Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
White House Down, τόση Αμερικανιά πια δεν γίνεται, χειρότερο από το μέτριο Olympus Fallen,αλλά είπαμε τα Αμερικανάκια στερούντε ιστορία οπότε μένουν με ανοιχτό το στόμα σε τέτοιες ταινίες.
Τα  καινούρια στοιχεία είναι πως ο εχθρός δεν είναι πια οι Ρώσοι/Άραβες/εξτρεμιστές αλλά προέρχονται από τα σπλάχνα του συστήματος ( η πρώτη δίδαξα ταινία το The Sentinel ) και πως οι αμερικανοί αποδεικνύονται καλοί στις εξισώσεις διότι με την ιδία ευκολία που καταλαμβάνετε ένα άντρο όπως ο Λευκός Οίκος με τον ίδιο τρόπο ανακαταλαμβάνετε ξανά.
Στα θετικά η μια αλήθεια ( λες και δεν την ξέρουμε ) που πλασάρεται για να μας πει πως οι κακοί δεν είναι οι πολιτικοί αλλά οι βιομηχανία όπλων και αμυντικών συστημάτων που πλήττεται εν περίοδο ειρήνης….

έχει και το σεναριακό υπερκλισέ όπου ο κακός είναι ένας διευθαρμένος χαρτογιακάς γερουσιαστής ενώ ο πρόεδρος παρουσιάζεται σαν γνήσιος μάγκας Αμερικανός που δεν κωλώνει να παραμερίσει τους καθοσπρεπισμούς και την γραφειοκρατία για να βοηθήσει τον ήρωα;

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
έχει και το σεναριακό υπερκλισέ όπου ο κακός είναι ένας διευθαρμένος χαρτογιακάς γερουσιαστής ενώ ο πρόεδρος παρουσιάζεται σαν γνήσιος μάγκας Αμερικανός που δεν κωλώνει να παραμερίσει τους καθοσπρεπισμούς και την γραφειοκρατία για να βοηθήσει τον ήρωα;
Έτσι.....την έχεις δει ή μιλάς από εμπειρίας? :grin: :grin: :grin: :grin:

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
μαλλον διαφορετικα γουστα εχουμε.εμενα μ αρεσε πολυ
Συμβαίνει με πολλούς..... :grin: :grin: :grin: :grin:
Το ζήτημα είναι να περνάμε καλά ότι και να βλέπουμε!!!!
Εγώ δεν πέρασα καλά ενώ εσύ πέρασες....άρα μάλλον εσύ είσαι ο κερδισμένος!!!! ;)

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
Μπορεί το φόρουμ να είναι κυρίως για προτάσεις ταινιών που πρέπει να δούμε, αλλά νομίζω πως λειτουργεί και αποτρεπτικά πολλές φορές με προτάσεις ταινιών που ΔΕΝ πρέπει να δούμε.
Και σίγουρα μια τέτοια περίπτωση είναι το "Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ" με τον Μπραντ Πιτ και τον Κέισι Άφλεκ(αδελφό του Μπεν) στους αντίστοιχους ρόλους.
Μιλάμε για την πατάτα του αιώνα. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω............
Καταρχάς η ταινία είναι ατέλειωτη. Διαρκεί 160 λεπτά αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και 200 λεπτά σφιχτοδεμένα και με την απαιτούμενη δομή είναι καλοδεχούμενα. Αλλά η ταινία δεν έχει καμία δομή. Είναι γεμάτη στιγμιότυπα που διακόπτονται από μια εντελώς βαρετή φωνή αφηγητή για να μας ενημερώνει λες και είμαστε 5χρονα. Σενάριο μηδέν. Είμαι πολύ υπομονετικός θεατής και πραγματικά δεν έχω αφήσει σχεδόν ποτέ ταινία στην μέση. Ούτε κι εδώ το έκανα αν και μπήκα στον πειρασμό. Θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο ακόμη γι' αυτό το ανοσιούργημα αλλά δεν θέλω να κουράσω. Μου αρέσουν τα γουέστερν και ειδικά η ιστορία αυτού του ανθρώπου έχει πολύ ψωμί για να φτιάξεις μια σπουδαία ταινία και λόγω των πραγματικών γεγονότων που συνέβησαν αλλά και λόγω του βαθύ χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου. Η ταινία παρόλα αυτά διαλέγει να μας δείξει κάποια στιγμιότυπα μιας πλευράς της προσωπικότητάς του και βάζει σε πρώτο πλάνο τον δολοφόνο που είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής αλλά και ο λιγότερο ενδιαφέρον χαρακτήρας. Ο Μπραντ Πιτ ουδέποτε υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και νομίζω ότι είναι τελείως λάθος επιλογή για τον ρόλο. Έχει κάποιες καλές στιγμές βέβαια γιατί είναι καλός ηθοποιός αλλά όχι σπουδαίος και σίγουρα υπερτιμημένος. Ίσως δεν τον βοηθά και το πορτραίτο του σκηνοθέτη. Ο δε Άφλεκ, κλέβει σαφώς την παράσταση αλλά δεν μπορεί να σώσει αυτή την τελείως άνιση και χωρίς λόγο φτιαγμένη ταινία. Στο καστ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί αλλά δεν έχουν ρόλους της προκοπής. Όπως π.χ. ο πάντα καλός Σαμ Σέπαρντ, που χαραμίζεται σε έναν πολύ μικρό ρόλο. Και το μόνο που μένει είναι τα ωραία τοπία, η φωτογραφία και η αρτιότητα της παραγωγής. Σα να βλέπεις ντοκιμαντέρ. Κρίμα κρίμα κρίμα, γιατί θα μπορούσε να γίνει μια φοβερή ταινία με αυτό το θέμα....
Και λίγα έγραψες....συμφωνώ μαζί σου!!!!

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Eιδα το word-z . Aναμενομενη καλη παραγωγη, αλλα γενικα δεν μου αρεσε. Σαν λατρης των ταινιων ζομπι επισης δεν μου αρεσε. Ειδικα η σκηνη με το ανθρωπινο τοιχος 100 μετρων με ξενερωσε.  :crazy:
Αλλα οποιος θελει να την δει απλα για να περασει καλα be my  guest. :birdman:
Εχει την απαιτουμενη δραση για να περασεις καλα.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535

μετριο...ο Gage παιζει για χιλλιοστη φορα τον μπατσο κ ο Κιουζακ ειναι υποτονικος στον ρολο του...σεναριο που ολοι εχουμε ξαναδει...μονο για να περασει η ωρα... :P

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Τελευταια ειδα τις Αλπεις, του Λανθιμου
και το Alphaville (1965) του Γκονταρ

Αξιζει να τα δειτε, ΚΑΙ τα δυο  (σσ οχι αν ειστε φαν των Transformers ή του Iron Man)

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
και τα δυο ωραια ειναι παρολο που το αλφαβιλ δεν το χα καταλαβει και πολυ

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
και τα δυο ωραια ειναι παρολο που το αλφαβιλ δεν το χα καταλαβει και πολυ

E, μαλακιες μωρε...
Οτι επικρατησε η τεχνολογια και εκανε τους ανθρωπους σαν ρομποτ (χωρις συναισθηματα)...

Κλασσικες  :jerking: του ευρωπαϊκου σινεμα

Επειδη τυγχανει να εχω διαβασει το 1984 του Οργουελ και τον Θαυμαστο Καινουριο Κοσμο του Χαξλευ, το υπεραπλουστευμενο σεναριακι του Γκονταρ μου φανηκε για παιδια...

Ωστοσο, η αισθητικη ειναι φοβερη!

Θα μπορουσα να την δω αλλες 10 φορες αυτην την ταινια

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
εχεις δικιο τα χω διαβασει και τα δυο(πιο προσφατα),ετσι ειναι

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
The Conjuring-To κάλεσμα, απλά εκπληκτική, είχα να δω τόσο δυνατό θρίλερ τρόμου από την εποχή του Εξορκιστή. Απαλλαγμένη από τα κλισέ που συνοδεύουν συνήθως τις εύκολες παραγωγές τέτοιον ταινιών ( βία, αίμα, σεξ, στόρι αγάπης ) μας δίνει ένα εντυπωσιακό δημιούργημα που βασίζεται κυρίως στο καλό μοντάζ, στην προσεκτική επιλογή των πρωταγωνιστών ( ακόμη και των μικρών παιδιών ) που ενσωματώνονται στην ατμόσφαιρα της ταινίας η οποία και παραμένει τόσο σκοτεινή και υποβλητική, με νέα στοιχεία ( η απάντηση που δίνει το ζευγάρι των ειδικών αποστόλων στην οικογένεια για το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης τους από την αγροικία )  καθώς εδώ έχουμε και το στοιχείο του στοιχειωμένου χώρου αλλά και το στοιχείο του δαιμονισμού.
Το τέλος ειδικά είναι όλα τα λεφτά, όλη η αλήθεια και συνάμα η μάχη του κακού με το καλό..
Θα προσθέσω την τέλεια  Vera Farmiga που ολοκληρώνει μια επιτυχημένη ταινία αληθινού τρόμου..

Συνημμένα

• Vera Farmiga.jpg
    Vera Farmiga.jpg
    44,3 KB · Εμφανίσεις: 12

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Μπορεί το φόρουμ να είναι κυρίως για προτάσεις ταινιών που πρέπει να δούμε, αλλά νομίζω πως λειτουργεί και αποτρεπτικά πολλές φορές με προτάσεις ταινιών που ΔΕΝ πρέπει να δούμε.
Και σίγουρα μια τέτοια περίπτωση είναι το "Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ" με τον Μπραντ Πιτ και τον Κέισι Άφλεκ(αδελφό του Μπεν) στους αντίστοιχους ρόλους.
Μιλάμε για την πατάτα του αιώνα. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω............
Καταρχάς η ταινία είναι ατέλειωτη. Διαρκεί 160 λεπτά αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και 200 λεπτά σφιχτοδεμένα και με την απαιτούμενη δομή είναι καλοδεχούμενα. Αλλά η ταινία δεν έχει καμία δομή. Είναι γεμάτη στιγμιότυπα που διακόπτονται από μια εντελώς βαρετή φωνή αφηγητή για να μας ενημερώνει λες και είμαστε 5χρονα. Σενάριο μηδέν. Είμαι πολύ υπομονετικός θεατής και πραγματικά δεν έχω αφήσει σχεδόν ποτέ ταινία στην μέση. Ούτε κι εδώ το έκανα αν και μπήκα στον πειρασμό. Θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο ακόμη γι' αυτό το ανοσιούργημα αλλά δεν θέλω να κουράσω. Μου αρέσουν τα γουέστερν και ειδικά η ιστορία αυτού του ανθρώπου έχει πολύ ψωμί για να φτιάξεις μια σπουδαία ταινία και λόγω των πραγματικών γεγονότων που συνέβησαν αλλά και λόγω του βαθύ χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου. Η ταινία παρόλα αυτά διαλέγει να μας δείξει κάποια στιγμιότυπα μιας πλευράς της προσωπικότητάς του και βάζει σε πρώτο πλάνο τον δολοφόνο που είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής αλλά και ο λιγότερο ενδιαφέρον χαρακτήρας. Ο Μπραντ Πιτ ουδέποτε υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και νομίζω ότι είναι τελείως λάθος επιλογή για τον ρόλο. Έχει κάποιες καλές στιγμές βέβαια γιατί είναι καλός ηθοποιός αλλά όχι σπουδαίος και σίγουρα υπερτιμημένος. Ίσως δεν τον βοηθά και το πορτραίτο του σκηνοθέτη. Ο δε Άφλεκ, κλέβει σαφώς την παράσταση αλλά δεν μπορεί να σώσει αυτή την τελείως άνιση και χωρίς λόγο φτιαγμένη ταινία. Στο καστ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί αλλά δεν έχουν ρόλους της προκοπής. Όπως π.χ. ο πάντα καλός Σαμ Σέπαρντ, που χαραμίζεται σε έναν πολύ μικρό ρόλο. Και το μόνο που μένει είναι τα ωραία τοπία, η φωτογραφία και η αρτιότητα της παραγωγής. Σα να βλέπεις ντοκιμαντέρ. Κρίμα κρίμα κρίμα, γιατί θα μπορούσε να γίνει μια φοβερή ταινία με αυτό το θέμα....

:thumbsup:

o μικρός άφλεκ είναι ωραίος τυπάς

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Γιωργο σε τι ποιοτητα ειδες την ταινια; Αμα μπορεις βαλε και το λινκ.

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
The Conjuring-To κάλεσμα,
το ειδα σημερα...ενταξει καλη ροη,εχει κλισε,αλλα τσουλαει οκ....''ανοιχτο'' για παν ενδεχομενο το κλεισιμο της ταινιας...σε γενικες γραμμες παντως ειναι καλο,αλλα δεν ειναι κατι που δεν εχουμε ξαναδει σεναριακα τουλαχιστον...

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Re dimmits ειχα ρωτησει κατι πιο πανω.  :rolleyes:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
Re dimmits ειχα ρωτησει κατι πιο πανω.  :rolleyes:

τον Γιωργο ρωτησες για την ποιοτητα...αλλα αν θες σου απανταω εγω...
την ειδα σε webrip ποιοτητα κ ηταν οκ...ενταξει δεν φτανει τα 720 ή 1080 p που συνηθιζω να τις βλεπω,αλλα βλεπεται ανετα σε αυτην την ποιοτητα..αν θες σου στελνω λινκ.

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
The Conjuring-To κάλεσμα, απλά εκπληκτική, είχα να δω τόσο δυνατό θρίλερ τρόμου από την εποχή του Εξορκιστή. Απαλλαγμένη από τα κλισέ που συνοδεύουν συνήθως τις εύκολες παραγωγές τέτοιον ταινιών ( βία, αίμα, σεξ, στόρι αγάπης ) μας δίνει ένα εντυπωσιακό δημιούργημα που βασίζεται κυρίως στο καλό μοντάζ, στην προσεκτική επιλογή των πρωταγωνιστών ( ακόμη και των μικρών παιδιών ) που ενσωματώνονται στην ατμόσφαιρα της ταινίας η οποία και παραμένει τόσο σκοτεινή και υποβλητική, με νέα στοιχεία ( η απάντηση που δίνει το ζευγάρι των ειδικών αποστόλων στην οικογένεια για το ενδεχόμενο της απομάκρυνσης τους από την αγροικία )  καθώς εδώ έχουμε και το στοιχείο του στοιχειωμένου χώρου αλλά και το στοιχείο του δαιμονισμού.
Το τέλος ειδικά είναι όλα τα λεφτά, όλη η αλήθεια και συνάμα η μάχη του κακού με το καλό..
Θα προσθέσω την τέλεια  Vera Farmiga που ολοκληρώνει μια επιτυχημένη ταινία αληθινού τρόμου..

δες το "The pact" και το "Lovely Molly" εξαιρετικά θρίλερ αμφότερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom