Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (3 μέλη και 4 επισκέπτες)

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.463
Πόντοι
6.305
THE  BOOK  THIEF

Του  Brian Percival  με   Sophie Nélisse, Geoffrey Rush, Emily Watson

Γερμανία  1938. Η  Liesel  ταξιδεύει  με  τον  μικρό  αδερφό  της  προκειμένου  να  δοθούν σε  ανάδοχη  οικογένεια . Κατά  τη  διάρκεια  του  ταξιδιού  ο  μικρός  πεθαίνει. Ο  πατριός  της  θα  της  μάθει  να  διαβάζει,  θα  γίνει  φίλη  με  ένα  γειτονόπουλο   ενώ  λίγο  αργότερα  η  οικογένειά  της  θα  προσφέρει  άσυλο  σε  έναν Εβραίο..

Δράμα. Η  ταινία  βασίζεται  στο  ομώνυμο  βιβλίο  και  προσφέρει  μια  οπτική  της  Γερμανίας  του  2ου  παγκοσμίου  πολέμου  μέσα  από  τα  μάτια  ενός  κοριτσιού . Γνωστές  σκηνές  ,όπως  οι  διώξεις  εναντιον  των  εβραίων/το  κάψιμο  των  βιβλίων-  μαζί  με  συγκινητικές  αλλά  και  ορισμένες  κωμικές  στιγμές  συνθέτουν  μια  ταινία  που  μπορεί  να  μην  αριστεύει,  αλλά   δεν  περνά  και  απαρατήρητη. Μεγάλου  ατού  της  ταινίας  είναι  οι  ερμηνείες,  ενώ  και  το  τέχνασμα  στου  <<Θανάτου>>  στο  ρόλο  του  αφηγητή  είναι  εξαιρετικό.

Συνημμένα

• MV5BOTE3NzkyMjAyNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc5MTE0MDE@__V1_SX214_.jpg
    MV5BOTE3NzkyMjAyNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc5MTE0MDE@__V1_SX214_.jpg
    20,7 KB · Εμφανίσεις: 14

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Enough Said (2013)

το ειδα μονο κ μονο γιατι παντα γουσταρα σαν ηθοποιο τον μακαριτη τον Gandolfini...η ταινια προσπαθει να δειξει ποσο δυσκολες ειναι καμμια φορα οι ερωτικες/φιλικες σχεσεις ατομων σε μεση ηλικια (ποσο μαλλον μεταξυ διαζευγμενων)...μετρια,αναλαφρη κ να προσπαρασετε δεν τρεχει τιποτα....σαφως υπερβολικη η βαθμολογια στο imd....

yorkie

Global Πορνορεπόρτερ
Εγγρ.
11 Απρ 2012
Κριτικές
228
Like
18.812
Πόντοι
35.668
Ρε μάγκες, ποια είναι η ταινία όπου ο Γούντι Άλεν είχε σκοτώσει την γυναίκα του, την είχε τεμαχίσει,
ωστόσο του έπεσε το χέρι της κάπου και κατέληξε να το βάλουν σε προσκύνημα επειδή όσοι το ακουμπούσαν
γιατρευόνταν; Έπαιζε ο ψηλός από τα Φιλαράκια, ο Ρος, που έκανε έναν παπά που τα 'χε με μια πόρνη
και ο Σάδερλαντ από το 24.
Πρέπει να μιλάς για το Picking Up the Pieces (2000)

www.imdb.com/title/tt0192455/?ref_=nm_flmg_act_8]http://www.imdb.com/title/tt0192455/?ref_=nm_flmg_act_8[/url]

MV5BMjEwMjY1ODI1N15BMl5BanBnXkFtZTcwNTI4ODQyMQ@@._V1__SX640_SY720_.jpg

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.463
Πόντοι
6.305
LAST  VEGAS

Του  Jon Turteltaub  με  Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline

3   άνδρες  ηλικίας  60+  πηγαίνουν  στο  Βέγκας  για  το  μπατσελορ  πάρτι  ενός  φίλου  τους  που  παντρεύεται..

Κωμωδία  στο  στυλ  του  Hangover  ,  αλλά  με  ηλικιωμένους   ήρωες! Η  ταινία  δεν  χαρακτηρίζεται  (ευτυχώς)  από   εύκολες  υπερβολές  ,  οι  οποίες  δε  θα  άρμοζαν  στην  ηλικία  των  ηρώων. Λαμπερές  εικόνες  του  Λας  Βέγκας , οι  οποίες  δεν  περιορίζονται  μόνο  στο  εσωτερικό των  καζίνο/ξενοδοχείων. Οι  διάλογοι  χωρίς  να  είναι  κάτι  το  ιδιαίτερο  εξυπηρετούν  την  ταινία  και  περνούν  το  μήνυμα  πώς  μπορεί  κάποιος  να  χαρεί  τη  ζωή  σε  κάθε  ηλικία.  Βέβαια  προς  το  τέλος  επανέρχονται  τα  κλισέ  και  ο  ρυθμός  ατονεί. Οι  ερμηνείες  είναι  πολύ  καλές  και  γενικά  η  ταινία  είναι  αρκετά  διασκεδαστική..Επιπλέον  διαθέτει  την  πιο  « creepy»  πρόταση  γάμου  που  θυμάμαι.

Συνημμένα

• MV5BMTQ2ODg2MTIyNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzU2NjgwMDE@__V1_SX214_.jpg
    MV5BMTQ2ODg2MTIyNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzU2NjgwMDE@__V1_SX214_.jpg
    18,4 KB · Εμφανίσεις: 13

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
LAST  VEGAS

Του  Jon Turteltaub  με  Robert De Niro, Michael Douglas, Morgan Freeman, Kevin Kline

3  άνδρες  ηλικίας  60+  πηγαίνουν  στο  Βέγκας  για  το  μπατσελορ  πάρτι  ενός  φίλου  τους  που  παντρεύεται..

Κωμωδία  στο  στυλ  του  Hangover  ,  αλλά  με  ηλικιωμένους  ήρωες! Η  ταινία  δεν  χαρακτηρίζεται  (ευτυχώς)  από  εύκολες  υπερβολές  ,  οι  οποίες  δε  θα  άρμοζαν  στην  ηλικία  των  ηρώων. Λαμπερές  εικόνες  του  Λας  Βέγκας , οι  οποίες  δεν  περιορίζονται  μόνο  στο  εσωτερικό των  καζίνο/ξενοδοχείων. Οι  διάλογοι  χωρίς  να  είναι  κάτι  το  ιδιαίτερο  εξυπηρετούν  την  ταινία  και  περνούν  το  μήνυμα  πώς  μπορεί  κάποιος  να  χαρεί  τη  ζωή  σε  κάθε  ηλικία.  Βέβαια  προς  το  τέλος  επανέρχονται  τα  κλισέ  και  ο  ρυθμός  ατονεί. Οι  ερμηνείες  είναι  πολύ  καλές  και  γενικά  η  ταινία  είναι  αρκετά  διασκεδαστική..Επιπλέον  διαθέτει  την  πιο  « creepy»  πρόταση  γάμου  που  θυμάμαι.

Mόλις την είδα και θα έγραφα....πάλι με πρόλαβες!!!!
Πάει για πολλά βατόμουρα!!!!!
Δυστυχώς και οι 4 δεν σέβονται πλέον ούτε τον εαυτό τους, πόσο δε μάλλον την υστεροφημία τους....
Για μια ακόμα αρπαχτή δυστυχώς!!!!
Βασικά την παράτησα στα 50'....και πολύ άντεξα!!!!!

KRITIKOS1985

Σεβαστός
Εγγρ.
6 Ιουν 2011
Κριτικές
55
Like
371
Πόντοι
1.640
Επίσης μη δείτε για κανένα λόγο το the world's end...

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Ειναι πολυ καλος ρε μαριε , αν οι διαλογοι σε κανουν να θες να παρεις πρεζα δες διαλογους του Καλημερα Ζωη του Φωσκολου ..
Σε κουραζει κατι οταν δεν μπορεις να το παρακολουθησεις ..αν στροφαρει το μυαλο σου μια χαρα παρακολουθεις ...
Εχει ενα ιδιαιτερο γραψιμο ..δεν ειναι σαν πολλους αλλους , και δεν θα μπορουσε να ηταν ενας σαν και αυτον.
Επειδη εμενα προσωπικα με κουραζουν σημαινει οτι τους συγκρινω με το καλημερα ζωη η οτι δεν μπορω να παρακολουθησω την ροη της συζητησης;
Οπως ειπα η προσπαθεια του Αλεν η καθε ατακα να ειναι πιο ενδιαφερουσα και πιο επιτυχημενη απο την προηγουμενη και η μεγαλη διαρκεια τετοιων θεατρικων σκηνων κουραζει ευκολα. Επισης αυτη η ψυχαναλυτικη μεθοδο που χρησιμοποιει ακομα,την βρισκω αρκετα παρωχημενη, προηγουμενων δεκατιων.
Δεν ειμαι γνωστης της δουλειας του, απλα κατι τετοια με αποτρεπουν απο το να δω ολοκληρη την δουλεια του.

Επίσης μη δείτε για κανένα λόγο το the world's end...
Στην μιση ωρα περιπου το σταματησα.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.315
Πόντοι
12.756
Επειδη εμενα προσωπικα με κουραζουν σημαινει οτι τους συγκρινω με το καλημερα ζωη η οτι δεν μπορω να παρακολουθησω την ροη της συζητησης;
Οπως ειπα η προσπαθεια του Αλεν η καθε ατακα να ειναι πιο ενδιαφερουσα και πιο επιτυχημενη απο την προηγουμενη και η μεγαλη διαρκεια τετοιων θεατρικων σκηνων κουραζει ευκολα. Επισης αυτη η ψυχαναλυτικη μεθοδο που χρησιμοποιει ακομα,την βρισκω αρκετα παρωχημενη, προηγουμενων δεκατιων.
Δεν ειμαι γνωστης της δουλειας του, απλα κατι τετοια με αποτρεπουν απο το να δω ολοκληρη την δουλεια του.

Στην μιση ωρα περιπου το σταματησα.

Ειναι το στυλ του μαριε , ετσι ειναι οι ταινιες του , δεν μπορεις να περιμενεις μεγαλες αλλαγες απο εναν που ειναι κολλημενος οσο και αυτος με τα παντα.
Στις ταινιες του προσπαθει να περασει τον χαρακτηρα του και την δικη του οπτικη των πραγματων , για μενα η ψυχοαναλυτικη μεθοδο που χρησιμοποιει μ αρεσει και την βρισκω ενδιαφερουσα ..ομως δεν υπαρχει κατι παρωχημενο , δεν εχουν χρονικη διαρκεια ο τροπος της αναλυσης , απλα υπαρχουν διαφοροι τροποι ...
ο Αλεν η σου αρεσει η δεν μπορεις να τον δεις ..δεν εχει μεσες , μονο ακρες , και γενικα ειμαι αυτης της φιλοσοφιας σε πολλα πραγματα

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.331
Πόντοι
1.720
Γούντι Άλεν is back και μάλιστα με τρόπο εμφατικό.....
Ας μην πάρει ούτε ένα Όσκαρ, ούτε ένα βραβείο, για μένα η καλύτερη ταινία του 2013 και μία από τις καλύτερες της τελευταίας τριετίας!!!!
Κέϊτ Μπλάνσετ......δώσε μου χίλια μάτια να σε κοιτώ και να σε χαζεύω κουκλάρα μου!!!!
Τι ηθοποιός θεέ μου!!!!!!
Taurus δεν έγραψες τίποτα για την μουσική.....τζαζ από την αρχή μέχρι το τέλος....ΘΕΣΠΕΣΙΑ!!!!!
ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ......Γούντι επιτέλους επέστρεψες στην ζωή μας!!!!!
οντως εξαιρετικη η ερμηνεια της και ειναι κουκλα

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.331
Πόντοι
1.720
Mόλις την είδα και θα έγραφα....πάλι με πρόλαβες!!!!
Πάει για πολλά βατόμουρα!!!!!
Δυστυχώς και οι 4 δεν σέβονται πλέον ούτε τον εαυτό τους, πόσο δε μάλλον την υστεροφημία τους....
Για μια ακόμα αρπαχτή δυστυχώς!!!!
Βασικά την παράτησα στα 50'....και πολύ άντεξα!!!!!
εντελως βαρετη ταινια
και προβλεψιμη

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Κριτικές
10
Like
2.331
Πόντοι
1.720

ειδα κι αυτη εχασα την ωρα μου
βλεπεται μονο για το γκομενακι που παιζει στο λυκο τη γυναικα του ντι καπριο

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Στις ταινιες του προσπαθει να περασει τον χαρακτηρα του και την δικη του οπτικη των πραγματων , για μενα η ψυχοαναλυτικη μεθοδο που χρησιμοποιει μ αρεσει και την βρισκω ενδιαφερουσα ..ομως δεν υπαρχει κατι παρωχημενο , δεν εχουν χρονικη διαρκεια ο τροπος της αναλυσης , απλα υπαρχουν διαφοροι τροποι ...
Δε το εθεσα καλα, οι ιδιες οι αποψεις ειναι παρωχημενες οχι η μεθοδος.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Εβαλα στο μικρο αδερφο μου να δει το 12 monkeys. Μια ταινια την οποια παντα συντηρουσα στο μυαλο μου ως "Μεγαλη", αλλα ενθυμουμενος πολυ αχνα (πρεπει να την ειχα δει 2-3 φορες σαν παιδι - εφηβος).
Στο μεταξυ, ο λογος που του προτεινα να δει το 12 monkeys ηταν οτι ηθελα να παρω τον υπολογιστη και ηξερα οτι: α) θα του αρεσει, β) κραταει πολυ!

Ε, αποτελεσμα: Σταθηκα μπροστα στην οθονη σαν ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ, απορροφωντας καθε δευτερολεπτο αυτου του ΕΠΟΥΣ  :rockon:  :rockon:  :rockon: (οχι απλα "καλη ταινια" ή "μεγαλη ταινια") και διερωτωμενος τι πρεπει να εκτοπισω απο το Top-10 μου για να παρουν τη θεση του οι Πιθηκοι!

Καταφερα να φυγω απο το σαλονι, με τα χιλια ζορια, γυρω στο 70ο λεπτο, γνωριζοντας οτι εχω ενα καρο πιεστικες δουλειες στο κομπιουτερ... Αν ημουν λιγο πιο λασκα, εννοειται πως θα την εβλεπα ολοκληρη σαν νερακι.

Φοβερη εμπειρια, λοιπον!
Προς το τελος, ακουγα τον αδερφο μου να κοπανιεται, φωναζοντας "μου γαμησε το μυαλο"!!  :2funny:
(Φυσικα, να τονισω οτι εμενα η ταινια με καθηλωσε οχι μονο για την πολη και τις τρομερες ερμηνειες, αλλα και για το καλλιτεχνικο της κομματι - το οποιο ο αδερφος μου δεν εκτιμησε, κι ουτε εγω ειχα εκτιμησει στην ηλικια του)

Gun Club 181

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
103
Πόντοι
166
ο Αλεν η σου αρεσει η δεν μπορεις να τον δεις ..

Αυτο ειναι απολυτως αληθεια...Εχει ενα συγκεκριμενο στυλ που ειτε το αγαπας ειτε το απεχθανεσαι και εγω ανηκω στην δευτερη κατηγορια  :grin:

Εγγρ.
17 Ιουλ 2013
Like
4
Πόντοι
16
Πολύ καλή ταινία είναι το The Hitcher με το Rutger Hauer.Θρίλερ με πολύ καλή ερμηνεία του στο ρόλο ψυχοπαθή που κάνει οτοστόπ και καθαρίζει κόσμο. :grin:

Laser Dildo

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2012
Like
15
Πόντοι
16
Εβαλα στο μικρο αδερφο μου να δει το 12 monkeys. Μια ταινια την οποια παντα συντηρουσα στο μυαλο μου ως "Μεγαλη", αλλα ενθυμουμενος πολυ αχνα (πρεπει να την ειχα δει 2-3 φορες σαν παιδι - εφηβος).
Στο μεταξυ, ο λογος που του προτεινα να δει το 12 monkeys ηταν οτι ηθελα να παρω τον υπολογιστη και ηξερα οτι: α) θα του αρεσει, β) κραταει πολυ!

Ε, αποτελεσμα: Σταθηκα μπροστα στην οθονη σαν ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΣ, απορροφωντας καθε δευτερολεπτο αυτου του ΕΠΟΥΣ  :rockon:  :rockon:  :rockon: (οχι απλα "καλη ταινια" ή "μεγαλη ταινια") και διερωτωμενος τι πρεπει να εκτοπισω απο το Top-10 μου για να παρουν τη θεση του οι Πιθηκοι!

Καταφερα να φυγω απο το σαλονι, με τα χιλια ζορια, γυρω στο 70ο λεπτο, γνωριζοντας οτι εχω ενα καρο πιεστικες δουλειες στο κομπιουτερ... Αν ημουν λιγο πιο λασκα, εννοειται πως θα την εβλεπα ολοκληρη σαν νερακι.

Φοβερη εμπειρια, λοιπον!
Προς το τελος, ακουγα τον αδερφο μου να κοπανιεται, φωναζοντας "μου γαμησε το μυαλο"!!  :2funny:
(Φυσικα, να τονισω οτι εμενα η ταινια με καθηλωσε οχι μονο για την πολη και τις τρομερες ερμηνειες, αλλα και για το καλλιτεχνικο της κομματι - το οποιο ο αδερφος μου δεν εκτιμησε, κι ουτε εγω ειχα εκτιμησει στην ηλικια του)
www.imdb.com/title/tt0056119/]La Jetée (1962) [/url]

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom