Ξέρεις ποιο είναι μακράν το μεγαλύτερο πρόβλημα φιλε μου θρησκε που παρουσιάζεται και εμποδίζει την ελευθερη συζήτηση και την ανταλλαγή επιχειρημάτων? Το δόγμα. Ένας που πιστεύει σε οποιαδήποτε θρησκεια είναι ένας δογματικός άνθρωπος που δεν δέχεται την αντίθετη άποψη, ακόμη κι αν αυτή είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη, επειδή του το υπαγορεύει το δόγμα του. Στην περίπτωση σου το Χριστιανικό δόγμα. Ο, ΤΙ ΚΙ ΑΝ σου αναλύσουμε ή σου τεκμηριώσουμε θα λες ο Θεός είναι υπεύθυνος για αυτό, αυτός το εκανε και δεν σηκώνεις αντίθετη άποψη με το έτσι θέλω. Ο άθρησκος είναι ανοιχτομυαλος και διατεθειμένος να αλλάξει τις απόψεις του αν σε κάτι αποδειχτεί ότι έχει άδικο ή δεν φτανοφτάνουν οι γνώσεις του να το καταλάβουν. Ο θρήσκος οχι.Πριν 2 χιλιάδες χρόνια και κάτι οι αρχαίοι Έλληνες Επειδή δεν είχα εξηγήσει το ηλεκτρομαγνητικό φαινομενο του κεραυνού το είχαν βαφτίσει Θεό Δια. Η Επιστήμη προοδευσε, η Φυσική εξελίχτηκε και μας εξήγησε ότι δεν υπάρχει τίποτα θεεικο σε έναν κεραυνό. Είμαι απλώς ένα φυσικό φαινόμενο που κάποτε το Ελεγαν Δια. Αν αυτό το έλεγες τοτε θα σε αποκεφάλιζαποκεφάλιζαν ως βλασφημο. Τώρα οι μορφωμένοι γελάνε με την αγραμματοσύνη των αρχαίων και το πολύ χαμηλό τους επίπεδο πολιτισμού σε σχέση με το σημερινό. Το ίδιο μπορεί να γίνει σε μερικές εκατοντάδες χρόνια για όλα αυτά τα ερωτήματα και για όλους όσους πιστεύουν σε θρησκείες. Όσο για το ποιος έφτιαξε το σύμπαν, η το πώς έγινε ο κόσμος σε παραπέμπω στη θεωρία του bing bang της αστρονομίας. Μπορείς κάλλιστα να το ψάξεις και να διαβάσεις λίγο Φυσική μπας και ανοίξουν οι πνευματικοί σου ορίζοντες. Δε λέω να σταματήσεις να πιστεύεις αυτό είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.