ελλείψει κάποιας άλλης εναλλακτικής και υπο την επήρρεια μικρής ποσότητας αλκοόλης
επιτρέψτε μου, κάποιες σκέψεις για την ταινία "Αποκάλυψη Τώρα"
το ταξίδι του Willard απο τους εντολοδότες του , στον Kurz και πάλι πίσω
Έχουμε έναν πολιτισμό , πολιτιστικά ανεπτυγμένο κυρίως στον τεχνολογικό τομέα
που δημιουργεί μια κυρίαρχη κοινωνία. Όμως είναι αφενός υποκριτική και ψεύτικη ,
και αφετέρου όπως κάθε κοινωνία επιθυμεί την διατήρησή της και έτσι αντιμάχεται οτιδήποτε
προσπαθεί να την εξελίξει , οτιδήποτε το νέο.
Ο Kurz διέπρεψε σε όλες τις δοκιμασίες αυτής της κοινωνίας , αλλά επειδή συνειδητοποίησε την υποκρισία της , του δημιουργήθηκαν τάσεις ασφυξίας εντός αυτής , και ήθελε να αυτονομηθεί.
Να δημιουργήσει δηλαδή ένα νέο βασίλειο , πέρα απο τα όρια της συντηρητικής κοινωνίας (γέφυρα Do Lung) αλλά που να στηρίζεται σε Αξίες και όχι σε ψεύτικες αρχές.
Οι "κεφαλές" της άρχουσας κοινωνίας , τον έκριναν απλά ως "τρελό" , μια κοινή ψυχιατρική περίπτωση και έστειλαν τον Willard να τερματίσει αυτή την ανοησία.
Στο ταξίδι του ο Willard , μεταξύ των "δύο βασιλείων" θα συναντήσει άρτιες προσωπικότητες που
δεν ανήκουν όυτε στο ένα ούτε στο άλλο , αλλά είναι αληθινές όπως ο Dennis Hopper με την διαλέλτική λογική του , οι Γάλλοι που μάχονται για ιδανικά και ο Kilgore που προσπαθεί να βρεί χαρά μέσα στην κόλαση του πολέμου (κάνοντας σερφ ενώ πέφτουν οι βομβες βροχή) κτλ
Για να μην τα πολυλογώ ο Kurz
θυσιάζεται και δεν σκοτώνεται για να "μπολιάσει" τις αξίες του (ελευθερία , ιδανικά ) στον τεχνολογικά προηγμένο μεν, αλλά υποκριτικό πολιτισμό, μιας και ο willard μετά το "θανατικό" αναλαμβάνει ακριβώς αυτόν τον ρόλο του αγγελιαφόρου των μηνυμάτων του στην "καθωσπρέπει" κοινωνία
άν έχει εξάγει κάποιος , κάποια ιδέα ή νόημα ή σκέψη γι'αυτό το αριστούργημα του Κόπολα , το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα του Conrad , θα θελα να την ακούσω... ;)