Συνεντευξη του μεγαλυτερου προπονητη της Ευρωπης στο "Τριφυλλι".......ο Αρχοντας Ζοτς
μιλαει....
«Δεν θα το 'λεγα! Και φέτος θα έχω το ίδιο κίνητρο που έχω κάθε καλοκαίρι, σκεπτόμενος τη νέα σεζόν! Ο Παναθηναϊκός είναι ένας τεράστιος σύλλογος, που λόγω του μεγαλείου του, είναι “καταδικασμένος” να διεκδικεί κάθε χρόνο όλους τους τίτλους! Μιας και αναφερθήκατε στην αγωνιστική περίοδο που τελείωσε, έχετε δίκιο (σ.σ.: αρχίζει να κοκκινίζει), ωστόσο, ίσως να γίνομαι κουραστικός, μπορεί και αστείος, αλλά έχω μία μανία με τους αριθμούς! Στα 11 χρόνια που βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό, έχουμε αγωνιστεί σε 24 τελικούς κι έχουμε κερδίσει τους 20 από αυτούς! Αν κάποιος που δεν ζει στην Ελλάδα, ακούσει αυτό το 20/24, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το πιστέψει! Κατακτήσαμε δύο “triple-crown” μέσα σε τρία χρόνια... Ποια άλλη ομάδα στην Ευρώπη, έχει τόσο επιτυχημένη πορεία στα τελευταία 11 χρόνια; Για να σας βοηθήσω, δεν υπάρχει καμία που να μας πλησιάζει».
«Είμαι πολύ ευτυχής και πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στην ομάδα και φαντάζομαι ότι όλοι γνωρίζουν ότι
ο Παναθηναϊκός είναι ο σύλλογός μου, είναι το σπίτι μου! Οι συνθήκες που έχω βρει σε αυτή την οικογένεια είναι εξαιρετικά δυσεύρετες και το πιο σημαντικό πράγμα απ' όλα είναι ο σεβασμός που χαρακτηρίζει τη σχέση μου με όλους όσους αποτελούν μέλη της ομάδας... Από τους αδελφούς Γιαννακόπουλους που βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας, από τους συνεργάτες και τους παίκτες μου, μέχρι τους φιλάθλους... Η Αθήνα είναι μία μοναδική πόλη για να ζει κανείς... Είναι πολλοί οι παράγοντες που με κρατούν άρρηκτα συνδεδεμένο με τον Παναθηναϊκό και πραγματικά αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένος γι' αυτό...»
Η μισή καρδιά… Παρτιζάν και η άλλη μισή Παναθηναϊκός
«Αυτό που μπορώ να σας πω, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, είναι ότι έχω δύο ομάδες που βρίσκονται πολύ βαθιά μέσα μου (σ.σ.: δείχνει την καρδιά του)! Τον Παναθηναϊκό και την Παρτίζαν και αυτό το συναισθηματικό δέσιμο δεν μπορεί, δεν γίνεται να διακοπεί... Μπορεί σε δύο χρόνια να αποφασίσω να φύγω, να συνεχίσω κάπου αλλού ή ακόμη και να παραμείνω, γιατί πάνω απ' όλα είμαι επαγγελματίας... Παρ' ότι έχω προπονήσει επίσης την Χοβεντούτ Μπανταλόνα, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπενετόν Τρεβίζο κι έχω πολλούς φίλους και στις τρεις αυτές ομάδες, η σύνδεση που νοιώθω με τον Παναθηναϊκό δεν συγκρίνεται...»