Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (3 μέλη και 10 επισκέπτες)

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Εγώ πάντως, όταν δεν μου αρέσει κάποια ταινία καθόλου και την θεωρώ σκουπίδι, δεν κάθομαι να την δω μέχρι τέλους!!!!!
Τις καλημέρες μου!!!!!

Σωστος! Ετσι εκανα στο scary movie 5! Απο τα πιο ηλιθια εργα που ειδα τελευταια και μακραν το χειροτερο scary movie!!

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
BLUE  JASMINE 

Του  Woody Allen  με  Cate Blanchett, Alec Baldwin, Peter Sarsgaard, Louis C.K. , Sally Hawkins

Η  Jasmine  παρατά  το  πανεπιστήμιο  λίγο  πριν  πάρει  πτυχίο  και  παντρεύεται  έναν  πάμπλουτο  επενδυτή. Ζει  σα  βασίλισσα  ,  ώσπου  η  αυτοκρατορία  του  συζύγου  καταρρέει . Φτωχή  πλέον  (και  καταθλιπτική)  αναγκάζεται  να  μείνει  με  την  αδερφή  της  στο  Σ.  Φραντσίσκο  βιώνοντας  πρωτόγνωρες  καταστάσεις.

Δράμα/κωμωδία. Μετά  το  To Rome with Love  ( το  οποιο  ήταν  απλά  μέτριο)  ο  σκηνοθέτης  επιστρέφει  με  μια  πραγματικά  καλή  ταινία! Η  ηρωίδα  μαθημένη  να  ζει  και  να  αναπνέι  στην  υψηλή  κοινωνία  ,  υπεράνω  και  αφελής  (αφού  υπογράφει  ό,τι  της  πασάρει  ο  μεγαλο-απατεώνας  σύζυγός  της  και  δεν  παίρνει  είδηση  τις  εξωσυζυγικές  του  σχέσεις)    ξαφνικά  βρίσκεται  δακτυλοδεικτούμενη  και  το  χειρότερο  απ’όλα  φτωχή..Αδυνατεί  να  αντιμετωπίσει  ρεαλιστικά  την  κατάσταση  (θεωρεί  πχ  πώς  είναι  υποτιμητικό  να  δουλέψει  ως  γραμματέας  οδοντιάτρου),  αποδοκιμάζει  τη  σχέση  της  αδερφής  της  με  έναν  τύπο  λαικό  και  γενικά  μένει  κολλημένη  στις  ένδοξες  μέρες  του  παρελθόντος. Όταν  μάλιστα  εμφανίζεται  μια  πιθανή  σανίδα  σωτηρίας  (στο  πρόσωπο  ενός  άλλου  άνδρα)  θα  προσπαθήσει  να  την  εκμεταλλευτεί. Και  ενώ  ο  πρωταγωνιστικός  χαρακτήρας  θα  μπορούσε  να  γίνει  εύκολα  μισητός/αντιπαθής,  εντούτοις  η  ερμηνεία  της  Cate Blanchett  και  η  όλη  παρουσία  της  ,το  αποτρέπουν. Έχει  μια  τέτοια  αρχοντική  παρουσία  που  δένει  απόλυτα  με  το  χαρακτήρα. Η  ταινία  εμπεριέχει  αρκετά  flashbacks  ,στα  οποία  βλέπουμε  ανέμελες  στιγμές  της  πλούσιας  ζωής  της,  αλλά  και  στιγμιότυπα  από  όταν  άρχισαν  να  μαζεύοντα  τα  σύννεφα.. Εξαιρετική  σκηνοθεσία,  ερμηνεία  για  Όσκαρ  από  την  πρωταγωνίστρια (  χωρίς  αυτό  να  σημαίνει  ό,τι  υστερούν  οι  υπόλοιποι)! Μια  παρατήρηση  μόνο.. Παρά  τα  κάποια  κωμικά  στοιχεία    η  ταινία  είναι  ουσιαστικά  Δράμα  που  αναδύει  πίκρα  , απογοήτευση  και  αδιέξοδο.

Γούντι Άλεν is back και μάλιστα με τρόπο εμφατικό.....
Ας μην πάρει ούτε ένα Όσκαρ, ούτε ένα βραβείο, για μένα η καλύτερη ταινία του 2013 και μία από τις καλύτερες της τελευταίας τριετίας!!!!
Κέϊτ Μπλάνσετ......δώσε μου χίλια μάτια να σε κοιτώ και να σε χαζεύω κουκλάρα μου!!!!
Τι ηθοποιός θεέ μου!!!!!!
Taurus δεν έγραψες τίποτα για την μουσική.....τζαζ από την αρχή μέχρι το τέλος....ΘΕΣΠΕΣΙΑ!!!!!
ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ......Γούντι επιτέλους επέστρεψες στην ζωή μας!!!!!

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.315
Πόντοι
12.756
Γούντι Άλεν is back και μάλιστα με τρόπο εμφατικό.....
Ας μην πάρει ούτε ένα Όσκαρ, ούτε ένα βραβείο, για μένα η καλύτερη ταινία του 2013 και μία από τις καλύτερες της τελευταίας τριετίας!!!!
Κέϊτ Μπλάνσετ......δώσε μου χίλια μάτια να σε κοιτώ και να σε χαζεύω κουκλάρα μου!!!!
Τι ηθοποιός θεέ μου!!!!!!
Taurus δεν έγραψες τίποτα για την μουσική.....τζαζ από την αρχή μέχρι το τέλος....ΘΕΣΠΕΣΙΑ!!!!!
ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ......Γούντι επιτέλους επέστρεψες στην ζωή μας!!!!!

Θα το δω τωρα φιλε  ;)
Την κατεβασα το μεσημερι και τωρα ηρθε η ωρα να την απολαυσω  :sunglasses:

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Αγαπάμε Woody, όσοι δεν παρακολουθούν τις ταινίες του λόγω της ιδιοτροπίας και του καυστικού έως και μαύρου χιούμορ του προτείνω να παρακολουθήσουν το εκπληκτικό/θεϊκό και αρκετά προς τις αμερικανικές ταινίες Match Point ( 2005 ) με το κουκλάκι Scarlett Johansson και με ένα από τα πιο ανατρεπτικά φινάλε που έχουν παιχτεί στην μεγάλη οθόνη.
Και για τους φανατικούς ( βάζω μέσα και εμένα ) το χειμώνα του 2014  έχουμε το νέο του έργο γυρισμένο στην Αθήνα με θέμα την κρίση στην χώρα μας και με Brad Pitt ( εντάξει μην βαράτε ).

Συνημμένα

• Match Point.jpg
    Match Point.jpg
    182,2 KB · Εμφανίσεις: 35

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Αγαπάμε Woody, όσοι δεν παρακολουθούν τις ταινίες του λόγω της ιδιοτροπίας και του καυστικού έως και μαύρου χιούμορ του προτείνω να παρακολουθήσουν το εκπληκτικό/θεϊκό και αρκετά προς τις αμερικανικές ταινίες Match Point ( 2005 ) με το κουκλάκι Scarlett Johansson και με ένα από τα πιο ανατρεπτικά φινάλε που έχουν παιχτεί στην μεγάλη οθόνη.

Για μένα η καλύτερή του ταινία μαζί με το Mighty Aphrodite (1995)με Mira Sorvino  :smitten:,τσίμπησε και το Όσκαρ της. Έχει και άκρως ενδιαφέρον θέμα  ;)

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

"Ο Λένι, που έχει υιοθετήσει ένα πανέξυπνο και χαριτωμένο αγοράκι, αποφασίζει να βρει τη φυσική μητέρα του παιδιού. Προς μεγάλη του έκπληξη πέφτει σε μια πόρνη, με ακαταμάχητη όμως αφελή γοητεία."

Edit,προσθέτω και το λινκ : www.imdb.com/title/tt0113819/?ref_=nv_sr_1]http://www.imdb.com/title/tt0113819/?ref_=nv_sr_1[/url]

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Σας αρεσει ο woody; Μαλιστα.  :crazy:

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Μερικές είναι ωραίες.
Moυ αρεσει η σκηνοθεσια του, οι διαλογοι με κανουν να θελω να παρω πρεζα. Οταν συγκεντρωθουν οι χαρακτηρες των εργων του (πολιτικοι, καθηγητες πανεπιστημιου, συγγραφεις κτλ) αρχιζουν ενα ατελειωτο πινγκ πονγκ με εξυπνες ατακες και εξυπνους διαλογους.
Κουραζει ευκολα.

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Moυ αρεσει η σκηνοθεσια του, οι διαλογοι με κανουν να θελω να παρω πρεζα. Οταν συγκεντρωθουν οι χαρακτηρες των εργων του (πολιτικοι, καθηγητες πανεπιστημιου, συγγραφεις κτλ) αρχιζουν ενα ατελειωτο πινγκ πονγκ με εξυπνες ατακες και εξυπνους διαλογους.
Κουραζει ευκολα.
Κουράζει όντως σε μερικές.Όμως το Match Point ας πούμε ήταν πολύ καλό.Επίσης διαλέγει κατάλληλους ηθοποιούς και καλά μέρη για γύρισμα.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Ο Γούντι Άλεν είναι ένας νευρωτικός διανοούμενος, ένας πολύ ενδιαφέρον και πνευματώδης άνθρωπος, ταλαντούχος δημιουργός και καλλιτέχνης, με έφεση στην κωμωδία σαν σεναριογράφος και ηθοποιός αλλά και ευρύτερη γκάμα και προς το δράμα. Η αλήθεια είναι ότι έχει γυρίσει πάρα πολλές ταινίες, ίσως περισσότερες απ'όσες θα έπρεπε, γιατί πολλές φορές γυρίζει μετριότητες ή επαναλαμβάνεται. Αλλά έχει γυρίσει και ορισμένες εξαιρετικές και πολύ φιλοσοφημένες δημιουργίες. Η αλήθεια είναι ότι απευθύνεται κυρίως σε κοινό πιο μορφωμένο και εκλεπτυσμένο, μιας και το χιούμορ του είναι ιδιαίτερο και δεν στηρίζεται στις κλασσικές συνταγές, γι'αυτό και οι ταινίες του πάνε καλά εμπορικά στην Ευρώπη και όχι στην Αμερική. Εγώ τον ακολουθώ σε κάθε ταινία του από τις αρχές της καριέρας του(αν και δεν έχω δει την Τζάσμιν ακόμα)..........Παρόλα αυτά πρέπει να πω πως μερικές φορές, κάποιοι ηθοποιοί είναι λάθος επιλογές.   

Angelus

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Κριτικές
23
Like
418
Πόντοι
3.275
Ρε μάγκες, ποια είναι η ταινία όπου ο Γούντι Άλεν είχε σκοτώσει την γυναίκα του, την είχε τεμαχίσει,
ωστόσο του έπεσε το χέρι της κάπου και κατέληξε να το βάλουν σε προσκύνημα επειδή όσοι το ακουμπούσαν
γιατρευόνταν; Έπαιζε ο ψηλός από τα Φιλαράκια, ο Ρος, που έκανε έναν παπά που τα 'χε με μια πόρνη
και ο Σάδερλαντ από το 24.

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Μη δείτε για κανένα λόγο το Carrie...

Είδα το πρώτο τέταρτο κ μετά το πήγα στο γρήγορο όπου ακόμα κ έτσι ήτανε βαρετό...

Το Κάπτεν Φίλιπς μια χαρά,αρκετά καλό...

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.315
Πόντοι
12.756
Κουραζει ευκολα.

Ειναι πολυ καλος ρε μαριε , αν οι διαλογοι σε κανουν να θες να παρεις πρεζα δες διαλογους του Καλημερα Ζωη του Φωσκολου ..
Σε κουραζει κατι οταν δεν μπορεις να το παρακολουθησεις ..αν στροφαρει το μυαλο σου μια χαρα παρακολουθεις ...
Εχει ενα ιδιαιτερο γραψιμο ..δεν ειναι σαν πολλους αλλους , και δεν θα μπορουσε να ηταν ενας σαν και αυτον.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom