Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

genosimos

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2017
Like
8
Πόντοι
0
Αν τα κοψίδια τη Μεγάλη Παρασκευή είναι άποψη κάποιων, καλώς να τα ψήσουν. Αν το κάνουν για να τα φάνε, μαγκιά και μπράβο τους. Αν το κάνουν για να προκαλέσουν, είναι κομπλεξισμός μειονεκτικότητας καθώς αισθάνονται εξαίρεση στο σύνολο και χάνουν ακόμα και τη γεύση του κρέατος καθώς το κάνουν για λάθος λόγους. Μιλώντας πάντα από μεριάς ψυχολογίας.
απόλυτα σωστό...

Παρε παραδειγμα εσενα, που εσπευσες να προσπαθησεις να αναιρεσεις το επιχειρημα αντιστρεφοντας την ορολογια, ουσιαστικα ετεροπροσδιοριζομενος.
απλά ανέδειξα την σοφιστεία του επιχειρήματος. αλλαξε το πιστός με άθεος ή με οτι άλλο θές και δείχνει πάλι σωστό. Αντίφαση!

προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα οτι και αν πιστευεις. Μου αρέσει που και που να κάνω ενδιαφέρουσες συζητήσεις και να στηρίζω την άποψη μου.

~~~~~~~
Δεν σας προλαβαίνω....

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Τον κοιλακανθο ποιος τον εφτιαξε? Κανενας παλι?

ΝΑΙ

δεν απαιτείται σχεδιαστης.

όπως και το ποτηρι μπορει να πεσει από σεισμο ή από τον αερα.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ.
και αν δεν δουμε ανθρωπο να το ριχνει.
ΔΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΕΡΙΞΕ.

διαφορετικα αυθαιρετουμε, οποτε λεγομαστε φαντασιοπληκτοι και οχι λογικοι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Α, και στους Τουρκους το ορθοδοξο παπαδαριο μας πουλησε
Ναι, ναι. Ερχοταν η τουρκικη πλημμυριδα απεναντι σε κατι ελληνικες νησιδες που ειχαν απομεινει, αλλά φταινε οι παπαδες που μας πνιξανε.

sugardadis

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Κριτικές
10
Like
597
Πόντοι
5.845
Οι πραγματικοί Χριστιανοί να ξέρεις ότι δεν προσπαθούν να πείσουν. Για μένα, αυτή τη στιγμή είσαι ένα χαμένο πρόβατο που κάποια στιγμή ίσως βρει το δρόμο για το κοπάδι,ίσως και όχι. Είναι στο χέρι σου και στις επιλογές σου. Δεν είμαι Ταλιμπάν να σε πείσω για τίποτα, ούτε προσπαθώ να αμυνθώ για ότι πιστεύω. Απλά βλέπω ότι δυστυχώς έχεις κάποια προβλήματα, που εξωτερικεύονται με επιθετικότητα απέναντι στις επιλογές των άλλων και πρέπει να δουλέψεις πάνω σε αυτό. Καλή συνέχεια και ο Θεός μαζί σου. Καληνύχτα παιδιά.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Και τοτε γιατι δεν εξελιχθηκε όπου δεν υπηρχε χριστιανισμος?

Αστο ρε φιλε, δεν βγαινει...

Ως Λευκοι εστω και αν μας πηρε καποιους αιωνες, φεραμε την θρησκεια των βρωμιαρηδων καπως στα δικα μας μετρα και μπορεσαμε να εξελιχθούμε ξανα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
εσενα αλεξ ποιος παντοδύναμος και πανεξυπνος σχεδιαστης ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ σε σχεδιασε να εχεις το ελατωμα να μπορεις να παθεις καρκινο????

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ναι, ναι. Ερχοταν η τουρκικη πλημμυριδα απεναντι σε κατι ελληνικες νησιδες που ειχαν απομεινει, αλλά φταινε οι παπαδες που μας πνιξανε.
φταινε οι παπαδες γιατι όταν καναμε επιστρατευση να πολεμησουμε τους εισβολεις, δινανε ασυλο σε οσους φοραγαν ρασα για να γλυτωσουν το τομαρι τους και οι αυτοκρατορες κοτες μπροστα στην θρησκεια

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
ΝΑΙ

δεν απαιτείται σχεδιαστης.

όπως και το ποτηρι μπορει να πεσει από σεισμο ή από τον αερα.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΙ.
και αν δεν δουμε ανθρωπο να το ριχνει.
ΔΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΕΡΙΞΕ.

διαφορετικα αυθαιρετουμε, οποτε λεγομαστε φαντασιοπληκτοι και οχι λογικοι
Ο σεισμος απαιτει εδαφος που πρεπει να κουνηθει. Το εδαφος ποιος το εφτιαξε?
Τον αερα ποιος τον εφτιαξε?
Ποια ειναι η επιστημονικη αποψη του Χωκινγκ για το "εκ του μηδενος, ενα", που ειναι ό,τι πιο παραλογο υπαρχει?

Αν θελετε να αποδειξετε μεσω της επιστημης την ανυπαρξια της ανωτερης Δύναμης, να μας αποδειξετε πώς γινεται απο το μηδεν να γινει ενα.
Πώς δημιουργηθηκε η υλη. Απο το ΤΙΠΟΤΑ. Και γιατι δεν δημιουργειται και ΣΗΜΕΡΑ υλη απο το τιποτα. Μια φορα μονο εγινε και τελος?
Ανοησιες τύπου big bang που δεν λενε τιποτα, να τις εξηγησετε.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86

Θα μπορούσαν να ερθουν τα φυσικά μας αδερφια οι Ευρωπαιοι προς βοηθεια
Αλλά δεν δεχτηκε το παπαδαριο τους ορους των Δυτικών
Η τουρκική πλημμυριδα εφτασε μεχρι την Βιεννη, αλλά εκει ενωμενοι οι Ευρωπαικοι λαοι την ανεκοψαν.
Το παπαδαριο εδω προτιμησε τους Τουρκους απο την Ενωση

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Καμια λογικη δεν επιτασσει αυτο.
Θεος που "αποδεικνυεται" και εξηγειται με την λογικη δεν ειναι θεος αλλά ειδωλο.
Παμε παρακατω.

σοβαρα ? στα δικαστηρια που αγορευεις αυτο κανουν ? πρεπει καποιος να αποδειξει οτι δεν ειναι ενοχος ?

σου ειπα ξεκαθαρα : η λογικη λεει οτι αν φερεις ενα οποιοδηποτε επιχειρημα πρεπει να φερεις και την ακλονητη αποδειξη του

αν η υπαρξη του οποιουδηποτε θεου σου δεν αποδεικνυεται ειτε γιατι ετσι του αρεσει ειτε γιατι αυτο πιστευεις (δογμα) κρατα τον για τον εαυτο σου και μπραβο σου αλλα μην περιμενεις να σε παρουμε στα σοβαρα αν τα λες αυτα δημοσια

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ποια ειναι η επιστημονικη αποψη του Χωκινγκ για το "εκ του μηδενος, ενα", που ειναι ό,τι πιο παραλογο υπαρχει?

Αν θελετε να αποδειξετε μεσω της επιστημης την ανυπαρξια της ανωτερης Δύναμης, να μας αποδειξετε πώς γινεται απο το μηδεν να γινει ενα.
Πώς δημιουργηθηκε η υλη. Απο το ΤΙΠΟΤΑ. Και γιατι δεν δημιουργειται και ΣΗΜΕΡΑ υλη απο το τιποτα. Μια φορα μονο εγινε και τελος?
ενταξει μας επεισες είναι παραλογος ο χωκινγκ και όχι οι θρησκείες που επικαλλουνται θαυματα.

πες μας τωρα

ποιος ΕΞΥΠΝΟΣ , τελοιος ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ, ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ

σε σχεδιασε να παθαινεις καρκινο?????????

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
φταινε οι παπαδες γιατι όταν καναμε επιστρατευση να πολεμησουμε τους εισβολεις, δινανε ασυλο σε οσους φοραγαν ρασα για να γλυτωσουν το τομαρι τους και οι αυτοκρατορες κοτες μπροστα στην θρησκεια
Ποια επιστρατευση?
Μηπως εστειλε ο Παλαιολογος και φυλλα πορειας?
Μηπως θα μου πεις κι εσυ εκεινη την ωραια ιστορια με τους 300.000 μοναχους στο βυζαντιο?
Οι μοναχοί της Κωνσταντινούπολης παντως μια χαρα πολεμησαν κατα την τουρκικη επιθεση. Ή μηπως οι γνωσεις σου κυρ δασκαλε ειναι ελλιπεις στο ζητημα αυτο? Σε παραπεμπω στον Φραντζη.

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Και ο διαφωτισμος ομως στις χριστιανικες χωρες αναπτυχθηκε, παλι συμπτωση κι αυτο?

και αυτο τι σημαινει ?

αν διαβασεις ελληνικη/ελληνιστικη φιλοσοφια θα δεις οτι ειχαν αρχισει απο τοτε να εχουν σοβαροτατες αμφιβολιες για τις θεοτητες εν γενει - μηπως ο χριστινισμος μας καθυστερησε 2000 χρονια ? να το πουμε συμπτωση ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
εσενα αλεξ ποιος παντοδύναμος και πανεξυπνος σχεδιαστης ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ σε σχεδιασε να εχεις το ελατωμα να μπορεις να παθεις καρκινο????
Ελαττωμα το λες εσυ.

Ενας πολυ μεγαλος ελληνας βιολογος που πεθανε κιολας προσφατα, ελεγε οτι ο καρκινος ειναι το τιμημα της διαφορετικοτητας των ανθρωπων.

Εχεις ενα αγχος με τον καρκινο?

Αντιμετωπιζεται ξερεις.

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6

Ποιος σου ειπε οτι ειναι ελατττωμα το να παθεις καρκινο?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
μονο που τα πιστευω σου τα επιβαλεις μεσω του ιερατειου σε ολους τους υπολοιπους

τι σε κοφτει αν τρωμε κοψιδια την μ παρασκευη ή γενικα στο ραμαζανι ?
Ποιος σου επιβαλλει ποιο πραγμα? Εχεις καποια νομικη συνεπεια αν φας κρεας την Μεγαλη Παρασκευη? Τι ειναι αυτα που λετε ρε παιδια?

τασος3

Σπουδαίος
Εγγρ.
7 Νοε 2010
Like
8.163
Πόντοι
2.356
Παρε παραδειγμα αυτους που σου λενε "και τον θεο ποιος τον εφτιαξε?" αλλά οταν τους ρωτας "ποιος εφτιαξε τον ανθρωπο (που στο κατω κατω ειναι ορατος) κομπλαρουν και σου πετανε κατι γνωμικα του Χωκινγκ "δεν ειναι αναγκη να τον εφτιαξε καποιος". Μπα? Υπαρχει κατι που δεν φτιαχθηκε απο κανεναν? Πολυ επιστημονικο.
Αυτοδημιουργητο ειναι το συμπαν(κοσμος) οπως το ιδιο ισχυριζεστε τοσο φανατικα για τον θεο σας ... ποια η διαφορα? καμια απολυτως εκτος του οτι το συμπαν βεβαια δεν υποσχεται μετα θανατον ζωη ...
Τον ανθρωπο φυσικα και δεν χρειαζεται να τον δημιουργησει καποιος , προιον της εξελιξης ειναι.

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Μα δεν κατάλαβες. Δε με ενδιαφέρει να σε πείσω για την πίστη μου. Εγώ την έχω, δεν χρειάζεται να δώσω διαγώνισμα γι αυτήν. Εσύ πίστευε όπου θέλεις κι άσε με εμένα να νομίζω και να πιστεύω ότι θέλω. Γιατί τέτοια κάψα. Η ψυχολογία λέει, ότι αυτός που πασχίζει να πείσει τους άλλους, το κάνει για να πείσει τον εαυτό του. Εγώ είμαι μια χαρά με τα πιστεύω μου και όπως βλέπεις δε με νοιάζει να σε πείσω.

μονο που τα πιστευω σου τα επιβαλεις μεσω του ιερατειου σε ολους τους υπολοιπους

τι σε κοφτει αν τρωμε κοψιδια την μ παρασκευη ή γενικα στο ραμαζανι ?

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

σου εξηγω απλα το μπιγκ μπανγκ.

στο διάστημα πλεον εχουμε καλα τηλεσκοπια και καλους υπολογιστες οπτε τα παραμυθια των θρησκειων περι σταθερου αμεταβλητου συμπαντος ΚΑΠΟΥΤ.

απομακρύνονται λοιπον όλα τα σωματα , γαλαξιες κλπ οποτε το συμπαν διαστελεται όπως απλωνει η σκονη σε μια εκρηξη.

γυριζοντας πισω το χρονο λοιπον , κανοντας αναγωγη αφου αυτά σημερα απεχουν 100 και απομακρύνονται κάθε μερα κατά 1.

ε πριν 100 μερες ηταν στο ιδιο σημειο-αφετηρια.

ΤΟ ΜΠΙΓΚ ΜΠΑΝΓΚ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ξεκινησε λοιπον με ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ή ΠΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ.

πριν 13,7 δις χρονια,.

ελπιζω να το εκανα αρκετα λιανα για να το καταλαβεις αλεξ.

και περιμενω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ δικη σου απαντηση. 3η φορα το ρωταω μην κανεις την παπια αλεξ.

ποιος και γιατι σοφος, τελειος , παντοδυναμος, σχεδιαστης ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ, εκανε το λαθος να μην σε σχεδιασει καλα και να παθαινεις καρκινους?????

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom