ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
Γλομπεο-Μύστης
- Εγγρ.
- 26 Ιαν 2016
- Κριτικές
- 49
- Like
- 22.929
- Πόντοι
- 24.596
Μονο στην Ελλαδα
και στην Σαουδικη Αραβια :S :S :S
και στην Σαουδικη Αραβια :S :S :S
Μάλλον αναφέρεσαι στον Πόπερ και την διαψευσιμότητα;
(Διαψευσιμότητα είναι η πεποίθηση ότι μία αξιόπιστη υπόθεση πρέπει να είναι εγγενώς καταρρίψιμη πριν να μπορεί να γίνει αποδεκτή ως επιστημονική υπόθεση ή θεωρία.
Για παράδειγμα, εάν ένας επιστήμονας ρωτά, «Μήπως υπάρχει Θεός;» τότε αυτό δεν μπορεί να είναι επιστήμη επειδή είναι μια θεωρία που δεν μπορεί να διαψευστεί).
Δεν βαραινει εμενα να αποδειξω κατι πως δεν υπαρχει. Εσενα βαραινει να αποδειξεις πως υπαρχει.
Υπαρχει ενα μαλακας στον κρονο αυτην την στιγμη που τραβαει μαλακια σε εναν μονοκερο και ενας παπουλης τους βλεπει και τους τραβαει βιντεο. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ. ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.
Αμα δεν μπορειτε να δεχτειτε απλους κανονες λογικης, δεν γινεται να υπαρχει και συζητηση.
Σοφιστείες πάλι. Άλλο πράμα είναι αυτό που ονομάζεις "πίστη" των επιστημόνων και που έχει κάνει τόσες μορφές καρκίνου ιάσιμες.
Αντίθετα η θρησκευτική πίστη, είναι η πίστη ότι μπορεί να νικηθεί ο καρκίνος με προσευχή ή αν προσκυνήσεις τις παντόφλες του Αγίου Ποτάπιου.
Εποικοδομητικος διαλογος, δεν μπορω να πω."Δεν ασχολουμαι αρα δεν πρεπει να αποδειξω τιποτα" Αυτο το λες λογικη...Η διαφορα ειναι οτι εγω δεν αρνουμαι την υπαρξη του παραδειγματος σου αλλα ουε τη δεχομαι. Απλα δεν ασχολουμαι, αρα δεν πρεπει να αποδειξω τιποτα. Απλη λογικη. ΣΤην περιπτωση π[ου ισχυριζεσαι ειτε την υπαρξη ειτε τη μη υπαρξη Θεου θα πρεπει και οι δυο να το αποδειξουν γιατι και οι δυο κανουν απο εναν ισχυρισμο
Φιλέ αυτά τα έθνη άραγε τι έκαναν;Εχεις ιδέα τι έκαναν; Γιατί μόνο άγια δεν ήταν! Επειτα στο Κοράνι υπάρχει εντολή σφαγης απίστων. Παρόμοια εντολή που έδωσαν οι αποστολοι του Ιησού;Σου έχω απαντησει και δε μου απαντήσεις σε μια ερώτηση που σου κάνουμε επαναλημενα ποιός ήταν ο ρόλος των άθεων στην επανάσταση του 1821 και ζητησαμε να μας πεις έστω ένα όνομα άθεου το 1821.Δεν μπορείς όμως γιατί δεν υπάρχει.Οπότε η ένωση άθεων είστε βολεψακηδες και παρείσακτοι που και οι άθεοι ακόμα σας κοροϊδεύουν. Για γενοκτονία μάλλον θα πρέπει να υπολογίσεις τα θύματα των Στάλιν,Μαο Τσε Τουνγκ κτλ Εδώ σου έχω απαντήσει
Κανεις μεγαλο λαθος. Ειναι η ιδια πιστη. Ο Χριστιανισμος δεν αφοριζει την ιατρικη. Ισα ισα που την επικροτει προς οφελος του ανθρωπου. Ξερεις ποσοι μεγαλοι αγιοι ηταν και ιατροι? Μπερδεμενα μου τα λες λιγακι
Σοφιστείες πάλι. Άλλο πράμα είναι αυτό που ονομάζεις "πίστη" των επιστημόνων και που έχει κάνει τόσες μορφές καρκίνου ιάσιμες.
Αντίθετα η θρησκευτική πίστη, είναι η πίστη ότι μπορεί να νικηθεί ο καρκίνος με προσευχή ή αν προσκυνήσεις τις παντόφλες του Αγίου Ποτάπιου.
Νομιζω οτι αυτο δεν εχει καθολου ενδιαφερον για τον απλουστατο λογο οτι ο καθενας θα πρεπει να κανει την ενδοσκοπηση του και να μην ασχολειται για το τι κανει ο αλλος. Ο Κριτης βλεπει γαι τον καθενα μας ξεχωριστα
Καλα εχεις πολυ πλακα. Με αυτα που γραφεις ξεφτιλιζεσαι μονος σου.
Στο σχολειο ομως σου εμαθαν οτι υπαρχει Θεος. Δεν καναμε τζαμπα τοσα χρονια θρησκευτικα. Γιατι κρατησες μονο το οτι η γη γυριζει?
Οσο για την επιπεδη γη, θες μου να πεις ποιο προσωπο της Αγιας Γραφης εμπνευστηκε πιστευε οτι η γη ειναι επιπεδη?
Εγω θα σταματησω να ασχολουμαι με την αμαθεια σου γιατι εχεις τοσο μενος που δεν ξερεις τι γραφεις. Στο ειπα και πιο πριν οτι οταν κανεις copy paste καλο ειναι να εχεις διαβασει πρωτα. Το οτι εβαλες καποιο αποσπασματα απο το Δευτερονομιο δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Θα πρεπει να μαθεις στη ζωη σου να εχεις ολοκληρωμενη αποψη και οχι αποσπασματικη. Διαβασε τι γινοταν στην εποχη της Παλαιας Διαθηκης και μετα ελα να μιλησουμε. Απλα ο Χριστος ηρθε στη γη και μας εδωσε την Καινη Διαθηκη οποτε καλο θα ηταν να αναφερεσαι κατα κυριο λογο σε αυτην
Περιμενω με λαχταρα να μου εξηγησεις επιστημονικα πως δημιουργηθηκε ο κοσμος (ουτε τη Δευτερα παρουσια δεν θα μου απαντησεις επιστημονικα)
Προσωπικα με παραπεμπει στον Alfred Ayer. Εισήγαγε στον αγγλόφωνο κόσμο τη Θεωρία του Λογικού Θετικισμού.
Οκ !! Συμφωνουμε !!Ως προς την εμπειρική επαλήθευση ναι ο θετικισμός, ως προς το αν είναι μία υπόθεση αρχικά επιστημονική η σοφιστική τεστάρει η διαψευσιμότητα.