Νέα

Προσωπική άποψη για ταινίες/δυνατές σκηνές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα in_between
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 647K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Μάθιου

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2010
Κριτικές
23
Like
4
Πόντοι
26
Σιγουρα ο Τζοκερ του Νικολσον ηταν πολυ κοντα στον χαρακτηρα του Κομικ..Αλλα και ο Λετζερ εξεπληξε ευχαριστα.
Το πρωτο Μπατμαν ηταν πολυ καλο,αλλα προσωπικα πιστευω οτι το Begins ηταν ανωτερο,πολυ πιο σοβαρο,και αληθοφανες.

Ναι αλλά το "Begins" είναι κατά την ταπεινή μου άποψη, πιο ποπ-κορν ταινία. Ενώ αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο πρώτο, είναι πως είναι αυτό που λέμε "το σινεμά του δημιουργού". Είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά και με μεράκι κι αυτό είναι κατόρθωμα του Τιμ!!!

foot_employer

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2010
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
Το πρωτο Μπατμαν ηταν πολυ καλο,αλλα προσωπικα πιστευω οτι το Begins ηταν ανωτερο,πολυ πιο σοβαρο,και αληθοφανες.

Εγώ νομίζω ότι το πρώτο ήταν βασισμένο πιο πολύ στο παλιό κόμικ (Bob Kane)με όλα αυτά τα στοιχεία που είχαν τα κόμικ της χρυσής εποχής (τέλη δεκαετίας 1930-περίπου αρχές δεκαετίας 1950)σε αντίθεση με τα τελευταία που βασίζονται στο χαρακτήρα του Frank Miller, εξ'ου και η διαφορά.

alani30

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2009
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
16

το εχει δει κανεις? αξιζει?

omgmitzidis2

Μέλος
Εγγρ.
25 Φεβ 2010
Like
2
Πόντοι
1
Εγώ νομίζω ότι το πρώτο ήταν βασισμένο πιο πολύ στο παλιό κόμικ (Bob Kane)με όλα αυτά τα στοιχεία που είχαν τα κόμικ της χρυσής εποχής (τέλη δεκαετίας 1930-περίπου αρχές δεκαετίας 1950)σε αντίθεση με τα τελευταία που βασίζονται στο χαρακτήρα του Frank Miller, εξ'ου και η διαφορά.

Σωστος  :thumbsup:

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Ironclad
Περιπέτεια εποχής του Jonathan English με τους Paul Giamatti, Jason Flemyng , Brian Cox και James Purefoy
Στην Αγγλία του 13ου αιώνα μια χούφτα άντρες αναλαμβάνουν να κρατήσουν το κάστρο του Ρότσεστερ απέναντι στις δυνάμεις του βασιλιά Ιωάννη ,ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε υπογράψει τη Μάγκνα Κάρτα στη συνέχεια όμως κινήθηκε εναντίον των επαναστατών.
Πρόκειται για μια ταινία με αρκετή βία (χέρια,πόδια πετάγονται εδώ και εκεί,άνθρωποι κόβονται στη μέση),ορισμένες καλές ερμηνείες, η οποία όμως ιστορικά πάσχει.
Δε μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο τόσο μεγάλες παραγωγές υποπίπτουν σε τέτοια ατοπήματα.Οι Δανοί μισθοφόροι παρουσιάζονται ως παγανιστές,βάφονται σαν τους Σκωτσέζους του Braveheart κτλ..
Λιγότερο από 20 άτομα υπερασπίζονται ένα κάστρο απέναντι σε 1000 αντιπάλους και άλλα πολλά.Ά να μην ξεχάσω ο κεντρικός ήρωας είναι Ναίτης ιππότης, ο οποίος ερωτεύεται κιόλας.
Σε γενικές γραμμές δεν είναι άσχημη,με ενοχλεί όμως αφάνταστα να παρουσιάζονται ταινίες ως ιστορικές ,ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Συνημμένα

• MV5BMjI1NTU2NTI5NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDYzOTI1NQ@@._V1._SY317_CR8,0,214,317_.jpg
    MV5BMjI1NTU2NTI5NV5BMl5BanBnXkFtZTcwNDYzOTI1NQ@@._V1._SY317_CR8,0,214,317_.jpg
    22,8 KB · Εμφανίσεις: 15

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Ειδα το celda 211...

www.imdb.com/title/tt1242422/]http://www.imdb.com/title/tt1242422/[/url]

τα σπαει :rockon:

Ισπανοφωνο, περι εξεγερσης σε φυλακη, ισως λιγο "αντρικη" ταινια αλλα προτεινεται ανεπιφυλακτα

το είδα :rockon: :rockon: :rockon:

η υπόθεση της ταινίας ξεκινάει δυναμικά σχεδόν με το καλημέρα δίχως ανούσιες χρονοτριβές (σπάνιο αυτό, το εκτιμώ όποτε συμβαίνει) :rockon:
ο κακός της υπόθεσης είναι πολύ κακός και πείθει γι'αυτό...
επίσης στην ταινία αποτυπώνονται με γλαφυρό τρόπο οι κώδικες συμπεριφοράς και τιμής ανάμεσα σε φυλακόβιους αλλά και σε άντρες γενικότερα ;)

ρεαλιστική ταινία, με ρεαλιστικό-"κοχονάτο" τέλος, προτείνεται ανεπιφύλακτα και από μένα :rockon: :rockon: :rockon:

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
66
Ironclad
Περιπέτεια εποχής του Jonathan English με τους Paul Giamatti, Jason Flemyng , Brian Cox και James Purefoy
Στην Αγγλία του 13ου αιώνα μια χούφτα άντρες αναλαμβάνουν να κρατήσουν το κάστρο του Ρότσεστερ απέναντι στις δυνάμεις του βασιλιά Ιωάννη ,ο οποίος λίγους μήνες πριν είχε υπογράψει τη Μάγκνα Κάρτα στη συνέχεια όμως κινήθηκε εναντίον των επαναστατών.
Πρόκειται για μια ταινία με αρκετή βία (χέρια,πόδια πετάγονται εδώ και εκεί,άνθρωποι κόβονται στη μέση),ορισμένες καλές ερμηνείες, η οποία όμως ιστορικά πάσχει.
Δε μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο τόσο μεγάλες παραγωγές υποπίπτουν σε τέτοια ατοπήματα.Οι Δανοί μισθοφόροι παρουσιάζονται ως παγανιστές,βάφονται σαν τους Σκωτσέζους του Braveheart κτλ..
Λιγότερο από 20 άτομα υπερασπίζονται ένα κάστρο απέναντι σε 1000 αντιπάλους και άλλα πολλά.Ά να μην ξεχάσω ο κεντρικός ήρωας είναι Ναίτης ιππότης, ο οποίος ερωτεύεται κιόλας.
Σε γενικές γραμμές δεν είναι άσχημη,με ενοχλεί όμως αφάνταστα να παρουσιάζονται ταινίες ως ιστορικές ,ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι.

Αν εξαιρεσετε το loves story, oι λατρεις του Total War: Medieval 2, θα το εκτιμησετε... :thumbsup:

Karaman 7

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Ιουν 2009
Κριτικές
384
Like
5.766
Πόντοι
11.585
Καλουτσικη ταινια, παραπλησιο σεναριο με το 127 hours αλλα καμια σχεση οι υποκριτικη ικανοτητα του franco με του brondy που υστερει σε πολλα, σε αφηνει να απορεις τι θα γινει στο τελος, αλλα με τελος που δεν σε εκπλησει, αν δεν ειχε επωνυμο ηθοποιο θα ηταν ισως μουφα...

taurus1

Ανώτερος
Εγγρ.
8 Μαρ 2006
Κριτικές
31
Like
1.458
Πόντοι
6.305
Mørke (Murk)
Ψυχολογικό θρίλερ από τη Δανία του Jannik Johansen με τους Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro και Laura Drasbæk
Ο Jacob μέναι έκπληκτος όταν μαθαίνει πώς η -ανάπηρη εξαιτίας μιας απόπειρας αυτοκτονίας-αδελφή του πρόκειται να παντρευτεί έναν άνδρα που γνώρισε στο ίντερνετ.Όταν τη νύχτα του γάμου η αδελφή του αυτοκτονεί αποφασίζει να ψάξει το θέμα και ανακαλύπτει ό,τι ο γαμπρός του πρόκειται να παντρευτεί ξανά μια άλλη γυναίκα (επίσης ΑΜΕΑ).
Η ταινία είναι του 2005, απλά έτυχε να τη δω τώρα.Σκοτεινό ψυχολογικό θρίλερ,με καλές ερμηνείες,με μοναδικό μελανό σημείο του -όπως και πολλών άλλων ταινιών του είδους- το γεγονός ό,τι ενώ ο ήρωας φαίνεται να έχει συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία σε κανένα σημείο δεν τα παρουσιάζει στην αστυνομία ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση.Αξιόλογη πάντως ταινία.
(Δε βρήκα ελληνικούς υπότιτλους και την είδα με αγγλικούς οπότε όποιος θέλει απαραίτητα ελληνικούς ας το ψάξει πριν την κατεβάσει).

Συνημμένα

• MV5BMTkwOTg3NDIwN15BMl5BanBnXkFtZTcwNDg3MDg5MQ@@._V1._SY317_CR4,0,214,317_.jpg
    MV5BMTkwOTg3NDIwN15BMl5BanBnXkFtZTcwNDg3MDg5MQ@@._V1._SY317_CR4,0,214,317_.jpg
    11,4 KB · Εμφανίσεις: 17

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
Αιντε τωρα δες και τον πεταλουδα, θελω αποψη

Και επειδη με κατηγορεις οτι βλεπω παλαιολιθικες ταινιες, θα επιμεινω...

Ειδα αυτο σε θερινο (Ψυρρη) :rockon: :rockon: :rockon:

www.imdb.com/title/tt0043014/]http://www.imdb.com/title/tt0043014/[/url]

Ειναι νουαρ, αριστουργημα μιας εποχης που ο αμερικανικος κινηματογραφος δεν βασιζονταν στα ειδικα εφε, αλλα σε ανθρωπους με εμπνευση. Γραμμενο και σκηνοθετημενο απο τον τιτανα Billy Wilder :rockon:

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.252
Πόντοι
8.535
Καλουτσικη ταινια, παραπλησιο σεναριο με το 127 hours αλλα καμια σχεση οι υποκριτικη ικανοτητα του franco με του brondy που υστερει σε πολλα, σε αφηνει να απορεις τι θα γινει στο τελος, αλλα με τελος που δεν σε εκπλησει, αν δεν ειχε επωνυμο ηθοποιο θα ηταν ισως μουφα...

συμφωνω...το ειδα κ γω χθες,τα ιδια εχω πανω κατω να πω...μετριο/// :P :P :P

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Αιντε τωρα δες και τον πεταλουδα, θελω αποψη

οκ boss :sunglasses:
Και επειδη με κατηγορεις οτι βλεπω παλαιολιθικες ταινιες, θα επιμεινω...
Ειδα αυτο σε θερινο (Ψυρρη) :rockon: :rockon: :rockon:
www.imdb.com/title/tt0043014/]http://www.imdb.com/title/tt0043014/[/url]

:rolleyes: :rolleyes:

Δημητρηςς

Σπουδαίος
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
10
Like
1.505
Πόντοι
2.357
ο μπατμαν των 90ς με τον μπατμαν των 00ς-10ς εχουν τεραστια διαφορα
ως προς την αληθοφανια και το σοβαρο σεναριο
και οι ηρωες ειναι πιο αληθινοι

τα πρωτα με μαικλ κητον ηταν σοβαρα αλλα με μια δοση παραμυθας, ενω τα υπολοιπα της σειρας ηταν του χαβαλε
σε μια κομικσιστικη  γραμμη

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
:huh: :huh: :huh:

Δε με λες...Τα νουαρ ξερεις τι ειναι :birdman: ? Εχεις δει κατι?

ξέρω :birdman: δεν είμαι κατ'αρχήν αρνητικός με το είδος αλλά νομίζω ότι έχει τις ώρες του...προς το παρόν δεν με έχει απασχολήσει πάντως

μου έχει μείνει και ένα παιδικό τραύμα όταν είχα δει το "όσα παίρνει ο άνεμος" επειδή το έβλεπε η μάνα μου :grin: (αν και αυτό είναι περισσότερο ταινία εποχής μάλλον :think: )
μετά μπήκα στην εντατική :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom