Wakolda: Ο Γερμανός Γιατρός, αν δεν κάνω λάθος η τέταρτη - μετά τα Book Thief, German Child, Monuments Men - φετινή ταινία που ασχολείται με την αιματοκυλισμένη περίοδο του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου και τα φρικιαστικά καμώματα των ναζί. Δεν ξέρω γιατί φέτος τόσες πολλές – μπορεί να μου διαφεύγουν κάποιες που δεν έχω δει – αναφορές στο φαινόμενο του ναζισμού αλλά ενδεχομένως να θέλει γενικά η τέχνη να ξυπνήσει την ωραία κοιμωμένη ( Ευρώπη ) και να συνειδητοποίησει πως και πριν μερικά χρόνια ο ναζισμός και οι λυκοφιλίες του οδήγησαν στο επεκτατισμό μιας χώρας που είναι να αναρωτιέσαι αν χρησιμοποιεί παρόμοιες μέθοδος η αν έχει αποτινάξει από πάνω της την υπεροχή της άριας φυλής...
Στα της ταινίας, έχουμε μια ανατριχιαστική ιστορία που φτάνει στα όρια του θρίλερ και του δράματος που κάλλιστα θα μπορούσε να είναι πραγματική με βάση την ιστορία που αφορά την τύχη των πιο στυγερών εγκληματιών της ναζιστικής Γερμανίας. Ο πολύς Μένγκελε γνωστός έως χασάπης του Άουσβιτς, ο για πολλούς Άγγελος του θανάτου είναι ο Γερμανός Γιατρός που δεν ξεχνά την επιστήμη του και την ιδιοφυή γνώση του για το ανθρώπινο σώμα στην προσπάθεια του να μην μπορεί να αντισταθεί στις αρρωστημένες του συνήθειες ( πειράματα σε βρέφη, σε έγκυες γυναίκες, σε ανάπηρα και με συγγενείς ανωμαλίες άτομα ). Η μέθοδος γνωστή, χρησιμοποιεί την ευγενή του μόρφωση και το πράο ύφος του για να πλησιάσει οικογένειες και ανθρώπους δυστυχής, αλλά αγνοεί επιδεικτικά τους διώκτες του ( Μοσάντ ) που μετά την κατάρρευση του Χίτλερ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό σε όλες τις ηπείρους...
Καλές ερμηνείες, κρατά το ενδιαφέρον του θεατή παρά την έλλειψη του σασπένς με την γνωστή συνταγή των μη χολιγουντιανών ταινιών να είναι με αργό αλλά τόσο γοητευτικό τέμπο.