Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Για δυο χιλιάδες χρόνια, η ενότητά μας ήταν βασισμένη σε μια θρησκεία που ονομάζεται Χριστιανισμός. Σε μια εκκλησία που ονομάζεται Καθολική Εκκλησία...
Πάρτε εμένα σαν παράδειγμα. «Είμαι άθεη και αντικληρικών αντιλήψεων, δεν έχω τίποτε κοινό με την Καθολική Εκκλησία», δηλώνω πάντοτε. Κι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά, ταυτόχρονα, είναι και ψέμα. Γιατί, είτε μου αρέσει είτε όχι, έχω αρκετά κοινά με την Καθολική Εκκλησία. Πιστέψτε με, γαμώτο! Πώς θα μπορούσα να μην έχω; Γεννήθηκα σ’ έναν τοπίο γεμάτο τρούλους εκκλησιών, μοναστήρια, Χριστούς, Μαντόνες, Αγίους, σταυρούς και καμπάνες. Οι πρώτες μελωδίες που άκουσα όταν γεννήθηκα ήταν οι μελωδίες από τις καμπάνες. Τι καμπάνες του Καθεδρικού της Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, που τον Καιρό του Αντίσκηνου, ο μουεζίνης προσβλητικά κατέπνιγε με τα δικά του Αλλάχ-ακμπάρ. Γεννήθηκα και μεγάλωσα με αυτή τη μουσική, με αυτό το τοπίο γύρω μου, με αυτή την Εκκλησία που την έχουν προσκυνήσει ακόμη και μεγάλα μυαλά, όπως ο Δάντης Αλιγκιέρι, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Γαλιλαίος Γαλιλέι. Μέσα από αυτήν έχω μάθει τι είναι γλυπτική, αρχιτεκτονική, ζωγραφική, ποίηση και λογοτεχνία, καθώς και τι σημαίνει ο συνδυασμός της ομορφιάς με τη γνώση. Χάρη σ’ αυτήν άρχισα κάποτε ν’ αναρωτιέμαι τι είναι το Καλό και το Κακό, αν υπάρχει Θεός. Αν μας έπλασε Εκείνος, ή εμείς Εκείνον και αν η ψυχή είναι μια χημική ένωση που μπορεί να υποστεί επεξεργασία σε εργαστήρια ή είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Και, μα τον Θεό...

Βλέπετε; Πάλι χρησιμοποίησα τη λέξη «Θεός». Παρ’ όλες τις λαϊκές και αντικληρικές μου αντιλήψεις, παρ’ όλο τον αθεϊσμό μου, είμαι τόσο διαποτισμένη από τον Καθολικό πολιτισμό, ώστε αυτός να είναι αναπόσπαστο μέρος του γραπτού και προφορικού μου λόγου. Μα τον Θεό, για όνομα του Θεού, προς Θεού, δόξα τω Θεώ, Θεέ και Κύριε, Παναγία μου, έλα Παναγία μου, Χριστέ και Παναγιά μου, στην ευχή του Χριστού. Χριστέ μου... Τέτοιες εκφράσεις μου έρχονται τόσο αυθόρμητα, που δε συνειδητοποιώ ότι τις λέω ή ότι τις γράφω. Και να σας τα πω όλα; Παρ’ όλο που ποτέ δε συγχώρεσα την Καθολική Εκκλησία για τα αίσχη που μου επέβαλε, με πρωταρχικό εκείνο της γ…..ς Ιεράς Εξέτασης που τον δέκατο έβδομο αιώνα έκαψε ζωντανή την προγιαγιά μου Ιλντεμπράντα, την κακόμοιρη την Ιλντεμπράντα, παρ’ όλ’ αυτά, οι μελωδίες από τις καμπάνες συνεχίζουν να γλυκαίνουν την καρδιά μου. Μου αρέσουν.

Επίσης, μ’ αρέσουν όλες αυτές οι όμορφες αγιογραφίες με τον Χριστό, την Παναγία και τους Αγίους. Είμαι μάλιστα συλλέκτρια παλαιών εικονισμάτων. Επίσης, μου αρέσουν τα αβαεία και τα μοναστήρια και τα περιβόλια τους. Μου δημιουργούν μια ακαταμάχητη αίσθηση γαλήνης και συχνά ζηλεύω αυτούς που μένουν σ’ αυτά. Και, εν τέλει, ας το παραδεχτούμε: οι καθεδρικοί ναοί μας είναι πιο όμορφοι από τα τζαμιά, τις συναγωγές, τους βουδιστικούς ναούς και τις άχρωμες εκκλησίες των Διαμαρτυρομένων. ….

Όλ’ αυτά τα συμβολικά στολίδια που ανήκαν στη δική μου ζωή. Στον δικό μου πολιτισμό. Ξέρετε, στον κήπο του εξοχικού σπιτιού μου στην Τοσκάνη, υπάρχει ένα μικρό, παλιό ξωκλήσι. Δυστυχώς, είναι πάντοτε κλειστό. Από τότε που πέθανε η μητέρα μου, κανείς δεν το φροντίζει. Κάθε φορά που επιστρέφω στην πατρίδα, πηγαίνω και το ανοίγω. Ξεσκονίζω την Αγία Τράπεζα, προσέχω να μην έχουν κάνει φωλιές τα ποντίκια ή να μην έχουν φάει καμιά σελίδα από τη Σύνοψη. Και, παρά τον λαϊκισμό μου, τον αθεϊσμό μου, εκεί μέσα νιώθω άνετα.

Παρά τις αντικληρικές απόψεις μου, εκεί μέσα νιώθω γαλήνη. (Και βάζω στοίχημα ότι οι περισσότεροι Ιταλοί θα εκμυστηρεύονταν το ίδιο πράγμα. Σε μένα το έχει εκμυστηρευτεί, Θεέ και Κύριε, ο ίδιος ο Ενρίκο Μπερλινγκουέρ, ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ιταλίας, ο άνθρωπος που εισήγαγε τον ιστορικό συμβιβασμό μεταξύ μαρξιστών και καθολικών...).

Οριάνα Φαλάτσι...

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μάλλον αναφέρεσαι στον Πόπερ και την διαψευσιμότητα;

(Διαψευσιμότητα είναι η πεποίθηση ότι μία αξιόπιστη υπόθεση πρέπει να είναι εγγενώς καταρρίψιμη πριν να μπορεί να γίνει αποδεκτή ως επιστημονική υπόθεση ή θεωρία.

Για παράδειγμα, εάν ένας επιστήμονας ρωτά, «Μήπως υπάρχει Θεός;» τότε αυτό δεν μπορεί να είναι επιστήμη επειδή είναι μια θεωρία που δεν μπορεί να διαψευστεί).

Προσωπικα με παραπεμπει στον Alfred Ayer. Εισήγαγε στον αγγλόφωνο κόσμο τη Θεωρία του Λογικού Θετικισμού.

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Δεν βαραινει εμενα να αποδειξω κατι πως δεν υπαρχει. Εσενα βαραινει να αποδειξεις πως υπαρχει.
Υπαρχει ενα μαλακας στον κρονο αυτην την στιγμη που τραβαει μαλακια σε εναν μονοκερο και ενας παπουλης τους βλεπει και τους τραβαει βιντεο. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΕΣΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ. ΕΓΩ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ.
Αμα δεν μπορειτε να δεχτειτε απλους κανονες λογικης, δεν γινεται να υπαρχει και συζητηση.

Η διαφορα ειναι οτι εγω δεν αρνουμαι την υπαρξη του παραδειγματος σου αλλα ουε τη δεχομαι. Απλα δεν ασχολουμαι, αρα δεν πρεπει να αποδειξω τιποτα. Απλη λογικη. ΣΤην περιπτωση π[ου ισχυριζεσαι ειτε την υπαρξη ειτε τη μη υπαρξη Θεου θα πρεπει και οι δυο να το αποδειξουν γιατι και οι δυο κανουν απο εναν ισχυρισμο

Εγγρ.
25 Δεκ 2014
Like
192
Πόντοι
6
Σοφιστείες πάλι. Άλλο πράμα είναι αυτό που ονομάζεις "πίστη" των επιστημόνων και που έχει κάνει τόσες μορφές καρκίνου ιάσιμες.
Αντίθετα η θρησκευτική πίστη, είναι η πίστη ότι μπορεί να νικηθεί ο καρκίνος με προσευχή ή αν προσκυνήσεις τις παντόφλες του Αγίου Ποτάπιου.

Κανεις μεγαλο λαθος. Ειναι η ιδια πιστη. Ο Χριστιανισμος δεν αφοριζει την ιατρικη. Ισα ισα που την επικροτει προς οφελος του ανθρωπου. Ξερεις ποσοι μεγαλοι αγιοι ηταν και ιατροι? Μπερδεμενα μου τα λες λιγακι

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Μετα τον ορισμο των θρησκειων απο τον wilde προχωρουμε στις βασικες ιδιοτητες των θρησκειών. :grin:

"Οι θρησκείες είναι σαν τις πυγολαμπίδες. Για να λάμψουν πρέπει να υπάρχει σκοτάδι."

Αρθουρ Σοπενχαουερ !!

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Η διαφορα ειναι οτι εγω δεν αρνουμαι την υπαρξη του παραδειγματος σου αλλα ουε τη δεχομαι. Απλα δεν ασχολουμαι, αρα δεν πρεπει να αποδειξω τιποτα. Απλη λογικη. ΣΤην περιπτωση π[ου ισχυριζεσαι ειτε την υπαρξη ειτε τη μη υπαρξη Θεου θα πρεπει και οι δυο να το αποδειξουν γιατι και οι δυο κανουν απο εναν ισχυρισμο
Εποικοδομητικος διαλογος, δεν μπορω να πω."Δεν ασχολουμαι αρα δεν πρεπει να αποδειξω τιποτα" Αυτο το λες λογικη...
Αρα η ασχολουμαι με κατι και αρα πρεπει να αποδειξω εαν στεκει η οχι. Η δεν ασχολουμαι με κατι αρα ολα ειναι πιθανα;
Ευχαριστω για το σημερινο brain fuck.
no-brainfuck-dont-fuck-my-brain-t-shirts-men-s-premium-t-shirt.jpg

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Φιλέ αυτά τα έθνη άραγε τι έκαναν;Εχεις ιδέα τι έκαναν; Γιατί μόνο άγια δεν ήταν! Επειτα στο Κοράνι υπάρχει εντολή σφαγης απίστων. Παρόμοια εντολή που έδωσαν οι αποστολοι του Ιησού;Σου έχω απαντησει και δε μου απαντήσεις σε μια ερώτηση που σου κάνουμε επαναλημενα ποιός ήταν ο ρόλος των άθεων στην επανάσταση του 1821 και ζητησαμε να μας πεις έστω ένα όνομα άθεου το 1821.Δεν μπορείς όμως γιατί δεν υπάρχει.Οπότε η ένωση άθεων είστε βολεψακηδες και παρείσακτοι που και οι άθεοι ακόμα σας κοροϊδεύουν. Για γενοκτονία μάλλον θα πρέπει να υπολογίσεις τα θύματα των Στάλιν,Μαο Τσε Τουνγκ κτλ Εδώ σου έχω απαντήσει

τελικά, αποκλείεται να είσαι τόσο χαζός. Αρνήθηκες ότι στη βίβλο υπάρχει η εντολή για τη συστηματική σφαγή των αλλοεθνών και την καταστροφή των Ιερών τους. Σου έδειξα τα εδάφια, τα οποία υπαγόρευσε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ στο Μωυσή. Κι εσύ με ρωτάς που το είπαν οι Απόστολοι. Ο ίδιος ο Ιησούς το είπε, οι Απόστολοι ήταν απλά άνθρωποι. Πάμε λοιπόν. "Αλλά τους εχθρούς μου, αυτούς που δεν θέλησαν να βασιλεύσω σ' αυτούς, φέρτε τους εδώ, και κατασφάξτε τους μπροστά μου". Θα μου πεις ότι ήταν παραβολή. Και γιατί έχεις δίκιο, και δεν είναι σαφής εντολή; Στην πράξη, το ξαναλέω γιατί κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, οι Αγωνιστές του 21 ήταν όλοι Άθεοι. Η Χριστιανική θρησκεία απαγορεύει την εξέγερση απέναντι σε οποιαδήποτε εξουσία, το φόνο και ζητάει να γυρίσεις το άλλο μάγουλο όταν σε χαστουκίζουν. Διδάσκει ακόμα ότι οι Τούρκοι μας κατέλαβαν κατ εντολή του Θεού, για το καλό μας. Συνεχίζω

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Κανεις μεγαλο λαθος. Ειναι η ιδια πιστη. Ο Χριστιανισμος δεν αφοριζει την ιατρικη. Ισα ισα που την επικροτει προς οφελος του ανθρωπου. Ξερεις ποσοι μεγαλοι αγιοι ηταν και ιατροι? Μπερδεμενα μου τα λες λιγακι

Μμμμ ναι καποιοι ηταν.

Αλλα για καποιο Τζιορντανο Μπρουνο, τη δικη του Γαλιλαιου, και καποιους χριστιανους που "εξαγνιζαν" με ειδεχθη βασανιστηρια και με "πυρες μαγισων" εχεις ακουσει ??

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Καποιοι προσπαθουν να πλησιασουν κατι με τον λογικη και αλλη με την πιστη.Αναποφευκτα δεν υπαρχει πεδιο κοινης συνενοησης.
Κατανοηση οπως ειπα και στην αρχη.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
. Για γενοκτονία μάλλον θα πρέπει να υπολογίσεις τα θύματα των Στάλιν,Μαο Τσε Τουνγκ κτλ Εδώ σου έχω απαντήσει [/quote]

Πρώτα από όλα μία συνηθισμένη πρακτική των Χριστιανών είναι να προσπαθήσουν να βγάλουν τη ρετσινιά των εκατοντάδων εκατομμυρίων φόνων και των αιώνων διώξεων και βασανιστηρίων λέγοντας ότι υπάρχουν και άθεοι που μπλα μπλα. Ποια παραδείγματα χρησιμοποιούν; 1. τον Χίτλερ και μου φαίνεται παράξενο που δεν τον χρησιμοποίησες. ΨΕΎΔΟΝΤΑΙ ΦΥΣΙΚΆ. Ο Χίτλερ πολύ γούσταρε την εικόνα του Ιησού που βάραγε με το φραγγέλιο τους πραματευτάδες, το γράφει και στο Ο Αγών μου. Στο You tube υπάρχουν οι ομιλίες του, δες τι λέει εκεί για το Χριστιανισμό. 2. Τον Στάλιν. Ο Στάλιν εκπαιδεύτηκε σε Ιερατική Σχολή, για Ορθόδοξος παπάς πήγαινε, αλλά όπως και ο Ρασπούτιν βρήκε κάτι καλύτερο για να κυριαρχήσει στη χώρα του. Προσπάθησε να οργανώσει σύστημα προσωπολατρίας,  με τον ίδιο στο κέντρο. 3. Τον Μάο. Ο άνθρωπος ήταν Βουδιστής, τώρα  κι εγώ μπορώ να δηλώνω απόγονος του Τσενγκίς Χαν, πόσο αλήθεια είναι το καταλαβαίνουμε

mallias20

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Αυγ 2013
Κριτικές
195
Like
25.391
Πόντοι
33.818
Σοφιστείες πάλι. Άλλο πράμα είναι αυτό που ονομάζεις "πίστη" των επιστημόνων και που έχει κάνει τόσες μορφές καρκίνου ιάσιμες.
Αντίθετα η θρησκευτική πίστη, είναι η πίστη ότι μπορεί να νικηθεί ο καρκίνος με προσευχή ή αν προσκυνήσεις τις παντόφλες του Αγίου Ποτάπιου.

Οι παντόφλες του Άγιου Ποτάπιου είναι θαυματουργές. Αν μια στείρα γυναίκα γλύψει τους μύκητες στις παντόφλες πιάνει παιδί και μόνο που θα την κοιτάξει άντρας....

Rififis

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2017
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
1
Νομιζω οτι αυτο δεν εχει καθολου ενδιαφερον για τον απλουστατο λογο οτι ο καθενας θα πρεπει να κανει την ενδοσκοπηση του και να μην ασχολειται για το τι κανει ο αλλος. Ο Κριτης βλεπει γαι τον καθενα μας ξεχωριστα

Εδώ νομίζω κάνεις λάθος. Αν και δεν πιστεύω (και δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να πιστεύει κάποιος) δέχομαι αν θες πως η πίστη είναι κάτι το "εσωτερικό", αλλά το πως η πίστη του καθενός πρέπει να εξωτερικεύεται είναι γραμμένο στα εκάστοτε θρησκευτικά βιβλία.
Μπορεί η δική μου "κρίση" να μην σε ενδιαφέρει, αλλά το αν στην καθημερινότητα σου πράττεις ως χριστιανός που με τόσο πάθος υπερασπίζεσαι ή αν τελικά απλά λες ότι είσαι χριστιανός (ή οτιδήποτε άλλο) για τους δικούς σου λόγους είναι κάτι το αντικειμενικό.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.694
Πόντοι
3.656
Καλα εχεις πολυ πλακα. Με αυτα που γραφεις ξεφτιλιζεσαι μονος σου.
Στο σχολειο ομως σου εμαθαν οτι υπαρχει Θεος. Δεν καναμε τζαμπα τοσα χρονια θρησκευτικα. Γιατι κρατησες μονο το οτι η γη γυριζει?
Οσο για την επιπεδη γη, θες μου να πεις ποιο προσωπο της Αγιας Γραφης εμπνευστηκε πιστευε οτι η γη ειναι επιπεδη?

Εγω θα σταματησω να ασχολουμαι με την αμαθεια σου γιατι εχεις τοσο μενος που δεν ξερεις τι γραφεις. Στο ειπα και πιο πριν οτι οταν κανεις copy paste καλο ειναι να εχεις διαβασει πρωτα. Το οτι εβαλες καποιο αποσπασματα απο το Δευτερονομιο δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Θα πρεπει να μαθεις στη ζωη σου να εχεις ολοκληρωμενη αποψη και οχι αποσπασματικη. Διαβασε τι γινοταν στην εποχη της Παλαιας Διαθηκης και μετα ελα να μιλησουμε. Απλα ο Χριστος ηρθε στη γη και μας εδωσε την Καινη Διαθηκη οποτε καλο θα ηταν να αναφερεσαι κατα κυριο λογο σε αυτην

Περιμενω με λαχταρα να μου εξηγησεις επιστημονικα πως δημιουργηθηκε ο κοσμος (ουτε τη Δευτερα παρουσια δεν θα μου απαντησεις επιστημονικα)

κράτησα μόνο ότι η γη είναι ΣΦΑΙΡΙΚΗ κι όχι στρογγυλή, γιατί αυτό Αποδείχτηκε. Η Ύπαρξη του Θεού δεν αποδείχτηκε. Φυσικά κάνεις ότι δεν δέχεσαι τα εδάφια του Δευτερονόμιου, σε πληροφορώ ότι είσαι αιρετικός. Το ότι ζητάς να σου πω σε ποιο σημείο λέει ή Καινή Διαθήκη ότι η Γη είναι επίπεδη, δείχνει ότι δεν την διάβασες.  Ο Διάβολος οδήγησε το Χριστό σ’ ένα πολύ ψηλό βουνό και του έδειξε όλα τα βασίλεια και τη λαμπρότητά τους (Ματθαίος 4, Στίχος 8). Απ’ ότι φαίνεται ο πλαστογράφος που το έγραψε νόμιζε ότι η γη είναι επίπεδη, δεν ήξερε ότι έχει σχήμα σφαιρικό. Ακόμα και αν ανέβεις στο Έβερεστ, είναι αδύνατο να δεις το κάτω ημισφαίριο της γης, αφού το φως μεταδίδεται ευθύγραμμα. Αυτά για το γιο του Θεού, που αγνοούσε τη σφαιρικότητα της Γης. Οι Άγγελοι θα σαλπίσουν από τις ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ. Η Γη είναι όχι μόνο επίπεδη, αλλά και τετράγωνη, σύμφωνα με την αποκάλυψη του Ιωάννη

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786

"Μ’ αρέσει ο Χριστός σας. Δεν μ’ αρέσουν οι χριστιανοί σας. Οι χριστιανοί σας είναι τόσο διαφορετικοί από τον Χριστό"

"Ο θεος δεν εχει καμμια θρησκεια".

Μαχατμα Γκαντι !!

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
Προσωπικα με παραπεμπει στον Alfred Ayer. Εισήγαγε στον αγγλόφωνο κόσμο τη Θεωρία του Λογικού Θετικισμού.

Ως προς την εμπειρική επαλήθευση ναι ο θετικισμός, ως προς το αν είναι μία υπόθεση αρχικά επιστημονική η σοφιστική τεστάρει η διαψευσιμότητα.

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Στο ονομα των θρησκειων, καποτε ως αιτιων και καποτε ως αφορμων εχουν γινει μερικα απο τα μεγαλυτερα εγκληματα στην ανθρωποτητα.

Βεβαια και χωρις τις θρησκειες δεν θα υπηρχε ο παρθενωνας οι πυραμιδες το ταζ μαχαλ, Η αγια σοφια και παμπολλα αλλα αριστουργηματα.

Ουδεν κακον αμιγες καλού !!

Η θεμελιωδης βαση βεβαια ολων των θρησκειων ειναι ο φοβος του θανατου και η συνεχεια του συμπαντος χωρις αυτο να περιλαμβανει αυτη τη μαγικη λεξη που λεγεται "εγώ". :grin:

Μα ποσο ενδιαφερων μπορει να ειναι ενας κοσμος που δεν με περιλσμβανει ??? :grin:

Μμμ η μηπως οχι ?? Μαλλον θα με περιλαμβανει. Υπαρχει η ανασταση για το χριστιανο, η μετενσαρκωση για το βουδιστη.

Τωρα ο αθεος ας αρκεστει στο γεγονος οτι τα πρωτονια και τα νετρονια της υλης απο την οποια αποτελειται δεν θα φθαρουν ποτε. Απλα μαζευτηκαν κσποτε σε μια δομη που απεκτησε συνειδητοτητα σεβ πρωτη φαση και πνευμστικοτητα σε δευτερη.

Πνευματικοτητα ?? Τι εινσι αυτο ?? Μμμμ Δοκιμασε το παρακατω. Πριν το  big bang που δημιουργησε τα πρωτονια και τα νετρονια που απο τοτε και για παντα υπαρχουν, τι υπηρξε ??

Κανεις δεν ειναι σε θεση να δωσει απαντηση.Αυτο δινει χωρο και ουσια σε αυτο που λεγεται πνευματικοτητα και δεν ειναι τοσο αντιεπιστημονικο οσο καποιοι νομιζουν.

Καλες γιορτες σε ολους !! :hi:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
Ως προς την εμπειρική επαλήθευση ναι ο θετικισμός, ως προς το αν είναι μία υπόθεση αρχικά επιστημονική η σοφιστική τεστάρει η διαψευσιμότητα.
Οκ !! Συμφωνουμε !! :hi:

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Δυο - τρεις παρατηρήσεις:

1) Είναι της μόδας να είσαι Άθεος (και ακόμα περισσότερο να το δηλώνεις).

2) Οι Αθεοι αυτοχαρακτηρίζονται έτσι διότι πιστεύουν ότι κατά αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουν ένα κύρος, θα θεωρηθούν μορφωμένοι ενώ όλοι οι άλλοι είναι αμόρφωτοι και χαμηλού επιπέδου.

3) Πολύ καλή η επιστήμη, αλλά ελπίζω να είναι εμφανής ο δογματισμός της ορισμένες φορές. Δογματισμός που ξεπερνάει τον θρησκευτικό.

4) Καλή η επιστήμη, αλλά ακόμα δεν έχει απαντηθεί πως ξεκινησαν τα πάντα. Το Big Bang δεν είναι πειστικό.

5) Το θέμα της ύπαρξης του Θεού προσφέρει πολλά επιχειρήματα στους Άθεους. Είναι σχετικά εύκολο να αντιπαρατεθεί κανείς με εναν θρησκευόμενο. Θα τον νικήσει στην κουβέντα. Το λάθος τους όμως πιστεύω ότι είναι η υπερβολική εμπιστοσύνη που έχουν στην ανθρώπινη λογική.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
614
Πόντοι
326
Βεβαια για οσους πιστευουνε στον Θεο ,

πρεπει λιγο να τους ανησυχησει που η πλειοψηφια οχι μονο των επιστημονων , αλλα και των πιο εξυπνων ανθρωπων στον κοσμο ειναι αθεοι.

Συνημμένα

• 15c9a33a22657edb223125b547dcfbca.jpg
    15c9a33a22657edb223125b547dcfbca.jpg
    1,8 MB · Εμφανίσεις: 41

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom