st@rdust
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Δεκ 2006
- Μηνύματα
- 15.749
- Like
- 1.428
- Πόντοι
- 366
Η αποψη ενος αναγνωστη(Το βρηκα στο τροκτικο)
"Οι ψεύτικες υποσχέσεις του Mr Mig που οδηγούν τους αδελφούς Γιαννακόπουλους στην έξοδο και τον Παναθηναϊκό σε μαρασμό...
Το 1979 έχει μείνει στην ιστορία ως το έτος της μεγάλης αρπαγής της ΠΑΕ... Παναθηναϊκός. Σχεδόν 30 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο και πρωταγωνιστή. Πρόκειται για την αποκάλυψη της χρονιάς. Σας παραθέτουμε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα της μετάβασης στην πολυμετοχικότητα εκθέτοντας ανεπανόρθωτα ανθρώπους που διαφημίστηκαν τους ως σωτήρες...
Ο ρόλος του Ανδρέα Βγενόπουλου αποδείχθηκε εξίσου καθοριστικός και περίεργος στην εξέλιξη της πολυμετοχικότητας. Μετά από όσα εξόχως αποκαλυπτικά έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας είναι προφανές πως δρούσε με σχέδιο και πλάνο που μόνο τον Παναθηναϊκό δεν ευνοούσε.
Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι αυτό καθαυτό το αποτέλεσμα αλλά οι ενέργειες που το προκάλεσαν και οι συνέπειες που όπως φαίνεται θα είναι σαρωτικές. Ο Mr Mig έφτασε στα όριά τους όλα τα μέλη της οικογένειας Γιαννακόπουλων, των ανθρώπων που προσέφεραν περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ (!!!) στον σύλλογο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.
Τίποτα από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αλλά και όσα θα ακολουθήσουν δεν είναι ανεξάρτητο από τα γεγονότα που θα αναφερθούν σήμερα. Το νήμα έχει αρχή και τέλος και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να πληροφορηθεί ο κόσμος με πάσα ακρίβεια τα έργα, τις ημέρες και τις ανακολουθίες του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε από αυτό το καλοκαίρι κιόλας να δημιουργήσει μια ομάδα εφάμιλλη με αυτή του τμήματος μπάσκετ που κατά γενική ομολογία αποτελεί το πρότυπο λειτουργίας για κάθε ελληνική ομάδα οποιουδήποτε σπορ. Θα μπορούσε να φτάσει στα επίπεδα των μεγάλων αγγλικών, ιταλικών και ισπανικών ομάδων, να τις ανταγωνιστεί σαν ίσος προς ίσος...
Ίσως όμως, η διατήρηση του Παναθηναϊκού σε αυτό το επίπεδο να μην είναι και καταστροφικό νέο. Η απόλυτη καταστροφή συντελείται στον Ερασιτέχνη που έφτασε ένα βήμα πριν το Πρωτοδικείο. Κι όλα αυτά επειδή οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι κουράστηκαν να βάζουν χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, κουράστηκαν να σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου για 18 τμήματα μαζί με το μπάσκετ και στο τέλος να έχουν και όλοι οι υπόλοιποι... μικροί ή μεγάλοι μέτοχοι του ποδοσφαίρου τη δυνατότητα να σχολιάζουν πικρόχολα, να κριτικάρουν και να αφήνουν αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες και ελλείψεις αποδείξεων.
Όπως αποδεικνύεται όλοι είναι πλουσιοπάροχοι στις ανέξοδες προτάσεις, αλλά άφαντοι όταν καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Η κοροϊδία λοιπόν που υφίσταται η οικογένεια Γιαννακόπουλου λαμβάνει άμεσα τέλος. Τουλάχιστον για τον Ερασιτέχνη. Κι ας ελπίσουμε όλοι στην Παναθηναϊκή οικογένεια, αυτό το στενάχωρο The End να μπει μόνο εκεί...
Σας αναλύουμε όσα όσα συνέβησαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στα κοινά του Παναθηναϊκού...
Αποκάλυψη-βόμβα!
Πώς ο Βγενόπουλος έβαλε μπροστά τους Γιαννακόπουλους με στόχο την εξαγορά της ΠΑΕ και στη συνέχεια τους «άδειασε»
Ηθική και Παναθηναϊκός. Μπορείς να θίξεις τα πάντα στην οικογένεια Γιαννακόπουλων αλλά όχι την ηθική τους και τον Παναθηναϊκό. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε το μεγάλο λάθος να αγγίξει και τις δύο ευαίσθητες χορδές τους.
Για τους Γιαννακόπουλους ο Παναθηναϊκός είναι καψούρα, είναι τρόπος ζωής. Δεν αποτέλεσε ποτέ τρόπο ανέλιξης στην κοινωνία της χώρας.
Το 24ωρο τους περιστρέφεται γύρω από τον Παναθηναϊκό. Κοιμούνται, ξυπνούν και σκέφτονται τον Παναθηναϊκό. Κι αυτή η «αρρώστια», η τρέλα, η λατρεία για τον πράσινο γίγαντα έχει μεταδοθεί από γενιά σε γενιά. Οι Γιαννακόπουλοι δεν θεωρούν χάσιμο χρόνου να ασχολείσαι με τα κοινά του συλλόγου. Αντιθέτως, ζουν για να τον βλέπουν πρωταθλητή και για να συμβεί αυτό απαιτούνται άφθονος χρόνος, ατελείωτο χρήμα και απέραντη αγάπη.
Το σχέδιο του Βγενόπουλου ήταν... ελαφρώς διαφορετικό. Θέλησε να αφήσει τους γύρω τους να εκτίθενται στη δημόσια Παναθηναϊκή ζωή, να βάζουν αφειδώς χρήματα κι εκείνος να απολαμβάνει τη φθορά τους, έτοιμος να επέμβει όταν εκείνοι θα κουραστούν κάποια στιγμή.
Οι Γιαννακόπουλοι έκαναν το λάθος να πιστέψουν στις θέσεις του γιατί είχαν την αγνότητα και το όραμα για έναν μεγάλο Παναθηναϊκό, πρωταγωνιστή και στο ποδόσφαιρο όπως και στο μπάσκετ, πρωταθλητή παντού. Τα γεγονότα οδηγούν στο συμπέρασμα πως έπεσαν θύματα της χειρότερης πλάνης.
Ας περάσουμε λοιπόν στις ιστορικές αποκαλύψεις...
Ήταν 17 Γενάρη 2008, μία μέρα μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος διέσχισε με αποφασιστικό βήμα τις πόρτες της ΒΙΑΝΕΞ παρουσιάζοντας στον Παύλο και τον υιό του Δημήτρη Γιαννακόπουλο το μεγαλεπήβολο πλάνο του. «Κύριε Παύλο, πάμε μαζί να αγοράσουμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό είναι άρρωστη και πρέπει να αλλάξει. Δεν πάει άλλο», ήταν ορισμένα από τα λόγια που χρησιμοποίησε σε εκείνη την πρώτη συζήτηση. «Είναι βέβαιον ωστόσο πως δεν θα θελήσει να πουλήσει ολόκληρη την ΠΑΕ. Γι' αυτό και θα εφαρμόσουμε το Plan A», έλεγε με τον χαρακτηριστικό του στόμφο. Το «Plan A» ήταν η αγαπημένη του φράση εκείνη την εποχή. Την επαναλάμβανε ανά δύο λεπτά στην προσπάθειά του να πείσει τους συνομιλητές του να ηγηθούν μιας νέας εποχής.
«Το σχέδιο που θα εφαρμόσουμε είναι το εξής. Θα επιχειρήσουμε να μπούμε αρχικά σε ένα μοντέλο πολυμετοχικότητας γιατί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν θα επιτρέψει να φύγει ως αποτυχημένος ο γιος του. Θα δώσουμε την ευκαιρία στον Τζίγκερ να ασχοληθεί με το γήπεδο και τότε να φύγει με ψηλά το κεφάλι έχοντας αφήσει και κάποιο έργο. Και το καλοκαίρι του 2009 θα κάνουμε πράξη το Plan B. Την αγορά ολόκληρου του Παναθηναϊκού»! Τα μάτια του έλαμπαν.
Η πληροφορία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: Εκείνες τις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας της ΠΕΚ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος βρέθηκε τουλάχιστον επτά με οκτώ φορές στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της συγκεκριμένης κίνησης. Του Plan A και του Plan B.
Μετέφερε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις επαφές που είχε με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τις απ' ευθείας συνομιλίες του με τον Τζίγκερ, όπως και την άρνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να βγει στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των φραστικών επιθέσεων που εξαπέλυε εναντίον του ο Mr Mig με τον μανδύα του «σωτήρα».
«Εσύ κύριε Παύλο κι εγώ θα πάμε να κάνουμε πρόταση εξαγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ. Αυτό θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι». Ήταν η δέσμευση του Ανδρέα Βγενόπουλου προς τον Παύλο Γιαννακόπουλο.
Οι μήνες περνούσαν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπό τις ευλογίες του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά και όλης της οικογένειας, πρωτοστατούσε στην προσπάθεια διοικητικής αλλαγής. Η πίεση αυξανόταν, ο κλοιός γύρω από την οικογένεια Βαρδινογιάννη έγινε ασφυκτικός και ως έσχατο μέσο υπέκυψαν στην πίεση του κόσμου οδηγούμενοι τελικά στην παραχώρηση του 40% των μετοχών.
Το Plan A είχε εφαρμοστεί σε πρώτη φάση, όμως ακόμα και από το μοίρασμα της πίτας είχαν φανεί πολλά. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έλεγε και ξαναέλεγε στα μέλη της ΠΕΚ ότι θα μπουν σαν γροθιά, σαν ένα fund και όχι ατομικά. Την κρίσιμη ώρα βεβαίως, με γοργά βήματα άφησε πίσω τα υπόλοιπα μέλη της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης τα οποία από τότε μιλούσαν για «κοροϊδία». Δική τους κουβέντα είναι αυτή και μάλιστα επιβεβαιώθηκε στην πράξη όταν από τους «80 επιφανείς Παναθηναϊκούς που βρίσκονται πίσω από την ΠΕΚ», αυτοί που τελικά πήραν μετοχές της ΠΑΕ μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχει αναρωτηθεί κανείς το γιατί;
Ήταν η πρώτη... δέσμευση του Βγενόπουλου που δεν βγήκε αληθινή. Στην πραγματικότητα ο στόχος του δεν ήταν να μπουν όλοι αυτοί μαζί για να καταστήσουν τον Παναθηναϊκό πιο ισχυρό οικονομικά από τον Αμπράμοβιτς όπως αρεσκόταν να δηλώνει για να κερδίσει το πλήθος, αλλά να μπει ο ίδιος με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Επιχειρηματίες με τεράστιες περιουσίες έμειναν απ' έξω απλά και μόνο επειδή δεν τηρήθηκε ο λόγος του Βγενόπουλου για να μπουν ως γκρουπ στην ΠΑΕ. Διότι έτσι θα είχαν πραγματικά λόγο και άποψη, κατέχοντας ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό.
Οργανωμένο σχέδιο
Ο Παναθηναϊκός σε ρόλο Δούρρειου Ίππου, η αλλαγή πλεύσης και το ραντεβού για την αγορά της ΠΑΕ το οποίο εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία...
Ό Παναθηναϊκός έγινε πολυμετοχικός έστω κι αν οι παλινωδίες στη μοιρασιά της πίτας οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην συγκεντρωθούν ποτέ τα 80 εκατομμύρια που απαιτούνταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με τη συμβολή του κοινού να φτάσει συνολικά στα 67 εκ. ευρώ. Ποσό που θα ήταν υπερδιπλάσιο αν τα μέλη της ΠΕΚ ή ακόμα και αυτοί που μπήκαν στην ΠΑΕ είχαν πειστεί για την μελλοντική επιτυχία του εγχειρήματος.
Η οικογένεια Γιαννακόπουλων έτσι ή αλλιώς, ήταν αδύνατον να μην ενισχύσει οικονομικά τον Παναθηναϊκό. Το σημείο ήταν κομβικό και ο νέος άνεμος που έπνεε δε μπορούσε παρά να έχει και την δική τους υπογραφή. Προθυμοποιήθηκαν να δώσουν 8,9 εκ. ευρώ παρ' ότι ο λόγος τους στα διοικητικά συμβούλια θα ήταν ανίσχυρος και το έπραξαν γιατί δε μπορούσαν τη στιγμή της αναγέννησης του Παναθηναϊκού να λιποτακτήσουν. Παράλληλα, άλλωστε, στην άκρη του ορίζοντα αχνοφαινόταν πάντα το Plan B...
Καθώς οι μήνες περνούσαν, ο ρόλος του Ανδρέα Βγενόπουλου έβγαινε όλο και περισσότερο στην επιφάνεια. Δηλώσεις που προκαλούσαν το παναθηναϊκό αίσθημα περί συμπάθειας στον Ολυμπιακό (!), αναίτιες επιθέσεις στους οπαδούς για υβριστικά συνθήματα (!) και το αποκορύφωμα: Η κοινή ανακοίνωση με τον άλλοτε «εχθρό» του Βγενόπουλου, Γιάννη Βαρδινογιάννη, στην οποία έβαζαν δυναμίτη στην πολυμετοχικότητα με τις δημόσιες υποδείξεις προς τον Χενκ Τεν Κάτε. Όταν ο Mr Mig ρωτήθηκε μάλιστα δημόσια για τον σκοπό της κοινής ανακοίνωσης (και κυρίως για τον λόγο της απουσίας του Παύλου και του Πατέρα), έπεσαν για τα καλά οι μάσκες απαντώντας πως κάλεσε τον Τζίγκερ να του ευχηθεί χρόνια πολλά και εκείνος του ζήτησε να συναντηθούν για να βγει τελικά αυτή η ανακοίνωση υπονόμευσης του προπονητή. Λόγια «καθαρά» και «ξάστερα»...
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι... Παρ' όλα αυτά, οι Γιαννακόπουλοι τηρούσαν στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστώσουν πού το πήγαινε ο Βγενόπουλος και ποιοι ήταν οι αληθινοί σκοποί του σχετικά με την εφαρμογή του Plan B.
Νωρίτερα, στις 4 Νοεμβρίου 2008, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Βέρντερ-Παναθηναϊκός 0-3, ο Βγενόπουλος τηλεφώνησε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε έξαλλη κατάσταση. Ήταν μεσάνυχτα, η χαρά της νίκης ήταν μεγάλη, αλλά ο Βγενόπουλος ήταν εξοργισμένος με τον σχολιασμό του Σπύρου Λιβαθηνού και ανάμεσα στα άλλα για τους «ανθρώπους του Βαρδινογιάννη» απαιτούσε να «περάσουμε άμεσα στο Plan Β για να τελειώνουμε με δαύτους»!
Πράγματι, το πρωί της 26ης Μαρτίου 2009, ανήμερα του δεύτερου αγώνα πλέι οφ με την ιταλική Σιένα στο μπάσκετ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το Plan B. Ω της εκπλήξεως, όμως, η απάντηση του Mr Mig προκάλεσε σοκ: «Ξέχασε όσα σου είπα πέρυσι. Η θέση μου στην κοινωνία είναι διαφορετική σε σχέση με τότε. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εμπλακώ στη διαδικασία αγοράς της ΠΑΕ. Στο κάτω κάτω ο Βαρδινογιάννης δεν θα την πουλήσει... Εγώ είμαι με τους νικητές και δεν θα πάω να σπάσω τα μούτρα μου. Οτιδήποτε κάνω θέλω να κερδίζω».
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε γνωστό στον Βγενόπουλο πως προτίθεται να καταθέσει από ίδια κεφάλαια ποσό 34 εκ. ευρώ και με άλλα 34 εκ. ευρώ που θα κατέθετε η πλευρά Βγενόπουλου θα διεκδικούσαν την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ο Βγενόπουλος όμως, ήταν αμετακίνητος. «Έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Πρεσβεύω κάτι διαφορετικό πλέον από αυτό που πρέσβευα πριν ένα χρόνο». Να εννοούσε πως κατάφερε να μπει στον Παναθηναϊκό και να τον κάνει Δούρρειο Ίππο για να κερδίσει σκληρές επίχειρηματικές μάχες σε πολύ υψηλό επίπεδο;
Το σίγουρο είναι ότι το Plan A και Plan Β αποτέλεσαν απλά ένα ωραίο, γλυκό παραμυθάκι για να πείσει τους Γιαννακόπουλους να μπουν μπροστά και να γίνουν η ασπίδα ενός ανθρώπου στον οποίο δεν είχε εμπιστοσύνη η Παναθηναϊκή κοινωνία καθώς δεν γνώριζε τον πρότερο βίο του. Κι αφού πέτυχε τον στόχο του και δεν είχε ανάγκη κανέναν, άδειασε τους ανθρώπους που έχουν δώσει και τη ζωή τους για τον σύλλογο και έχουν ως όνειρο να τον δουν να μεγαλουργεί και στο ποδόσφαιρο. Με ποδοσφαιριστές αντίστοιχου βεληνεκούς με εκείνους του ποδοσφαίρου. Με μια ομάδα γεμάτη Σισέ, Λούσιο, Ρικέλμε και Ρομπίνιο. Με τίτλους και επιτυχίες που θα εκτόξευαν την Παναθηναϊκή υπερηφάνεια στα ύψη.
Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Τις ημέρες που ακολούθησαν το ραντεβού, η οικογένεια Γιαννακόπουλου έλαβε και τα τελευταία μηνύματα που θα προκαλούσαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου...
Πώς έγινε η κοστολόγηση;
Μία παράμετρος που πρέπει να επισημανθεί αφορά και την εκτίμηση της αξίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πέρυσι με τη σύμφωνη γνώμη και του Ανδρέα Βγενόπουλου που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, η πράσινη ΠΑΕ εκτιμήθηκε πως κοστίζει 160 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό μάλιστα δεν υπολογίζεται καν η Παιανία που δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσε στον Τύπο πως ο Ευάγγελος Μαρινάκης συζητάει για την αγορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός με ένα ποσό που ξεκινάει από τα 110 εκατομμύρια ευρώ. Προερχόμενος μάλιστα ο Ολυμπιακός από 12 πρωταθλήματα (άσχετα το πώς τα πήρε), με έτοιμο γήπεδο και όχι υπό ανέγερση σε άγνωστο χρονικό σημείο. Με ποια κριτήρια λοιπόν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κοστολογήθηκε πέρυσι 160 εκατομμύρια ευρώ είναι πραγματικά άξιο απορίας και ειδικά για το πώς ο «σκληρός διαπραγματευτής» Ανδρέας Βγενόπουλος το αποδέχθηκε...
Τους κούρασε η κοροϊδία!
Η «φούσκα» για την ΠΑΕ και το διαρκές πριόνισμα οδηγεί τους Γιαννακόπουλους ακόμα και στη σκέψη για έξοδο από όλα τα σπορ...
Ο Βγενόπουλος έκανε αυτό που ήθελε και πήδηξε από το καράβι για να αποφύγει τους κραδασμούς. Ο Βαρδινογιάννης αποφάσισε επίσης να απέχει. Και ποιοι έμειναν; Ο Νικόλας Πατέρας που χειρίζεται τις τύχες της ΠΑΕ και οι Γιαννακόπουλοι να πληρώνουν για ΟΛΑ! Μόνο την προηγούμενη χρονιά ξόδεψαν σχεδόν 45 εκατομμύρια ευρώ για να δουν τον Παναθηναϊκό να μεγαλουργεί. Χρηματοδότησαν μόνοι τους το μπάσκετ για 21η συνεχόμενη χρονιά και άλλα 17 τμήματα του Ερασιτέχνη για... αμέτρητη χρονιά.
Ποιο ήταν το κέρδος; Να φθαρούν συμμετέχοντας στα κοινά της ΠΑΕ και να χρεωθούν λογικά ως μέτοχοι ένα μέρος της αποτυχίας παρ' ότι δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο διοίκησης που επέλεξαν οι ίδιοι. Κράτησαν ζωντανά όλα τα ιστορικά τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και τελικά διαπομπεύτηκαν από μικρή μερίδα του κόσμου που ξαφνικά άρχισε να ξεσηκώνεται επειδή παρουσιάστηκαν προβλήματα που υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια. Κι όμως, αντί ο κόσμος να στραφεί εναντίον των ψεύτικων υποσχέσεων της ΠΕΚ που έταξε 1,5 εκ. ευρώ στον Ερασιτέχνη και άφησαν ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος του μπάτζετ, επιτέθηκαν στον Θανάση Γιαννακόπουλο γιατί... δεν άντεξε άλλο!
Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί εμφράγματα στο γήπεδο, που έχουν ξοδέψει 300 εκατομμύρια ευρώ με απειροελάχιστα έσοδα κάθε χρόνο, οι άνθρωποι που είναι σε όλα τα γήπεδα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ) και ξημεροβραδιάζονται ακόμα και στις προπονήσεις, οι Γιαννακόπουλοι που συνέδεσαν το όνομά τους με την ανιδιοτελή προσφορά στον σύλλογο, δεν δικαιούνται να αποχωρήσουν ποτέ. Ενώ ο Βγενόπουλος, ο Ξυλάς, ο Νίκας και αρκετός κόσμος είχαν δικαίωμα όχι απλά στην κριτική, αλλά στην ισοπέδωση ζητώντας ακόμα και αποδείξεις για δήθεν διάτρητες οικονομικά καταστάσεις! Και κάπως έτσι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έφτασε στο σημερινό αδιέξοδο.
Διότι οι Γιαννακόπουλοι δεν κουράστηκαν να βάζουν χρήματα αλλά κουράστηκαν να χρηματοδοτούν και να τους κοροϊδεύουν κιόλας από πάνω! Χαμένα λεφτά από τα έσοδα που δεν απέδιδε η ΠΑΕ, χαμένα λεφτά και από το 1,5 εκ. της ΠΕΚ που δεν αποδόθηκε ποτέ. Και κερατάς και δαρμένος; Ε, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός!
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να υπάρχει και κόσμος θεωρεί και... κακό της υπόθεσης τον Θανάση Γιαννακόπουλο επειδή φεύγει, ενώ μάλιστα το είχε ανακοινώσει και πέντε μήνες πριν!
Κάποια στιγμή όμως, ο κόμπος φτάνει στο χτένι για όλους. Ο Βγενόπουλος κατάφερε με άμεσο και έμμεσο τρόπο να τους φέρει μπροστά στην πόρτα της εξόδου. Πότε με τα Plan A και Plan Β που αποδείχθηκαν μια φούσκα για να μπει ο ίδιος στην ΠΑΕ και πότε με λόγια απ' ευθείας ή εμμέσως από τους «πιστούς» του ανθρώπους. Την... ξαφνική ανατροπή στο θέμα της ΠΑΕ διαδέχθηκε η αποχώρηση από τον Ερασιτέχνη. Αν καταφέρει ο Βγενόπουλος μετά από 38 χρόνια να τους εξωθήσει με τον τρόπο του και την τακτική του και εκτός συλλόγου από όλα τα σπορ… "
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
"Οι ψεύτικες υποσχέσεις του Mr Mig που οδηγούν τους αδελφούς Γιαννακόπουλους στην έξοδο και τον Παναθηναϊκό σε μαρασμό...
Το 1979 έχει μείνει στην ιστορία ως το έτος της μεγάλης αρπαγής της ΠΑΕ... Παναθηναϊκός. Σχεδόν 30 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά αυτή τη φορά με διαφορετικό τρόπο και πρωταγωνιστή. Πρόκειται για την αποκάλυψη της χρονιάς. Σας παραθέτουμε με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα της μετάβασης στην πολυμετοχικότητα εκθέτοντας ανεπανόρθωτα ανθρώπους που διαφημίστηκαν τους ως σωτήρες...
Ο ρόλος του Ανδρέα Βγενόπουλου αποδείχθηκε εξίσου καθοριστικός και περίεργος στην εξέλιξη της πολυμετοχικότητας. Μετά από όσα εξόχως αποκαλυπτικά έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας είναι προφανές πως δρούσε με σχέδιο και πλάνο που μόνο τον Παναθηναϊκό δεν ευνοούσε.
Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι αυτό καθαυτό το αποτέλεσμα αλλά οι ενέργειες που το προκάλεσαν και οι συνέπειες που όπως φαίνεται θα είναι σαρωτικές. Ο Mr Mig έφτασε στα όριά τους όλα τα μέλη της οικογένειας Γιαννακόπουλων, των ανθρώπων που προσέφεραν περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ (!!!) στον σύλλογο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.
Τίποτα από όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό αλλά και όσα θα ακολουθήσουν δεν είναι ανεξάρτητο από τα γεγονότα που θα αναφερθούν σήμερα. Το νήμα έχει αρχή και τέλος και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να πληροφορηθεί ο κόσμος με πάσα ακρίβεια τα έργα, τις ημέρες και τις ανακολουθίες του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε από αυτό το καλοκαίρι κιόλας να δημιουργήσει μια ομάδα εφάμιλλη με αυτή του τμήματος μπάσκετ που κατά γενική ομολογία αποτελεί το πρότυπο λειτουργίας για κάθε ελληνική ομάδα οποιουδήποτε σπορ. Θα μπορούσε να φτάσει στα επίπεδα των μεγάλων αγγλικών, ιταλικών και ισπανικών ομάδων, να τις ανταγωνιστεί σαν ίσος προς ίσος...
Ίσως όμως, η διατήρηση του Παναθηναϊκού σε αυτό το επίπεδο να μην είναι και καταστροφικό νέο. Η απόλυτη καταστροφή συντελείται στον Ερασιτέχνη που έφτασε ένα βήμα πριν το Πρωτοδικείο. Κι όλα αυτά επειδή οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι κουράστηκαν να βάζουν χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο, κουράστηκαν να σηκώνουν τον σταυρό του μαρτυρίου για 18 τμήματα μαζί με το μπάσκετ και στο τέλος να έχουν και όλοι οι υπόλοιποι... μικροί ή μεγάλοι μέτοχοι του ποδοσφαίρου τη δυνατότητα να σχολιάζουν πικρόχολα, να κριτικάρουν και να αφήνουν αιχμές για οικονομικές ατασθαλίες και ελλείψεις αποδείξεων.
Όπως αποδεικνύεται όλοι είναι πλουσιοπάροχοι στις ανέξοδες προτάσεις, αλλά άφαντοι όταν καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Η κοροϊδία λοιπόν που υφίσταται η οικογένεια Γιαννακόπουλου λαμβάνει άμεσα τέλος. Τουλάχιστον για τον Ερασιτέχνη. Κι ας ελπίσουμε όλοι στην Παναθηναϊκή οικογένεια, αυτό το στενάχωρο The End να μπει μόνο εκεί...
Σας αναλύουμε όσα όσα συνέβησαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο στα κοινά του Παναθηναϊκού...
Αποκάλυψη-βόμβα!
Πώς ο Βγενόπουλος έβαλε μπροστά τους Γιαννακόπουλους με στόχο την εξαγορά της ΠΑΕ και στη συνέχεια τους «άδειασε»
Ηθική και Παναθηναϊκός. Μπορείς να θίξεις τα πάντα στην οικογένεια Γιαννακόπουλων αλλά όχι την ηθική τους και τον Παναθηναϊκό. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έκανε το μεγάλο λάθος να αγγίξει και τις δύο ευαίσθητες χορδές τους.
Για τους Γιαννακόπουλους ο Παναθηναϊκός είναι καψούρα, είναι τρόπος ζωής. Δεν αποτέλεσε ποτέ τρόπο ανέλιξης στην κοινωνία της χώρας.
Το 24ωρο τους περιστρέφεται γύρω από τον Παναθηναϊκό. Κοιμούνται, ξυπνούν και σκέφτονται τον Παναθηναϊκό. Κι αυτή η «αρρώστια», η τρέλα, η λατρεία για τον πράσινο γίγαντα έχει μεταδοθεί από γενιά σε γενιά. Οι Γιαννακόπουλοι δεν θεωρούν χάσιμο χρόνου να ασχολείσαι με τα κοινά του συλλόγου. Αντιθέτως, ζουν για να τον βλέπουν πρωταθλητή και για να συμβεί αυτό απαιτούνται άφθονος χρόνος, ατελείωτο χρήμα και απέραντη αγάπη.
Το σχέδιο του Βγενόπουλου ήταν... ελαφρώς διαφορετικό. Θέλησε να αφήσει τους γύρω τους να εκτίθενται στη δημόσια Παναθηναϊκή ζωή, να βάζουν αφειδώς χρήματα κι εκείνος να απολαμβάνει τη φθορά τους, έτοιμος να επέμβει όταν εκείνοι θα κουραστούν κάποια στιγμή.
Οι Γιαννακόπουλοι έκαναν το λάθος να πιστέψουν στις θέσεις του γιατί είχαν την αγνότητα και το όραμα για έναν μεγάλο Παναθηναϊκό, πρωταγωνιστή και στο ποδόσφαιρο όπως και στο μπάσκετ, πρωταθλητή παντού. Τα γεγονότα οδηγούν στο συμπέρασμα πως έπεσαν θύματα της χειρότερης πλάνης.
Ας περάσουμε λοιπόν στις ιστορικές αποκαλύψεις...
Ήταν 17 Γενάρη 2008, μία μέρα μετά τον αποκλεισμό-σοκ από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, όταν ο Ανδρέας Βγενόπουλος διέσχισε με αποφασιστικό βήμα τις πόρτες της ΒΙΑΝΕΞ παρουσιάζοντας στον Παύλο και τον υιό του Δημήτρη Γιαννακόπουλο το μεγαλεπήβολο πλάνο του. «Κύριε Παύλο, πάμε μαζί να αγοράσουμε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός! Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον Παναθηναϊκό είναι άρρωστη και πρέπει να αλλάξει. Δεν πάει άλλο», ήταν ορισμένα από τα λόγια που χρησιμοποίησε σε εκείνη την πρώτη συζήτηση. «Είναι βέβαιον ωστόσο πως δεν θα θελήσει να πουλήσει ολόκληρη την ΠΑΕ. Γι' αυτό και θα εφαρμόσουμε το Plan A», έλεγε με τον χαρακτηριστικό του στόμφο. Το «Plan A» ήταν η αγαπημένη του φράση εκείνη την εποχή. Την επαναλάμβανε ανά δύο λεπτά στην προσπάθειά του να πείσει τους συνομιλητές του να ηγηθούν μιας νέας εποχής.
«Το σχέδιο που θα εφαρμόσουμε είναι το εξής. Θα επιχειρήσουμε να μπούμε αρχικά σε ένα μοντέλο πολυμετοχικότητας γιατί ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν θα επιτρέψει να φύγει ως αποτυχημένος ο γιος του. Θα δώσουμε την ευκαιρία στον Τζίγκερ να ασχοληθεί με το γήπεδο και τότε να φύγει με ψηλά το κεφάλι έχοντας αφήσει και κάποιο έργο. Και το καλοκαίρι του 2009 θα κάνουμε πράξη το Plan B. Την αγορά ολόκληρου του Παναθηναϊκού»! Τα μάτια του έλαμπαν.
Η πληροφορία δεν επιδέχεται αμφισβήτηση: Εκείνες τις πρώτες δύο εβδομάδες λειτουργίας της ΠΕΚ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος βρέθηκε τουλάχιστον επτά με οκτώ φορές στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ για να επιχειρηματολογήσει υπέρ της συγκεκριμένης κίνησης. Του Plan A και του Plan B.
Μετέφερε με κάθε λεπτομέρεια όλες τις επαφές που είχε με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, τις απ' ευθείας συνομιλίες του με τον Τζίγκερ, όπως και την άρνηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη να βγει στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των φραστικών επιθέσεων που εξαπέλυε εναντίον του ο Mr Mig με τον μανδύα του «σωτήρα».
«Εσύ κύριε Παύλο κι εγώ θα πάμε να κάνουμε πρόταση εξαγοράς της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ. Αυτό θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι». Ήταν η δέσμευση του Ανδρέα Βγενόπουλου προς τον Παύλο Γιαννακόπουλο.
Οι μήνες περνούσαν και ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπό τις ευλογίες του Παύλου Γιαννακόπουλου αλλά και όλης της οικογένειας, πρωτοστατούσε στην προσπάθεια διοικητικής αλλαγής. Η πίεση αυξανόταν, ο κλοιός γύρω από την οικογένεια Βαρδινογιάννη έγινε ασφυκτικός και ως έσχατο μέσο υπέκυψαν στην πίεση του κόσμου οδηγούμενοι τελικά στην παραχώρηση του 40% των μετοχών.
Το Plan A είχε εφαρμοστεί σε πρώτη φάση, όμως ακόμα και από το μοίρασμα της πίτας είχαν φανεί πολλά. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος έλεγε και ξαναέλεγε στα μέλη της ΠΕΚ ότι θα μπουν σαν γροθιά, σαν ένα fund και όχι ατομικά. Την κρίσιμη ώρα βεβαίως, με γοργά βήματα άφησε πίσω τα υπόλοιπα μέλη της Παναθηναϊκής Ενωτικής Κίνησης τα οποία από τότε μιλούσαν για «κοροϊδία». Δική τους κουβέντα είναι αυτή και μάλιστα επιβεβαιώθηκε στην πράξη όταν από τους «80 επιφανείς Παναθηναϊκούς που βρίσκονται πίσω από την ΠΕΚ», αυτοί που τελικά πήραν μετοχές της ΠΑΕ μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχει αναρωτηθεί κανείς το γιατί;
Ήταν η πρώτη... δέσμευση του Βγενόπουλου που δεν βγήκε αληθινή. Στην πραγματικότητα ο στόχος του δεν ήταν να μπουν όλοι αυτοί μαζί για να καταστήσουν τον Παναθηναϊκό πιο ισχυρό οικονομικά από τον Αμπράμοβιτς όπως αρεσκόταν να δηλώνει για να κερδίσει το πλήθος, αλλά να μπει ο ίδιος με το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό. Επιχειρηματίες με τεράστιες περιουσίες έμειναν απ' έξω απλά και μόνο επειδή δεν τηρήθηκε ο λόγος του Βγενόπουλου για να μπουν ως γκρουπ στην ΠΑΕ. Διότι έτσι θα είχαν πραγματικά λόγο και άποψη, κατέχοντας ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό.
Οργανωμένο σχέδιο
Ο Παναθηναϊκός σε ρόλο Δούρρειου Ίππου, η αλλαγή πλεύσης και το ραντεβού για την αγορά της ΠΑΕ το οποίο εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία...
Ό Παναθηναϊκός έγινε πολυμετοχικός έστω κι αν οι παλινωδίες στη μοιρασιά της πίτας οδηγούσαν στο συμπέρασμα πως κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην συγκεντρωθούν ποτέ τα 80 εκατομμύρια που απαιτούνταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και με τη συμβολή του κοινού να φτάσει συνολικά στα 67 εκ. ευρώ. Ποσό που θα ήταν υπερδιπλάσιο αν τα μέλη της ΠΕΚ ή ακόμα και αυτοί που μπήκαν στην ΠΑΕ είχαν πειστεί για την μελλοντική επιτυχία του εγχειρήματος.
Η οικογένεια Γιαννακόπουλων έτσι ή αλλιώς, ήταν αδύνατον να μην ενισχύσει οικονομικά τον Παναθηναϊκό. Το σημείο ήταν κομβικό και ο νέος άνεμος που έπνεε δε μπορούσε παρά να έχει και την δική τους υπογραφή. Προθυμοποιήθηκαν να δώσουν 8,9 εκ. ευρώ παρ' ότι ο λόγος τους στα διοικητικά συμβούλια θα ήταν ανίσχυρος και το έπραξαν γιατί δε μπορούσαν τη στιγμή της αναγέννησης του Παναθηναϊκού να λιποτακτήσουν. Παράλληλα, άλλωστε, στην άκρη του ορίζοντα αχνοφαινόταν πάντα το Plan B...
Καθώς οι μήνες περνούσαν, ο ρόλος του Ανδρέα Βγενόπουλου έβγαινε όλο και περισσότερο στην επιφάνεια. Δηλώσεις που προκαλούσαν το παναθηναϊκό αίσθημα περί συμπάθειας στον Ολυμπιακό (!), αναίτιες επιθέσεις στους οπαδούς για υβριστικά συνθήματα (!) και το αποκορύφωμα: Η κοινή ανακοίνωση με τον άλλοτε «εχθρό» του Βγενόπουλου, Γιάννη Βαρδινογιάννη, στην οποία έβαζαν δυναμίτη στην πολυμετοχικότητα με τις δημόσιες υποδείξεις προς τον Χενκ Τεν Κάτε. Όταν ο Mr Mig ρωτήθηκε μάλιστα δημόσια για τον σκοπό της κοινής ανακοίνωσης (και κυρίως για τον λόγο της απουσίας του Παύλου και του Πατέρα), έπεσαν για τα καλά οι μάσκες απαντώντας πως κάλεσε τον Τζίγκερ να του ευχηθεί χρόνια πολλά και εκείνος του ζήτησε να συναντηθούν για να βγει τελικά αυτή η ανακοίνωση υπονόμευσης του προπονητή. Λόγια «καθαρά» και «ξάστερα»...
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι... Παρ' όλα αυτά, οι Γιαννακόπουλοι τηρούσαν στάση αναμονής προκειμένου να διαπιστώσουν πού το πήγαινε ο Βγενόπουλος και ποιοι ήταν οι αληθινοί σκοποί του σχετικά με την εφαρμογή του Plan B.
Νωρίτερα, στις 4 Νοεμβρίου 2008, αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα Βέρντερ-Παναθηναϊκός 0-3, ο Βγενόπουλος τηλεφώνησε στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο σε έξαλλη κατάσταση. Ήταν μεσάνυχτα, η χαρά της νίκης ήταν μεγάλη, αλλά ο Βγενόπουλος ήταν εξοργισμένος με τον σχολιασμό του Σπύρου Λιβαθηνού και ανάμεσα στα άλλα για τους «ανθρώπους του Βαρδινογιάννη» απαιτούσε να «περάσουμε άμεσα στο Plan Β για να τελειώνουμε με δαύτους»!
Πράγματι, το πρωί της 26ης Μαρτίου 2009, ανήμερα του δεύτερου αγώνα πλέι οφ με την ιταλική Σιένα στο μπάσκετ, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με τον Ανδρέα Βγενόπουλο προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το Plan B. Ω της εκπλήξεως, όμως, η απάντηση του Mr Mig προκάλεσε σοκ: «Ξέχασε όσα σου είπα πέρυσι. Η θέση μου στην κοινωνία είναι διαφορετική σε σχέση με τότε. Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να εμπλακώ στη διαδικασία αγοράς της ΠΑΕ. Στο κάτω κάτω ο Βαρδινογιάννης δεν θα την πουλήσει... Εγώ είμαι με τους νικητές και δεν θα πάω να σπάσω τα μούτρα μου. Οτιδήποτε κάνω θέλω να κερδίζω».
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε γνωστό στον Βγενόπουλο πως προτίθεται να καταθέσει από ίδια κεφάλαια ποσό 34 εκ. ευρώ και με άλλα 34 εκ. ευρώ που θα κατέθετε η πλευρά Βγενόπουλου θα διεκδικούσαν την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών. Ο Βγενόπουλος όμως, ήταν αμετακίνητος. «Έχουν αλλάξει τα πράγματα σε σχέση με πέρυσι. Πρεσβεύω κάτι διαφορετικό πλέον από αυτό που πρέσβευα πριν ένα χρόνο». Να εννοούσε πως κατάφερε να μπει στον Παναθηναϊκό και να τον κάνει Δούρρειο Ίππο για να κερδίσει σκληρές επίχειρηματικές μάχες σε πολύ υψηλό επίπεδο;
Το σίγουρο είναι ότι το Plan A και Plan Β αποτέλεσαν απλά ένα ωραίο, γλυκό παραμυθάκι για να πείσει τους Γιαννακόπουλους να μπουν μπροστά και να γίνουν η ασπίδα ενός ανθρώπου στον οποίο δεν είχε εμπιστοσύνη η Παναθηναϊκή κοινωνία καθώς δεν γνώριζε τον πρότερο βίο του. Κι αφού πέτυχε τον στόχο του και δεν είχε ανάγκη κανέναν, άδειασε τους ανθρώπους που έχουν δώσει και τη ζωή τους για τον σύλλογο και έχουν ως όνειρο να τον δουν να μεγαλουργεί και στο ποδόσφαιρο. Με ποδοσφαιριστές αντίστοιχου βεληνεκούς με εκείνους του ποδοσφαίρου. Με μια ομάδα γεμάτη Σισέ, Λούσιο, Ρικέλμε και Ρομπίνιο. Με τίτλους και επιτυχίες που θα εκτόξευαν την Παναθηναϊκή υπερηφάνεια στα ύψη.
Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής. Τις ημέρες που ακολούθησαν το ραντεβού, η οικογένεια Γιαννακόπουλου έλαβε και τα τελευταία μηνύματα που θα προκαλούσαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου...
Πώς έγινε η κοστολόγηση;
Μία παράμετρος που πρέπει να επισημανθεί αφορά και την εκτίμηση της αξίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Πέρυσι με τη σύμφωνη γνώμη και του Ανδρέα Βγενόπουλου που έκανε τις διαπραγματεύσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, η πράσινη ΠΑΕ εκτιμήθηκε πως κοστίζει 160 εκατομμύρια ευρώ. Στο ποσό μάλιστα δεν υπολογίζεται καν η Παιανία που δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσε στον Τύπο πως ο Ευάγγελος Μαρινάκης συζητάει για την αγορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός με ένα ποσό που ξεκινάει από τα 110 εκατομμύρια ευρώ. Προερχόμενος μάλιστα ο Ολυμπιακός από 12 πρωταθλήματα (άσχετα το πώς τα πήρε), με έτοιμο γήπεδο και όχι υπό ανέγερση σε άγνωστο χρονικό σημείο. Με ποια κριτήρια λοιπόν, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κοστολογήθηκε πέρυσι 160 εκατομμύρια ευρώ είναι πραγματικά άξιο απορίας και ειδικά για το πώς ο «σκληρός διαπραγματευτής» Ανδρέας Βγενόπουλος το αποδέχθηκε...
Τους κούρασε η κοροϊδία!
Η «φούσκα» για την ΠΑΕ και το διαρκές πριόνισμα οδηγεί τους Γιαννακόπουλους ακόμα και στη σκέψη για έξοδο από όλα τα σπορ...
Ο Βγενόπουλος έκανε αυτό που ήθελε και πήδηξε από το καράβι για να αποφύγει τους κραδασμούς. Ο Βαρδινογιάννης αποφάσισε επίσης να απέχει. Και ποιοι έμειναν; Ο Νικόλας Πατέρας που χειρίζεται τις τύχες της ΠΑΕ και οι Γιαννακόπουλοι να πληρώνουν για ΟΛΑ! Μόνο την προηγούμενη χρονιά ξόδεψαν σχεδόν 45 εκατομμύρια ευρώ για να δουν τον Παναθηναϊκό να μεγαλουργεί. Χρηματοδότησαν μόνοι τους το μπάσκετ για 21η συνεχόμενη χρονιά και άλλα 17 τμήματα του Ερασιτέχνη για... αμέτρητη χρονιά.
Ποιο ήταν το κέρδος; Να φθαρούν συμμετέχοντας στα κοινά της ΠΑΕ και να χρεωθούν λογικά ως μέτοχοι ένα μέρος της αποτυχίας παρ' ότι δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο διοίκησης που επέλεξαν οι ίδιοι. Κράτησαν ζωντανά όλα τα ιστορικά τμήματα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και τελικά διαπομπεύτηκαν από μικρή μερίδα του κόσμου που ξαφνικά άρχισε να ξεσηκώνεται επειδή παρουσιάστηκαν προβλήματα που υπήρχαν και τα προηγούμενα χρόνια. Κι όμως, αντί ο κόσμος να στραφεί εναντίον των ψεύτικων υποσχέσεων της ΠΕΚ που έταξε 1,5 εκ. ευρώ στον Ερασιτέχνη και άφησαν ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος του μπάτζετ, επιτέθηκαν στον Θανάση Γιαννακόπουλο γιατί... δεν άντεξε άλλο!
Οι άνθρωποι που έχουν υποστεί εμφράγματα στο γήπεδο, που έχουν ξοδέψει 300 εκατομμύρια ευρώ με απειροελάχιστα έσοδα κάθε χρόνο, οι άνθρωποι που είναι σε όλα τα γήπεδα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ) και ξημεροβραδιάζονται ακόμα και στις προπονήσεις, οι Γιαννακόπουλοι που συνέδεσαν το όνομά τους με την ανιδιοτελή προσφορά στον σύλλογο, δεν δικαιούνται να αποχωρήσουν ποτέ. Ενώ ο Βγενόπουλος, ο Ξυλάς, ο Νίκας και αρκετός κόσμος είχαν δικαίωμα όχι απλά στην κριτική, αλλά στην ισοπέδωση ζητώντας ακόμα και αποδείξεις για δήθεν διάτρητες οικονομικά καταστάσεις! Και κάπως έτσι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έφτασε στο σημερινό αδιέξοδο.
Διότι οι Γιαννακόπουλοι δεν κουράστηκαν να βάζουν χρήματα αλλά κουράστηκαν να χρηματοδοτούν και να τους κοροϊδεύουν κιόλας από πάνω! Χαμένα λεφτά από τα έσοδα που δεν απέδιδε η ΠΑΕ, χαμένα λεφτά και από το 1,5 εκ. της ΠΕΚ που δεν αποδόθηκε ποτέ. Και κερατάς και δαρμένος; Ε, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός!
Το αποτέλεσμα είναι σήμερα να υπάρχει και κόσμος θεωρεί και... κακό της υπόθεσης τον Θανάση Γιαννακόπουλο επειδή φεύγει, ενώ μάλιστα το είχε ανακοινώσει και πέντε μήνες πριν!
Κάποια στιγμή όμως, ο κόμπος φτάνει στο χτένι για όλους. Ο Βγενόπουλος κατάφερε με άμεσο και έμμεσο τρόπο να τους φέρει μπροστά στην πόρτα της εξόδου. Πότε με τα Plan A και Plan Β που αποδείχθηκαν μια φούσκα για να μπει ο ίδιος στην ΠΑΕ και πότε με λόγια απ' ευθείας ή εμμέσως από τους «πιστούς» του ανθρώπους. Την... ξαφνική ανατροπή στο θέμα της ΠΑΕ διαδέχθηκε η αποχώρηση από τον Ερασιτέχνη. Αν καταφέρει ο Βγενόπουλος μετά από 38 χρόνια να τους εξωθήσει με τον τρόπο του και την τακτική του και εκτός συλλόγου από όλα τα σπορ… "
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ