Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.815
Πόντοι
3.656
την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα του να λες οπως οι επιστημονες(και οι αθεοι ειτε κομμουνιστες ειτε αλλοι)δεν πιστευω τιποτα χωρις στοιχεια,
απο το πιστευω χωρις σοβαρα στοιχεια οτι λενε οι προφητες-αγιοι-ιεραποστολοι, δεν την βλεπεις????
το να σε χαστουκισει καποιος επειδη εχει το δικιο και την αληθεια με το μερος του με το να σε χαστουκισει καποιος επειδη ειναι απατεωνας (λεει οτι ετσι τον προσταξε ο θεος που δεν υπαρχει)???
η πιο ηλιθια λογικη που ακουω απο χριστιανους οτι δεν μοιαζουμε στους πιθηκους και στα ζωα ενω δεχονται οτι μοιαζουμε στο χωμα απο το οποιο μας επλασε ο θεος ή απο το τιποταμε ενα πνευμα μια πνοη του θεου.... υπαρχει????
το λοιπον ο Σπαρτακος οταν σκοτωνε ρωμαιους για την ελευθερια ή ο καραισκάκης τουρκους, ειχε δικιο και ΚΑΛΩΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.
οι χριστιανοι οταν σκοτωνανε , ΚΑΚΩΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Σωστός. Όμως το μυαλό των πιστών, λόγω της συστηματικής πλύσης εγκεφάλου που έχουν υποστεί, δεν μπορεί να το δει. Μπορεί να είναι ευφυέστατοι άνθρωποι, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα αυτοτυφλώνονται 

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Φυσικά και η Αθεία δεν είναι θρησκεία. Η Έλλειψη Δόγματος, δεν μπορεί να είναι δόγμα. Το πρόβλημα με τους Χριστιανούς είναι ότι προσπαθούν αν κοροιδέψουν τον κόσμο λέγοντας ότι η θρησκεία τους κηρύττει την αγάπη και την αλήθεια. Το Ισλάμ δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι θέλουν να επεκταθούν με πόλεμο. Το Ισλάμ δεν έχει πρόβλημα να πει ότι ο Μουσουλμάνος που θα σκοτώσει δεκάδες άπιστους θα γίνει Άγιος. Οι χριστιανοί ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι δεν διδάσκουν αυτά. Και ναι, υπάρχουν πολλοί καλοί χριστιανοί. Είναι αυτοί που μέσα τους δεν πιστεύουν ότι τα Ιερά τους βιβλία είναι πραγματικά θεόπνευστα και δεν ακολουθούν τις οδηγίες τους. Οι άλλοι που τα ακολουθούν, δημιουργούν φόνους, μίσος, βασανιστήρια.
Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Χριστιανισμός. Αυτοι που καθάρισαν τους Ελληνες, έγιναν και Αγιοι.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.815
Πόντοι
3.656
Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Χριστιανισμός. Αυτοι που καθάρισαν τους Ελληνες, έγιναν και Αγιοι.

Προσυπογράφω. Η διαφορά όμως είναι ότι μετά το Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση ΣΗΜΕΡΑ δεν θα βρεις πολλούς χριστιανούς οι οποίοι είναι έτοιμοι να σκοτωθούν και να σκοτώσουν ώστε να κερδίσουν τον Παράδεισο. Ενώ μέσα στους Μουσουλμάνους, θα βρεις πολλές χιλιάδες

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
Ισχυρίστηκες ότι οι άθεοι Κομμουνιστές σκότωναν ιερείς και γκρέμιζαν Εκκλησίες ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΙ. Σου απάντησα ότι, επί της ουσίας, ήταν Χριστιανισμός που φόρεσε την προβιά της πολιτικής. Δεν άλλαξα το θέμα της συζήτησης. Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Οι χριστιανοί εδώ και πολλούς αιώνες, διώκουν, βασανίζουν, δολοφονούν άλλους χριστιανούς, επειδή τους θεωρούν αιρετικούς. Η πραγματική αιτία βέβαια, είναι ότι οι ηγέτες τους, τους φανατίζουν προκειμένου να μην μειωθεί η εξουσία τους, άσε τι λένε στο κοπάδι των οπαδών. Η Εξουσία είναι πίσω από το κυνήγι των αιρετικών. Η άποψή μου, την οποία στήριξα, είναι ότι οι υποτιθέμενοι Κομμουνιστές ηγέτες κυνήγησαν τον χριστιανισμό, προκειμένου να πάρουν τη θέση του, αφού αυτός κυριαρχούσε στη Ρωσική Κοινωνία. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Εκκλησία συντάχθηκε με τον Τσάρο και την αυλή του από την αρχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησαν την Αγιοποίησή του. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΙ. Ελπίζω, αυτή τη φορά, να ήταν πιο κατανοητή η απάντησή μου  
μισό λεπτό, χριστιανισμός που τα βιβλία του γράφουν πως μισούν κάθε Θεό-ούς; που γράφουν ότι (όλες) οι θρησκείες είναι το όπιο των λαών και πρέπει να εξαλειφθούν; που στο επίκεντρό του έχει την ζωή και μόνο του παρόντος ενώ αντίθετα ο χριστιανισμός αναφέρεται σε μετά θάνατο/αιώνια ζωή; που γράφει πως πρέπει να επαναστατήσουμε σε αυτήν εδώ τη ζωή και να χυθεί αίμα για να καταλάβουμε την εξουσία ενώ αντίθετα ο χριστιανισμός γράφει ''απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ'';
θα μπορούσα να γράφω για ώρες αναφέροντας την εκ διαμέτρου αντίθεση ανάμεσα σε χριστιανισμό και κομμουνισμό-μαρξισμο.
και το επιχείρημα σου είναι πως ο σταλιν (ένας από τους γενικούς γραμματείς της εσσδ) είχε σπουδάσει ιερατική ή κάτι τέτοιο, οπότε και ο κομμουνισμός ήταν κεκαλυμένος χριστιανισμός;

ίσως εννοείς, όπως κάπου ανέφερες και πιο πριν, ότι ήταν (και) θρησκεία που προσπάθησε να επιβληθεί μιας άλλης. Και σου απαντώ, ναι, ήταν (και) αθεία που προσπάθησε να εξαλείψει από τον ζωτικό της χώρο μια άλλη θρησκεία (τον χριστιανισμό) για να καλλιεργηθεί και αναπτυχθεί ανεμπόδιστα αυτή.
και φαίνεται να συμφωνούμε και κάπου, ότι δηλαδή η θρησκεία (κάθε είδους) εγκληματεί όταν παρεισφρέει στην πολιτική εξουσία ' αυτό τουλάχιστον νομίζω ότι έγραψες και εσύ.
και για αυτόν ακριβώς τον λόγο νομίζω πως το πρόβλημα γίνεται περίπλοκο όταν μπει στην κουβέντα θρησκεία όπως το ισλαμ, μιας και εκεί, σε αντίθεση με τον χριστιανισμό που διαχωρίζει κοσμική και θρησκευτική εξουσία (''απόδοτε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ''), τα ιερά τους βιβλία αναφέρουν άσκηση πολιτικής εξουσίας από τον μούφτη, για φετφάδες και για ισλαμικό νόμο, για θεοκρατία. είναι δλδ πολιτική και θρησκεία αδιαχώριστα για αυτούς (τουλάχιστον για τα ιερά τους βιβλία) για αυτό και δυσκολεύονται να προχωρήσουν και για αυτό και είναι και ''τόσοι χιλιάδες διατεθειμένοι να θυσιαστούν'' όπως έγραψες εσύ (μπορεί και εκατομμύρια θα έλεγα εγώ) για την θρησκεία τους.

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
Φυσικά και η Αθεία δεν είναι θρησκεία. Η Έλλειψη Δόγματος, δεν μπορεί να είναι δόγμα. Το πρόβλημα με τους Χριστιανούς είναι ότι προσπαθούν αν κοροιδέψουν τον κόσμο λέγοντας ότι η θρησκεία τους κηρύττει την αγάπη και την αλήθεια. Το Ισλάμ δεν έχει πρόβλημα να αναγνωρίσει ότι θέλουν να επεκταθούν με πόλεμο. Το Ισλάμ δεν έχει πρόβλημα να πει ότι ο Μουσουλμάνος που θα σκοτώσει δεκάδες άπιστους θα γίνει Άγιος. Οι χριστιανοί ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι δεν διδάσκουν αυτά. Και ναι, υπάρχουν πολλοί καλοί χριστιανοί. Είναι αυτοί που μέσα τους δεν πιστεύουν ότι τα Ιερά τους βιβλία είναι πραγματικά θεόπνευστα και δεν ακολουθούν τις οδηγίες τους. Οι άλλοι που τα ακολουθούν, δημιουργούν φόνους, μίσος, βασανιστήρια.
εννοείται και διαφωνώ με το ότι η αθεία δεν είναι θρησκεία αλλά ανέφερέ μου, μιας και σίγουρα θα ξέρεις, σε ποιο σημείο μίλησε ο Χριστός στα ευαγγέλια ή και ο Παύλος έπειτα για βίαιη επιβολή του χριστιανισμού; και εννοώ αυτό ακριβώς που γράφω (και εννόησες και εσύ αποπάνω), βίαιη επιβολή του χριστιανισμού.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.815
Πόντοι
3.656
εννοείται και διαφωνώ με το ότι η αθεία δεν είναι θρησκεία αλλά ανέφερέ μου, μιας και σίγουρα θα ξέρεις, σε ποιο σημείο μίλησε ο Χριστός στα ευαγγέλια ή και ο Παύλος έπειτα για βίαιη επιβολή του χριστιανισμού; και εννοώ αυτό ακριβώς που γράφω (και εννόησες και εσύ αποπάνω), βίαιη επιβολή του χριστιανισμού.

Ματθαίος 12, στίχος 30 Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου, κι όποιος δε μαζεύει μαζί μου, σκορπίζει. Ακολουθώντας αυτή την οδηγία, οι πιστοί του τρέφουν μισαλλοδοξία εναντίον όλων των άλλων. Γι αυτό και απείλησαν τόσο έντονα το πρώτο μαγαζί στο οποίο οι άθεοι έκλεισαν τραπέζι για το φανερό δείπνο, που φοβήθηκε και το ακύρωσε.
Λουκάς Κεφ. 12, στίχοι 49 «Φωτιά ήρθα να βάλω πάνω στη γη, και τι άλλο να θέλω αν ήδη άναψε!  50 Και βάφτισμα έχω να βαφτιστώ, και πώς πιέζομαι ωσότου τελεστεί! 51 Νομίζετε ότι παρουσιάστηκα, για να δώσω ειρήνη στη γη; Όχι, σας λέω, αλλά μόνο διχασμό. 52 Γιατί θα είναι από τώρα πέντε μέσα σ’ έναν οίκο διχασμένοι, τρεις εναντίον δύο, και δύο εναντίον τριών: 53 Θα διχαστούν πατέρας ενάντια σε γιο και γιος ενάντια σε πατέρα, μητέρα ενάντια στη θυγατέρα και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα, πεθερά ενάντια στη νύφη της και νύφη ενάντια στην πεθερά». 
όχι μόνο ήρθε να βάλει φωτιά στη Γη, όχι μόνο έφερε διαίρεση ανάμεσα στις οικογένειες, αλλά χαίρεται πάρα πολύ που την άναψε.
Στην παραβολή των δούλων. Λουκάς Κεφ. 19, στίχος 27 Οσον δε δια τους εχθρούς μου εκείνους που δεν με ήθελαν βασιλέα των, φέρετέ τους εδώ και κατασφάξατέ τους εμπρός μου”.  Και μη μου πεις ότι είναι παραβολή, οι πιστοί του αυτό κατάλαβαν, κι αυτό έπραξαν. Γι αυτό και κυνήγησαν με τόση μανία αλλόθρησκους και αιρετικούς.
Όποιος μαθητής του Ιησού δεν είχε μαχαίρι, ο Ιησούς τον διέταξε να αγοράσει. Όμως οι μαθητές του οπλοφορούσαν. Έτσι έκοψε Κάποιος το αυτί του δούλου του αρχιερέα. Λουκάς, Κεφ. 22, Στίχος 36 Είπε λοιπόν εις αυτούς· “τα πράγματα τώρα αλλάζουν και πρέπει να είσθε συνετοί και προνοητικοί, διότι θα συναντήσετε δυσκολίας. Εκείνος που έχει βαλάντιον, ας το παρή μαζή του, διότι θα του χρειασθούν χρήματα, προς συντήρησίν του. Το ίδιο ας κάμη και εκείνος που έχει σακκίδιο · ας το παρή γεμάτο τρόφιμα και ας πωλήση το ένδυμά του εκείνος που δεν έχει μάχαιραν, δια να αγοράση. Έχει μεγάλη πλάκα η προσπάθεια των απολογητών να διαστρέψουν στη μετάφραση τα λόγια αυτά και να τους δώσουν άλλο νόημα.
Λουκάς, Κεφ. 22, στίχος 49 Οταν δε είδαν οι μαθηταί, που ήσαν γύρω από τον Ιησούν, αυτό που θα συνέβαινε, του είπαν· “Κύριε, μας δίνεις την άδειαν να τους κτυπήσωμεν με μάχαιραν;”
Λουκ. 22,50  Και κάποιος από αυτούς εκτύπησε με μάχαιραν τον δούλον του αρχιερέως και του απέκοψε το δέξι αυτί.
πηγή

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506
Τώρα πάλι θα γίνω κακός!!
Αλλά η αθεια σίγουρα δεν είναι θρησκεία! Λογικό (αθεια και θρησκεία??? Παράλογο.)
Η αθεια η αθρησκεια είναι γνώση!!

downunder

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2012
Κριτικές
4
Like
120
Πόντοι
1
Ματθαίος 12, στίχος 30 Όποιος δεν είναι μαζί μου, είναι εναντίον μου, κι όποιος δε μαζεύει μαζί μου, σκορπίζει. Ακολουθώντας αυτή την οδηγία, οι πιστοί του τρέφουν μισαλλοδοξία εναντίον όλων των άλλων. Γι αυτό και απείλησαν τόσο έντονα το πρώτο μαγαζί στο οποίο οι άθεοι έκλεισαν τραπέζι για το φανερό δείπνο, που φοβήθηκε και το ακύρωσε.
Λουκάς Κεφ. 12, στίχοι 49 «Φωτιά ήρθα να βάλω πάνω στη γη, και τι άλλο να θέλω αν ήδη άναψε!  50 Και βάφτισμα έχω να βαφτιστώ, και πώς πιέζομαι ωσότου τελεστεί! 51 Νομίζετε ότι παρουσιάστηκα, για να δώσω ειρήνη στη γη; Όχι, σας λέω, αλλά μόνο διχασμό. 52 Γιατί θα είναι από τώρα πέντε μέσα σ’ έναν οίκο διχασμένοι, τρεις εναντίον δύο, και δύο εναντίον τριών: 53 Θα διχαστούν πατέρας ενάντια σε γιο και γιος ενάντια σε πατέρα, μητέρα ενάντια στη θυγατέρα και θυγατέρα ενάντια στη μητέρα, πεθερά ενάντια στη νύφη της και νύφη ενάντια στην πεθερά». 
όχι μόνο ήρθε να βάλει φωτιά στη Γη, όχι μόνο έφερε διαίρεση ανάμεσα στις οικογένειες, αλλά χαίρεται πάρα πολύ που την άναψε.
Στην παραβολή των δούλων. Λουκάς Κεφ. 19, στίχος 27 Οσον δε δια τους εχθρούς μου εκείνους που δεν με ήθελαν βασιλέα των, φέρετέ τους εδώ και κατασφάξατέ τους εμπρός μου”.  Και μη μου πεις ότι είναι παραβολή, οι πιστοί του αυτό κατάλαβαν, κι αυτό έπραξαν. Γι αυτό και κυνήγησαν με τόση μανία αλλόθρησκους και αιρετικούς.
Όποιος μαθητής του Ιησού δεν είχε μαχαίρι, ο Ιησούς τον διέταξε να αγοράσει. Όμως οι μαθητές του οπλοφορούσαν. Έτσι έκοψε Κάποιος το αυτί του δούλου του αρχιερέα. Λουκάς, Κεφ. 22, Στίχος 36 Είπε λοιπόν εις αυτούς· “τα πράγματα τώρα αλλάζουν και πρέπει να είσθε συνετοί και προνοητικοί, διότι θα συναντήσετε δυσκολίας. Εκείνος που έχει βαλάντιον, ας το παρή μαζή του, διότι θα του χρειασθούν χρήματα, προς συντήρησίν του. Το ίδιο ας κάμη και εκείνος που έχει σακκίδιο · ας το παρή γεμάτο τρόφιμα και ας πωλήση το ένδυμά του εκείνος που δεν έχει μάχαιραν, δια να αγοράση. Έχει μεγάλη πλάκα η προσπάθεια των απολογητών να διαστρέψουν στη μετάφραση τα λόγια αυτά και να τους δώσουν άλλο νόημα.
Λουκάς, Κεφ. 22, στίχος 49 Οταν δε είδαν οι μαθηταί, που ήσαν γύρω από τον Ιησούν, αυτό που θα συνέβαινε, του είπαν· “Κύριε, μας δίνεις την άδειαν να τους κτυπήσωμεν με μάχαιραν;”
Λουκ. 22,50  Και κάποιος από αυτούς εκτύπησε με μάχαιραν τον δούλον του αρχιερέως και του απέκοψε το δέξι αυτί.
πηγή
Δε μου λες , η Βίβλος δεν έχει άλλα 50.367 αποσπάσματα που να μιλάει για την αγάπη ακόμα και προς τον εχθρό; αυτά γιατί δεν τα κοιτάς ;
Λες και τα χριστιανοταλιμπάνια που σκότωναν είχαν διαβάσει το συγκεκριμένο εδάφιο , και αυτό είχαν στο μυαλό τους όταν σκότωναν.
Αλλά είναι αυτό που σου είπα. Κάνεις στοχευμένη μελέτη. Ψάχνεις να βρεις στοιχεία για να υποστηρίξεις το συμπέρασμα που έχεις ήδη βγάλει.
Φαίνεται αυτό.
Α, ο Ιησούς δεν είπε ότι οι πόρνες θα πάνε πρώτες στον Παράδεισο ;
Άρα καλώς οι χριστιανοί πάνε στις πουτάνες  :heavymetalbig:

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506
Άρα καλώς οι χριστιανοί πάνε στις πουτάνες  :heavymetalbig:
Εεεεεεε ρε φίλε!!πω ρε φίλε! Φαντάζεσαι τι γνωστούς -γνωστές θα συναντήσουμε στον Παράδεισο??Ολλα τα μέλη του bou και Αρχάγγελος ο Αντισθένης!!! Μετρησες φίλε!Μετρησες!
:2funny: :2funny: :2funny: :kneel: :kneel: :hi:

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
Τώρα πάλι θα γίνω κακός!!
Αλλά η αθεια σίγουρα δεν είναι θρησκεία! Λογικό (αθεια και θρησκεία??? Παράλογο.)
Ο ένθεος δέχεται την ύπαρξη κάποιου θεού και δεν μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του.
Ο άθεος αρνείται την ύπαρξη οποιουδήποτε θεού και επίσης δεν μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του.
Βέβαια, πολλοί εμφανίζουν το επιχείρημα με το ιπτάμενο μακαρανοτέρας (ΙΜΤ), που από εκεί είχε πάρει και τον συμβολισμό ο δικός μας ''γέροντας παστίτσιος''.
[URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF_%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82[/url] , ότι δηλαδή, αφού και με τον θεούς των υπόλοιπων θρήσκων δεν μπορεί να αποδειχτεί η υπαρξή τους αλλά οι υπόλοιποι οφείλουν να τους σέβονται, έτσι τότε και με τον δικό τους θεό, που δεν μπορεί να αποδειχτεί η υπαρξή του, θα απαιτούν και αυτοί το δικαίωμα να σέβονται οι υπόλοιποι την πίστη τους και μπλα μπλα μπλα. Δλδ ότι το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που πιστεύει σε θεό και όχι αυτός που αρνείται την ύπαρξη θεού.
Στην ουσία αυτό ξεκίνησε και υποστηρίχθηκε από άθεους και αγνωστικιστές στη δύση με σκοπό να σταματήσει να διδάσκεται ο χριστιανισμός στα σχολεία. Η ιδέα για αυτό, που στην ουσία στρέφεται στην κατάργηση οποιαδήποτε θρησκείας, πάρθηκε από τον ''Αόρατο Ροζ Μονόκερω'' [URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%A1%CE%BF%CE%B6_%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%82[/url] και που αυτή πάρθηκε από την ''Τσαγέρα'' του (αθειστή/κομμουνιστή/αναρχικού κτλπ) Μπέρτραντ Ράσελ.
Τα παραπάνω λήμματα από τη wiki τα εξηγούν πιο αναλυτικά.
Φυσικά σε αυτά μπορούμε εύκολα να αντιτάξουμε το παράδειγμα με τους εξωγήινους:
α) το σύμπαν είναι άπειρο και μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι, μπορεί και να μην υπάρχουν. το ίδιο και με τον (οποιοδήποτε) θεο, μπορεί να υπάρχει μπορεί και όχι. έχουν και τα δύο πιθανότητες.
β) παρόλο που το σύμπαν είναι άπειρο και μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι, δεν είναι και αναγκαίο να υπάρχουν εξωγήινοι (όπως ούτε και γήινοι), έτσι, από την άλλη, και ο χώγκινς και άλλοι λένε πως παρόλο που μπορεί να υπάρχει θεός στο σύμπαν, το σύμπαν για να υπάρχει δεν έχει ανάγκη την ύπαρξη κάποιου θεού.
γ) χοντρά χοντρά λοιπόν όταν ρωτήσετε κάποιον πιστό και σας απαντήσει πως δεν πιστεύει σε ύπαρξη εξωγήινων και αποκλείεται να υπάρχουν (πολύ πιθανών και επειδή συμφωνεί με την θρησκο-κοσμοθεωρία του), το ίδιο κάνει και ένας άθεος όταν απαντάει πως δεν πιστεύει σε θεό και αποκλείεται να υπάρχει επειδή δεν συμφωνεί με την δική του αθεο-κοσμοθεωρία. το ίδιο παράδειγμα μπορεί να μεταφερθεί και αλλού, πχ στη φιλοσοφία με τους εμπειριστές και τους ορθολογιστές, εμπειριστές-ιδεαλιστές, ιδεαλιστές-υλιστές, ντετερμινιστές-ιντετερμινιστές κτλπ, και οι δύο έχουν εξίσου μια θεωρία που αντικρούει την άλλη εις το διηνεκές. το ίδιο συμβαίνει και στη φυσικη-κοσμολογία που υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν στο μπινγκ μπανγκ, άλλοι στη κοσμολογία της συνεχούς δημιουργίας, άλλοι στη θεωρία Λίντε, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται η θεωρία με τα παράλληλα συμπάντα κτλπ. όπως και στις θρησκείες έτσι και εκεί, κάποιοι πιστεύουν κάπου και κάποιοι όχι, κάποιοι πιστεύουν κάπου και ταυτόχρονα αμφισβητούν και ψάχνουν και κάτι άλλο (όπως και χριστιανοί που όλοι μας θα γνωρίζουμε).
Η αθεια η αθρησκεια είναι γνώση!!
η αθεία είναι γνώση, δλδ τι εννοεί εδώ ο ποιητής; ότι οι ένθεοι επιστήμονες-τεχνίτες είναι άσχετοι και οι άθεοι οι καλύτεροι;
ότι όλοι όσοι είναι άθεοι είναι και σοφοί ως άνθρωποι, και όλοι οι ένθεοι καθυστερημένοι; ότι οι άθεοι διαβάζουν σε βιβλιοθήκες και μορφώνονται στα πανεπιστήμια ενώ οι ένθεοι δεν περνάνε ούτε απ' έξω από αυτά;
ότι ο σωκράτης που πίστευε στη μεταθάνατο ζωή ήταν ηλίθιος;
εγώ θεωρώ πάντως την γνώση γνώση και την αθεία αθεία. δυο ξεχωριστά πράγματα.

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506
Όχι τυπε 177!Δεν εννοώ οτι όσοι πιστεύουν είναι και αμόρφωτοι! Απλά όσους γνωρίζω (όπως και εγώ) που είναι άθεοι οι περισσότεροι έχουν περισσότερες γνώσεις πάνω στις θρησκείες από κάτι θρησκευόμενους!!

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
517
Like
72.050
Πόντοι
41.129
Όχι τυπε 177!Δεν εννοώ οτι όσοι πιστεύουν είναι και αμόρφωτοι! Απλά όσους γνωρίζω (όπως και εγώ) που είναι άθεοι οι περισσότεροι έχουν περισσότερες γνώσεις πάνω στις θρησκείες από κάτι θρησκευόμενους!!

και εγω ετσι πιστευω τυπε.. οσο πιο πιστος καποιος τοσο χαμηλοτερο και το iq του.

Εγγρ.
8 Ιουν 2016
Like
7.117
Πόντοι
1.206

Έχεις ενα δίκιο,γιατί ο πολύ θρήσκος έως και θρησκόληπτος,συνήθως δεν δεχεται άλλη άποψη από της θρησκείας του.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.356
Πόντοι
2.356
εχουν γραφτει βιβλια με απειρες σελιδες, μελετες επι μελετων, θεωριες, συνοδοι, απο την αρχη της ανθρωποτητας εχουν φτιαχτει απειρες ΜΠΙΖΝΕΣ (αφου αν εστω η 1 απο τις 1000 θρησκειες/εταιρειες ειναι η αληθινη οι αλλες 999 τι ειναι?) ενω η απαντηση ειναι απλη.

θρησκεια ειναι ο φοβος για το αγνωστο. καποτε ηταν ο κεραυνος και η φωτια. τωρα ειναι η μεταθανατια ζωη και οτι αλλο μενει ανεξηγητο στην ανθρωπινη λογικη.

δυστυχως δε πιστευω  στα παραμυθια, καθενας για τον εαυτο του. θα τρωω κρεας οσο και οποτε θελω και αν υπαρχει θεος (χαχαχαχα) ας ερθει να μου πει εφαγες κρεας παρασκευη και δε περνας.

για οσους εχουν την απορια του μετα. τι ησουν πριν γεννηθεις? αυτο θα καταληξεις και μετα. ενας χαλασμενος υπολογιστης

μια ζωη την εχουμε...

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
στον δικό σου κύκλο, επίτρεψέ μου να σου πω.
στον δικό μου, αντίθετα, αυτοί που έχω δει να γνωρίζουν περισσότερα για τις θρησκείες είναι ένθεοι.
βέβαια, θα μου πεις, επειδή γνωρίζουν περισσότερα για τις θρησκείες δεν σημαίνει πως είναι και σοφοί για αυτές (έχουν γνώση όπως είπες και εσύ) μιας και γνωρίζουν προκατειλημμένα. ε, το ίδιο σου απαντώ συμβαίνει και με τους άθεους, διαβάζουν για να βρουν επιχειρήματα και να απορρίψουν. δες παραπάνω τον Ιωάννη Μπόκολο που εγώ τώρα θα πρέπει να συνεχίσω το διάλογο μαζί του και να του επιχειρηματολογήσω για το ότι ο Ιησούς (και η καινή διαθήκη συνολικά) δεν προέτρεψε σε εγκλήματα και βία τους πιστούς. κάποια στιγμή, ίσως και το βράδυ αν προλάβω, θα επανέλθω και εκεί

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506
στον δικό σου κύκλο, επίτρεψέ μου να σου πω.
στον δικό μου, αντίθετα, αυτοί που έχω δει να γνωρίζουν περισσότερα για τις θρησκείες είναι ένθεοι.
βέβαια, θα μου πεις, επειδή γνωρίζουν περισσότερα για τις θρησκείες δεν σημαίνει πως είναι και σοφοί για αυτές (έχουν γνώση όπως είπες και εσύ) μιας και γνωρίζουν προκατειλημμένα. ε, το ίδιο σου απαντώ συμβαίνει και με τους άθεους, διαβάζουν για να βρουν επιχειρήματα και να απορρίψουν. δες παραπάνω τον Ιωάννη Μπόκολο που εγώ τώρα θα πρέπει να συνεχίσω το διάλογο μαζί του και να του επιχειρηματολογήσω για το ότι ο Ιησούς (και η καινή διαθήκη συνολικά) δεν προέτρεψε σε εγκλήματα και βία τους πιστούς. κάποια στιγμή, ίσως και το βράδυ αν προλάβω, θα επανέλθω και εκεί
Οκ Πάντως αν μπορούσαμε και κάναμε ας το πουμε γκάλοπ έξω από μία εκκλησία τότε θα βλέπαμε πόσοι-ποσες ξέρανε τι πιστεύουν και τι γνωρίζουν για τις άλλες θρησκείες!
Γιατί θεωρώ ότι αυτος-αυτη που δέχονται μια θρησκεία πρέπει.να έχει γνώσεις και για τις άλλες ώστε η δική του θρησκευτικη  επιλογή να είναι κατά την απόφαση του η σωστή,και όχι επειδή του επιβαλλανε.Γιατι όταν σε κάνουν πχ χριστιανό επειδή σε βαπτίζουν 10,11,12 μηνών τότε επιβολή είναι και όχι επιλογή!
:hi:

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
Οκ Πάντως αν μπορούσαμε και κάναμε ας το πουμε γκάλοπ έξω από μία εκκλησία τότε θα βλέπαμε πόσοι-ποσες ξέρανε τι πιστεύουν και τι γνωρίζουν για τις άλλες θρησκείες!
Γιατί θεωρώ ότι αυτος-αυτη που δέχονται μια θρησκεία πρέπει.να έχει γνώσεις και για τις άλλες ώστε η δική του θρησκευτικη  επιλογή να είναι κατά την απόφαση του η σωστή,και όχι επειδή του επιβαλλανε.Γιατι όταν σε κάνουν πχ χριστιανό επειδή σε βαπτίζουν 10,11,12 μηνών τότε επιβολή είναι και όχι επιλογή!
:hi:
Τύπε μακάρι να ήταν μόνο η θρησκεία που μας επιβάλλεται έξωθεν. Είναι μια πληθώρα πραγμάτων, εννοιών και λειτουργιών. Απλά δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Νομίζουμε ότι ακολουθούμε την ελεύθερη σκέψη μας ενώ στην πραγματικότητα είμαστε δέσμιοι κάποιων ερμηνειών οι οποίες μας δόθηκαν από αλλού και οι οποίες μπορεί να είναι περισσότερο επιδραστικές πάνω μας από ότι είναι η θρησκεία.

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
198
Πόντοι
66
και εγω ετσι πιστευω τυπε.. οσο πιο πιστος καποιος τοσο χαμηλοτερο και το iq του.
Αυτή είναι η σκέψη πολλών ανθρώπων παγκοσμίως και γι' αυτό αυτοί δηλώνουν άθεοι ώστε να περαστούν στον κοινωνικό τους περίγυρο ως έξυπνοι και μορφωμένοι. Και ως γνωστόν η μεγαλύτερη επιθυμία του ανθρώπου, ακόμα και από την τροφή θα έλεγα, είναι να αποδεικνύει την εξυπνάδα του στους άλλους.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.815
Πόντοι
3.656
Δε μου λες , η Βίβλος δεν έχει άλλα 50.367 αποσπάσματα που να μιλάει για την αγάπη ακόμα και προς τον εχθρό; αυτά γιατί δεν τα κοιτάς ;
Λες και τα χριστιανοταλιμπάνια που σκότωναν είχαν διαβάσει το συγκεκριμένο εδάφιο , και αυτό είχαν στο μυαλό τους όταν σκότωναν.
Αλλά είναι αυτό που σου είπα. Κάνεις στοχευμένη μελέτη. Ψάχνεις να βρεις στοιχεία για να υποστηρίξεις το συμπέρασμα που έχεις ήδη βγάλει.
Φαίνεται αυτό.
Άρα καλώς οι χριστιανοί πάνε στις πουτάνες  :heavymetalbig:

Δείξε μου που είπε ο Ιησούς ότι οι πόρνες θα πάνε πρώτες στον Παράδεισο. Αν το είπε, έρχεται σε αντίθεση με τον Παύλου (τον οποίο ο ίδιος φώτισε) ο οποίος είπε στον Παράδεισο δεν θα πάνε ούτε ο πόρνοι, ούτε οι μοιχοί, ούτε οι αρσενοκοίτες. Και ναι, το κάψιμο των μαγισσών, των αιρετικών και των απίστων οφείλεται σε εφαρμογή των εδαφίων της Βίβλου, όσο κι αν δεν σου αρέσει. Και για να σε φωτίσω, χριστιανική Αγιογραφία από Εκκλησία. Δαίμονες βασανίζουν πόρνες. Αλληλούια 

Συνημμένα

• ΔΑΙΜΟΝΕΣ-βασανιζουν_πορνες.jpg
    ΔΑΙΜΟΝΕΣ-βασανιζουν_πορνες.jpg
    248 KB · Εμφανίσεις: 39
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.815
Πόντοι
3.656
Ο ένθεος δέχεται την ύπαρξη κάποιου θεού και δεν μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του.
Ο άθεος αρνείται την ύπαρξη οποιουδήποτε θεού και επίσης δεν μπορεί να αποδείξει τον ισχυρισμό του.
Βέβαια, πολλοί εμφανίζουν το επιχείρημα με το ιπτάμενο μακαρανοτέρας (ΙΜΤ), που από εκεί είχε πάρει και τον συμβολισμό ο δικός μας ''γέροντας παστίτσιος''.
[URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%80%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF_%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%82[/url] , ότι δηλαδή, αφού και με τον θεούς των υπόλοιπων θρήσκων δεν μπορεί να αποδειχτεί η υπαρξή τους αλλά οι υπόλοιποι οφείλουν να τους σέβονται, έτσι τότε και με τον δικό τους θεό, που δεν μπορεί να αποδειχτεί η υπαρξή του, θα απαιτούν και αυτοί το δικαίωμα να σέβονται οι υπόλοιποι την πίστη τους και μπλα μπλα μπλα. Δλδ ότι το βάρος της απόδειξης το φέρει αυτός που πιστεύει σε θεό και όχι αυτός που αρνείται την ύπαρξη θεού.
Στην ουσία αυτό ξεκίνησε και υποστηρίχθηκε από άθεους και αγνωστικιστές στη δύση με σκοπό να σταματήσει να διδάσκεται ο χριστιανισμός στα σχολεία. Η ιδέα για αυτό, που στην ουσία στρέφεται στην κατάργηση οποιαδήποτε θρησκείας, πάρθηκε από τον ''Αόρατο Ροζ Μονόκερω'' [URL unfurl="true"]https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82_%CE%A1%CE%BF%CE%B6_%CE%9C%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CF%81%CF%89%CF%82[/url] και που αυτή πάρθηκε από την ''Τσαγέρα'' του (αθειστή/κομμουνιστή/αναρχικού κτλπ) Μπέρτραντ Ράσελ.
Τα παραπάνω λήμματα από τη wiki τα εξηγούν πιο αναλυτικά.
Φυσικά σε αυτά μπορούμε εύκολα να αντιτάξουμε το παράδειγμα με τους εξωγήινους:
α) το σύμπαν είναι άπειρο και μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι, μπορεί και να μην υπάρχουν. το ίδιο και με τον (οποιοδήποτε) θεο, μπορεί να υπάρχει μπορεί και όχι. έχουν και τα δύο πιθανότητες.
β) παρόλο που το σύμπαν είναι άπειρο και μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι, δεν είναι και αναγκαίο να υπάρχουν εξωγήινοι (όπως ούτε και γήινοι), έτσι, από την άλλη, και ο χώγκινς και άλλοι λένε πως παρόλο που μπορεί να υπάρχει θεός στο σύμπαν, το σύμπαν για να υπάρχει δεν έχει ανάγκη την ύπαρξη κάποιου θεού.
γ) χοντρά χοντρά λοιπόν όταν ρωτήσετε κάποιον πιστό και σας απαντήσει πως δεν πιστεύει σε ύπαρξη εξωγήινων και αποκλείεται να υπάρχουν (πολύ πιθανών και επειδή συμφωνεί με την θρησκο-κοσμοθεωρία του), το ίδιο κάνει και ένας άθεος όταν απαντάει πως δεν πιστεύει σε θεό και αποκλείεται να υπάρχει επειδή δεν συμφωνεί με την δική του αθεο-κοσμοθεωρία. το ίδιο παράδειγμα μπορεί να μεταφερθεί και αλλού, πχ στη φιλοσοφία με τους εμπειριστές και τους ορθολογιστές, εμπειριστές-ιδεαλιστές, ιδεαλιστές-υλιστές, ντετερμινιστές-ιντετερμινιστές κτλπ, και οι δύο έχουν εξίσου μια θεωρία που αντικρούει την άλλη εις το διηνεκές. το ίδιο συμβαίνει και στη φυσικη-κοσμολογία που υπάρχουν αυτοί που πιστεύουν στο μπινγκ μπανγκ, άλλοι στη κοσμολογία της συνεχούς δημιουργίας, άλλοι στη θεωρία Λίντε, τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται η θεωρία με τα παράλληλα συμπάντα κτλπ. όπως και στις θρησκείες έτσι και εκεί, κάποιοι πιστεύουν κάπου και κάποιοι όχι, κάποιοι πιστεύουν κάπου και ταυτόχρονα αμφισβητούν και ψάχνουν και κάτι άλλο (όπως και χριστιανοί που όλοι μας θα γνωρίζουμε). η αθεία είναι γνώση, δλδ τι εννοεί εδώ ο ποιητής; ότι οι ένθεοι επιστήμονες-τεχνίτες είναι άσχετοι και οι άθεοι οι καλύτεροι;
ότι όλοι όσοι είναι άθεοι είναι και σοφοί ως άνθρωποι, και όλοι οι ένθεοι καθυστερημένοι; ότι οι άθεοι διαβάζουν σε βιβλιοθήκες και μορφώνονται στα πανεπιστήμια ενώ οι ένθεοι δεν περνάνε ούτε απ' έξω από αυτά;
ότι ο σωκράτης που πίστευε στη μεταθάνατο ζωή ήταν ηλίθιος;
εγώ θεωρώ πάντως την γνώση γνώση και την αθεία αθεία. δυο ξεχωριστά πράγματα.

δεν μπορώ να καταρρίψω την ύπαρξη του θεού των Ορθοδόξων, γιατί δεν γνωρίζω θεολογικά την ορθοδοξία. Γνωρίζω όμως ιστορία. Και όποτε έχω συναντήσει μορφωμένο (λέμε τώρα) άνθρωπο ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι Ορθόδοξος τον ρωτάω να με πληροφορήσει ποιος ιστορικός του 1ου αιώνα ανέφερε τα εξής. 1ον. (Κατά Λουκά, κεφάλαιο 2, στίχος 1 Συνέβηκε λοιπόν κατά τις ημέρες εκείνες να εξέλθει διάταγμα από τον Καίσαρα Αύγουστο, για να απογραφεί όλη η οικουμένη). Ότι ο Καίσαρας Αύγουστος διέταξε απογραφή όλης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, και μάλιστα όλοι να μεταβούν με τα μέσα της εποχής στις γενέτειρές τους (Ακόμα κι αν διέταζε απογραφή, η Ιουδαία ήταν αυτόνομο Βασίλειο φόρου υποτελές στους Ρωμαίους και δεν θα ίσχυε η διαταγή της απογραφής. Οι απογραφές γίνονται στο τόπο κατοικίας, όχι στον τόπο καταγωγής, ειδικά με τα πενιχρά μέσα συγκοινωνίας της εποχής). 2ον Ότι ένα αστέρι, φώτισε σαν φακός ένα συγκεκριμένο σημείο της Γης (όπου γεννήθηκε ο Ιησούς). 3ον. Ότι ο Ηρώδης, (που πέθανε 4 χρόνια πριν γεννηθεί ο υποτιθέμενος Ιησούς), έδωσε διαταγή να σφάξουν 14.000 νήπια κάτω των δύο ετών 4ον. Ότι υπήρχε ένας ηθικός άνθρωπος που λεγόταν Ιωάννης, έλεγχε την ανηθικότητα του Ηρώδη, φυλακίστηκε και αποκεφαλίστηκε επειδή κάποια Σαλώμη χόρεψε και ζήτησε να τον αποκεφαλίσουν. 5ον. Ότι υπήρξε ένας Ιουδαίος δάσκαλος τον οποίο ακολουθούσαν χιλιάδες, ο οποίος έθρεψε με 5 ψάρια χιλιάδες ανθρώπους, θεράπευσε κουφούς, τυφλούς, κουτσούς, ανάστησε νεκρό και όταν πέθανε έγινε ταυτόχρονα σεισμός, έκλειψη Ηλίου σε όλη τη Γη και οι νεκροί της Ιερουσαλήμ βγήκαν βόλτα στους δρόμους. Δεν είναι ανάγκη να είσαι Φιλόλογος για να δεις ότι τα Ευαγγέλια διαφωνούν σχετικά με την ώρα της σταύρωσης, με το ποιες βρήκαν τον τάφο ανοικτό και τον Ιησού φευγάτο. Άλλο Ευαγγέλιο ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς μετέφερε μόνος του τον Σταυρό του, άλλο ισχυρίζεται ότι ήταν τόσο βαριά μαστιγωμένος που τον μετέφερε ο Σίμων ο Κυρηναίος. Το χειρότερο από όλα, ο αναστημένος Χριστός εμφανίστηκε στους μαθητές του και τους διαβεβαίωσε ότι όποιοι τον πιστέψουν θα κάνουν τα εξής θαύματα. Θα διώχνουν δαιμόνια, θα μιλούν ξένες γλώσσες, θα τους δαγκώνουν φίδια και θα πίνουν δηλητήρια και δεν θα παθαίνουν τίποτα. Θα βάζουν τα χέρια τους πάνω σε αρρώστους και θα τους θεραπεύουν (Μάρκος 16,στίχοι 14 – 18). Κανένας Χριστιανός δεν έμαθε ξένη γλώσσα μόνος του (τι οικονομία που θα κάναμε) και δεν τόλμησε να πιει υδροκυάνιο για να αποδείξει την αλήθεια του ισχυρισμού. Ένας ηλίθιος που τόλμησε να τον δαγκώσει φίδι για να το αποδείξει, πέθανε. Ύστερα από όλα αυτά, ναι, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ο θεός που περιγράφει η Βίβλος είναι ένα φανταστικό κατασκεύασμα από απλοικούς εγκεφάλους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom