Δεν γράφω συχνά στο σάιτ αν και το παρακολουθώ αλλά πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για ένα τέτοιο νήμα ,μιας και εδώ μέσα συνυπάρχουμε άντρες όλων των ηλικιών ,κοινωνικών τάξεων και εμπειριών.
Οι περισσότεροι λοιπόν από εμάς ζήσαμε την εποχή της κατάρρευσης του ανατολικού μπλοκ ,όπου γέμισε ο τόπος γυναίκες κάθε προέλευσης για κάθε γούστο και κάθε βαλάντιο. Αυτό μάλιστα δεν παρέμεινε στον τομέα του αγοραίου έρωτα ,αλλά απλώθηκε κοινωνικά με αποτέλεσμα οι σχέσεις των δυο φίλων να μεταμορφωθούν και να μην θυμίζουν σε τίποτα αυτά που ίσχυαν ως την δεκαετία του 80.
Πλέον τα δεδομένα αλλάζουν με κινηματογραφικές ταχύτητες.
Είναι η δική μας κοινωνία που βυθίζεται μέρα με την ημέρα σε αδιέξοδα , με τρόπο διαφορετικό μεν των κοινωνιών που προαναφέραμε αλλά με κατάληξη ίδια. Είναι δεδομένο ότι το 1/3 του πληθυσμού θα βρεθεί στο περιθώριο.
Πιστεύετε ότι οι νέες Ελληνίδες που δεν θα έχουν άλλες επιλογές θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο με τις ανατολικές?
Θα στραφούν στον αγοραίο έρωτα και δη στο εξωτερικό αφού εδώ θα είναι δύσκολο να συντηρηθούν και οι λιγότερο εμφανίσημες σε εργασίες οικιακών βοηθών κλπ?
Προσωπικά πιστεύω ότι προς τα εκεί θα πάει το πράγμα και είναι ζήτημα χρόνου.
jimmakos1971, να σου πω πως το βλέπω εγώ το πράμα:
Πρώτον η επέλαση των ανατολικών γυναικών δεν οφειλόταν τόσο στην οικονομική κατάρευση των χωρών τους (οι χώρες τους πάντα φτωχές ήταν - δε φτώχυναν το 1989 ξαφνικά), όσο στο άνοιγμα των συνόρων τους. Πριν την (πολιτική) κατάρευση του Ανατολικού μπλοκ, δεν επιτρεπόντουσαν ταξείδια τύπου τουρισμού στους πολίτες. Μερικοί ίσως θυμούνται, ότι οι επισκεπτόμενοι την ΕΣΣΔ ή τη Βουλγαρία (πριν το 89) εύρισκαν και πήδαγαν ότι μπορείς να φανταστείς στα πολυτελή ξενοδοχεία που ήταν για δυτικούς, με ελάχιστα λεφτά, ή με αντάλλαγμα ένα τζήν, ένα καλτσόν, ή ένα φτηνό άρωμα (δυτικό όμως).
Τέτοιο θέμα (άνοιγμα συνόρων) δεν υπάρχει τώρα σε μας. Ξέφραγο αμπέλι είναι και τώρα, ξέφραγο αμπέλι θα παραμείνουν και μετά την πτώχευση.
Βεβαίως και θα στραφούν σε δουλειές που θα τους προσφέρουν την ελάχιστη απαραίτητη συντήρηση. Άμα δεν έχει να αγοράσει ψωμί για τα παιδιά της τι θα κάνει? Θα καθαρίσει σκάλες (με μεροκάματο 8 και 10 ευρώ ανασφάλιστη για να συναγωνιστεί την ξένη), θα κάνει λάντζα στο σουβλατζίδικο, θα πλένει τζάμια στα φανάρια.
Σχετικά με την πορνεία, εδώ σε μας υπάρχει και μια άλλη παράμετρος (που δεν υπήρχε στις ανατολικές χώρες): Η παράμετρος της κοινωνικής αποδοχής. ΔΕΝ είναι εύκολο να αποδεχτεί η κοινωνία (και επομένως και το ίδιο το άτομο τον εαυτό του) άτομα που εκδίδονται.
Είχα πάρει πριν καιρό μια Ρωσίδα CG, που μου έλεγε ότι η μάνα της (στη Ρωσία) ήξερε τι δουλειά έκανε αυτή εδώ, και της είχε πει "Μάζεψε λεφτά όσο περνάει η γούνα σου, αν πέρναγε και η δικιά μου θα έκανα και εγώ το ίδιο". Φαντάζεσαι εδώ τέτοια αντιμετώπιση? Δεν παίζει. Ότι γίνει, θα γίνει "στα κρυφά", και με την εξέλιξη της τεχνολογίας πολύ λίγα μένουν κρυφά πια.
Και αυτό είναι ανασταλτικός παράγοντας στην βίζιτα. Δεν υπάρχει (σε τόσο έντονη μορφή) στους πρώην ανατολικούς.
Θα δούμε.