Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

lostos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2019
Like
8
Πόντοι
0
στων κουφών την πόρτα όσο θέλεις βρόντα,
εδώ τρώνε τα κόλυβα δηλαδή τις προσφορές προς το νεκρό που θέλουν να τιμήσουν.
Η γνώση είναι δύναμις και ποτέ δε διατίθετο για κατανάλωση από την πλατιά ανθρωπομάζα.
Θα ήταν σα να οπλίζεις με ένα μπαζούκα το χέρι ενός πιθήκου.

συμβολισμός είναι, θα σου φαινόταν λογικότερο να αφήνουν τροφές να σαπίζουν

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
Η γνώση είναι δύναμις και ποτέ δε διατίθετο για κατανάλωση από την πλατιά ανθρωπομάζα.

σωστος ..
δυστυχώς  τα πιθηκια ειναι πλειοψηφία ...

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
την ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα του να λες οπως οι επιστημονες(και οι αθεοι ειτε κομμουνιστες ειτε αλλοι)δεν πιστευω τιποτα χωρις στοιχεια, απο το πιστευω χωρις σοβαρα στοιχεια οτι λενε οι προφητες-αγιοι-ιεραποστολοι, δεν την βλεπεις????
είδες κάπου να δηλώνουν ''οι επιστήμονες'' ότι είναι άθεοι; γιατί εγώ γνωρίζω πως κάποιοι είναι άθεοι, κάποιοι αγνωστικιστές, κάποιοι χριστιανοί, κάποιοι μουσουλμάνοι, κάποιοι ινδουιστές κτλπ, όπως συμβαίνει και με την υπόλοιπη κοινωνία.
το να σε χαστουκισει καποιος επειδη εχει το δικιο και την αληθεια με το μερος του με το να σε χαστουκισει καποιος επειδη ειναι απατεωνας (λεει οτι ετσι τον προσταξε ο θεος που δεν υπαρχει)???
επαναλαμβάνω πως και οι πρωτοχριστιανοί (πριν την διαίρεση σε καθολικούς-ορθόδοξους) εγκλημάτισαν κατά δωδεκαθειστών και οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί έπειτα εγκλημάτισαν κατά αλλήλων και οι καθολικοί ''κατά μαγισών'' και ''λοιπών αντιχριστων'' το μεσαίωνα και οι δωδεκαθειστές πριν από αυτούς κατά των πρώτων χριστιανών και αλλού (θυμίζω την καταδίκη του Σωκράτη σε θάνατο για ασέβεια στους θεούς) και οι άθεοι-μπολσεβίκοι κατά χριστιανών τον 20ο αιώνα και οι μουσουλμάνοι παλαιότερα αλλά και τώρα
κάνουν εγκλήματα. αναφέρω τα πιο γνωστά από αυτά και φυσικά υπάρχουν κι άλλα για όλους.
κοινή συνισταμένη σε όλα ήταν η παρήσφρηση της προσωπική πίστης-μη πίστης (σε θεό-ούς) στην πολιτική και αναγκαστική-βίαιη επιβολή τους επάνω σε όσους δεν ασπάζονταν το ίδιο.
η πιο ηλιθια λογικη που ακουω απο χριστιανους οτι δεν μοιαζουμε στους πιθηκους και στα ζωα ενω δεχονται οτι μοιαζουμε στο χωμα απο το οποιο μας επλασε ο θεος ή απο το τιποταμε ενα πνευμα μια πνοη του θεου.... υπαρχει????
ίσως γιατί δεν ξέρουν και οι ίδιοι (όπως και εσύ φυσικά) ότι η βίβλο και περισσότερο η παλαιά διαθήκη είναι γραμμένη παραβολικά. εκείνες τις εποχές παντού στον κόσμο χρησιμοποιούταν στα γραπτά κείμενα κάθε θρησκείας μα και φιλοσοφίας οι παραβολές (γρήγορα γρήγορα θυμίζω πλάτωνα και παραβολή του σπηλαίου, παραβολή του ηλίου, παραβολή της τετμημένης γραμμής).
το λοιπον ο Σπαρτακος οταν σκοτωνε ρωμαιους για την ελευθερια ή ο καραισκάκης τουρκους, ειχε δικιο και ΚΑΛΩΣ ΣΚΟΤΩΝΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ, ΗΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.
εδώ συμφωνούμε
οι χριστιανοι οταν σκοτωνανε , ΚΑΚΩΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
και εδώ συμφωνούμε. ελπίζω, μιας και ακόμη δεν είμαι σίγουρος για το τι θέλεις να πεις, να καταδικάζεις και εσύ όλα τα εγκλήματα που γίναν από θρήσκους (χριστιανών, μουσουλμάνων, δωδεκαθειστών, αθειστών κτλπ) για επιβολή της θρησκείας τους σε όσους δεν την ασπάζονταν.

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
θα μπορούσα να βρω πάρα πολλά άλλα καλύτερα παραδείγματα για να εξάρω την διαφωνία μου με την ορθόδοξη εκκλησία.
κρίμα που εσύ, με την τόση γνώση που έχεις, δεν καταθέτεις λίγη από αυτή και σε μας τους πιθήκους

lostos

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2019
Like
8
Πόντοι
0
θα μπορούσα να βρω πάρα πολλά άλλα καλύτερα παραδείγματα για να εξάρω την διαφωνία μου με την ορθόδοξη εκκλησία.κρίμα που εσύ, με την τόση γνώση που έχεις, δεν καταθέτεις λίγη από αυτή και σε μας τους πιθήκους

ρώτα τον αν έχει να σου κάνει ένα τάλαρα λιανά :grin:

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
σωστος ..
δυστυχώς  τα πιθηκια ειναι πλειοψηφία ...

κι η πλειοψηφία είναι το λάθος, οδηγεί στην αναρχία, στο χάος, υπό την κάλυψη κατ'ευφημισμόν 'δημοκρατικών' μεθόδων. Η αριστεία αγνοείται προκλητικά κι ο κατιμάς επιπλέει. Όταν αυτό αλλάξει κι ο κύκλος αποκτήσει ένα και μοναδικό κέντρο, τότε κι η ανθρωπότητα θα πάει ένα βηματάκι πιο μπροστά, εκεί που της αξίζει.

κούνια που μας κούναγε και που στραβά μας πέταξε στο βούρκο εδώ...ας βλέπουμε, ας μην κοιτάμε μόνο.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
θα μπορούσα να βρω πάρα πολλά άλλα καλύτερα παραδείγματα για να εξάρω την διαφωνία μου με την ορθόδοξη εκκλησία.κρίμα που εσύ, με την τόση γνώση που έχεις, δεν καταθέτεις λίγη από αυτή και σε μας τους πιθήκους

αν αισθάνεσαι πίθηκος μπορείς να το χαρείς ανερυθρίαστα.
αν θέλεις να μεταβληθείς ξεκίνα το διάβασμα, αναζήτησε, ψάξε, σκάψε, όλα είναι μέσα σου, δεν έχεις ανάγκη εμένα.

Εγγρ.
6 Ιαν 2019
Like
224
Πόντοι
21
Ουκ έρχεται η βασιλεία του θεού μετά παρατηρήσεως,ουδέ ερούσιν,ιδού ώδε ή ιδού εκεί.Ιδού γαρ η βασιλεία του θεού εντός υμών εστίν.

Καστράτο

Μέγας
Εγγρ.
17 Αυγ 2018
Κριτικές
1
Like
11.899
Πόντοι
3.506

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
Μακάριοι οι πραείς ότι αυτοί κληρονομήσουσι την γην.  :hi:

ναι γιατί ήταν τσαρδάκι του παππού τους...
η γη θα ξεράσει σε λίγο όλη τη σαβούρα όπως έκανε και πριν.
όταν το βάρος ξεπερνά το όριο τότε το παλάγκο γέρνει και τα νερά κάνουν τη δουλειά τους τέλεια.

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
κι η πλειοψηφία είναι το λάθος, οδηγεί στην αναρχία, στο χάος, υπό την κάλυψη κατ'ευφημισμόν 'δημοκρατικών' μεθόδων. Η αριστεία αγνοείται προκλητικά κι ο κατιμάς επιπλέει. Όταν αυτό αλλάξει κι ο κύκλος αποκτήσει ένα και μοναδικό κέντρο, τότε κι η ανθρωπότητα θα πάει ένα βηματάκι πιο μπροστά, εκεί που της αξίζει.
κούνια που μας κούναγε και που στραβά μας πέταξε στο βούρκο εδώ...ας βλέπουμε, ας μην κοιτάμε μόνο.
αν αισθάνεσαι πίθηκος μπορείς να το χαρείς ανερυθρίαστα.
αν θέλεις να μεταβληθείς ξεκίνα το διάβασμα, αναζήτησε, ψάξε, σκάψε, όλα είναι μέσα σου, δεν έχεις ανάγκη εμένα.
μα και βέβαια νοιώθω πίθηκος μπροστά σε τόση σωρευμένη γνώση που διάβασα σε τόσες λίγες γραμμές, πως θα μπορούσα αλλιώς.
φαίνεται ότι είναι υψηλά νοήματα αυτά και, όσο και ''αν διάβασα και αν έσκαψα μέσα μου'', δεν κατάφερα να τα κατακτήσω.
δυστυχώς θα ανήκω και εγώ στον κατιμά. κρίμα που οι άριστοι, όπως εσύ, πρέπει να φυλάξουν την γνώση για τον εαυτό τους.

Εγγρ.
6 Ιαν 2019
Like
224
Πόντοι
21
ναι γιατί ήταν τσαρδάκι του παππού τους...
η γη θα ξεράσει σε λίγο όλη τη σαβούρα όπως έκανε και πριν.
όταν το βάρος ξεπερνά το όριο τότε το παλάγκο γέρνει και τα νερά κάνουν τη δουλειά τους τέλεια.
Διακρίνω μια ελλοχεύουσα ένταση μέσα σου φίλε μου.Πρέπει να βρεις την εσωτερική σου ηρεμία,γαλήνη. :hi:

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
οι χριστιανοι οταν σκοτωνανε , ΚΑΚΩΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ
και εδώ συμφωνούμε. ελπίζω, μιας και ακόμη δεν είμαι σίγουρος για το τι θέλεις να πεις, να καταδικάζεις και εσύ όλα τα εγκλήματα που γίναν από θρήσκους (χριστιανών, μουσουλμάνων, δωδεκαθειστών, αθειστών κτλπ) για επιβολή της θρησκείας τους σε όσους δεν την ασπάζονταν.
να επισημάνω πως εδώ δεν εννόησα πως συμφωνώ με το ''ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΝΤΑΣΙΑ'', καθώς εμπεριέχει και την προσωπική σου άποψη-κρίση, αλλά με το ''ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΣΤΗ'', τελεία.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
Διακρίνω μια ελλοχεύουσα ένταση μέσα σου φίλε μου.Πρέπει να βρεις την εσωτερική σου ηρεμία,γαλήνη. :hi:

μα και βέβαια νοιώθω πίθηκος μπροστά σε τόση σωρευμένη γνώση που διάβασα σε τόσες λίγες γραμμές, πως θα μπορούσα αλλιώς.
φαίνεται ότι είναι υψηλά νοήματα αυτά και, όσο και ''αν διάβασα και αν έσκαψα μέσα μου'', δεν κατάφερα να τα κατακτήσω.
δυστυχώς θα ανήκω και εγώ στον κατιμά. κρίμα που οι άριστοι, όπως εσύ, πρέπει να φυλάξουν την γνώση για τον εαυτό τους.

όσο για τη γνώση, αυτή είναι βάρος. Δε βάζει κανείς βάρος σε κάτι που θα σπάσει από το βάρος αυτό. Είναι ευθύνη η γνώση κι υπεύθυνος αυτός που καλείται να τη διαχειριστεί.

ξεκίνα να κάνεις το μέγα βήμα της συνειδητοποίησης ότι γνωρίζεις πως δε γνωρίζεις τίποτε. Αν τα καταφέρεις και το φτάσεις αυτό μπορεί και να αποκτήσεις την ανδρεία της γνώσης που σημαίνει τι οφείλεις να φοβάσαι ως άνδρας και τι οφείλεις να μη φοβάσαι ως άνδρας. Ο φόβος σκοτώνει τη σκέψη και ζούμε μέσα στον επιβαλλόμενο φόβο.

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
όσο για τη γνώση, αυτή είναι βάρος. Δε βάζει κανείς βάρος σε κάτι που θα σπάσει από το βάρος αυτό. Είναι ευθύνη η γνώση κι υπεύθυνος αυτός που καλείται να τη διαχειριστεί.

ξεκίνα να κάνεις το μέγα βήμα της συνειδητοποίησης ότι γνωρίζεις πως δε γνωρίζεις τίποτε. Αν τα καταφέρεις και το φτάσεις αυτό μπορεί και να αποκτήσεις την ανδρεία της γνώσης που σημαίνει τι οφείλεις να φοβάσαι ως άνδρας και τι οφείλεις να μη φοβάσαι ως άνδρας. Ο φόβος σκοτώνει τη σκέψη και ζούμε μέσα στον επιβαλλόμενο φόβο.
''ένα μόνο ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα'' Σωκράτης.
''ανδρεία σημαίνει να γνωρίζεις τι οφείλεις να φοβάσαι'', Πλάτωνος ''Λάχης ή περί ανδρείας - Λύσις ή περί φιλίας''
φαίνεται ότι θα έχεις διαβάσει πολύ στη ζωή σου, κρίμα που δεν μας καταθέτεις κάτι παραπάνω από αυτά που είναι ήδη γραμμένα να μάθουμε και κάτι που δεν ξέρουμε. από την άλλη οι αποσπασματικές γνώσεις που παραθέτεις εύκολα θα μπορούν να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι είτε πως ''μιλάς με γρίφους γέροντα'', είτε πως δεν ξέρεις για τι μιλάς και παπαγαλίζεις. τείνω να πιστέψω το πρώτο, αν και εκεί με τους ομόκεντρους κύκλους, το παλάγκο που γέρνει, την γη που ξερνάει και τα νερά που κάνουν την δουλειά τους λίγο μπερδεύτηκα. κρίμα.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.815
Πόντοι
3.656
πως λέγεται η αλλαγή θέματος στην συζήτηση με σκοπό την παραπλάνηση από το κυρίως θέμα; Red herring;
που έγραψα εγώ ότι η κοινωνία της εσσδ είχε μετασχηματιστεί σε κομμούνες; αυτό είναι και το επιχείρημα των κομμουνιστών άλλωστε για το ότι δεν έχει υπάρξει κομμουνισμός στην γη για να έχουμε μέτρο σύγκρισης και μπλα μπλα μπλα...
το ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ είναι αν ο αθεισμός έχει κάνει εγκλήματα, οπότε ξαναρωτάω: στα βιβλία τους (όπως καινή διαθήκη των χριστιανών) δεν αναφέροταν αναγκαστική αθεία; δεν έκαιγαν εκκλησίες; δεν σταύρωσαν ιερείς;
απάντα σε αυτά και μετά θα πάμε στο αν είναι ο κομμουνισμός (ή ο αθεισμός να προσθέσω εγώ) θρησκεία

Ισχυρίστηκες ότι οι άθεοι Κομμουνιστές σκότωναν ιερείς και γκρέμιζαν Εκκλησίες ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΙ. Σου απάντησα ότι, επί της ουσίας, ήταν Χριστιανισμός που φόρεσε την προβιά της πολιτικής. Δεν άλλαξα το θέμα της συζήτησης. Ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής. Οι χριστιανοί εδώ και πολλούς αιώνες, διώκουν, βασανίζουν, δολοφονούν άλλους χριστιανούς, επειδή τους θεωρούν αιρετικούς. Η πραγματική αιτία βέβαια, είναι ότι οι ηγέτες τους, τους φανατίζουν προκειμένου να μην μειωθεί η εξουσία τους, άσε τι λένε στο κοπάδι των οπαδών. Η Εξουσία είναι πίσω από το κυνήγι των αιρετικών. Η άποψή μου, την οποία στήριξα, είναι ότι οι υποτιθέμενοι Κομμουνιστές ηγέτες κυνήγησαν τον χριστιανισμό, προκειμένου να πάρουν τη θέση του, αφού αυτός κυριαρχούσε στη Ρωσική Κοινωνία. Και η πραγματικότητα είναι ότι η Εκκλησία συντάχθηκε με τον Τσάρο και την αυλή του από την αρχή. Δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησαν την Αγιοποίησή του. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ, ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΤΑΝ ΑΘΕΟΙ. Ελπίζω, αυτή τη φορά, να ήταν πιο κατανοητή η απάντησή μου 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom