτες και όχι και κολοκυθάκια στον κήπο του και πάω στην πραγματική μου απορία.....
Το πήγαινε έλα του σκάφους διήρκεισε περίπου 1200 μέρες?
Σε κάποια φάση στο μέσον της ταινίας ο Ντέϊμον εκεί που ήταν πάντα φρεσκοξυρισμένος και το κυριότερο φρεσκοκουρεμένος σαν μοντέλο του BOSS, εμφανίζεται με μακρύ μαλλί και αξύριστος....περίπου μετά από 500 μέρες?
Οι άλλοι στο σκάφος τα ίδια....πάντα στην τρίχα....μοντελάκια επί 1000 μέρες στο διάστημα!!!
Οκ, τα καλύτερα μυαλά που ξέραν από τα πάντα....κηπουρική, μαγειρική, υπολογιστές, ηλ/γοι, μηχανολόγοι, μηχανικοί αυτοκινήτων, καφετζήδες, μιλάμε τα πάντα όλα τα παιδιά.....από κομμωτική που έμαθαν ρε πούστη μου?
Και καλά αυτοί στο σκάφος....ο Ντέϊμον που ήταν ολομόναχος και γαμώ τους βοτανολόγους αλλά ήξερε περισσότερα ηλεκτρονικά και από τον καλύτερο ηλεκτρονικό στον κόσμο, πως διατηρούσε τέτοια κόμμωση σε όλη την ταινία εκτός δύο τριών πλάνων?
Θέλω να πω, όταν φτιάχνεις τέτοια ταινία, πρόσεξε ρε Ρίντλευ λίγο τις λεπτομέρειες.....
Μας γάμησες στις επιστημονικές μαλακίες επί 2 ώρες, πρόσεξε λίγο τις λεπτομέρειες!!!
Να πω και για το άλλο που άντεξε χωρίς να τρελαθεί επειδή άκουγε μουσική ή επειδή αντάλλασε κάποια μνμ στον υπολογιστή?
Οκ, μας πείσατε.....με μόνη επικοινωνία μεταξύ μας το facebook και πατατοσαλάτα, μπορούμε να ζήσουμε για πάντα!!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Μπράβο....αριστούργημα!!!! :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
μαπα τυπε! την ειχα δει πριν κανα μηνα...ασυνδετη, μαπα ιστορια, βαρετοι χαρακτηρες , αδιαφορη σκηνοθεσια
μια αστυνομικη ιστορια εκδικισης που στο τελος ειχε να κανει πιο πολυ με τα κολπικα της πρωταγωνηστριας ...

Πρέπει να γαμάει.
Θα την δω οπωσδήποτε.

:thumbsup:

Tsambo

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
66
Πωπω βαρεθηκα να ψαχνω. Πού στο μπουτσο μπορω να βρω αυτο? :headbang: Στα τορρενταδικα τιποτα. Αυτοι που εχετε ποπκορν τάιμ (το οποιο δεν χρησιμοποιω και δεν εμπιστευομαι και δεν ξερω ποια απ'ολες τις εκδοσεις που βρισκω στο γκουγκλ ειναι η πιο ασφαλης), το εχει το παρακατω ντοκυμαντερ?

cenobite

Μέλος
Εγγρ.
2 Αυγ 2015
Like
3
Πόντοι
0
Πωπω βαρεθηκα να ψαχνω. Πού στο μπουτσο μπορω να βρω αυτο? :headbang: Στα τορρενταδικα τιποτα. Αυτοι που εχετε ποπκορν τάιμ (το οποιο δεν χρησιμοποιω και δεν εμπιστευομαι και δεν ξερω ποια απ'ολες τις εκδοσεις που βρισκω στο γκουγκλ ειναι η πιο ασφαλης), το εχει το παρακατω ντοκυμαντερ?

Εδω εισαι τυπε ...

www.imovies.ge/movies/450143538]http://www.imovies.ge/movies/450143538[/url]

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Πάμε ελληνικά?

ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ, Mανουσάκη σε αγαπήσαμε από τις σειρές σου αλλά στο πανί έχεις πολλά ακόμη να μάθεις....
Ταινία που λογικά θα έπρεπε να απογειωθεί πατώντας σε ένα τόσο στιβαρό σενάριο της, παραπαίει στο μεγαλύτερο μέρος της, αφελείς γυρίσματα, προχειρότητες σε αρκετά σημεία, δίχως δραματικές καταστάσεις  που θα σε κάνουν να πλαντάξεις στο κλάμα (ελάχιστες οι σκηνές) και κυρίως δίχως μια τοποθέτηση του σκηνοθέτη πάνω στους βασικούς πρωταγωνιστές.

Ένας χριστιανός κάνει το λάθος να ερωτευτεί μια εβραιοπούλα στα δύσκολα χρόνια της ναζιστικής κατοχής την περίοδο των διωγμών της εβραϊκής φυλής στην Θεσσαλονίκη, με την συνδρομή  των δοσίλογων Ελλήνων,  που απολάμβαναν τα συμβάντα.

Καλό καστ όπου ξεχωριζόσουν αρκετές ερμηνείες.

Κοινός, συννεφιασμένη Κυριακή...

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ο κόσμος του Παπακαλιάτη που ομολογώ πως διαθέτει αρκετή φαντασία,  αλλά και μια μανία χολιγουντιανής επιρροής.

Σπονδυλωτή ταινία με κεντρικό άξονα την αλλαγή του κοινωνικού ιστού της χώρας μας από την επίδραση της αλλοδαπής ροής σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Ένας μετανάστης των φαναριών, ένας συγχυσμένος οικογενειάρχης σε μια καλή δουλειά, ένας ερωτευμένος γερμένος συνταξιούχος έχουν μια κοινή κατάληξη, την κρίση...

Υπερβολική στα περισσότερα κομμάτια του σεναρίου της, πάρα ταύτα ο Χριστόφορος είναι ευρηματικός  και δίνει μια ταινία που δένει τις σκηνές μεταξύ τους σωστά δίχως προχειρότητες.

Εκπληκτικοί η Καβογιάννη (στο τέλος) και ο εκλιπών Χατζησάββας.

Συνημμένα

• Ουζερί-Τσιτσάνης.jpg
    Ουζερί-Τσιτσάνης.jpg
    154,5 KB · Εμφανίσεις: 16
  • Ενας Αλλος Κοσμος.jpg
    Ενας Αλλος Κοσμος.jpg
    196,4 KB · Εμφανίσεις: 48

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.770
Πόντοι
1.756
Αν δει καποιος την ταινια χαλαρα και ωραια θα πει ...καλη ηταν...
Καποιος ομως που εχει στοιχειωδεις γνωσεις... η ταινια ειναι βαρετη...νομιζεις οτι παει να σε κοροιδεψει....
Εμενα που μου αρεσει ο ωμος ρεαλισμος στις ταινιες(π.χ Η διασωση του Στρ.Ραιαν) δεν μου εκανε καμια εντυπωση...
Τα διαφορα τεχνολογικα κολπα μου φανηκαν βαρετα και τραβηγμενα....
Κατα τα αλλα μια καλουτσικη ταινια ειναι για να περασεις ενα Κυριακατικο απογευμα χωρις να βαριεσαι...  :coffee:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom