Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 648K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.463
Πόντοι
6.305
TESIS  SOBRE  UN  HOMICIDO

Του  Hernán Goldfrid   με  Ricardo Darín, Natalia Santiago, Alberto Ammann.

Ένας  δικηγόρος  που  πλέον  ασχολείται  με  τη  διδασκαλία  και  τη  συγγραφή  υποψιάζεται  πώς  ένας  από  τους  φοιτητές  του  (και  γιος  φίλου  του)  είναι  υπεύθυνος  για  τη  δολοφονία  μιας  κοπέλας  στο  πάρκινγκ  της  σχολής  και  ίσως  και  για  άλλους  φόνους..
Θρίλερ  από  την  Αργεντινή.   Ενδιαφέρουσα  ιστορία (όχι  φυσικά  κάτι  πρωτότυπο),  ατμόσφαιρα νουάρ,  αργός  ρυθμός  (αλλά  όχι  βαρετός).Τεχνικά πολύ καλή, με  τεχνάσματα  όπως  θολές  εικόνες/ καπνούς καταφέρνει  να    δημιουργήσει ή  να αυξήσει  την  αγωνία.Ενδιάμεσα  θέτει  και  ορισμένα  ηθικά-φιλοσοφικά  ζήτήματα  περί  δικαίου, της  φύσης  του  ανθρώπου  κτλ. Οι  δύο  πρωταγωνιστές  σε  αυτό  το  παιχνίδι  γάτας-ποντικιού,  ανταποκρίνονται  στις  απαιτήσεις  των  ρόλων καθιστώντας  την  ταινία  μια  πολύ  καλή  επιλογή  στο  είδος  θρίλερ/μυστηρίου.

Συνημμένα

• MV5BMTQ2MDk0MDE5OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTk0MTAzOQ@@__V1_SY317_CR4,0,214,317_.jpg
    MV5BMTQ2MDk0MDE5OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNTk0MTAzOQ@@__V1_SY317_CR4,0,214,317_.jpg
    22 KB · Εμφανίσεις: 12

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.832
Πόντοι
11.585
Περημενα περισοτερα, αρκετα απλοικη, στο τελος δεν μου αφησε τιποτα να θυμαμαι...

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Καιρό έχει να γυρίσει ο Night Shyamalan κάτι που να μας ταρακουνήσει…

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Yayaying Rhatha Phongan 20 χρονών το μωρό, φυσικά γεννηθείς στην Bangkok, υποδύεται το αμόρε του Gosling…

Συνημμένα

• Only God Forgives.jpg
    Only God Forgives.jpg
    207,4 KB · Εμφανίσεις: 11

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.832
Πόντοι
11.585
Η πιό  δυνατή σκηνή σε ταινία είναι στο τέλος του RAMBO ||
όταν ο STALLONE μπαίνει μέσα στα στρατιωτικά γραφεία και τα γαμάει όλα με το πολυβόλο του.
:ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak: :ak:

ετσι οπως εμφανηζετε απο πισω του, ανατριχιλα.!! :rockon:

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Ίσως για αυτό πάτωσε στην Αμερική…

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Για να δούμε και την Aμερικανική εκδοχή του εκπληκτικού δανέζικου Α Ηijacking - Πειρατεία στον Ωκεανό (2012) με Tom Hanks και τίτλο Captain Phillips που βγαίνει τον Οκτώβριο. Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο που έγραψε ο καπετάνιος κατά την περιπέτεια που έζησε όταν το σκάφος καταλειφθεί από τους Σομαλούς πειρατές . Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο P.Greengrass που τον γνωρίσαμε στο Bourne Ultimatum, Bourne Soupremacy κ.α.
Στα προσεχώς μια καλή περιπέτεια…

Συνημμένα

• Captain Phillips Vs Hijacking.jpg
    Captain Phillips Vs Hijacking.jpg
    232,9 KB · Εμφανίσεις: 19

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Καλουτσικια την βρηκα, καποιος ηθελε να βγαλει τις φιλοσοφικες ιδεες του στο γυαλι, αλλιως δεν εξηγητε ο λογος που γυρηστηκε αυτη η ταινια...εχει μερικες καλες ατακες, κατα τα αλλα περναει η ωρα.

εξαιρετική σειρά ταινιών. Αν δεν έχεις δει τις δύο προηγούμενες να το κάνεις. Από τις λίγες ταινίες που το θέμα τους θα ήθελα να "ζήσω" προσωπικά. Η Τζούλι Ντέλπι είναι μουνάρα και πολύ φινετσάτη. Είχε βγάλει και ένα δίσκο πρίν κάτι χρόνια, πολύ καλός και αυτός.

Από τις χειρότερες ταινίες που έχω δει (ή που έχω προσπαθήσει να δω).. ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ
Σενάριο υποτυπώδες, διαλογοι της πλάκας. Σκηνοθεσία? ανύπαρκτη! Κακή συρραφή σκηνών χωρίς συνοχή, χωρίς νόημα. Ούτε ερασιτέχνης κινηματογραφιστής δεν θα τα κατάφερνε χειρότερα..
Ηθοποιοί? Ας μην το σχολιάσω. Ο  Φιλιππίδης στο διαφημιστικό με το κασέρι , κλάσεις ανώτερος..
Αισθητική βιντεοταινίας του ΄80, χωρίς το καλτ στοιχείο..
Καταλαβαίνω ό,τι λόγω κρίσης δεν είναι δυνατόν να γυρίζονται υπερπαραγωγές..Για να φτιάξεις όμως ένα σενάριο, να γράψεις δυο διαλόγους της προκοπής , να κάνεις ένα στοιχειώδες μοντάζ δεν πιστεύω ό,τι χρειάζεται μια περιουσία. Πιθανοτατα ξόδεψαν τον προυπολογισμό για να πληρώσουν τους ηθοποιούς και άφησαν εκτός όλα τα υπόλοιπα .
Ήρωες-κορόιδα όσοι πλήρωσαν για να δουν αυτό το έκτρωμα!

όντως νεοελληνικό κινηματογραφικό σκουπίδι. Αναρωτιέμαι ποιός πληρώνει για τέτοια. Ο Φιλιππίδης θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη αλλά επέλεξε να παίζει σε σαχλαμάρες. Γυρίζονται και καλά έργα στην Ελλάδα, αλλά προφανώς όχι αυτό...

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
White House Down, τόση Αμερικανιά πια δεν γίνεται, χειρότερο από το μέτριο Olympus Fallen,αλλά είπαμε τα Αμερικανάκια στερούντε ιστορία οπότε μένουν με ανοιχτό το στόμα σε τέτοιες ταινίες.
Τα  καινούρια στοιχεία είναι πως ο εχθρός δεν είναι πια οι Ρώσοι/Άραβες/εξτρεμιστές αλλά προέρχονται από τα σπλάχνα του συστήματος ( η πρώτη δίδαξα ταινία το The Sentinel ) και πως οι αμερικανοί αποδεικνύονται καλοί στις εξισώσεις διότι με την ιδία ευκολία που καταλαμβάνετε ένα άντρο όπως ο Λευκός Οίκος με τον ίδιο τρόπο ανακαταλαμβάνετε ξανά.
Στα θετικά η μια αλήθεια ( λες και δεν την ξέρουμε ) που πλασάρεται για να μας πει πως οι κακοί δεν είναι οι πολιτικοί αλλά οι βιομηχανία όπλων και αμυντικών συστημάτων που πλήττεται εν περίοδο ειρήνης….

Συνημμένα

• WHITE-HOUSE-DOWN.jpg
    WHITE-HOUSE-DOWN.jpg
    199,1 KB · Εμφανίσεις: 38

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
καλο φθινοπωρο... :grin: :grin:
γκεοψ γκεοψ εισαι εδω?λοιπον φαινεται οτι θελεις εμενα παρτενερ για να γραφεις πιο συστηματικα εδω.τι ηθελα και σου εμαθα το θρεντ με το στοιχημα...εκει ξημεροβραδιαζεσαι τωρα.
παμε λιγο τωρα...
ειχα ενδοιασμους λογω της ιδεας του σεναριου γιατι μου θυμησε την κωμωδια του ντε νιρο με τον μπιλι κρισταλ.
τελικα μονο κωμωδια δεν το λες...παρολο που εχω δει καλυτερα απο νοτια κορεα αξιζει πολυ να το δειτε.σκηνοθεσια καταπληκτικη, ερμηνειες καταπληκτικες, σεναριο φοβερο.
τελικα δεν παιζονται.οι ανθρωποι τα τελευταια χρονια σε θεματα σκηνοθεσιας σεναριου πλοκης κ.α. εχουν ξεπερασει ακομα και το χολιγουντ το οποιο κινειται στον αστερισμο των sci fi comics πλεον.εκει ειναι το μπαγιοκο...

Geopa

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουλ 2009
Κριτικές
34
Like
39
Πόντοι
1.666
καλο φθινοπωρο... :grin: :grin:
γκεοψ γκεοψ εισαι εδω?λοιπον φαινεται οτι θελεις εμενα παρτενερ για να γραφεις πιο συστηματικα εδω.τι ηθελα και σου εμαθα το θρεντ με το στοιχημα...εκει ξημεροβραδιαζεσαι τωρα.
παμε λιγο τωρα...
ειχα ενδοιασμους λογω της ιδεας του σεναριου γιατι μου θυμησε την κωμωδια του ντε νιρο με τον μπιλι κρισταλ.
τελικα μονο κωμωδια δεν το λες...παρολο που εχω δει καλυτερα απο νοτια κορεα αξιζει πολυ να το δειτε.σκηνοθεσια καταπληκτικη, ερμηνειες καταπληκτικες, σεναριο φοβερο.
τελικα δεν παιζονται.οι ανθρωποι τα τελευταια χρονια σε θεματα σκηνοθεσιας σεναριου πλοκης κ.α. εχουν ξεπερασει ακομα και το χολιγουντ το οποιο κινειται στον αστερισμο των sci fi comics πλεον.εκει ειναι το μπαγιοκο...
καλώς τον....
Τέλειωσες με τα της μετακόμισης?
Καλό χειμώνα να έχουμε....
Απλώς βλέπω ταινίες αλλά είναι τόσο άθλιες που ούτε να γράψω δεν έχω κέφι!!!!!
Το Jobs ειδικά ήταν καίριο χτύπημα στην αισθητική μου!!!!!

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
καλώς τον....
Τέλειωσες με τα της μετακόμισης?
Καλό χειμώνα να έχουμε....
Απλώς βλέπω ταινίες αλλά είναι τόσο άθλιες που ούτε να γράψω δεν έχω κέφι!!!!!
Το Jobs ειδικά ήταν καίριο χτύπημα στην αισθητική μου!!!!!
οχι δεν τελειωσα.τελος μηνος.κατι δεν μου πηγαινε καλα με τον κουτσερ.παρολο που ειναι ηθοποιος τρομερα εργατικος.δινει δηλαδη ολο τον καλο του εαυτο.αληθινος επαγγελματιας.αυτα ομως οσον αφορα τις κωμωδιες.και σε μια μαυρη κωμωδια που επαιζε τον ζιγκολο παρολο που δεν ειχε τη οψη του ζιγκολο ηταν καλος στην ερμηνεια του.εχει νευρο ως ηθοποιος.

aristos 45 sec

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2013
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
Να και μια πολεμική περιπέτεια  που θα μας ζεστάνει στο τέλος του 2013.
The Monuments Men με εκπληκτικό καστ (Clooney, Damon, Murrey, Goodman, Blanchett) και στο τιμόνι τον Clooney να μας ξαναθυμίζει κάτι από την περίφημη συμμορία του Ocean.
The Monuments Men  ονομάστηκε η ομάδα που συγκροτήθηκε με εντολή του πρόεδρου Ρούσβελτ όταν οι σύμμαχοι πραγματοποίησαν  το 1944 απόβαση στην Νορμανδία με σκοπό να μαζέψουν όλα τα μεγάλης αξίας  κλοπιμαία και διάσημα έργα τέχνης που είχαν αρπάξει οι Ναζί του Χίτλερ.
Δράση, γέλιο, περιπέτεια, πολύ καλά γυρίσματα και πραγματικό σενάριο…
Αναμένουμε…

Συνημμένα

• A.jpg
    A.jpg
    305,9 KB · Εμφανίσεις: 13
  • B.jpg
    B.jpg
    210,7 KB · Εμφανίσεις: 36

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Μπορεί το φόρουμ να είναι κυρίως για προτάσεις ταινιών που πρέπει να δούμε, αλλά νομίζω πως λειτουργεί και αποτρεπτικά πολλές φορές με προτάσεις ταινιών που ΔΕΝ πρέπει να δούμε.
Και σίγουρα μια τέτοια περίπτωση είναι το "Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ" με τον Μπραντ Πιτ και τον Κέισι Άφλεκ(αδελφό του Μπεν) στους αντίστοιχους ρόλους.
Μιλάμε για την πατάτα του αιώνα. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω............
Καταρχάς η ταινία είναι ατέλειωτη. Διαρκεί 160 λεπτά αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Ακόμα και 200 λεπτά σφιχτοδεμένα και με την απαιτούμενη δομή είναι καλοδεχούμενα. Αλλά η ταινία δεν έχει καμία δομή. Είναι γεμάτη στιγμιότυπα που διακόπτονται από μια εντελώς βαρετή φωνή αφηγητή για να μας ενημερώνει λες και είμαστε 5χρονα. Σενάριο μηδέν. Είμαι πολύ υπομονετικός θεατής και πραγματικά δεν έχω αφήσει σχεδόν ποτέ ταινία στην μέση. Ούτε κι εδώ το έκανα αν και μπήκα στον πειρασμό. Θα μπορούσα να γράψω χίλια δυο ακόμη γι' αυτό το ανοσιούργημα αλλά δεν θέλω να κουράσω. Μου αρέσουν τα γουέστερν και ειδικά η ιστορία αυτού του ανθρώπου έχει πολύ ψωμί για να φτιάξεις μια σπουδαία ταινία και λόγω των πραγματικών γεγονότων που συνέβησαν αλλά και λόγω του βαθύ χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου. Η ταινία παρόλα αυτά διαλέγει να μας δείξει κάποια στιγμιότυπα μιας πλευράς της προσωπικότητάς του και βάζει σε πρώτο πλάνο τον δολοφόνο που είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής αλλά και ο λιγότερο ενδιαφέρον χαρακτήρας. Ο Μπραντ Πιτ ουδέποτε υπήρξε σπουδαίος ηθοποιός και νομίζω ότι είναι τελείως λάθος επιλογή για τον ρόλο. Έχει κάποιες καλές στιγμές βέβαια γιατί είναι καλός ηθοποιός αλλά όχι σπουδαίος και σίγουρα υπερτιμημένος. Ίσως δεν τον βοηθά και το πορτραίτο του σκηνοθέτη. Ο δε Άφλεκ, κλέβει σαφώς την παράσταση αλλά δεν μπορεί να σώσει αυτή την τελείως άνιση και χωρίς λόγο φτιαγμένη ταινία. Στο καστ υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί αλλά δεν έχουν ρόλους της προκοπής. Όπως π.χ. ο πάντα καλός Σαμ Σέπαρντ, που χαραμίζεται σε έναν πολύ μικρό ρόλο. Και το μόνο που μένει είναι τα ωραία τοπία, η φωτογραφία και η αρτιότητα της παραγωγής. Σα να βλέπεις ντοκιμαντέρ. Κρίμα κρίμα κρίμα, γιατί θα μπορούσε να γίνει μια φοβερή ταινία με αυτό το θέμα....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom