You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πρόωρες συντάξεις δικαστικών - ντροπή!!!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα εκφραστικος
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 163
- Εμφανίσεις 7K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
αν αληθεύει το δημοσίευμα, τότε ίσως θα πρέπει να δουν οι διάφοροι νομικοί το θέμα. Δε μπορεί ο αιτών να είναι και αποφασίζων.
Με αυτά οι διάφοροι δικαστές αποδεικνύουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρα παράσιτα δημόσιοι υπάλληλοι. Και δυστυχώς, σα γνήσιοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν επιτελούν τα καθήκοντα τους με την επιμέλεια που η σπουδαιότητα τις θέσης τους επιβάλει
Με αυτά οι διάφοροι δικαστές αποδεικνύουν ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρα παράσιτα δημόσιοι υπάλληλοι. Και δυστυχώς, σα γνήσιοι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν επιτελούν τα καθήκοντα τους με την επιμέλεια που η σπουδαιότητα τις θέσης τους επιβάλει
pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.473
- Πόντοι
- 786
Για τις μισθολογικές διαφορές των δικαστών βλέπε το άρθρο του συντάγματος:
'Αρθρο 88 - (Εγγυήσεις δικαστικής ανεξαρτησίας)
1. Oι δικαστικοί λειτουργοί διορίζονται με προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με νόμο που ορίζει τα προσόντα και τη διαδικασία της επιλογής τους, και είναι ισόβιοι.
**2. Oι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους. Τα σχετικά με τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη και με την κατάστασή τους γενικά καθορίζονται με ειδικούς νόμους.
Κατά παρέκκλιση από τα άρθρα 94, 95 και 98, διαφορές σχετικά με τις κάθε είδους αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και εφόσον η επίλυση των σχετικών νομικών ζητημάτων μπορεί να επηρεάσει τη μισθολογική, συνταξιοδοτική ή φορολογική κατάσταση ευρύτερου κύκλου προσώπων, εκδικάζονται από το ειδικό δικαστήριο του άρθρου 99. Το δικαστήριο στις περιπτώσεις αυτές συγκροτείται με τη συμμετοχή ενός επιπλέον τακτικού καθηγητή και ενός επιπλέον δικηγόρου, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συνέχιση τυχόν εκκρεμών δικών.
Και το άρθρο 99 ορίζει:
Aγωγές κακοδικίας κατά δικαστικών λειτουργών δικάζονται, όπως νόμος ορίζει, από ειδικό δικαστήριο που συγκροτείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας, ως Πρόεδρό του, και από ένα σύμβουλο της Eπικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της Xώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Aνώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων, ως μέλη, που ορίζονται με κλήρωση.
2. Aπό τα μέλη του ειδικού δικαστηρίου εξαιρείται κάθε φορά εκείνο που ανήκει στο σώμα ή τον κλάδο της δικαιοσύνης που για ενέργεια ή παράλειψη λειτουργών του καλείται να αποφανθεί το δικαστήριο. Eφόσον πρόκειται για αγωγή κακοδικίας κατά μέλους του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή λειτουργών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, στο ειδικό αυτό δικαστήριο προεδρεύει ο Πρόεδρος του Aρείου Πάγου.
Οι ηλίθιοι βουλευτές πρόβλεψαν να αποτελούν πλειοψηφία στο δικαστήριο οι δικαστές και δικηγόροι, δηλαδή πρόσωπα εξαρτημένα από τους δικαστές. Προς τιμή τους οι καθηγητές πανεπιστμίου ψήφισαν κατά, διότι άλλο ισόβιος δικαστής και άλλο επί θητεία πρόεδρος αρχής τηλεπικοινωνιών.
Βολτέρος έγινα...
'Αρθρο 88 - (Εγγυήσεις δικαστικής ανεξαρτησίας)
1. Oι δικαστικοί λειτουργοί διορίζονται με προεδρικό διάταγμα, σύμφωνα με νόμο που ορίζει τα προσόντα και τη διαδικασία της επιλογής τους, και είναι ισόβιοι.
**2. Oι αποδοχές των δικαστικών λειτουργών είναι ανάλογες με το λειτούργημά τους. Τα σχετικά με τη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη και με την κατάστασή τους γενικά καθορίζονται με ειδικούς νόμους.
Κατά παρέκκλιση από τα άρθρα 94, 95 και 98, διαφορές σχετικά με τις κάθε είδους αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και εφόσον η επίλυση των σχετικών νομικών ζητημάτων μπορεί να επηρεάσει τη μισθολογική, συνταξιοδοτική ή φορολογική κατάσταση ευρύτερου κύκλου προσώπων, εκδικάζονται από το ειδικό δικαστήριο του άρθρου 99. Το δικαστήριο στις περιπτώσεις αυτές συγκροτείται με τη συμμετοχή ενός επιπλέον τακτικού καθηγητή και ενός επιπλέον δικηγόρου, όπως νόμος ορίζει. Νόμος ορίζει τα σχετικά με τη συνέχιση τυχόν εκκρεμών δικών.
Και το άρθρο 99 ορίζει:
Aγωγές κακοδικίας κατά δικαστικών λειτουργών δικάζονται, όπως νόμος ορίζει, από ειδικό δικαστήριο που συγκροτείται από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας, ως Πρόεδρό του, και από ένα σύμβουλο της Eπικρατείας, έναν αρεοπαγίτη, ένα σύμβουλο του Eλεγκτικού Συνεδρίου, δύο τακτικούς καθηγητές νομικών μαθημάτων των νομικών σχολών των πανεπιστημίων της Xώρας και δύο δικηγόρους, μέλη του Aνώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου των δικηγόρων, ως μέλη, που ορίζονται με κλήρωση.
2. Aπό τα μέλη του ειδικού δικαστηρίου εξαιρείται κάθε φορά εκείνο που ανήκει στο σώμα ή τον κλάδο της δικαιοσύνης που για ενέργεια ή παράλειψη λειτουργών του καλείται να αποφανθεί το δικαστήριο. Eφόσον πρόκειται για αγωγή κακοδικίας κατά μέλους του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή λειτουργών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, στο ειδικό αυτό δικαστήριο προεδρεύει ο Πρόεδρος του Aρείου Πάγου.
Οι ηλίθιοι βουλευτές πρόβλεψαν να αποτελούν πλειοψηφία στο δικαστήριο οι δικαστές και δικηγόροι, δηλαδή πρόσωπα εξαρτημένα από τους δικαστές. Προς τιμή τους οι καθηγητές πανεπιστμίου ψήφισαν κατά, διότι άλλο ισόβιος δικαστής και άλλο επί θητεία πρόεδρος αρχής τηλεπικοινωνιών.
Βολτέρος έγινα...
Γαμαικανος
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 7
- Like
- 2
- Πόντοι
- 66
δεν βριζω ρεεεεεεεεεεεχααχααχα...μωρέ τι ήπιες πρωί πρωί και σε έχει ακόμα μέχρι το απόγευμα;;;
ο άλλος σου είπε για ένα άρθρο και εσύ τον έβρισες.
και εξακολουθείς να βρίζεις όλο τον κόσμο χωρίς να εξηγείς το γιατί.
αν θεωρείς συκοφαντίες το ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ (δεν είναι ούτε δική μου γνώμη ούτε του παιδιού που το ξεκίνησε), τότε παράθεσε τα στοιχεία σου.
Δεν υπάρχει λόγος να βρίζεις σου λέω.
Από εκεί και πέρα, αν δεν είσαι δικαστικός (ή κανάς πατέρας σου), τότε τι σε κόφτει; Τα πεπραγμένα στην ελλ. κοινωνία μέχρι στιγμής μάλλον συνηγορούν πως ΚΑΙ αυτό το σύστημα είναι διεφθαρμένο.
επιχειρηματίας δεν είμαι, λυπάμαι που θα στο χαλάσω, είμαι φτωχός και τίμιος άεργος, 15 χρονών. Ρουφάω και το δάχτυλο μου όταν κοιμάμαι.
Υ.Γ. μπυγάτσα μάλλον θα φάω πάνω μέσα στο Γενάρη. Θα ανέβω μάλλον και μετά τα Χριστούγεννα, αλλά ίσα που θα διανυκτερεύσω δυστυχώς.
μακάρι να είσαι καλύτερος συνεργάτης από συνομιλητής. Ακόμα δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο βρίζεις εμένα ή τον άλλο φίλο.
Υ.Γ.2
δεν ειναι βρισιά η μπουγατσοπατρίδα (πατρίδα της μπουγάτσας), είναι προσδιορισμός
Υ.Γ.3
έχεις ξεχάσει στην πρόταση που αναλύεις το "εκτός κι αν". Αν δεν ξέρεις πως αυτό σημαίνει πως παίρνει το προηγούμενο σαν δεδομένο και οχι το επόμενο (υποδηλώνει εξαίρεση και άρα απιθανο γεγονός), τι να σου κάνω.
τι λες;
θα συνεργαστουμε;
εχω δυο πιπιναρες
εσυ ποσες εχεις;
δεν ειμαι δικαστης
φιλολογος ειμαι
pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.473
- Πόντοι
- 786
Και νόμιζα ότι έγινες λαγός, γαμαικανε...
Στο θέμα μας πάλι: για όλα τα ανωτέρω θεωρώ μεγίστη υποκρισία την δήλωση των δικαστών ναι σε πάγωμα όχι σε μειώσεις. Όχι ρε να σας μειωθεί ο μισθός κατά 5% ήτοι 250 ευρώ κατά μέσο όρο και να πάρουν αύξηση τα στέιτζ... 3.000 δικαστές Χ 250 = 750.000 για τα στέιτζ. Αν συνυπολογίσουμε και βουλευτές, ΝΣΚ, δημάρχους-νομάρχους (ιδίως αυτούς που παίρνουν και τον μισθό δημοσίου υπαλλήλου), δοικητές αε του δημοσίου (πχ διόρυγα Κορύνθου, εργοστάσιο ζάχαρης, αυτόνομος συνεταιρισμός σταφίδας κλπ), διορισμένους σε δσ ΝΠΔΔ και τραπεζών, ΤΟΤΕ μπορούμε όλοι να πάρουμε αύξησηκύριε ρωθυπουργέ...
Στο θέμα μας πάλι: για όλα τα ανωτέρω θεωρώ μεγίστη υποκρισία την δήλωση των δικαστών ναι σε πάγωμα όχι σε μειώσεις. Όχι ρε να σας μειωθεί ο μισθός κατά 5% ήτοι 250 ευρώ κατά μέσο όρο και να πάρουν αύξηση τα στέιτζ... 3.000 δικαστές Χ 250 = 750.000 για τα στέιτζ. Αν συνυπολογίσουμε και βουλευτές, ΝΣΚ, δημάρχους-νομάρχους (ιδίως αυτούς που παίρνουν και τον μισθό δημοσίου υπαλλήλου), δοικητές αε του δημοσίου (πχ διόρυγα Κορύνθου, εργοστάσιο ζάχαρης, αυτόνομος συνεταιρισμός σταφίδας κλπ), διορισμένους σε δσ ΝΠΔΔ και τραπεζών, ΤΟΤΕ μπορούμε όλοι να πάρουμε αύξησηκύριε ρωθυπουργέ...
Γαμαικανος
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 7
- Like
- 2
- Πόντοι
- 66
αυτη η αποψη ειναι ισοπεδωτικηΚαι νόμιζα ότι έγινες λαγός, γαμαικανε...
καθε επαγγελμα εχει τις ιδιαιτεροτητες του
το επαγγελμα του δικαστου ειναι επιπονο και δυσκολο ταμαλα
εκτος αυτου το ιδιο το συνταγμα προβλεπει
για τις αποδοχες των δικαστων
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Ψήνομαι να απαντήσω, αλλά είναι τεράστια η άγνοια.
Μην χαλάμε και τις καρδιές μας βραδιάτικα.
on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
Και νόμιζα ότι έγινες λαγός, γαμαικανε...
καλα, πες και σε αυτους του στειτζ να παρουν 5 ευρω λιγοτερα για να δωθουν στους ανεργους και θα δεις αντιφρασεις...
ο καθενας κοιταει την παρτη του
και τα παιδια των στειτζ οσο και να το κρυβουν θελουν απλα να βολευτουν κι αυτοι.
επισης ζοριζομαι με οποιον παει να πατησει πανω στον οικτο μου
pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.473
- Πόντοι
- 786
Δικαστής κι εσύ;Ψήνομαι να απαντήσω, αλλά είναι τεράστια η άγνοια.
Γαμαικανος
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 7
- Like
- 2
- Πόντοι
- 66
πεζοπορε εχασες καμια υποθεση ρε;;;
χαλιφης στην θεση του χαλιφη εεεε;
αν ησουν πρωτοδικης θα εγραφες εναντιον
απαντα με το χερι στην καρδια
pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.473
- Πόντοι
- 786
Θα' θελα να' μουν δικαστής και να' κανα τα ίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ορθό και καλώς επιτρέπεται...πεζοπορε εχασες καμια υποθεση ρε;;;
Γαμαικανος
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 7
- Like
- 2
- Πόντοι
- 66
ε...τι εισαι;Και δεν είμαι δικηγόρος...
εγω ειμαι φιλολογος
χαρηκα για την γνωριμια
Γαμαικανος
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 7
- Like
- 2
- Πόντοι
- 66
αληθεια λες ρεεεεεεεεεεεε;εφοριακός
αχαχαχααχαχαχαχααχχαχαχααχαχα
ρε εσυ διαμαρτυρεσαι;;;;;;
αχαχααχαχαχαχαχαχααχαχαχαχα
ρε πεζοπορε;;;;;;;;
ελα τα αγορι μου
ελα τα αγορι μου
ελα τα αγορι μου
ελα τα αγορι μου
Γαμαικανος
Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαΐ 2009
- Κριτικές
- 7
- Like
- 2
- Πόντοι
- 66
Εσύ μήπως είσαι κανένας φιλόλογος - υπάλληλος δικαστηρίων; Το πρωί υπηρετείς την θέμιδα και το βράδυ την παρανομία με ιδιαίτερα μαθήματα;
οχι ρε.....
ρε συ θελω να λαδωσω την εφορια
τι να κανω;
streetwalker
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαρ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 201
- Πόντοι
- 66
Δικαστής κι εσύ;
Mπα, όχι. Κάποτε θα μπορούσα να γίνω υποχείριο.
Ευτυχώς που δεν τους είπες και υποπόδια ή υπόθετα...
pezoporos
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Ιουν 2009
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.473
- Πόντοι
- 786
Δικηγόρος;Mπα, όχι. Κάποτε θα μπορούσα να γίνω υποχείριο.
Ευτυχώς που δεν τους είπες και υποπόδια ή υπόθετα...
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 226
- Εμφανίσεις
- 13K
- Απαντήσεις
- 6
- Εμφανίσεις
- 1K
- Απαντήσεις
- 410
- Εμφανίσεις