Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Ξερεις τύπε, οτι το αγχος των αθεων να πεισουν τους υπολοιπους για την αποψη τους, υποκρυπτει ουσιαστικα αγχος να πεισουν τον εαυτο τους χωρις να τα καταφερνουν.

Αν ηταν τοσο βεβαιοι και σιγουροι, δεν θα το συζητουσαν καν.
Εκτος αν νοιαζονται να μας βγαλουν απο την πλανη μας, αλλά για τοσο αλτρουιστες δεν τους κοβω.

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Τρανο παραδειγμα αποτελει το συγκεκριμενο νημα

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
είναι ο θεος ορατος?
είναι καμμια θρησκεια που δεν ζητα λεφτα?

εαν θεωρεις οτι υπαρκτο=ορακτο, καλυερα να ξαναδιαβασεις φυσικη. Απο τα βασικα του δημοτικου ξεκινα.

sugardadis

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Κριτικές
10
Like
597
Πόντοι
5.845
Να τονίσω επίσης ότι ο Newton, ο πατέρας της Φυσικής ήταν πεπεισμένος ότι πίσω από τους νόμους του Σύμπαντος κρύβεται ο Δημιουργός. Κάθε επιστήμονας είναι άνθρωπος και σαν άνθρωπος δικαιούται να έχει άποψη, σωστή ή λανθασμένη. Δεν κρίνουμε κανέναν, καθώς η ορθόδοξη θρησκεία κατά συνθήκην μας διδάσκει να μην κρίνουμε κανέναν. Αν τα κοψίδια τη Μεγάλη Παρασκευή είναι άποψη κάποιων, καλώς να τα ψήσουν. Αν το κάνουν για να τα φάνε, μαγκιά και μπράβο τους. Αν το κάνουν για να προκαλέσουν, είναι κομπλεξισμός μειονεκτικότητας καθώς αισθάνονται εξαίρεση στο σύνολο και χάνουν ακόμα και τη γεύση του κρέατος καθώς το κάνουν για λάθος λόγους. Μιλώντας πάντα από μεριάς ψυχολογίας.

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Ξερεις τύπε, οτι το αγχος των αθεων να πεισουν τους υπολοιπους για την αποψη τους, υποκρυπτει ουσιαστικα αγχος να πεισουν τον εαυτο τους χωρις να τα καταφερνουν.

Εκτος αν νοιαζονται να μας βγαλουν απο την πλανη μας, αλλά για τοσο αλτρουιστες δεν τους κοβω.

Με ενοχλει το γεγονος οτι καποιοι υπερασπιζονται τοσο ενα θρησκευτικο μαγαζι το οποιο ειναι υπευθυνο για την τουρκικη κατοχη, για την καταστροφή του ελληνορωμαικού πνεύματος, την διακοπη της επιστημης και για την σεμνοτυφια των γυναικων

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Ξερεις τύπε, οτι το αγχος των πιστών να πεισουν τους υπολοιπους για την αποψη τους, υποκρυπτει ουσιαστικα αγχος να πεισουν τον εαυτο τους χωρις να τα καταφερνουν.

Μας κοβεις να εχουμε κανενα αγχος τύπε?
Παρε παραδειγμα ας πουμε τον Μπόκολο, που εχει μελετησει τις γραφες εκατο φορες περισσοτερο απο τον πιο πιστο χριστιανο και παραθετει και χωρία απο την αγία γραφη μονο και μονο για να αποδειξει οτι αυτα που γραφονται ειναι ανακολουθα.
Παρε παραδειγμα τον Νικ, που θεωρει οτι η θεωρια της εξελιξης αναιρει την υπαρξη του Θεου, λες και το ενα αναιρει το αλλο ας πουμε.
Παρε παραδειγμα αυτους που σου λενε "και τον θεο ποιος τον εφτιαξε?" αλλά οταν τους ρωτας "ποιος εφτιαξε τον ανθρωπο (που στο κατω κατω ειναι ορατος) κομπλαρουν και σου πετανε κατι γνωμικα του Χωκινγκ "δεν ειναι αναγκη να τον εφτιαξε καποιος". Μπα? Υπαρχει κατι που δεν φτιαχθηκε απο κανεναν? Πολυ επιστημονικο.
Παρε παραδειγμα εσενα, που εσπευσες να προσπαθησεις να αναιρεσεις το επιχειρημα αντιστρεφοντας την ορολογια, ουσιαστικα ετεροπροσδιοριζομενος.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Με ενοχλει το γεγονος οτι καποιοι υπερασπιζονται τοσο ενα θρησκευτικο μαγαζι το οποιο ειναι υπευθυνο για την τουρκικη κατοχη, για την καταστροφή του ελληνορωμαικού πνεύματος, την διακοπη της επιστημης και για την σεμνοτυφια των γυναικων
Τον ισλαμισμο εννοεις, να υποθεσω. Γιατι εχει κανει ολα τα ανωτερω.
Στις χριστιανικες χωρες δεν βλεπω καμια διακοπη της επιστημης αλλά ανθηση και τις γυναικες ξεκωλα.

sugardadis

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Κριτικές
10
Like
597
Πόντοι
5.845
Μα αυτό δεν καταλαβαίνετε. Δεν υποστηρίζουμε κανένα θρησκευτικό μαγαζί. Τουλάχιστον εγώ προσωπικά, έχω άθεους φίλους και σέβομαι τα πιστεύω τους, όπως κι αυτοί τα δικά μου. Δεν ένιωσα ποτέ την ανάγκη να τους προσηλυτίσω, ούτε αυτοί να με πείσουν. Καθένας πιστεύει ότι νομίζει και αυτό είναι λογικό σε μια χώρα δημοκρατική. Αυτό που δεν καταλαβαίνω, είναι γιατί τέτοια σκορδοκαϊλα να πείσεις ότι δεν υπάρχει θεός. Αφού εσύ είσαι σίγουρος, κράτα τη σιγουριά σου κι άσε μας εμάς στην πλάνη μας. Γιατί κόβεσαι τόσο πολύ; Ούτε ποσοστά να είχες.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
Να τονίσω επίσης ότι ο Newton, ο πατέρας της Φυσικής ήταν πεπεισμένος ότι πίσω από τους νόμους του Σύμπαντος κρύβεται ο Δημιουργός.
Ναι αλλά ο Χωκινγκ ειπε "δεν ειναι αναγκη να κρυβεται κανενας". Γιατι ετσι. Ποιος ειναι ο Νιουτον να πει το αντιθετο? Χωκινγκ σπικινγκ.

Taranis

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2015
Κριτικές
1
Like
28
Πόντοι
0
Μονο που δεν αναφερθηκα βιολογικα, αλλα αναφερθηκα στην ικανοτητα του ανθρωπου να αναδιατασσει συνειδητα τη φυση και να οργανωνει εκεινος τη φυση .
Επομενως το οτι ο ανθρωπος ειναι διαφορετικος ως οντοτητα αποτα ζωα και αποτελει μια οντοτητα περα απο τις βιολογικες λειτουργιες.
Τ υολοιπα ζωα μπορει να εχουν το ενα η το αλλο βιολογικο χαρακτηριστικο. Αυτο ειναι ηδη γνωστο και δεν προσφερεις καποια παραπανω πληροφορια παραθετοντας το.
Το οτι τα δελφινια επικοινωνουν καλυτερα πως το γνωριζεις?  Ωραια λοιπον εχουν επικονωνια, τιειδους ειναι αυτη η επικοινωνια και σε ποια θεματα αναφερεται? Ποιο ειναι το περιεχομενο της? Ειναι σε θεση δηλαδη να κανουν αφαιρετικη σκεψη πχ , να υπολογισουν ποσοτητες, να κανουν συναλλαγες, να εχουν ηθικη και κωδικα αξιων, ακομη να μπορουν να παραπλανησουν, εξαπατησουν, να εκφραζουν πολλα και διαφορετικα νοηματα και εννοιες, περα απο τις καθαρα υλικες? Μπορει αυτο να το κανει το δελφινι η καποιο αλλο ζωο?
Η εξέλιξη τον ειδών δεν σταματάει ποτέ και μην θεωρείς τίποτα δεδομένο
warnban.gif
 [/color[/URL]]

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
(και δεν προκειται να αποδειξω εγω οτι δεν υπαρχει θεος - αυτος που φερνει το επιχειρημα οτι υπαρχει πρεπει να φερει και την ακλονητη αποδειξη του επιχειρηματος - λυπαμαι αλλα η λογικη αυτο επιτασσει)
Καμια λογικη δεν επιτασσει αυτο.
Θεος που "αποδεικνυεται" και εξηγειται με την λογικη δεν ειναι θεος αλλά ειδωλο.
Παμε παρακατω.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
Ορατος με τι?
Με το οπτικο νευρο?

Θεο ορατό με το οπτικο νευρο δεν θα τον πιστευα ποτέ.
Ο Θεος ειναι ορατος με την ψυχη, οχι με τα ματια.

Οσο για το αν ζητουν λεφτα οι θρησκειες, δεν σε υποχρεωνει κανενας να δωσεις. Το κρατος σε υποχρεωνει αλλά εκει δεν βλεπω αντισταση.
το κρατος με υποχρεωνει να δινω στις θρησκείες.
σε άλλες χωρες προοδευμένες όχι στην ελλαδα ακομη δυστυχως πληρωνω για να εχει ασφαλιση και μισθο αυτός που διαβαζει την βιβλο σε σχολειο ή σε ναο. και αυτος ο τυπος μου κανει πολεμο όταν εκτος από τα παραιατρικα μαθαίνω ως οφειλω και τα αποτελέσματα των ερευνων στην εξελιξη.

σοφιστειες από θρηκευομενους εχω χορτασει.

παπας μου ειπε ο ανθρωπος είναι διαφορετικος από τους πιθηκους γιατι ο αντίχειρας του στρεφεται αντίθετα από τα αλλα δάκτυλα. και αυτό λεει μας κανει πολύ διαφορετικούς από τους πιθηκους!!!

όταν το ρωτησα αν καποιος χανει τον ανθρωπισμο του αμα χασει τους αντίχειρες σε ατύχημα και γινεται τοτε παρομοιος με τους πιθηκους σταματησε.

κατι μαθητες μου λεγαν δεν υπαρχουν ενδιάμεσοι κρικοι, δεν προηλθαμε από ψαρια, τα ψαρια οσο και αν αλλαξαν δεν βαγλανε ποδια….
...και τους εδειξα φωτογραφιες με απολίθωμα του κοιλακανθου που ειχε μικρα οστα και ποδια ουσιατικα στα πτερυγια ως ενδιάμεσος κρικος ειπαν εεε δεν είναι αληθινο είναι απατη, δεν υπαρχει…

...και τους την εφερα τους εδειξα και βιντεο του ειδους Latimeria να κολυμπάει διπλα σε ένα δυτη που είναι σημερινος κοιλάκανθος και εκει δεν μπορουσαν να πουν τιποτα. ότι είναι απατη εκει. αυτό που ακουσαν στο κατηχητικο ότι τα ψαρια δεν εχουν ποδια, ουτε μπορουν να βγαλουν ποδια, και αυτά που λενε οι βιολογοι είναι θεωριες και σχηματα που φανταστηκαν κατερευσαν ειδαν με ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΨΑΡΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ. κατι που η βιβλος "ξεχνα" όπως και ολους τους ενδιαμεσους κρικους.

πιστευετε εσεις σε ότι φανταζεται η ψυχη σας.

και δεν μπορειτε να παραδεχτητε αυτό που σας δειχνουμε χειροπιαστο οτι υπαρχει.

γελοίοι.

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Οι πιστεύοντες δε χρειάζονται να πείσουν κανέναν. Οι άθεοι προσπαθούν να πείσουν κι άλλους για να σιγουρευτούν ότι δεν κάνουν λάθος. Ψυχολογικό είναι. Το δε αιτιολογικό που παραθέτουν είναι κορυφαία συλλογιστική. Από πουτάνες μέχρι Hawking έχουν επιστρατευτεί.

οι πιστευοντες με γεια τους με χαρα τους, οσο δεν καθοριζουν την ζωουλα μας (και των παιδιων μας) με βαση τα πιστευω τους (οποια και να ειναι αυτα)

οι υπολοιποι αθεοι ή αγνωστικιστες απλα σου ζητανε αποδειξεις για αυτα που πιστευεις εφοσον τα βγαζεις δημοσια και προσπαθεις μας τα "επιβαλεις" (οχι εσυ προσωπικα αλλα το ιερατειο και οι "παραδοσεις" της καθε χωρας και θρησκειας)

οσο δεν φερνεις ακλονητες αποδειξεις ... μην περιμενεις να παρουμε στα σοβαρα τις οποιες σαχλαμαρες που πιστευεις

(και δεν προκειται να αποδειξω εγω οτι δεν υπαρχει θεος - αυτος που φερνει το επιχειρημα οτι υπαρχει πρεπει να φερει και την ακλονητη αποδειξη του επιχειρηματος - λυπαμαι αλλα η λογικη αυτο επιτασσει)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
ναι γιατι απο το διαφωτισμο και μετα σταματησαμε να τους παιρνουμε στα σοβαρα

καηκανε και μερικοι στην πυρα μεχρι να το παρουμε χαμπαρι
Και ο διαφωτισμος ομως στις χριστιανικες χωρες αναπτυχθηκε, παλι συμπτωση κι αυτο?

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Στις χριστιανικες χωρες δεν βλεπω καμια διακοπη της επιστημης αλλά ανθηση και τις γυναικες ξεκωλα.

Το ελληνορωμαικο πνευμα δεν το κετεστρεψε το ισλαμ αλλα ο χριστιανισμος
Η επιστημη στην Ευρωπη διακοπηκε επι 1500 χρονια λογω χριστιανισμου
Ξεκωλα αποκαλεις μια μεριδα γυναικών που κανουν αυτο που επιτασσει η φυση
Υπαρχει και μια μεγαλη μεριδα που θεωρουν το casual sex ''αμαρτια''

sugardadis

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Κριτικές
10
Like
597
Πόντοι
5.845
Μα δεν κατάλαβες. Δε με ενδιαφέρει να σε πείσω για την πίστη μου. Εγώ την έχω, δεν χρειάζεται να δώσω διαγώνισμα γι αυτήν. Εσύ πίστευε όπου θέλεις κι άσε με εμένα να νομίζω και να πιστεύω ότι θέλω. Γιατί τέτοια κάψα. Η ψυχολογία λέει, ότι αυτός που πασχίζει να πείσει τους άλλους, το κάνει για να πείσει τον εαυτό του. Εγώ είμαι μια χαρά με τα πιστεύω μου και όπως βλέπεις δε με νοιάζει να σε πείσω.

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96

ναι γιατι απο το διαφωτισμο και μετα σταματησαμε να τους παιρνουμε στα σοβαρα

καηκανε και μερικοι στην πυρα μεχρι να το παρουμε χαμπαρι

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006
το κρατος με υποχρεωνει να δινω στις θρησκείες.
σε άλλες χωρες προοδευμένες όχι στην ελλαδα ακομη δυστυχως πληρωνω για να εχει ασφαλιση και μισθο αυτός που διαβαζει την βιβλο σε σχολειο ή σε ναο. και αυτος ο τυπος μου κανει πολεμο όταν εκτος από τα παραιατρικα μαθαίνω ως οφειλω και τα αποτελέσματα των ερευνων στην εξελιξη.

σοφιστειες από θρηκευομενους εχω χορτασει.

παπας μου ειπε ο ανθρωπος είναι διαφορετικος από τους πιθηκους γιατι ο αντίχειρας του στρεφεται αντίθετα από τα αλλα δάκτυλα. και αυτό λεει μας κανει πολύ διαφορετικούς από τους πιθηκους!!!

όταν το ρωτησα αν καποιος χανει τον ανθρωπισμο του αμα χασει τους αντίχειρες σε ατύχημα και γινεται τοτε παρομοιος με τους πιθηκους σταματησε.

κατι μαθητες μου λεγαν δεν υπαρχουν ενδιάμεσοι κρικοι, δεν προηλθαμε από ψαρια, τα ψαρια οσο και αν αλλαξαν δεν βαγλανε ποδια….
...και τους εδειξα φωτογραφιες με απολίθωμα του κοιλακανθου που ειχε μικρα οστα και ποδια ουσιατικα στα πτερυγια ως ενδιάμεσος κρικος ειπαν εεε δεν είναι αληθινο είναι απατη, δεν υπαρχει…

...και τους την εφερα τους εδειξα και βιντεο του ειδους Latimeria να κολυμπάει διπλα σε ένα δυτη που είναι σημερινος κοιλάκανθος και εκει δεν μπορουσαν να πουν τιποτα. ότι είναι απατη εκει. αυτό που ακουσαν στο κατηχητικο ότι τα ψαρια δεν εχουν ποδια, ουτε μπορουν να βγαλουν ποδια, και αυτά που λενε οι βιολογοι είναι θεωριες και σχηματα που φανταστηκαν κατερευσαν ειδαν με ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΨΑΡΙ ΜΕ ΠΟΔΙΑ. κατι που η βιβλος "ξεχνα" όπως και ολους τους ενδιαμεσους κρικους.

πιστευετε εσεις σε ότι φανταζεται η ψυχη σας.

και δεν μπορειτε να παραδεχτητε αυτό που σας δειχνουμε χειροπιατο οτι υπαρχει.

γελοίοι.
Τον κοιλακανθο ποιος τον εφτιαξε? Κανενας παλι?

sugardadis

Ανώτερος
Εγγρ.
27 Ιουν 2007
Κριτικές
10
Like
597
Πόντοι
5.845
Για να ασχολείσαι με τέτοια θέματα με τέτοια ζέση, σημαίνει ότι κάπου υπάρχει ένα κενό και η ψυχολογία σου ψάχνει τρόπο να μειώσει τους άλλους. Θα έλεγα ότι έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση και δεν αισθάνεσαι σίγουρος ούτε για τα ίδια σου τα πιστεύω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Α, και στους Τουρκους το ορθοδοξο παπαδαριο μας πουλησε

Ειναι θελημα θεού η Πολη να τουρκεψει ελεγαν στον κοσμο φοβούμενοι μην τους παρουν την μασα οι καθολικοι

:vomit: :vomit: :vomit:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom