Τώρα που τέλειωσε το πανηγύρι να γράψω κ εγω τη μαλακία μου.
Κατ' αρχάς το πλαίσιο, για να καταλαβαινόματε: ΠΑΟ είμαι, αλλά έχω να πάω στο γηπεδο από την εποχή Πατέρα (με διαρκείας βεβαίως, βεβαίως). Επειδή όμως κάπου τότε πέρασα τον Ατλαντικό, έχασα το προνόμοιο να παρακολουθώ το καταπληκτικό Ελληνικό πρωτάθλημα. Και παρότι έχω επιστρέψει από το 2019 δεν απέκτησα ακόμη την κακή αυτή συνήθεια και έχω μείνει να βλέπω Αγγλια και Αργεντινή.
Βέβαια, τις ειδήσεις τις μαθαίνω, κυρίως μέσω ΕΡΑ σπόρ στο αυτοκίνητο, αν και με δυσκολία θυμώνουν ότι ο ΠΑΟ πήρε Κύπελλο πέρσυ.
ΤεςΠα, μας τα ζάλισαν φέτος με το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της εικοσαετίας και κάπου κατά τον Απρίλιο έκατσα να δω μερικά παιχνίδια.
Πρώτα είδα Ολυμπιακός - ΑΕΚ για το κύπελο. Τρόμαξα με το θέαμα, και σκέφτηκα ότι αποκλείεται να παρει κάποιος από τους δυο το πρωτάθλημα, έτσι έπαιξα €200 στον Παναθηναικό που τουλάχιστον στους αριθμούς ήταν σταθερός.
Μερικές μέρες μετά ειδα το Α' ημίχρονο από το ΠΑΟ - Βόλος και πόνεσαν τα μάτια μου. Έκανα λοιπόν Cash out στα €230 και παρακολουθούσα μόνο ως αγνός φίλαθλος.
Στη συνέχεια είδα τα ΠΑΟ-ΑΕΚ, ΠΑΟ- ΠΑΟΚ και χθές το ΟΣΦΠ -ΠΑΟ. Χθές λοιπόν η επίθεση του Παναθηναικού είχε κάτι που δεν είχε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια: Χρόνο. Άφθονο χρόνο να σκεφτεί τις επιλογές της και να καταβάσει την μπάλα, αφού ο Ολυμπιακός έπαιζε behind ball χωρίς πίεση. Και όχι μόνο χωρίς πίεση στον παίχτη που είχε την κατοχή, αλλά και χωρίς να κλείνει τους διαδρόμους της πάσας. Έτσι, ο Παναθηναικός μας έδειξε και τις αδυναμίες του.
Ο ΠΑΟ λοιπόν παίζει πολύ καλά τους 4 πίσω, παίζει πολύ καλά τις πτέρυγες και έχει εναν ωραίο τρόπο να βγαζει την μπάλα από την άμυνα του με προϋποθέσεις αντεπίθεσης. Όμως:
1. Είναι αργός
2. Δεν έχει παίκτες να του βάλουν την μπάλα μέσα στην περιοχή και το καταφέρνει αξιόπιστα μόνο από αέρος
3. Φαίνεται να του λείπει ο super Killer μπροστά, αν και οι αριθμοί λένε ότι με κάποιο τρόπο έχει πετύχει περισσότερα γκολ από τα προσδοκόμενα. Ο Σποραρ που εχει πετύχει το 1/4 των γκολ σκοράρει κάθε δεύτερο παιχνίδι (162' για την ακρίβεια) , και τα 4/11 γκολ ήταν πέναλτυ. Δεν είναι κακός, έχουμε έναν κανόνα στα analytics: Aν γκολ+ασιστ / παιχνίδια είναι ίσο ή μεγαλύτερο από 0,5, τότε είναι καλός για την κατηγορία του. Ο Σπόραρ έχει 7 νο πεναλτυ γκολς + 4 ασίστ σε 1800 λεπτά, δηλαδή 11/20=0,55. Αλλά, αν σε ντέρμπυ έχεις 0,8 χG με δέκα τελικές (που σημαίνει ότι σουταρεις με 8% πιθανότητα κατά μ.ο), τότε το 2 πιο πάνω γίνεται σούπερ κρίσιμο.
ΤεςΠα-2, συγγνωμη που το λέω αλλά με το λίγο που είδα ΚΑΜΙΑ από τις παρούσες ομάδες δεν εχει τύχη τον Αύγουστο..