Βασιλοφρων13
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2014
- Like
- 6.943
- Πόντοι
- 1.406
ξερουν απο καγκελα τα παιδια κατω στο λιμανι γι αυτο...Πασαλιμάνι γιοκ.....Ανορθωση καραισκακη γιοκ......Εισητηρια από το περιοδικό γιοκ......Τωρα με πηγές στα κάγκελα....Από την μία όταν δεν έχεις τι να απαντήσεις λογικό από την άλλη όμως κοκοκοκο....Και τα δύο γαβρικα και αναμενόμενα πάντως....
Επειδή εγώ δεν είμαι γαβρος ομως και απαντάω σε ότι με ρωτάνε στη φωτο είμαι ο τρίτος ο μακρύτερος! Αυτός με τη μαύρη μπλούζα......
Πώς βγήκε η φράση: "Της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα", γνωστή και ως της "πουτ...ας το κάγκελο"; Έχει αναφορά σε γεγονότα της σύγχρονης αστικής ιστορίας - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ήταν λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν στον όρμο του Φαλήρου, στη μεγάλη ξύλινη εξέδρα της παραλίας του Νέου Φαλήρου, στήνονταν οι ιερόδουλες της εποχής, προσμένοντας υπομονετικά τα ναυτάκια...
Στα σιδερένια κάγκελα αυτής της εξέδρας, οι ιερόδουλες, με θέα την Ακρόπολη, δημιουργούσαν τέτοιο συνωστισμό, που από ένα σημείο και μετά αναγκάστηκε η κάθε μια τους να γράψει το όνομά της στο κάγκελο...