Νέα

Προκαλεί η Ένωση Αθέων, Διοργανώνει πάρτι με κοψίδια την Μεγάλη Παρασκευή!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 84K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
επίτρεψέ μου να σου πω, πως αυτή είναι η δική σου εκτίμηση για τους ΄΄επιστήμονες''.
η δική μου, και αφού έχω δει τόσους πόρους και χρόνο να δαπανώνται για την εύρεση έστω και μιας ένδειξης για ύπαρξη εγωγήινων καθώς και έχω δει-διαβάσει δηλώσεις από αυτούς ότι ''θα πρέπει να υπάρχει και αλλού ζωή'', τότε (σε αντίθεση με τον ροζ μονόκερο/ιπταμενο μακαρονοτέρας που δεν δαπάνησαν τίποτα να ψάξουν αν υπάρχει), στους εξωγήινους κάπου-κάπως ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ πως θα ανακαλύψουν κάτι να τους επιβεβαιώσει πως υπάρχουν

Σοβαρά ξανά;;;;

Ποίοι είναι οι τόσοι πόροι και χρόνος;;;;

Τα προγράμματα SETI είχαν περιορισμένη διάρκεια.

Τι αντιπροσωπεύει ο προϋπολογισμός των συνεχιζόμενων διερευνήσεων σε σχέση με τον συνολικό προϋπολογισμό της επιστημονικής έρευνας ή έστω πιο στενά της αστρονομίας και αστροφυσικής;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
το γεγονός πως παραλληλίζεις:
α) την ανακάλυψη της πενικιλλίνης, δλδ κάτι που έχει ήδη συμβεί, δλδ ένα ΓΕΓΟΝΟΣ με
β) την ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ να βρεθεί εξωγήινη ζωή, δλδ πράγμα που δεν έχει συμβεί και πιθανών να μην συμβεί και στο επέκεινα,
μάλλον αναδύει μια μεταφυσική-ανεξήγητη πεποίθησή σου (δλδ πίστη) πως εξωγήινοι θα βρεθούν.
και φυσικά υπάρχουν επιστήμονες (φυσικοί/κοσμολόγοι/αστροφυσικοί κτλπ) που πιστεύουν πως οι εξωγήινοι υπάρχουν, και καλά κάνουν λέω εγώ, όπως και υπάρχουν επιστήμονες που πιστεύουν σε θεό και που εκείνοι καλά κάνουν.
κανένας δεν μπορεί να διαψεύσει (και να φιμώσει) κανέναν όταν αναφερόμαστε σε πίστη (ακόμη και στον ροζ μονόκερο, αυτό σωστά επισημαίνει και το παραπάνω επιχείρημα των άθεων), οπουδήποτε και να στρέφεται αυτή. και καλώς συμβαίνει αυτό, διαφορετικά θα μιλάγαμε για πνευματικό ολοκληρωτισμό, δλδ έγκλημα (κάψιμο αντίχριστων και μαγισών, κώνειο στο σωκράτη, αποκεφαλισμοί από τζιχαντιστές και λιθοβολισμοί σε κοινωνίες σαρίας κτλπ)

Τίποτε δεν καταλαβαίνεις.

Εγώ σου λέω ότι η επιστήμη δεν δουλεύει με καμία πίστη.

Το γεγονός ότι η πενικιλίνη ανακαλύφθηκε τυχαία σημαίνει απλά ότι κανένας πίστευε ή δεν πίστευε ότι υπάρχει.

Σημαίνει ότι στην επιστήμη δεν υπάρχει τελεολογία και δεν χωράει η μεταφυσική των θρησκειών.

Επιστήμη είναι η δοκιμασία εκατομμυρίων συνδυασμών μορίων για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.

Κανένας δεν επιστήμονας δεν ξέρει τι θα προκύψει και κανένας δεν πιστεύει ότι ξέρει.

177

Μέλος
Εγγρ.
23 Δεκ 2018
Like
49
Πόντοι
0
Τίποτε δεν καταλαβαίνεις.
Εγώ σου λέω ότι η επιστήμη δεν δουλεύει με καμία πίστη.
Το γεγονός ότι η πενικιλίνη ανακαλύφθηκε τυχαία σημαίνει απλά ότι κανένας πίστευε ή δεν πίστευε ότι υπάρχει.
Σημαίνει ότι στην επιστήμη δεν υπάρχει τελεολογία και δεν χωράει η μεταφυσική των θρησκειών.
Επιστήμη είναι η δοκιμασία εκατομμυρίων συνδυασμών μορίων για την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.
Κανένας δεν επιστήμονας δεν ξέρει τι θα προκύψει και κανένας δεν πιστεύει ότι ξέρει.
αυτονόητα τα παραπάνω, νομίζω πως δεν κατάλαβες τι έγραψα και ίσως εγώ δεν το εξήγησα σωστά.
η επιστήμη ''δούλευει'' με την πίστη σε αυτούς εδώ (να ευθυμήσουμε και λίγο):
η μέθοδος (πείραμα-απόδειξη) που χρησιμοποιεί εννοείται και δεν θα μπορούσε να υποκατασταθεί από την πίστη, διαφορετικά δεν θα ήταν επιστήμη, θα ήταν κάτι άλλο.
σε αυτό που απαντούσα συγκεκριμένα είναι στο αν υπάρχουν ένθεοι επιστήμονες/φιλόσοφοι και
το αν μέρος από τους μη ένθεους/αγνωστικιστές επιστήμονες ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ πιστεύουν κάπου αλλού (πάντα μιλάμε για την προσωπική τους ζωή) και το εκφράζουν στις συνεντεύξεις τους που δίνουν.
δλδ ότι έχουν μια ελπίδα/πεποίθηση/προσδοκία/πίστη, είτε για αντιστροφή στην βλάβη του περιβάλλοντος της γης από τον ίδιο τον άνθρωπο, είτε πως θα βρεθεί εξωγήινη ζωή, είτε πως αν βρουν την εξωγήινη αυτή ζωή θα είναι για καλό μας κτλπ

με όλα αυτά θέλω να καταδείξω πως οι άθεοι ανθρωποι (για να επανέλθω στην αφορμή που πήρα για να συμμετάσχω στην συζήτηση) δεν είναι άθρησκοι και πως ακόμη και οι αγνωστικιστές (οι πιο διαλακτικοί άθεοι δλδ που δεν ξεκινάνε από το ΔΟΓΜΑ ότι θεός δεν υπάρχει, οπότε και είναι άθρησκοι) φαίνεται να δυσκολεύονται να αφαιρέσουν την ΠΙΣΤΗ (οπουδήποτε) από την ζωή τους. ότι είναι ΚΑΙ στη φύση του ανθρώπου να ελπίζει και να πιστεύει, ακριβώς όπως είναι και το να αμφιβάλλει ταυτόχρονα.
(συγνώμη αλλά τώρα θα ψάξω για το κυριακάτικο)

Εγγρ.
12 Ιουν 2018
Like
11
Πόντοι
1
... ότι είναι ΚΑΙ στη φύση του ανθρώπου να ελπίζει και να πιστεύει, ακριβώς όπως είναι και το να αμφιβάλλει ταυτόχρονα.

Δε νομίζω οτι θα αμφέβαλλε κανείς για το παραπάνω.

Προφανώς και δε ξέρουμε ποιοί είμαστε, από πού ήρθαμε και που πάμε, και θα τα ψάχνουμε πάντα, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, η θρησκεία είναι ένας δρομος, η φιλοσοφία ένας άλλος, η επιστήμη ένας τρίτος.
Πριν 2000 χρονια οι απαντήσεις των θρησκειών επαρκούσαν, σήμερα που ξερουμε πως λειτουργεί ο υλικός κόσμος δε μπορούμε να δεχθούμε το σενάριο που πουλάνε.
Θετικές επιστήμες και θρησκεία ΔΕΝ είναι συμβατά.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
Προσυπογράφω. Η διαφορά όμως είναι ότι μετά το Διαφωτισμό και τη Γαλλική Επανάσταση ΣΗΜΕΡΑ δεν θα βρεις πολλούς χριστιανούς οι οποίοι είναι έτοιμοι να σκοτωθούν και να σκοτώσουν ώστε να κερδίσουν τον Παράδεισο. Ενώ μέσα στους Μουσουλμάνους, θα βρεις πολλές χιλιάδες

με λίγο παραπάνω αποχαύνωση και σωστό μάρκετινγκ η επαναφορά είναι δεδομένη, εξάλλου όλα αυτά που γίνονται όσο γίνονται, ξεδιάντροπα έως εκεί που δεν παίρνει αποτελούν απόδειξη ότι το κτήνος-άνθρωπος δεν έχει κάνει ούτε βήμα. Βάρος ήταν για τη γη, βάρος είναι κι όλο αυτό το βάρος δε μετουσιώνεται με καμμία δύναμη σε πνευματικό κεφάλαιο για να ξαλαφρύνει ο πλανήτης.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
Ως πότε θα χρησιμοποιείτε εσείς οι ένθεοι αυτό το κόλπο με τη διπλή ερμηνεία της λέξης "πιστεύω" ?
Ο επιστήμονας λέει "πιστεύω" οτι υπάρχει ζωη αλλού στο σύμπαν, με την έννοια του¨"εκτιμώ". Όταν υπάρξουν απτές αποδείξεις οτι υπάρχει, θα το δεχθεί σαν γεγονός/πραγματικότητα.
Ο ένθεος λέει πιστεύω και εννοεί πιστεύω, τώρα, και δε χρειάζομαι αποδείξεις.
Η διαφορά ειναι τεράστια.

σωστή παρατήρηση, πάνε να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με διαστροφικές ενέργειες τα δόγματά τους. Τα κόκαλα εκείνων που κάηκαν, εκτελέστηκαν, βασανίστηκαν για την έρευνα και το φως έναντι του σκότους που επέφερε η θρησκεία της βαριοπούλας, φτιάχνουν οροσειρές. Οπότε τα μπαρμπούτσαλα που λένε για να χρυσώσουν το χάπι ας τα φάνε οι ίδιοι με τα πρόβατά τους.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
επίσης, στα γρήγορα και για να σε προϊδεάσω για το ποια, κατά τη γνώμη μου, είναι η σωστή στάση απέναντι στα πράγματα: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΜΑΚΑΡΑΝΟΤΕΡΑΤΟΣ. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ. είναι πίστη, ελπίδα, προσωπική πεποίθηση, που όλοι έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν. από μερικούς από τους πιο ακραίους άθεους έχω διαβάσει πως ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην ανθρωπότητα για το μέλλον. και αυτοί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ κάπου.
το μόνο που μπορείς είναι να καυτηριάζεις όταν βλέπεις πως η πίστη τους αντιβαίνει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και της επιστήμης και φιλοσοφίας ' εκεί είτε θα αναγκαστούν να αναδιπλωθούν, είτε θα αφανιστούν όπως ότι δεν συμβαδίζει με αυτήν (βλέπε δίας που στέλνει τους κεραυνούς και ποσειδώνας που φουσκώνει τις θάλασσες κτλπ)

η πίστη είναι το κατώτατο σκαλοπάτι της γνώσης. Όποιος πιστεύει και χαίρεται μεγειά του με χαρά του. Όποιος αναζητά και θέτει τα πράγματα σε έναν αντικειμενικό διάλογο έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξει κάποτε πιο κοντά στη βασική, θεμελιώδη, συμβολική-σημαντική έννοια, εκείνη που αποτελεί το υπόδειγμα βάσει του οποίου η αιτία βρίσκει τον τρόπο έκφρασης με το αποτέλεσμα σε πολλά επίπεδα εκδηλώσεων, σε πολλούς ορίζοντες.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
''ένα μόνο ξέρω, ότι δεν ξέρω τίποτα'' Σωκράτης.
''ανδρεία σημαίνει να γνωρίζεις τι οφείλεις να φοβάσαι'', Πλάτωνος ''Λάχης ή περί ανδρείας - Λύσις ή περί φιλίας''
φαίνεται ότι θα έχεις διαβάσει πολύ στη ζωή σου, κρίμα που δεν μας καταθέτεις κάτι παραπάνω από αυτά που είναι ήδη γραμμένα να μάθουμε και κάτι που δεν ξέρουμε. από την άλλη οι αποσπασματικές γνώσεις που παραθέτεις εύκολα θα μπορούν να μας κάνουν να καταλάβουμε ότι είτε πως ''μιλάς με γρίφους γέροντα'', είτε πως δεν ξέρεις για τι μιλάς και παπαγαλίζεις. τείνω να πιστέψω το πρώτο, αν και εκεί με τους ομόκεντρους κύκλους, το παλάγκο που γέρνει, την γη που ξερνάει και τα νερά που κάνουν την δουλειά τους λίγο μπερδεύτηκα. κρίμα.

ξέρεις να διαβάζεις;
Διάβασε γιατί...

timthumb.jpg

(αυτό είναι σε μετώπη παραρτήματος του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη μακρινή Σκωτία, για κάποιο λόγο έχει μπει κι είναι στα αρχαία ελληνικά)

οπότε μη ζητάς μασημένη τροφή, γιατί 1ον δεν έχει νόημα να πάρεις κάτι έτοιμο, 2ον θα βαρύνεις επικίνδυνα, 3ον δε δικαιούμαι να σε βαρύνω, 4ον αν σε βαρύνω θα το πληρώσω άσχημα.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.886
Πόντοι
3.715
Και αυτός...ο.. μέγιστος

ναι μα φυσικά...αυτοσκοπός.
απαραίτητο αξεσουάρ του Ορθόλοξου κλαρινογαμπρού (κι όχι μόνο βέβαια). Αν και πιο εθισμένοι είναι οι φουγαροκέφαλοι στις πολύχρωμες χάρτινες συλλογές.

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.814
Πόντοι
3.656
ιωάννη μπόκολε μυρίζομαι ότι έφερες κόπυ (αν όχι η απάντηση εξολοκλήρου τότε σίγουρα τα επιχειρήματα) από τους ομόθρησκούς σου, οπότε και πρέπει να δώσω χρόνο για να απαντήσω ένα προς ένα, πράγμα που θα πάρει χρόνο. τώρα αλκοολίζομαι (δικιά μου λέξη), οπότε και θα χαζέψω τις άλλες μαλακίες που υπάρχουν εδώ μέσα και ελπίζω να βρω χρόνο και να ασχοληθώ με τα δικά σου αύριο

Έγραψα κάποια ερωτήματα. Η απάντησή σου; η παραπάνω. Αν είμαι σίγουρος τελικά για κάτι, είναι ότι είσαι ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ. Αν ήσουν ικανός να απαντήσεις, θα απαντούσες, απλά προσπαθείς να αγοράσεις χρόνο και να ξεφύγεις. Εγώ όμως είμαι υπομονετικός άνθρωπος και θα περιμένω. Δεν τα μάζεψα από ομοθρήσκους μου, είναι οι ερωτήσεις που κάνω στην ιστοσελίδα των αθέων, όποτε υπεισέρχεται κάποιος θρήσκος και προσπαθεί να μας συνετίσει. Κανένας, δεν έχει μπορέσει να ανασκευάσει τα πιο πάνω. Γιατί κανένας δεν έχει διαβάσει μόνος του τη Βίβλο και απλά παπαγαλίζει τα εδάφια που του έμαθαν στο σχολείο. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Όλοι οι χριστιανοί στον κόσμο έχουν μαύρη άγνοια για τη θρησκεία τους. Ο Stephen Prothero, professor and chair of the religion department at Boston University έγραψε το βιβλίο  religious illiteracy στο οποίο επισημαίνει ότι το υποτιθέμενα πιο θρησκευόμενο έθνος του Δυτικού κόσμου, οι Η.Π.Α. είναι ουσιαστικά ΑΓΡΑΜΑΤΟ για τη θρησκεία που υποτίθεται ότι πιστεύει. π.χ. οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η γυναίκα του Νώε ήταν η Ζαν ντ’ Αρκ,  νομίζουν ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα ήταν ανδρόγυνο, και η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν μπορεί να πει ΕΝΑ Ευαγγέλιο. Μόνο ένας στους τρεις ξέρει ότι την επί του όρους ομιλία την κήρυξε ο ίδιος ο Χριστός και νομίζουν ότι στη Βίβλο υπάρχει το γνωμικό ότι ο Θεός βοηθάει αυτούς που βοηθάνε τον εαυτό τους. Το πρόβλημα της άγνοιας των Χριστιανών είναι τόσο προφανές που ο πάπας Βενέδικτος XVI είπε ότι η άγνοια της πίστης θέτει τους Χριστιανούς στον κίνδυνο να ακολουθήσουν μια θρησκεία δικής τους κατασκευής (για να μην κουράζεστε να το ψάχνετε VATICAN CITY (CNS) -- Ignorance of the faith puts Christians at risk of following a "do-it-yourself" religion, Pope Benedict XVI said.)  Αν αναρωτιέσαι πως το βρήκα, από την ιστοσελίδα των αθέων του Ώστιν

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.814
Πόντοι
3.656
επίσης, στα γρήγορα και για να σε προϊδεάσω για το ποια, κατά τη γνώμη μου, είναι η σωστή στάση απέναντι στα πράγματα: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΟΥΤΕ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΜΑΚΑΡΑΝΟΤΕΡΑΤΟΣ. ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΙΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΘΕΟΣ. είναι πίστη, ελπίδα, προσωπική πεποίθηση, που όλοι έχουν το δικαίωμα να υιοθετούν. από μερικούς από τους πιο ακραίους άθεους έχω διαβάσει πως ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ στην ανθρωπότητα για το μέλλον. και αυτοί ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ κάπου.
το μόνο που μπορείς είναι να καυτηριάζεις όταν βλέπεις πως η πίστη τους αντιβαίνει στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και της επιστήμης και φιλοσοφίας ' εκεί είτε θα αναγκαστούν να αναδιπλωθούν, είτε θα αφανιστούν όπως ότι δεν συμβαδίζει με αυτήν (βλέπε δίας που στέλνει τους κεραυνούς και ποσειδώνας που φουσκώνει τις θάλασσες κτλπ)

Συνεχίζεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Τα ιστορικά αρχεία, δεν συμφωνούν με όσα γράφει η Καινή Διαθήκη, είτε σου αρέσει είτε όχι. Αν όμως μπορείς να αποδείξεις ότι ισχύουν, παρουσίασ εκάτι που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μου. Ήμουν σαφής. Δεν μπορώ να καταρρίψω την ύπαρξη κάποιου θεού. Μπορώ όμως να πάρω ένα βιβλίο που ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ότι είναι θεόπνευστο και να το ελέγξω. Αν αυτά που αναφέρει είναι ανακρίβειες, ο ισχυρισμό ςπερί θεόπνευστου είναι ψευδής. “Εξακολουθώ να λέω ότι, ένα καμπαναριό εκκλησίας με αλεξικέραυνο στην κορυφή δείχνει έλλειψη εμπιστοσύνης.” – Doug McLeod

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Έθεσα οκτώ θέματα (όχι ότι δεν υπάρχουν άλλα δεκαπλάσια), τα οποία υπάρχουν στη θεόπνευστη βίβλο, και ρώτησα πως χαρακτηρίζονται ΣΗΜΕΡΑ οι άνθρωποι που τα πιστεύουν. Η απάντησή σου, ήταν η αναμενόμενη. ΦΥΣΙΚΑ και η γιαγιάκα στο χωριό, αγνοεί πλήρως τι είναι η φωτοσύνθεση, κι αν της το πεις θα σε κοιτάει με στόμα ανοιχτό. Και η γιαγιάκα, έχει χίλιες δικαιολογίες να πιστεύει και μια μεγάλη ανακούφιση, αν βρει τα κλειδιά που έχασε επειδή έφτιαξε φανουρόπιτα. Επανέρχομαι λοιπόν στην ερώτηση. Οι άνθρωποι που τελείωσαν Λύκειο σήμερα, πως χαρακτηρίζονται αν ισχυρίζονται ότι αυτά που έγραψα ισχύουν, επειδή είναι γραμμένα στη Βίβλο; Θα απαντήσεις, ή θα συνεχίσεις τη χορογραφία; Κι όσο γι αυτούς που είναι έτοιμοι να σκοτώσουν ένα συνάνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή υποστηρίζει διαφορετική ποδοσφαιρική ομάδα, ναι, είναι ο πάτος του βαρελιού στην Κοινωνία. Πολύ χειρότεροι από τους καλοκάγαθους, αγράμματους αγρότες
Αυτό σου εξηγώ αλλά δεν φαίνεται να γίνονομαι αντιληπτός, ΔΕΝ πιστεύουν αυτά που αναφέρονται στις γραφές, ΔΕΝ γνωρίζουν τις γραφές και ΔΕΝ είναι φανατισμένοι κατά το γράμμα των γραφών. Κοινώς δεν είναι θρεησκευόμενοι κατά τον απόλυτο όρο...ΑΛΛΑ...έχουν το δικαίωμα να είναι πιστοί.

Εσένα γιατί σε ενοχλεί τόσο αν κάποιος ΣΗΜΕΡΑ όπως λες και εσύ πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη και παίρνει κουράγιο? και για να στο ρωτήσω πιο λιανά...θεωρείς ότι είσαι ''ανώτερος'' πνευματικά επειδή εσύ δεν πιστεύεις? Δεν μπορεί ένας ''ανώρερος'' πνευματικά άνθρωπος από εμάς να είναι και πιστός ταυτόχρονα?

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.102
Πόντοι
5.506
Αυτό σου εξηγώ αλλά δεν φαίνεται να γίνονομαι αντιληπτός, ΔΕΝ πιστεύουν αυτά που αναφέρονται στις γραφές, ΔΕΝ γνωρίζουν τις γραφές και ΔΕΝ είναι φανατισμένοι κατά το γράμμα των γραφών. Κοινώς δεν είναι θρεησκευόμενοι κατά τον απόλυτο όρο...ΑΛΛΑ...έχουν το δικαίωμα να είναι πιστοί.

Εσένα γιατί σε ενοχλεί τόσο αν κάποιος ΣΗΜΕΡΑ όπως λες και εσύ πιστεύει σε μια ανώτερη δύναμη και παίρνει κουράγιο? και για να στο ρωτήσω πιο λιανά...θεωρείς ότι είσαι ''ανώτερος'' πνευματικά επειδή εσύ δεν πιστεύεις? Δεν μπορεί ένας ''ανώρερος'' πνευματικά άνθρωπος από εμάς να είναι και πιστός ταυτόχρονα?
αφου ειναι τρομπας ο βοκολος ρε σαουλ...μην δινεις σημασια

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.814
Πόντοι
3.656
Θα στο δείξω, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν το ξέρεις και εσύ, γιατί μελέτησες τη Βίβλο , όπως είπες . Εκτός κι αν μελέτησες αυτά που ήθελες να μελετήσεις. Βέβαια κάθε συζήτηση μαζί σου είναι ανούσια, εδώ μας είπες ότι τα εγκλήματα του κομμουνισμού ήταν εγκλήματα του χριστιανισμού με μανδύα επειδή ο Στάλιν ήταν παιδί παπά . Ο Πολ Ποτ τί ήταν ; Συζήτηση νηπιαγωγείου... Τέλος πάντων.
Από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου κεφάλαιο ΚΑ. Μιλάει ο Ιησούς.
"Αμήν λέγω υμίν, ότι οι τελώναι και αι πόρναι προάγουσιν υμάς εις την βασιλείαν του θεού"
Οι πόρνες θα πάνε πρώτες στον Παράδεισο.
Από τα βάθη των αιώνων , στις απαρχές του πολιτισμού οι άνθρωποι καταλάβαιναν ότι υπάρχει κάτι πέρα από τον κόσμο που αντιλαμβανόμαστε.
Τεράστια μυαλά  , κορυφαίοι άνθρωποι του πνεύματος αλλά και ο απλός λαός πίστεψαν στο ανώτατο Ον με τις διάφορες ονομασίες που του έδωσαν .
Φυσικά κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να μην πιστεύει. Εννοείται αυτό.
Αλλά δυστυχώς βλέπω να μη σέβεστε τους άθεους. Ξεφτιλίζετε την αθεία. Το ιπτάμενο μακαρόνι γελοιοποιεί τους άθεους αν δεν το καταλάβατε.
Τέσπα, καλή Κυριακή

όχι ότι δεν περίμενα να διαστρέψεις την έννοια του κειμένου, ήταν εξ άλλου φανερό, αφού δεν έβαλες αυτούσιο το κείμενο. Ας το δούμε λοιπόν. Με την ευκαιρία υμάς στα αρχαία σημαίνει εσάς και προάγουσι σημαίνει προπορεύονται Ματθαίος Κεφ. 21, στίχος 31 Ποίος από τους δυό έκαμε το θέλημα του πατρός;” Λεγουν εις αυτόν· “ο πρώτος”. Λεγει εις αυτούς ο Ιησούς· “σας διαβεβαιώνω, ότι οι τελώναι και αι πόρναι, οι οποίοι έδειξαν εις την αρχήν ανυπακοήν προς τον Θεόν, τώρα επειδή μετενόησαν προπορεύονται εις την βασιλείαν του Θεού από σας, οι οποίοι με τα λόγια μόνον και όχι με τα έργα δείχνετε υπακοήν στον Θεόν. ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ. Δεν ισχυρίζεται οτι οι τελώνες και οι πόρνες θα μας πάνε στο θεό, όπως ΨΕΥΔΩΣ ισχυρίστηκες. Είπε ότι οι αμαρτωλοί γενικά, οι οποίοι ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ αμάρτησαν, ΟΤΑΝ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ, θα προπορεύονται στη Βασιλεία του θεού, σε αντίθεση με τους ανθρώπους οι οποίοι ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ υπακούν στο θεό, αλλά τα ΕΡΓΑ τους δεν δείχνουν αυτή την υπακοή. Λέει το αυτονόητο. Ότι σημασία έχουν τα έργα, κι όχι τα λόγια, Ακόμα ότι όσοι μεταννοήσουν και το δείξουν με τις πράξεις τους θα σωθούν. Από όλα αυτά, κατάλαβες ότι όσοι πάνε με πόρνες, θα πάνε στον Παράδεισο. ΟΚ, απλά ρώτα κάποιο παπά και ίσως, ΛΕΩ ΙΣΩΣ, έχω δίκιο στην ανάλυση πηγή  

downunder

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2012
Κριτικές
4
Like
120
Πόντοι
1
Έγραψα κάποια ερωτήματα. Η απάντησή σου; η παραπάνω. Αν είμαι σίγουρος τελικά για κάτι, είναι ότι είσαι ΑΝΕΝΤΙΜΟΣ. Αν ήσουν ικανός να απαντήσεις, θα απαντούσες, απλά προσπαθείς να αγοράσεις χρόνο και να ξεφύγεις. Εγώ όμως είμαι υπομονετικός άνθρωπος και θα περιμένω. Δεν τα μάζεψα από ομοθρήσκους μου, είναι οι ερωτήσεις που κάνω στην ιστοσελίδα των αθέων, όποτε υπεισέρχεται κάποιος θρήσκος και προσπαθεί να μας συνετίσει. Κανένας, δεν έχει μπορέσει να ανασκευάσει τα πιο πάνω. Γιατί κανένας δεν έχει διαβάσει μόνος του τη Βίβλο και απλά παπαγαλίζει τα εδάφια που του έμαθαν στο σχολείο. Βέβαια, αυτό δεν ισχύει μόνο στην Ελλάδα. Όλοι οι χριστιανοί στον κόσμο έχουν μαύρη άγνοια για τη θρησκεία τους. Ο Stephen Prothero, professor and chair of the religion department at Boston University έγραψε το βιβλίο  religious illiteracy στο οποίο επισημαίνει ότι το υποτιθέμενα πιο θρησκευόμενο έθνος του Δυτικού κόσμου, οι Η.Π.Α. είναι ουσιαστικά ΑΓΡΑΜΑΤΟ για τη θρησκεία που υποτίθεται ότι πιστεύει. π.χ. οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι η γυναίκα του Νώε ήταν η Ζαν ντ’ Αρκ,  νομίζουν ότι τα Σόδομα και τα Γόμορρα ήταν ανδρόγυνο, και η πλειοψηφία των Αμερικανών δεν μπορεί να πει ΕΝΑ Ευαγγέλιο. Μόνο ένας στους τρεις ξέρει ότι την επί του όρους ομιλία την κήρυξε ο ίδιος ο Χριστός και νομίζουν ότι στη Βίβλο υπάρχει το γνωμικό ότι ο Θεός βοηθάει αυτούς που βοηθάνε τον εαυτό τους. Το πρόβλημα της άγνοιας των Χριστιανών είναι τόσο προφανές που ο πάπας Βενέδικτος XVI είπε ότι η άγνοια της πίστης θέτει τους Χριστιανούς στον κίνδυνο να ακολουθήσουν μια θρησκεία δικής τους κατασκευής (για να μην κουράζεστε να το ψάχνετε VATICAN CITY (CNS) -- Ignorance of the faith puts Christians at risk of following a "do-it-yourself" religion, Pope Benedict XVI said.)  Αν αναρωτιέσαι πως το βρήκα, από την ιστοσελίδα των αθέων του Ώστιν
Έχεις κολλήσει. Πωπωπω
Βρε άνθρωπε μπερδεύεις την έννοια του πιστού με την έννοια του διδάκτορα Θεολογίας. Ανάβουμε ένα κερί, λέμε Χριστός Ανέστη, πάμε στον Επιτάφιο , πιστεύουμε ότι κάτι υπάρχει μετά το θάνατο και αυτό είναι όλο. Η ζωή έχει τέτοιο αγγούρι και τέτοιο τρέξιμο που ο μέσος άνθρωπος δεν θα κάτσει να ασχοληθεί όλη τη μέρα με τη θρησκεία και αν τα λόγια του γέροντα Παπαρίου συμφωνούν με το εδάφιο 7 της Παλαιάς Διαθήκης.
Τί εμμονές είναι αυτές πια !!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom