Νέα

Πρέπει να μπορούν ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Ολλανδός
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 501
  • Εμφανίσεις 13K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Είστε υπέρ η κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια?Με την προϋπόθεση οτι μπορούν να πα

• Υπέρ

Ψήφοι: 22 28,2%
  • Κατά

Ψήφοι: 56 71,8%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    78

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Σήμερα έβλεπα δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου στις οποίες δήλωνε οτι θα έπρεπε να επιτρέπεται η υιοθεσία παιδιών απο ομοφυλόφιλα ζευγάρια...

Προσωπικά είμαι υπέρ...πιστεύω οτι η προτεραιότητα σε μια υιοθεσία δεν είναι το είδος του ζευγαριού, αλλά η αγάπη, η άνετη ζωή και το ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον που μπορούν να προσφέρουν σε ένα παιδί...

Ακούω απόψεις!
ΠορνοΠαπε εσυ?

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Δεν ηταν ομοφοβικο το σχολιο, ισως δεν ηταν politically correct. Aυτο που λες εσυ λεω και εγω, πως γινεται αυτο? Τι παει να πει γενετικα ακριβως, επηρεαζει τις ορμονες πχ?

Ερευνες εχουν δειξει οτι το αρχικο προτυπο του σωματος και του εγκεφαλου του ανθρωπινου εμβρυου ειναι θηλυκων προδιαγραφων,με αποτελεσμα οι αντρες να εχουν μερικα ανενεργα θηλυκα χαρακτηριστικα οπως οι θηλες. Οι αντρες εχουν επισης μαστικους αδενες που δεν λειτουργουν,αλλα διατηρουν τις προυποθεσεις να παραγουν γαλα. Εχουν καταγραφει χιλιαδες περιπτωσεις εκκρισης γαλακτος απο αντρες αιχμαλωτους πολεμου, το ηπαρ των οποιων, λογω ασιτιας, υπολειτουργουσε και δεν καταφερε να καταστειλει τις απαραιτητες για το θηλασμο ορμονες.

Σημερα γνωριζουμε οτι 6 με 8 εβδομαδες μετα τη συλληψη,το αρσενικο εμβρυο λαμβανει  μια ισχυρη δοση αντρικων ορμονων,που ονομαζονται αρρενογονες και σχηματιζουν πρωτα τους ορχεις και στη συνεχεια μια δευτερη δοση που αρρενοποιει το θηλυκο προτυπο του εγκεφαλου.Αν το αρσενικο εμβρυο δεν λαβει την καταλληλη στιγμη την απαραιτητη ποσοτητα αρσενικων ορμονων, τοτε θα συμβει ενα απο τα δυο: πρωτον θα γεννηθει ενα αγορι με εγκεφαλικη δομη περισσοτερο γυναικεια παρα αντρικη, με αλλα λογια, ενα αγορι που κατα πασα πιθανοτητα θα γινει γκει κατα την εφηβεια. Δευτερον θα γεννηθει ενα γενετικο αγορι με εντελως γυναικειο εγκεφαλο και αντρικα γεννητικα οργανα και το ατομο αυτο θα ειναι διαγενετικο, δηλαδη, ατομο που βιολογικα ανηκει στο ενα φυλο, αλλα γνωριζει οτι ανηκει στο αλλο.. Μερικες φορες το ατομο αυτο γεννιεται με αντρικα και γυναικεια γεννητικα οργανα. Γενετιστες τεκμηριωνουν πολλες περιπτωσεις γενετικα αρρενων που γεννηθηκαν με ολα τα εξωτερικα γνωρισματα του θηλυκου και ανατραφηκαν σαν κοριτσια, για να ανακαλυψουν ξαφνικα πως ειχαν πεος που ''εμφανιστηκε'' στην εφηβεια.

Το γενετικο αυτο παραδοξο και μια μελετη  με αντικειμενο τους γονεις εδειξε οτι τα παιδια αυτα ανατραφηκαν σαν κοριτσια και ενθαρρυνθηκαν απο τους γονεις σε στερεοτυπες συμπεριφορες,οπως το γυναικειο ντυσιμο και το παιχνιδι με τις κουκλες. Οι γονεις σοκαριστηκαν οταν βρεθηκαν με γιους στην εφηβεια, τοτε που ανελαβαν τον ελεγχο οι αντρικες ορμονες και οι ''κορες'' απεκτησαν ξαφνικα πεος και μεταμορφωθηκαν σε αντρες τοσο στην εμφανιση οσο και στη συμπεριφορα.

Η αλλαγη αυτη συνεβη παρα την κοινωνικη διαπαιδαγωγηση και τις κοινωνικες πιεσεις για γυναικεια συμπεριφορα. Το γεγονος οτι τα περισσοτερα απο αυτα τα ''κοριτσια'' περασαν απροσκοπτα την υπολοιπη ζωη τους ως αντρες αποδεικνυει οτι η κοινωνικη τους διαπαιδαγωγηση και ανατροφη ασκησε περιορισμενη επιδραση στη ζωη τους οταν ενηλικιωθηκαν.

Ο καθοριστικος παραγοντας που διαμορφωσε τη συμπεριφορα τους ηταν η βιολογια.Απο το 1991 και μετα γενετιστες αποκαλυψαν τα αποτελεσματα των ερευνων τους που φωτιζουν αυτο που οι επιστημονες γνωριζαν απο χρονια: η ομοφυλοφιλια ειναι γενετικη,δεν ειναι επιλογη..Ως επι το πλειστον ειναι εμφυτη και το περιβαλλον στο οποιο μεγαλωνουμε επηρεαζει λιγοτερο απ'οτι νομιζουμε.

Οι επιστημονες εχουν διαπιστωσει οτι στον εφηβο η τον ενηλικο, οι προσπαθειες των γονιων να καταπνιξουν τις ομοφυλοφυλικες τασεις του παιδιου τους δεν εχουν ουσιαστικα κανενα αποτελεσμα.Κι επειδη κυριος ενοχος ειναι η επιδραση των αντρικων ορμονων η η ελλειψη τους,οι περισσοτεροι ομοφυλοφιλοι ειναι αρρενες.

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Για να αποδείξεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να "πειραματισθείς". Και το πειραματόζωο θα είναι το παιδί! Αυτή ακριβως είναι η ένστασή μου.

Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι άκληροι μεσήλικες, ούτε οι gay με ανυσηχίες πατρότητος. Τα παιδιά ΜΟΝΟΝ με ενδιαφέρουν!
Κι από την στιγμή που τα προς υιοθεσίαν παιδιά δεν υπερεπαρκούν, για να μην έχουμε τί να τα κάνουμε, θα προτιμήσω να δίδονται σε άκληρους ετερόφυλους μεσήλικες.
Και κατά το δυνατόν και εύπορους!! Κι αυτό ακούγεται "κάπως" για τους έχοντες μικρότερη οικονομική "επιφάνεια", αλλά το παιδί μόνον πρέπει να σκεφτόμαστε, επαναλαμβάνω!

Τύπου Elton John?Με τον "δικό" του έχουν υιοθετήσει 2 αγόρια...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Τύπου Elton John?Με τον "δικό" του έχουν υιοθετήσει 2 αγόρια...

Αν αποφάσιζα, ως αρμόδιος, να δώσω κάποιο παιδί για υιοθεσία σε gay ζευγάρι τον Έλτον Τζων με τον "σύζυγό" του θα τους επέλεγα.
Είναι αρκετά σοβαρός, δείχνουν μια σταθερή μονογαμική σχέση και (ναι!) είναι πολύ εύπορος.

Αλλά θα προτιμούσα φυσικά τον συνομίληκό του sir Geogre Τάδε που θα είχε γυναίκα για σύζυγο.

Ξαναλέω το θέμα δεν είναι ζήτημα "δικαιωμάτων μειονοτήτων". Είναι λάθος προσέγγιση.
Το θέμα είναι επιλογή του καλύτερου μέλλοντος για το παιδί!

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16

ΟΚ, αδενες, ορμονες, θηλυκο μυαλο και χαρακτηριστικα...Τοτε τετοιοι gay πως εξηγουνται?

kristi-pinderi-in-lgbt-community-the-man-faces-the-most-problems-gay-pride-tirana-kristi-pinderi-balkans-man.jpg

london-pink-shorts_1672695i.jpg

6a00d8341c730253ef0176157bfd34970c-800wi

Tυχαιο το δειγμα, παντως μου φαινεται οτι οι τυποι τα πανε μια χαρα με τις ορμονες τους.

ΥΓ Μπορεις να μου δωσεις το λινκ του παραπανω κειμενου σε παρακαλω?

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Αν αποφάσιζα, ως αρμόδιος, να δώσω κάποιο παιδί για υιοθεσία σε gay ζευγάρι τον Έλτον Τζων με τον "σύζυγό" του θα τους επέλεγα.
Είναι αρκετά σοβαρός, δείχνουν μια σταθερή μονογαμική σχέση και (ναι!) είναι πολύ εύπορος.

Αλλά θα προτιμούσα φυσικά τον συνομίληκό του sir Geogre Τάδε που θα είχε γυναίκα για σύζυγο.

Ξαναλέω το θέμα δεν είναι ζήτημα "δικαιωμάτων μειονοτήτων". Είναι λάθος προσέγγιση.
Το θέμα είναι επιλογή του καλύτερου μέλλοντος για το παιδί!

Σαφώς ένας εύπορος γονέας μπορεί να προσφέρει περισσότερα σε ένα παιδί...πάντως σε παραδέχομαι που νοιάζεσαι περισσότερο για τα παιδιά παρά για την σεξουαλική ταυτότητα των υποψήφιων γονιών τους...

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
ΟΚ, αδενες, ορμονες, θηλυκο μυαλο και χαρακτηριστικα...Τοτε τετοιοι gay πως εξηγουνται?

kristi-pinderi-in-lgbt-community-the-man-faces-the-most-problems-gay-pride-tirana-kristi-pinderi-balkans-man.jpg

Tυχαιο το δειγμα, παντως μου φαινεται οτι οι τυποι τα πανε μια χαρα με τις ορμονες τους.

Αυτοί για μένα είναι γελοίοι...δεν με νοιάζει η σεξουαλικότητα κάποιου αρκεί να μην καταντά αστείος και να μην προσβάλει την αισθητική μας...

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Για να αποδείξεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να "πειραματισθείς". Και το πειραματόζωο θα είναι το παιδί! Αυτή ακριβως είναι η ένστασή μου.

Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι άκληροι μεσήλικες, ούτε οι gay με ανυσηχίες πατρότητος. Τα παιδιά ΜΟΝΟΝ με ενδιαφέρουν!
Κι από την στιγμή που τα προς υιοθεσίαν παιδιά δεν υπερεπαρκούν, για να μην έχουμε τί να τα κάνουμε, θα προτιμήσω να δίδονται σε άκληρους ετερόφυλους μεσήλικες.
Και κατά το δυνατόν και εύπορους!! Κι αυτό ακούγεται "κάπως" για τους έχοντες μικρότερη οικονομική "επιφάνεια", αλλά το παιδί μόνον πρέπει να σκεφτόμαστε, επαναλαμβάνω!
Γι αυτό έχουν γεμίσει τα ιδρύματα παιδιά? Με το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιο ζευγάρι να υιοθετήσει ένα παιδί. Και εξαιρετικά χρονοβόρο βέβαια. Με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν κλεισμένα στα ιδρύματα αντί να μεγαλώνουν με κάποια οικογένεια.
Φυσικά και το παιδί δεν είναι πειραματόζωο και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Άποψή μου είναι ότι οι υποψήφιες οικογένειες που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί πρέπει να πληρούν αρκετές προυποθέσεις, μιας και είναι οι μόνες οικογένειες που "ελέγχονται" πριν αποκτήσουν παιδί, αλλα το φύλο των γονιών δεν πρέπει να είναι μια απο αυτές.
Ούτε θεωρώ ότι ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι πρέπει εξ αρχής να υπερτερεί έναντι ενός ομοφυλοφιλικού ζευγαριού. Υπάρχει πληθώρα δυσλειτουργικών ετεροφυλόφιλων ζευγαριών που όμως θα θεωρούνταν καλύτερη οικογένεια για ένα παιδί απο ένα γκει ζευγάρι που μπορεί να εχει πιο "νορμάλ" στην συμπεριφορά. Αυτό είναι άδικο.

alfreewind

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2012
Κριτικές
32
Like
220
Πόντοι
616
ΟΧΙ.Ταπαιδια αυτα θα μεγαλωσουν χωρις γονικα προτυπα.ΝΑΙ στην περιπτωση μοναχικων γονεων που ειναι αποδεδειγμενα σοβαροι και θα τα μεγαλωσουν σαν να ηταν σε μονογονεικη οικογενεια..Δεν θα θεωρουν ομως αυτα τα παιδια την ομοφυλοφυλια σαν κατι φυσιολογικο και σαν καθημερινο τροπο ζωης.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
41.164
Πόντοι
25.467
Αυτό είναι όντως ένα θέμα αλλά η κοινωνική κριτική είναι αποτέλεσμα ομοφοβίας...όταν ένας προσβάλει κάποιον μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικός, ακόμα και αν η διαφορετικότητά του άλλου δεν επηρεάζει σε τίποτα την ζωή του τότε είναι θέμα παιδείας και ανατροφής...

Ακριβώς.

Η κοινωνία των Ελλήνων δεν είναι ακόμα έτοιμη να υποδεχθεί τέτοιου είδους διαφορετικότητα.

Και για του λόγου το αληθές,  σας δίνω ένα παράδειγμα του πως αντιλαμβάνονται τις διαφορές ορισμένοι ακόμα και σήμερα :

Χαχα όλες τις μάχες με τους Έλληνες τις έχασε ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Μόνο στο Μελιγαλά που δεν έγινε μαχη σκοτώσατε γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους Έλληνες. Ποιος είχε περισσότερα θύματα την περίοδο 1940-1974 σε απόλυτους αριθμούς; Οι Έλληνες ή οι αριστεροί; Άστο ένα Μελιγαλά έχετε. Οι Έλληνες έχουμε Μακρυγιάννη, Γυάρο, Παρθένι, Μακρόνησο, Αϊ- Στράτη, Αϊγινα κλπ όπου τα μουνόπανα σάπιζαν και πέθαιναν για δεκαετίες και όχι για μια μέρα μόνο όπως στο Μελιγαλά...
banner-ntertilis.gif

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Σαφώς ένας εύπορος γονέας μπορεί να προσφέρει περισσότερα σε ένα παιδί...πάντως σε παραδέχομαι που νοιάζεσαι περισσότερο για τα παιδιά παρά για την σεξουαλική ταυτότητα των υποψήφιων γονιών τους...

Μα δεν είναι η δική μου θέση αυτή! (ΚΑΙ η δική μου βεβαίως αυτή είναι!)

Η όλη φιλοσοφία της νομοθεσίας και της κοινωνιολογίας της υιοθεσίας ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή είναι.

Όχι πως θα "λύσουμε" το μεταφυσικό πρόβλημα του άκληρου μεσήλικα ή (έστω!) του εύπορου gay, αλλά πως θα το "εκμεταλλευτούμε" (διαβάζεται ίσως άσχημα, αλλά ΕΤΣΙ είναι) για να προσφέρουμε καλύτερο μέλλον σε ένα παιδάκι.

Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά έχουν προταεραιότητα στις επιλογές μας από τους μεγάλους, πόσο μάλλον από μεσήλικες...

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Ακριβώς.

Η κοινωνία των Ελλήνων δεν είναι ακόμα έτοιμη να υποδεχθεί τέτοιου είδους διαφορετικότητα.

Και για του λόγου το αληθές,  σας δίνω ένα παράδειγμα του πως αντιλαμβάνονται τις διαφορές ορισμένοι ακόμα και σήμερα :

Ναι εντάξει, εδώ έχεις δίκιο...και αυτό που ανέβασες είναι δείγμα ανόητης σκέψης...

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
14
Πόντοι
16
Αυτοί για μένα είναι γελοίοι...δεν με νοιάζει η σεξουαλικότητα κάποιου αρκεί να μην καταντά αστείος και να μην προσβάλει την αισθητική μας...

Ουτε μενα με νοιαζει...Το γενετικο ειναι το θεμα μας και δεν μπορω να δω ορμονικο προβλημα στους απο πανω. Επισης με τις λεσβιες ισχυει το ιδιο? Γιατι και εκει παιζουν γυναικες με πολυ θηλυκοτητα. Το μπάι πως εξηγειται γενετικα?

Προσωπικα "βλεπω" την ομοφυλοφυλια σαν διεξοδο στα οποια προβληματα υπαρχουν στην οικογενεια. Εχω παρατηρησει οτι ολοι οι γκευ που γνωρισα προερχονταν απο δυσλειτουργικες οικογενειες (με τον ενα ή τον αλλον τροπο). Πιστευω στο ορμονικο προβλημα, αλλα δεν πιστευω οτι ειναι ο κανονας

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
ΟΧΙ.Ταπαιδια αυτα θα μεγαλωσουν χωρις γονικα προτυπα.ΝΑΙ στην περιπτωση μοναχικων γονεων που ειναι αποδεδειγμενα σοβαροι και θα τα μεγαλωσουν σαν να ηταν σε μονογονεικη οικογενεια..
Δηλαδή αν εγώ δουλεύω όλη μέρα και έχω παρατήσει τη γυναίκα μου και το παιδί μου στο σπίτι πως ακριβώς θα πάρει το παιδί μου το πρότυπο του πατέρα?
Δεν θα θεωρουν ομως αυτα τα παιδια την ομοφυλοφυλια σαν κατι φυσιολογικο και σαν καθημερινο τροπο ζωης.
Το ότι δεν θεωρείς την ομοφυλοφιλία σαν κάτι φυσιολογικό δεν θα το σχολιάσω γιατί είναι αποψή σου, αλλά τι ακριβώς εννοείς με το καθημερινό τρόπο ζωής? Υπάρχει γκέι του Σαββατοκύριακου?

OP
OP
Ολλανδός

Ολλανδός

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
9
Πόντοι
66
Μα δεν είναι η δική μου θέση αυτή! (ΚΑΙ η δική μου βεβαίως αυτή είναι!)

Η όλη φιλοσοφία της νομοθεσίας και της κοινωνιολογίας της υιοθεσίας ΑΚΡΙΒΩΣ αυτή είναι.

Όχι πως θα "λύσουμε" το μεταφυσικό πρόβλημα του άκληρου μεσήλικα ή (έστω!) του εύπορου gay, αλλά πως θα το "εκμεταλλευτούμε" (διαβάζεται ίσως άσχημα, αλλά ΕΤΣΙ είναι) για να προσφέρουμε καλύτερο μέλλον σε ένα παιδάκι.

Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά έχουν προταεραιότητα στις επιλογές μας από τους μεγάλους, πόσο μάλλον από μεσήλικες...

Άρα είσαι υπέρ την υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους, αρκεί να είναι σωστοί και να προσφέρουν μια καλή ζωή σε ένα παιδί...κριτήριο δηλαδή που πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψην για οποιοδήποτε ζευγάρι, ακόμα και "φυσιολογικό" για να αναλάβουν ένα παιδάκι...συμφωνώ απόλυτα!

paperscore

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
1
Προσωπικα "βλεπω" την ομοφυλοφυλια σαν διεξοδο στα οποια προβληματα υπαρχουν στην οικογενεια. Εχω παρατηρησει οτι ολοι οι γκευ που γνωρισα προερχονταν απο δυσλειτουργικες οικογενειες (με τον ενα ή τον αλλον τροπο). Πιστευω στο ορμονικο προβλημα, αλλα δεν πιστευω οτι ειναι ο κανονας
Αν ίσχυε αυτό που λες με τις δυσλειτουργικές οικογένειες, τα ποσοστά των γκει θα χτυπούσανε 80αρια.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.789
Πόντοι
1.206
Γι αυτό έχουν γεμίσει τα ιδρύματα παιδιά? Με το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα, είναι πάρα πολύ δύσκολο κάποιο ζευγάρι να υιοθετήσει ένα παιδί. Και εξαιρετικά χρονοβόρο βέβαια. Με αποτέλεσμα τα παιδιά να μένουν κλεισμένα στα ιδρύματα αντί να μεγαλώνουν με κάποια οικογένεια.

Αυτό είναι ένα ακόμα κατόρθωμα της ελληνικής γραφειοκρατείας! Την στιγμή που πάρα πολλά άκληρα ζευγάρια ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΝ για να πάρουν ένα παιδί, οι αρμόδιοι κωλυσιεργούν απίστευτα!

Έχω αρχίσει να πιστέυω πως το κάνουν επίτηδες! Πιθανότατα κάποιο "γρηγορόσημο" θα μπορεί να επισπεύσει τις διαδικασίες. ;)
Και είμαι σίγουρος πως πολλοί υποψήφιοι γονείς θα το έδιναν με χαρά, αλλά φοβούνται οι καημένοι μην κακοχαρακτηρισθούν...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom