Μπετσίροβιτς: «Αξέχαστος ο Παναθηναϊκός»
Έναν παλιόφιλο, που αγάπησε τον Παναθηναϊκό και αγαπήθηκε από τον κόσμο του στα δύο χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του, θα συναντήσουν οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Πέμπτης. Ο Σάνι Μπετσίροβιτς επιστρέφει, ως αντίπαλος αυτή τη φορά, με τη νέα του ομάδα, Λοτομάτικα Ρόμα, η οποία έχει στις τάξεις της δύο ακόμη πρώην «τριφυλλοφόρους», καθώς προπονητής είναι ο Νάντο Τζεντίλε και γενικός διευθυντής ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα.
Ο Σάνι Μπετσίροβιτς, μιλώντας στη «SportDay», δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για τον Παναθηναϊκό. Πάντως, ο Σλοβένος σούτινγκ γκαρντ έχει ως στόχο να είναι «στυγνός» επαγγελματίας στο παιχνίδι για το "Top16". Θα προσπαθήσει τουλάχιστον…
Ακολουθεί η συνέντευξη:
• Πώς είναι η ζωή του στην Ιταλία;
«Υπέροχα. Περνάω πολύ καλά, είμαι με τα παιδιά και τη γυναίκα μου. Η ομάδα προχωράει από νίκη σε νίκη. Και παλεύει τα παιχνίδια για να ανέβει περισσότερο. Νικήσαμε και την Μπιέλα και φθάσαμε στη δεύτερη θέση».
• Η καριέρα σου γνωρίζουμε πως είναι μια χαρά, κ. MVP της κανονικής διάρκειας στην Ευρωλίγκα.
«Αισθάνομαι ικανοποιημένος από τα όσα έχω προσφέρει στη Ρόμα. Μπορώ περισσότερα και σε κάθε ματς το παλεύω αρκετά για να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Ελπίζω να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις, αλλά και η ομάδα μου να συνεχίσει στο πρωτάθλημα να αγωνίζεται καλά, προσφέροντας ωραίο μπάσκετ».
• Τι έχεις να πεις για το 0/2 στην εκκίνηση του Τop 16;
«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε δύο άσχημα παιχνίδια και χάσαμε από Μάλαγα και Παρτίζαν. Το έργο μας είναι αρκετά δύσκολο τώρα για να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Άλλωστε, είναι λίγα τα παιχνίδια στον όμιλο και αυτό κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα».
• Ένα σχόλιο για τον επόμενο αντίπαλο θα κάνεις;
«Ναι, φίλε! Έφτασε η στιγμή. Το πιο σημαντικό παιχνίδι για την πορεία της Ρόμα στη διοργάνωση θα το παίξουμε απέναντι στην ομάδα όπου πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια. Αξέχαστες στιγμές, που δεν πρόκειται να διαγραφούν από τη μνήμη μου. Έφτασα στο τοπ της Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό. Θα είναι έντονα τα συναισθήματα για μένα από τη στιγμή που θα έρθω Αθήνα, αλλά ιδιαίτερα όταν πατήσω το παρκέ του ΟΑΚΑ. Θα είναι σαν να δίνω εξετάσεις. Όμως το ματς είναι σημαντικό και θα προσπαθήσω με τους συμπαίκτες μου να αιφνιδιάσουμε τον Παναθηναϊκό και να του κάνουμε έκπληξη».
• Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις σου;
«Τι να πρωτοθυμηθώ; Και τα δύο χρόνια έζησα έντονες στιγμές. Τους συμπαίκτες μου; Τους φιλάθλους; Τις μεγάλες νίκες και τα τρόπαια που πήραμε; Ο.Κ. Σίγουρα δεν ξεχνιέται ο τελικός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ και το πώς πανηγυρίσαμε αυτή την τεράστια επιτυχία, αλλά και οι νίκες που μας έδωσαν το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό. Ειλικρινά αυτά τα δύο χρόνια δεν θέλω να ξεχάσω τίποτα».
• Κατά συνέπεια, οι αντίπαλοι θα είναι δύο.
«Ναι. Πρέπει να κερδίσω πρώτα τον εαυτό μου και τα συναισθήματα που θα έχω και ύστερα να βοηθήσω τη Ρόμα να νικήσει τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, δεν ερχόμαστε για τουρισμό στην Αθήνα. Αλλά για να παίξουμε και να ξοδέψουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε για να φύγουμε με τη νίκη».
• Πόσο εύκολο είναι να κοντρολάρεις το «είναι» σου σ' ένα τόσο κρίσιμο ματς;
«Δεν είναι το ευκολότερο πράγμα του κόσμου. Είμαι, όμως, επαγγελματίας και θα κοιτάξω να μείνω συγκεντρωμένος για να βοηθήσω τη Ρόμα».
• Φαντάζομαι, θα 'χεις δώσει κάποιες οδηγίες στους συμπαίκτες σου.
«Ναι, κάτι έχω πει και... θα πω κι άλλα. Όπως τον τρόπο που αγωνίζονται οι πρώην συμπαίκτες μου. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Ξέρουμε πώς είναι να αγωνίζεσαι απέναντι στον Παναθηναϊκό και μάλιστα στο σπίτι του».
• Ο Νάντο Τζεντίλε και ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα –δύο επίσης πρώην του ΠΑΟ– πόσο περισσότερο θα βοηθήσουν;
«Πολύ, γενικότερα, πριν από το τζάμπολ. Γιατί δεν θα εμφανιστούν στο παρκέ. Έχουν σταματήσει το μπάσκετ. Ε, φαντάζομαι ότι θα ακουστούν τα ονόματά τους από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού».
• Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θέλεις να κάνεις όταν έρθεις στην Αθήνα;
«Να φάω γαλακτομπούρεκο και φυσικά σουβλάκι (γέλια). Αυτά και τίποτε άλλο. Μου έχουν λείψει, φίλε, και θέλω να τα ξαναφάω».
• Τον Παναθηναϊκό πώς τον βλέπεις τελευταία;
«Πιστεύω ότι ανέβασε απόδοση την κατάλληλη στιγμή και δείχνει αρκετά φορμαρισμένος. Κάτι το οποίο απέδειξε απέναντι στη Μάλαγα. Βρίσκεται στον σωστό δρόμο. Από την πλευρά μας πρέπει να είμαστε σε πολύ καλή βραδιά σε άμυνα και επίθεση και να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Όλοι, βέβαια, ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί του αγώνα».
• Όταν έμαθες την κλήρωση, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που είπες;
«Ότι από τη μία είμαι χαρούμενος που θα ξαναδώ γνώριμα πρόσωπα και θα ξαναθυμηθώ καταστάσεις υπέροχες και από την άλλη στενοχωρημένος επειδή σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να βρεθώ αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Όμως, αυτά έχει η τύχη».
• Πώς πάει η ακαδημία μπάσκετ που 'χεις στη Σλοβενία;
«Μια χαρά! Έχει φτάσει τα 200 παιδιά και αισθάνομαι πολύ ευχαριστημένος γιατί με αυτόν τον τρόπο θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου. Φυσικά, όταν βρεθεί κάποιο ταλέντο, τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Παναθηναϊκός (γέλια)».