Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 651K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 27 άτομα (0 μέλη και 27 επισκέπτες)

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.486
Πόντοι
5.006
Ναι κάποιοι ειναι αμερικάνοι άσχετο αν μερικοί απ αυτούς δε μπορούσαν να γυρίσουν αυτά που ήθελαν ή πετσοκοβόταν οι ταινίες τους και κατέφυγαν στην Ευρώπη(Κιούμπρικ,Γουέλς)Κάποιοι (Ταραντίνο)μεγάλωσαν με action b movies απ το χονκ κονγκ και ιταλικά σπαγγέτι γουέστερν,κάποιο πήραν όσκαρ (Σκορτσέζε)όταν διασκεύασαν ταινία απ το Χονκ Κονγκ,ο Τσαπλιν πήρε όσκαρ μουσικής μετά από 30 χρόνια.
Ο Χιτσκοκ είχε και πολύ καλή μη πω καλύτερη αγγλική περίοδο κι ο Μ.Γουάιλντερ ειναι Αυστριακής καταγωγής εμιγκρες,κατά τα άλλα Χολυγουντ λέμε και ξερό ψωμί.Γελάει ο κόσμος ρε.
εχεις ενα θεμα με το χολιγουντ αν και δεν το εχω αναφερει πουθενα..μιλαω για αμερικανικο κινηματογραφο και οχι κατ αναγκη χουλιγουντ...τα αριστουργηματα του γουαιλντερ ανηκουν στον αμερικανικο κινηματογραφο....τι σχεση εχει οτι ηταν απο την αυστρια?????αν πεις οτι το sunset blvd ηταν αυστριακος κινηματογραφος,τοτε θα γελαει ο κοσμος.. :grin: :grin: :grin:

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
ετερον εκατερον ρε μαγκες....αλλο θεμα οι επιρροες και τα πιστευω του καθε σκηνοθετη....
δηλαδη π.χ. το kill bill του ταραντινο πιστωνεται στον αμερικανικο κινηματογραφο...τι σχεση εχουν οι επιρροες του ταραντινο ,ο τροπος κινηματογραφησης και ολα τα αλλα θεματα....επειδη εχει επιρροες απο manga κτλ θα θεωρηθει ιαπωνικη ταινια?????
Για σενα μετραει δηλαδη απο πιο χωρα ειναι η ηθοποιοι και ποιος χρηματοδοτησε την ταινια;

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
εχεις ενα θεμα με το χολιγουντ αν και δεν το εχω αναφερει πουθενα..μιλαω για αμερικανικο κινηματογραφο και οχι κατ αναγκη χουλιγουντ...τα αριστουργηματα του γουαιλντερ ανηκουν στον αμερικανικο κινηματογραφο....τι σχεση εχει οτι ηταν απο την αυστρια?????αν πεις οτι το sunset blvd ηταν αυστριακος κινηματογραφος,τοτε θα γελαει ο κοσμος.. :grin: :grin: :grin:
Κάθε άλλο,λατρεύω τον αμερικάνικο κινηματογράφο.Οπως και από οποιαδηποτε χωρα.Μ αρεσουν ταινίες και σκηνοθέτες όχι είδη ή "εθνικές σχολές κινηματογράφου".
Μ αρέσει και ο κλασικός και ο μοντέρνος αμερικάνικος κινηματογράφος οπως θα δεις κι εδώ

Τ αριστουργήματα του Γουάιλντερ ανηκουν στον ίδιο.Κάθε ταινία ειναι "του σκηνοθέτη της"

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.486
Πόντοι
5.006
Για σενα μετραει δηλαδη απο πιο χωρα ειναι η ηθοποιοι και ποιος χρηματοδοτησε την ταινια;
δεν ειναι προσωπικη γνωμη...ειναι τι ισχυει...το oldboy ειναι κορεατικη ταινια και πιστωνεται στον κορεατικο κινηματογραφο, οπως και το sunset blvrd στον αμερικανικο κινηματογραφο αντιστοιχα...και ο κυνοδοντας στον ελληνικο κινηματογραφο...
δηλαδη ρε πουστη μου πρωτη φορα το ακουτε αυτο??? τι παραξενο λεω δεν εχω καταλαβει ακομα.... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
δεν ειναι προσωπικη γνωμη...ειναι τι ισχυει...το oldboy ειναι κορεατικη ταινια και πιστωνεται στον κορεατικο κινηματογραφο, οπως και το sunset blvrd στον αμερικανικο κινηματογραφο αντιστοιχα...και ο κυνοδοντας στον ελληνικο κινηματογραφο...
δηλαδη ρε πουστη μου πρωτη φορα το ακουτε αυτο??? τι παραξενο λεω δεν εχω καταλαβει ακομα.... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
Το ολντ μπόι ειναι του παρκ,το σάνσετ μπλβ του γουάιλντερ και ο κυνόδοντας του λάνθιμου.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.486
Πόντοι
5.006
Το ολντ μπόι ειναι του παρκ,το σάνσετ μπλβ του γουάιλντερ και ο κυνόδοντας του λάνθιμου.
με τρολαρεις φιλε, δεν εξηγηται αλλιως... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
πριν δεν μου ελεγες για ιρανικο και ρωσικο κινηματογραφο????? :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
το oldboy ειναι του παρκ και ανηκει στον κορεατικο κινηματογραφο....δεν ειναι ή το ενα ή το αλλο...ειναι και τα δυο.....
δηλαδη αν σε ρωτησω να μου προτεινεις καμια ταινια του γαλικου κινηματογραφου,μαλλον η απαντηση σου θα εινια οτι δεν υπαρχει καμια... :grin: :grin:

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ο κυνοδοντας δηλαδη ανηκει σε καποια "εθνικη σχολη" κινηματογραφου; Αντιπροσωπευει με καποιον τροπο αποκλειστικα και μονο την ελληνικη κοινωνια;
Εδω και ποσα χρονια υπαρχει η παγκοσμοποιηση του κινηματογραφου. Ε δεν μπορω να δεχτω οτι παιρνοντας μια ξενη ιδεα, μια ξενη κουλτουρα, και βαζοντας αμερικανους ηθοποιους ξαφνικα πρεπει να πιστωθει στον Αμερικανικο κινηματογραφο.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Μία ακόμα πολύ καλή ταινία από τους Κορεάτες!!!!
Δείτε την....για όσους τους την δίνει η γλώσσα μην την δείτε!!! :grin: :grin: :grin: :grin:
Ή αλλιώς περιμένετε την αντιγραφή των Αμερικάνών!!!! :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:
Μα ειδικα η συγκεκριμενη γλωσσα ειναι αστεια ρε φιλε.  :birdman:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
με τρολαρεις φιλε, δεν εξηγηται αλλιως... :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
πριν δεν μου ελεγες για ιρανικο και ρωσικο κινηματογραφο????? :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:
το oldboy ειναι του παρκ και ανηκει στον κορεατικο κινηματογραφο....δεν ειναι ή το ενα ή το αλλο...ειναι και τα δυο.....
δηλαδη αν σε ρωτησω να μου προτεινεις καμια ταινια του γαλικου κινηματογραφου,μαλλον η απαντηση σου θα εινια οτι δεν υπαρχει καμια... :grin: :grin:
Το έγραψα και παραπάνω δεν πιστεύω σε "εθνικές" σχολές κινηματογράφου.
Δε θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο απλά θα σου έλεγα πως ο Ρενουάρ, ο Τριφό,ο Ρενέ, ο Γκοντάρ, ο Σωτέ, ο Σαμπρόλ,ο Τεσινέ,ο Μπρεσόν και πολλοί ακόμα εχουν γυρίσει κάποια αριστουργήματα αγέραστα στο χρόνο και που επηρέασαν τον σύσχρονο κινηματογράφο κι αξίζει να δεις.Να φτιάξω λίστα?

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Δε θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο απλά θα σου έλεγα πως ο Ρενουάρ, ο Τριφό,ο Ρενέ, ο Γκοντάρ, ο Σωτέ, ο Σαμπρόλ,ο Τεσινέ,ο Μπρεσόν και πολλοί ακόμα εχουν γυρίσει κάποια αριστουργήματα αγέραστα στο χρόνο και που επηρέασαν τον σύσχρονο κινηματογράφο κι αξίζει να δεις.Να φτιάξω λίστα?
Ο Μπεσόν τι σχέση έχει με τον Μπρεσόν?
Τρολάρω όπως κατάλαβες.....

Υ.Γ. Φτιάξε μια λίστα με όλους αυτούς.....σκέφτομαι να αυτοκτονήσω!!!!

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Βλεποντας τις Ιρανικες ταινιες που αναφερες και πιο πριν, δεν βλεπεις καποια ομοιοτητα; Καποια κοινη θεματολογια;

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Ο Μπεσόν τι σχέση έχει με τον Μπρεσόν?
Τρολάρω όπως κατάλαβες.....

Υ.Γ. Φτιάξε μια λίστα με όλους αυτούς.....σκέφτομαι να αυτοκτονήσω!!!!
Ε θα βγουν 10 άτομα και θα σουν πουν πως το 5ο στοιχείο δεν είναι κωμωδία(που για μένα ειναι,έστω κατά λάθος).Γι αυτό σου λέω έχω βρει και την βοηθό φαρμακοποιού(ψηλή,λεπτή,ξανθιά με σοφιστικέ γυαλί σαν την Ούμα Θέρμαν,την Κέλλυ Λυντσ και την Ντάρυλ Χάνα μαζί)για να μου δίνει τα χάπια σε καλή τιμή λέμε  :rockon:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Βλεποντας τις Ιρανικες ταινιες που αναφερες και πιο πριν, δεν βλεπεις καποια ομοιοτητα; Καποια κοινη θεματολογια;
Οι ιρανοί ειναι ειδική περίπτωση πραγματικά.Ειναι υποχρεωμένοι όσο γυρίζουν "εντός" να γυρίζουν συγκεκριμένα κοινωνικά θέματα για να χρηματοδοτούνται απ το κράτος.Οταν γυρίζουν στη Γαλλία π.χ πάμε σε κάπως διαφορετική θεματολογία απ το "ζωή στην εξοχή,παιδάκια,ανθρώπινες ιστορίες καθημερινότητας κλπ"

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.486
Πόντοι
5.006
Ο κυνοδοντας δηλαδη ανηκει σε καποια "εθνικη σχολη" κινηματογραφου; Αντιπροσωπευει με καποιον τροπο αποκλειστικα και μονο την ελληνικη κοινωνια;
Εδω και ποσα χρονια υπαρχει η παγκοσμοποιηση του κινηματογραφου. Ε δεν μπορω να δεχτω οτι παιρνοντας μια ξενη ιδεα, μια ξενη κουλτουρα, και βαζοντας αμερικανους ηθοποιους ξαφνικα πρεπει να πιστωθει στον Αμερικανικο κινηματογραφο.
νομιζω οτι παιζουμε με τις λεξεις και δεν προκειται να συμφωνησουμε ποτε....
ο κυνοδοντας ανηκει στον ελληνικο κινηματογραφο ανεξαρτητως ηθοποιων,εθνικης σχολης,ιδεας,κουλτουρας κτλ...θα θεωρουνταν ελληνικη ταινια, ακομα και αν πραγματευονταν την ζωη των ισλανδων ψαραδων, με ηθοποιους που μιλουσαν γερμανικα και βασιζοταν στην ιδεα του ταοισμου...
σε διαφορετικη περιπτωση θα ηταν πολυ δυσκολο να συνεννοηθουμε στην ερωτηση ποια θεωρεις την καλυτερη ελληνικη ταινια ολων των εποχων.... :grin:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
νομιζω οτι παιζουμε με τις λεξεις και δεν προκειται να συμφωνησουμε ποτε....
ο κυνοδοντας ανηκει στον ελληνικο κινηματογραφο ανεξαρτητως ηθοποιων,εθνικης σχολης,ιδεας,κουλτουρας κτλ...θα θεωρουνταν ελληνικη ταινια, ακομα και αν πραγματευονταν την ζωη των ισλανδων ψαραδων, με ηθοποιους που μιλουσαν γερμανικα και βασιζοταν στην ιδεα του ταοισμου...
σε διαφορετικη περιπτωση θα ηταν πολυ δυσκολο να συνεννοηθουμε στην ερωτηση ποια θεωρεις την καλυτερη ελληνικη ταινια ολων των εποχων.... :grin:
Ο Κυνόδοντας μόνο "Ελληνικό σινεμά" ή γενικά οτιδήποτε ελληνικό δε θυμίζει.Θα μπορούσε να είχε γυριστεί οπουδήποτε από οποιονδήποτε.Ειναι το "χειρότερο" παράδειγμα που θα μπορούσες να αναφέρεις αν και ειναι πολύ καλή ταινία παρά τις αντιρήσσεις που μπορεί να έχει κάποιος.Η σεναριακή ιδέα δεν ειναι ¨δανεισμένη " απο τη ταινια του Αρτούρο Ριπστάιν  "Ο πύργος της αθωότητας"  :grin:
Ελληνικό αν και το ξαναλέω δε μου αρέσει σαν "όρος" θα έέγα πως είναι Τα κόκκινα φανάρια,ο Θίασος,η κάλπικη λίρα,τα κορίτσια στον ήλιο,το χώμα βάφτηκε κόκκινο, το βασικά καλησπέρα σας,η ευδοκία, η ρεβάνσ,οι απόντες, η εαρινή σύναξη των αγροφυλλάκων,η λούφα και παραλλαγή και πολλά άλλα.

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Για να φερω ενα παραδειγμα και να φυγω επιτελους μια που μαλακιζομαι αντι να γαμαω οπως ηθελα εδω και ωρα, το underground του Κουστουρικα ανηκει στον Σερβικο κινηματογραφο. Ο ιδιος εχει πολλες επιρροες απο τον Αγγελοπουλου και ειδικα στο τελος της ταινιας του φαινεται ξεκαθαρα αυτο. Ολα στην ταινια του ομως μας βγαζουν μια σερβικη αισθηση, απο τα τραγουδια, στα σκηνικα, κτλ, ηθελε ο κοσμος να γνωρισει την Σερβια. Ηταν μια ταινια που αφορουσε την Σερβια και δεν ετυχε απλα να γυριστει κατα τυχη εκει.

Οι διαφορες ταινιες που γινονται με χρημοτοδοτηση δυο η τριων χωρων που λαμβανουν χωρο σε αλλη χωρα που ανηκουν;

alexm4n

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2009
Κριτικές
61
Like
14
Πόντοι
1.366
:offtopic:  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth:
αυτη να ΜΗΝ την δετε!