You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές
- Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 13K
- Εμφανίσεις 651K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 28 άτομα (0 μέλη και 28 επισκέπτες)
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Χαίρομαι που σ άρεσε.
Και οι δυο αυτοί από μικροί φαινόταν πως θα μεγαλώσουν αλλά και πάλι Π και following είναι η σκηνοθεσία που τις κάνει δυνατές ταινίες.
Γιατί οπως είχε πει κι ο μέγας Γκοντάρ για το στόρυ αρκούν "ένα κορίτσι κι ένα πιστόλι"
Και οι δυο αυτοί από μικροί φαινόταν πως θα μεγαλώσουν αλλά και πάλι Π και following είναι η σκηνοθεσία που τις κάνει δυνατές ταινίες.
Γιατί οπως είχε πει κι ο μέγας Γκοντάρ για το στόρυ αρκούν "ένα κορίτσι κι ένα πιστόλι"
Χαίρομαι που σ άρεσε.
Ενταξει, κι ο Αγγελοπουλος δεν ειχε σοβαρο budget για την Αναπαρασταση, αλλα δεν ειναι η Αναπαρασταση που τον εκανε διεθνως γνωστο. Ειναι καποιες πιο "κανονικες" παραγωγες.
Αντιθετα, οι Νολαν και Αρρονοφσκι εκαναν διεθνες "μπαμ" με αυτα τα φτηνα δμιουργηματα.
Η ειδοποιος διαφορα ειναι η ΙΣΤΟΡΙΑ!
Θα σου δωσω ενα αλλο παραδειγμα: Τα Φτηνα Τσιγαρα, του Χαραλαμπιδη, ειναι low-budget (αν εξαιρεσουμε αμοιβες ηθποιων), ΔΕΝ εχει ιδιαιτερο σεναριο, αλλα εχει μεινει ανεξιτηλο στα μυαλα πολλων απο μας λογω των ευφυεστατων διαλογων.
ΚΑΙ των ερμηνειων, φυσικα, που ομως πατησαν πανω στις φοβερες αυτες ατακες.
Θα μου πεις, συγκρινεις την "Αναπαρασταση" με τα "Φτηνα Τσιγαρα"?
Εμπορικα, σαφως και τη συγκρινω!! Δεν εχω προχειρα τα νουμερα, αλλα παω στοιχημα πως ο Χαραλαμπιδης εκοψε 20πλασια εισιτηρια απο τον Αγγελοπουλο. Κι αυτο ειναι κατι που, για μενα, μετραει. Οχι ως αυτοσκοπος αλλα ως κριτηριο επιτυχιας.
Κι ο Αγγελοπουλος αν δεν ειχε κοψει εισιτηρια (διεθνως) με το Θιασο, τα Κυθηρα, το Τοπιο στην Ομιχλη, το Λιβαδι... κλπ κλπ... δεν θα μπορουσε να χρηματοδοτει επομενες δουλειες του,καθε φορα!
(Αυτο ηταν παρενθεση... Εγω απλα ηθελα να καταληξω στη σημασια του σεναριου, ως πλοκη και οχι προσωπογραφια ή ηθογραφια, στο low-scale σινεμα ;-)
Μια αμιγως τεχνικη απορια μου, επι του Following:
Προφανως ειναι γυρισμενο με ΜΙΑ καμερα, ετσι?
Κι ομως, δεν υστερει αισθητικα!
Νομιζω πως το ιδιο πρεπει να ισχυει και για το Pi...
Εχεις κατα νου αλλες γνωστες ταινιες που να γυριστηκαν με τοσο απλο τροπο??
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Δες το el mariachi του Ροντρίγκεζ και το clerks του Κέβιν Σμιθ επίσης γυρισμένα με ψίχουλα.
Δες το el mariachi του Ροντρίγκεζ και το clerks του Κέβιν Σμιθ επίσης γυρισμένα με ψίχουλα.
Θα ελεξξω ;)
Το θεμα με τις καμερες το εχεις διερευνησει?
Δηλαδη, ξεκινωντας απο μια, που ειναι φυσικα το minimum, στις ποσες μπορεις να πεις οτι εισαι ετοιμος να γυρισεις το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ? (Δεν εννοω απαραιτητως Star Wars και Batman Begins/ Εννοω οτιδηποτε στα πλαισια ενος Godfather, ας πουμε... Που ειναι αριστουργημα χωρις να ειναι φουτουριστικη υπερπαραγωγη)
Να το πω κι αλλιως: Η μεση χολυγουντιανη ταινια (πχ ηπιο action movie ή αστυνομικο), ,με ποσες ταυτοχρονες ληψεις εκτιμας οτι βγαινει περα??
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Θα ελεξξω ;)
Το θεμα με τις καμερες το εχεις διερευνησει?
Δηλαδη, ξεκινωντας απο μια, που ειναι φυσικα το minimum, στις ποσες μπορεις να πεις οτι εισαι ετοιμος να γυρισεις το ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ? (Δεν εννοω απαραιτητως Star Wars και Batman Begins/ Εννοω οτιδηποτε στα πλαισια ενος Godfather, ας πουμε... Που ειναι αριστουργημα χωρις να ειναι φουτουριστικη υπερπαραγωγη)
Να το πω κι αλλιως: Η μεση χολυγουντιανη ταινια (πχ ηπιο action movie ή αστυνομικο), ,με ποσες ταυτοχρονες ληψεις εκτιμας οτι βγαινει περα??
το godfather ειναι πολύ μεγάλη παραγωγή.Το φο0υτουριστικό ειναι θέμα cgi
το godfather ειναι πολύ μεγάλη παραγωγή.Το φο0υτουριστικό ειναι θέμα cgi
Thanks! Ειδικα το σχεδιαγραμματακι στο 3ο λινκ ηταν ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ!
Κατι αλλο:
Εσυ με τις γνωσεις που εχεις, σε τι αλλο δινεις βαση περα απο τις γωνιες ληψης, το φωτισμο κλπ??
Πχ μπορεις να αξιολογησεις εναν σκηνοθετη ως προς το "καδρο" (το λεω σωστα?), δλδ τι περικλειει μεσα στα πλανα του?
Ο Νικος Νικολαΐδης που ειναι ο αγαπημενος μου σκηνοθετης (οχι για λογους αμιγως "τεχνικους"...), φημιζοταν για τι αψογες ληψεις του.
Αλλα εγω δεν μπορω να το διακρινω αυτο το πραγμα.
Απλα ειναι ο αγαπημενος μου γιατι... ΕΤΣΙ
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Και μένα μ αρεσει ο Νικολαιδης,μεγας γνωστης της τεχνικής και σπουδαιος σκηνοθέτης παρά τα κολήμματα του που κι αυτα πολλά τα γουστάρω. Και πολύ καλός συγγραφέας.
Για να καταλάβεις μια καλά σκηνοθετημένη ταινία βγαζει νοημα και χωρις διαλογο , μπορει και χωρις ηχο.
Δειγμα πλουραλιστικού καδρου ειναι ο Γκριναγουέι.
Το τι θα επιλέξεις να βάλεις στο κάδρο σου αυτο ειναι η σκηνοθεσία,θεσεις μηχανης,κινηση κλπ ειναι κυριως θέμα οπερατερ.
Για να καταλάβεις μια καλά σκηνοθετημένη ταινία βγαζει νοημα και χωρις διαλογο , μπορει και χωρις ηχο.
Το τι θα επιλέξεις να βάλεις στο κάδρο σου αυτο ειναι η σκηνοθεσία,θεσεις μηχανης,κινηση κλπ ειναι κυριως θέμα οπερατερ.
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Ο τέλειος συνδυασμός ωραίας ενδιαφερουσας ιστορίας και ΤΕΛΕΙΑΣ σκηνοθεσιας που μου ερχονται προχειρα στο μυαλό ειναι ο Χιτσκοκ κι ο Τρυφώ.
Και μένα μ αρεσει ο Νικολαιδης,μεγας γνωστης της τεχνικής και σπουδαιος σκηνοθέτης παρά τα κολήμματα του που κι αυτα πολλά τα γουστάρω. Και πολύ καλός συγγραφέας.
Α, εννοεις οτι η συνθεση του καδρου ειναι δουλεια του σκηνοθετη, αλλα η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ των εικονων εντος, ειναι δουλεια των τεχνικων (Τουλαχιστον την ωρα που τραβανε - πριν το μονταζ κλπ).
Ναι, ο μακαριτης ηταν ΜΕΓΑΛΟ κεφαλι ρε φιλε.
Εχω διαβασει τη Στεκια και νομιζω πως ΤΟΤΕ αποφασισα να τα παρατησω ολα κ' να γραψω βιβλιο (ειχα αρχισει με κατι σελιδουλες, σκορπιες...)
Δεν εχω διαβασει Γουρουνια στον Ανεμο και Βαλκανιο, αλλα επικεινται και τα δυο.
Τη φιλμογραφια του την εχω εξαντλησει, εκτος απο μια ταινια με δυο γκομενες που φασωνονται, με κατι πισινες κλπ...
(Ως ηθοποιοι, ειναι αταλαντες και οι δυο/ Αλλα το θεμα ειναι τι σκατα κανανε στα χερια του Master ;))
House of Fun
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2009
- Κριτικές
- 5
- Like
- 44
- Πόντοι
- 366
Και τα Γουρούνια αξίζουν.
kosnik26
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Σεπ 2009
- Like
- 20
- Πόντοι
- 366
φοβερο σεναριο,φοβερη πλοκη,φοβερες ερμηνειες.
μια ταινια run n gun που θα σε κρατησει ως το τελευταιο λεπτο,ζητουμενο για καθε action movie.
ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι οι ταινίες, η μουσική κλπ είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου, εμένα για παράδειγμα η παραπάνω ταινία μου είχε φανεί πατάτα ακόμα και για το είδος της
οπότε μην τσακώνεστε για το ποιά ταινία ή ποιός σκηνοθέτης ή ποιά σχολή κινηματογράφου γαμάει, σταμπάρετε εδώ μέσα κάποιους που παρατηρήσατε ότι τους αρέσουν οι ίδιες ταινίες με εσάς και βασιστείτε περισσότερο στην δική τους γνώμη ;)
dimmits
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 2 Μαΐ 2008
- Κριτικές
- 183
- Like
- 3.259
- Πόντοι
- 8.535
πολυ καλο δικαστικο θριλερ...εξαιρετικος ο Edward Norton για αλλη μια φορα...
TOMMY DEVITO
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Ιουλ 2013
- Κριτικές
- 388
- Like
- 8.913
- Πόντοι
- 25.056
taurus1
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 8 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 31
- Like
- 1.467
- Πόντοι
- 6.305
GRAND PIANO
Του Eugenio Mira με Elijah Wood, John Cusack, Kerry Bishé
Ένας διάσημος πιανίστας που πάσχει από stage fright και απέχει από τη σκηνή, επιστρέφει για ένα κονσέρτο. Με το που κάθεται στο πιάνο και ανοίγει τις παρτιτούρες βλέπει ένα απειλητικό μνμ .. Κάποιος τον σημαδεύει..
Θρίλερ ισπανικής παραγωγής. Η ταινία προσπαθεί να κινηθεί σε Χιτσκοκικό μοτίβο αλλά δεν τα καταφέρνει. Πολλές σκηνές είναι για γέλια. Ο πιανίστας σηκώνεται ,πάει στα καμαρίνια, επιστρέφει (κατά τη διάρκεια του κονσέρτου). Φυσικά σε όλη τη διάρκεια που παίζει πιάνο μιλάει με τον <<δολοφόνο>> μέσω ακουστικού και ταυτόχρονα παίζει και με το κινητό του προσπαθώντας να καλέσει βοήθεια..Σενάριο της πλάκας, σκηνοθεσία αδιάφορη, ερμηνείες «ξύλινες». Αδιάφορη από το πρώτο εως το τελευταίο λεπτό!
Του Eugenio Mira με Elijah Wood, John Cusack, Kerry Bishé
Ένας διάσημος πιανίστας που πάσχει από stage fright και απέχει από τη σκηνή, επιστρέφει για ένα κονσέρτο. Με το που κάθεται στο πιάνο και ανοίγει τις παρτιτούρες βλέπει ένα απειλητικό μνμ .. Κάποιος τον σημαδεύει..
Θρίλερ ισπανικής παραγωγής. Η ταινία προσπαθεί να κινηθεί σε Χιτσκοκικό μοτίβο αλλά δεν τα καταφέρνει. Πολλές σκηνές είναι για γέλια. Ο πιανίστας σηκώνεται ,πάει στα καμαρίνια, επιστρέφει (κατά τη διάρκεια του κονσέρτου). Φυσικά σε όλη τη διάρκεια που παίζει πιάνο μιλάει με τον <<δολοφόνο>> μέσω ακουστικού και ταυτόχρονα παίζει και με το κινητό του προσπαθώντας να καλέσει βοήθεια..Σενάριο της πλάκας, σκηνοθεσία αδιάφορη, ερμηνείες «ξύλινες». Αδιάφορη από το πρώτο εως το τελευταίο λεπτό!
Συνημμένα
Expanding Mindfuck
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Μαρ 2010
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Δεν θερω αν αναφερθηκε, αλλά πεθανε χτες ο σκηνοθετης/σεναριογραφος/ηθοποιος Harold Ramis ο οποιος ειχε σκηνοθετησει την κλασικη κωμωδια "Η μερα της Μαρμοτας" ενω ειχε συγγραψει και το Ghostbusters
Αλλες καλες/ενδιαφερουσες ταινιες που ειχε σκηνοθετησει, το Candyshack, το Τρελο θηριοτροφειο με το Τσεβι Τσεης και το υποτιμημενο The Ice Harvest με τον Κιουζακ
Αλλες καλες/ενδιαφερουσες ταινιες που ειχε σκηνοθετησει, το Candyshack, το Τρελο θηριοτροφειο με το Τσεβι Τσεης και το υποτιμημενο The Ice Harvest με τον Κιουζακ
Επισκέπτης
Πατατα το face of :o τελικα δεν ξερεις να βλεπεις ταινιεςακόμα μια τρανή απόδειξη ότι οι ταινίες, η μουσική κλπ είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου, εμένα για παράδειγμα η παραπάνω ταινία μου είχε φανεί πατάτα ακόμα και για το είδος της
οπότε μην τσακώνεστε για το ποιά ταινία ή ποιός σκηνοθέτης ή ποιά σχολή κινηματογράφου γαμάει, σταμπάρετε εδώ μέσα κάποιους που παρατηρήσατε ότι τους αρέσουν οι ίδιες ταινίες με εσάς και βασιστείτε περισσότερο στην δική τους γνώμη ;)
DM
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Σεπ 2011
- Like
- 2.236
- Πόντοι
- 456
Eιδα χθες το rush, μετα απο ολα τα καλα που εχω ακουσει εδω, αλλα και απο φιλους που την ειδαν. Η ταινια αξιζε, την ειδα με πολυ ενδιαφερον και την προτεινω χωρις ενδοιασμους. Μετα το τελος της ταινιας ελιωσα στο grand tourismo για να ξεκαβλωσω...
www.imdb.com/title/tt1979320/?ref_=nv_sr_1]http://www.imdb.com/title/tt1979320/?ref_=nv_sr_1[/url]
Το ειδα και γω σημερα και συμφωνω οτι ειναι πολυ καλη ταινια, ειδικα για οσους ασχολουνται με Formula 1...
taurus1
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 8 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 31
- Like
- 1.467
- Πόντοι
- 6.305
A CASE OF YOU
Της Kat Coiro με Peter Dinklage, Evan Rachel Wood, Sam Rockwell
Ένας συγγραφέας (γράφει βιβλία που βασίζονται σε ήδη υπάρχουσες ταινίες) γνωρίζει μια κοπέλα. Προκειμένου να την εντυπωσιάσει παρακολουθεί το προφίλ της στο φβ και αποφασίζει να γίνει ο ιδανικός σύντροφος..
Ανάλαφρη ρομαντική κομεντί με όλα τα κλισέ που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος. Αγόρι ερωτεύεται κορίτσι, γίνεται κάποιος άλλος για να την κερδίσει, τη χάνει κτλ. Έχει κάποιες καλές στιγμές και προσφέρεται για ένα feel good βράδυ.
Της Kat Coiro με Peter Dinklage, Evan Rachel Wood, Sam Rockwell
Ένας συγγραφέας (γράφει βιβλία που βασίζονται σε ήδη υπάρχουσες ταινίες) γνωρίζει μια κοπέλα. Προκειμένου να την εντυπωσιάσει παρακολουθεί το προφίλ της στο φβ και αποφασίζει να γίνει ο ιδανικός σύντροφος..
Ανάλαφρη ρομαντική κομεντί με όλα τα κλισέ που θα μπορούσε να περιμένει κάποιος. Αγόρι ερωτεύεται κορίτσι, γίνεται κάποιος άλλος για να την κερδίσει, τη χάνει κτλ. Έχει κάποιες καλές στιγμές και προσφέρεται για ένα feel good βράδυ.
Συνημμένα
TOMMY DEVITO
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Ιουλ 2013
- Κριτικές
- 388
- Like
- 8.913
- Πόντοι
- 25.056