Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.749
Πόντοι
1.436
Υπερβολές .

στο ξύρισμα όχι. Οποίος θέλει την ιεροτελεστία του πινέλου - σεβαστό - αλλά σαν αποτέλεσμα δεν διαφέρει ΤΟΣΟ - αν βάλεις μέσα και το θέμα χρόνος και ρυθμός ζωής αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε πινέλα κλπ - ελεύθερα -
Εδώ κάπου θα διαφωνήσω :hi:
Όπως έγραψα παραπάνω με safety razor μπορώ να ξυρίζομαι κανονικά. Έχω την ατυχία να έχω σκληρά γένια και πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα. Κ δεν εξυπηρετούμουν από τα πλαστικά ξυραφάκια. Παραπάνω περάσματα κλπ.
Καλά, με σαβέττα δεν το συζητάω. Όταν τη χρησιμοποιήσω (θέλει το χρόνο της) μου φυτρώνουν ξανά με 1-1,5 μέρα αργότερα διαφορά.
Για φαλτσέτα δυστυχώς δεν γνωρίζω. Θα το ήθελα πολύ.
/
Γενικά η αρχή είναι εύκολα με το μπάτζετ που αναφέρει ο Fylobios
Σωστός σε όλα.

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.749
Πόντοι
1.436
Εγω που τωρα ξεκιναω

Τελείως προσωπική εκτίμηση, να άρχιζες με τα βασικά καλά και φθηνά. Πχ το σαπούνι Proraso, την Cella όπως αναφέρθηκαν ή και το εξαιρετικό, θεωρώ, Arko.
Νομίζω ότι αργότερα θα είσαι σε θέση να εκτιμήσεις τις πιο ψηλές κατηγορίες, να καταλάβεις διαφορές και να αξιολογείς γιατί θα έχεις δουλέψει την τεχνική (άλλα θέλουν λιγότερο νερό με κίνδυνο ο αφρός να γίνει υδαρής, άλλα "ζητάνε" παραπάνω νερό ή δούλεμα με πινέλο άλλα λιγότερο κλπ)
Με ένα πινέλο μέχρι 8 ευρώ είσαι εντάξει νομίζω.
Όσον αφορά τα άφτερ, επίσης. Nivea, Aqua Velva ή αυτά των 2 ευρώ από τα Oggi. Μια χαρά είναι.
:hi:

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.207
Πόντοι
606
στο ξύρισμα όχι. Οποίος θέλει την ιεροτελεστία του πινέλου - σεβαστό - αλλά σαν αποτέλεσμα δεν διαφέρει ΤΟΣΟ - αν βάλεις μέσα και το θέμα χρόνος και ρυθμός ζωής αν κάποιος θέλει να επενδύσει σε πινέλα κλπ - ελεύθερα -

Δηλαδή τι μας λες ; Τι προτείνεις ;;;
Να ξυρίζεται κάποιος με φαλτσέτα ή σαβέτα και να βάζει έτοιμο αφρό ή τζελ στο πρόσωπο ;;;;;;;;
Λες ότι το έχεις κάνει ;;; Πόσες φορές ;;; Με τι αποτελέσματα ;;;

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456
Τελείως προσωπική εκτίμηση, να άρχιζες με τα βασικά καλά και φθηνά. Πχ το σαπούνι Proraso, την Cella όπως αναφέρθηκαν ή και το εξαιρετικό, θεωρώ, Arko.
Νομίζω ότι αργότερα θα είσαι σε θέση να εκτιμήσεις τις πιο ψηλές κατηγορίες, να καταλάβεις διαφορές και να αξιολογείς γιατί θα έχεις δουλέψει την τεχνική (άλλα θέλουν λιγότερο νερό με κίνδυνο ο αφρός να γίνει υδαρής, άλλα "ζητάνε" παραπάνω νερό ή δούλεμα με πινέλο άλλα λιγότερο κλπ)
Με ένα πινέλο μέχρι 8 ευρώ είσαι εντάξει νομίζω.
Όσον αφορά τα άφτερ, επίσης. Nivea, Aqua Velva ή αυτά των 2 ευρώ από τα Oggi. Μια χαρά είναι.
:hi:

Ευχαριστω για τις συμβουλες

jimff1

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2011
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
0
soul3 θα συμφωνήσω με αυτά που λέει ο TheKeeper απλά θα σου πρότεινα στο after shave να ξοδέψεις λίγα χρήματα παραπάνω και να πάρεις κάτι καλύτερο.
Προσωπικά τα τελευταία 3 χρόνια που έκανα την μετάβαση από αφρό/mach3/nivea balm σε σαπούνι proraso κόκκινο/safety razor/καλής ποιότητας after shave(έχω χρησιμοποιήσει korre/apivita και έχω καταλήξει στο proraso sandalwood) γλίτωσα απο τους ερεθισμούς και ξηροδερμία.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456
Μαλιστα οποτε ξεκιναμε απο τα πιο οικονομικα που ειναι σχετικα ποιοτικα και προχωραμε.

Επισης εχω την εξης απορια: Αποσα εχω διαβασει για τα after shave οι λιπαρες επιδερμιδες θελουν πιο πολυ lotion ενω οι ξηρες balm, ομως τι γινεται αν εχεις λιπαρη αλλα ευαισθητη, απο την μια αν πας σε balm θα γινει πιο λιπαρη απο την αλλη η lotion ισως ερεθισει παραπανω το ευαισθητο δερμα...

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Soul3 κάποιο διάστημα έβαζα τη Nivea balm, λόγω καθημερινού ξυρίσματος. Δεν έκανε την επιδερμίδα μου πιο λιπαρή.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456
Soul3 κάποιο διάστημα έβαζα τη Nivea balm, λόγω καθημερινού ξυρίσματος. Δεν έκανε την επιδερμίδα μου πιο λιπαρή.

Να σου πω την αληθεια καποτε την χρησιμοποιουσα και εγω αλλα δεν ημουν ευχαριστημενος ενοιωθα λιπαρο το προσωπο και κολλωδες, μετα εβαζα απλη νιβεα που ειναι για χερια και σωμα χαλια και με αυτη και τελικα βαζω ενα αλλο προιον της νιβεα που με ικανοποιει σχετικα αλλα δεν ειναι κανονικα για μετα το ξυρισμα.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Να σου πω την αληθεια καποτε την χρησιμοποιουσα και εγω αλλα δεν ημουν ευχαριστημενος ενοιωθα λιπαρο το προσωπο και κολλωδες, μετα εβαζα απλη νιβεα που ειναι για χερια και σωμα χαλια και με αυτη και τελικα βαζω ενα αλλο προιον της νιβεα που με ικανοποιει σχετικα αλλα δεν ειναι κανονικα για μετα το ξυρισμα.
Ναι, για κάποια ώρα μετά την εφαρμογή το αισθάνεσαι στο πρόσωπο.

astakos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Κριτικές
2
Like
173
Πόντοι
281
Κλασικό ξύρισμα ή ξυριστική μηχανή, τι προτείνετε;

jimff1

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2011
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
0
αν έχεις σκοπό να ξυρίζεσαι αυστηρά σε καθημερινή βάση τότε πάρε μια καλή ξυριστική με το ανάλογο αντίτιμο και θα έχεις βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς (από την δική μου εμπειρία τουλάχιστον), αλλιώς πάρε τα αξεσουάρ για κλασσικό ξύρισμα (σαπούνι/πινέλο/safety razor κλπ.).

The Keeper

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2019
Κριτικές
21
Like
5.749
Πόντοι
1.436
Αξιότιμε astakos, εδώ και 107 σελίδες επιχειρηματολογούμε επί του συγκεκριμένου θέματος.  :hi:
Υπομονή και καλή ανάγνωση  :sunglasses:
-
Εγώ παιδιά σχετικά με την υπόθεση των άφτερ σέιβ βλέπω ότι οι περισσότεροι βάζουν και λοσιον και μετά μπαλμ.
Αν το ξύρισμα έχει πάει καλά δεν είναι πάντα απαραίτητο θεωρώ.
Ο καθένας έχει την ιδιαιτερότητά του σχετικά με την επιδερμίδα κλπ.
Αν δεν ζητά μπαλμ η επιδερμίδα μας μπορούμε κ να μη βαλουμε ;)
Αν είναι καλό το ξύρισμα κ είμαστε πλήρεις χωρίς κάποια αίσθηση καύσου μπορεί να μη μας χρειάζεται υποθέτω.
Γενικά υπάρχουν και τα μπαλμ που σου αφηνουν λιπαρή αίσθηση αλλά δεν είναι όλα έτσι (πάντως η νιβέα δεν μου έκατσε καλά ποτέ).
Είθισται να πηγαίνουμε "βλέποντας και κάνοντας". Είναι και υποκειμενικό μεταξύ άλλων  :hi:

astakos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2006
Κριτικές
2
Like
173
Πόντοι
281
αν έχεις σκοπό να ξυρίζεσαι αυστηρά σε καθημερινή βάση τότε πάρε μια καλή ξυριστική με το ανάλογο αντίτιμο και θα έχεις βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς (από την δική μου εμπειρία τουλάχιστον), αλλιώς πάρε τα αξεσουάρ για κλασσικό ξύρισμα (σαπούνι/πινέλο/safety razor κλπ.).
Η αλήθεια είναι ότι το βαριέμαι το καθημερινό ξύρισμα. Ευχαριστώ για τη συμβουλή.

soul3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2010
Like
2.363
Πόντοι
456
Πρωτο παραδοσιακο ξυρισματακι και μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκε.Καθολου κοψιματα ενω με τα κλασσικα ξυραφια του εμποριου με 500 λεπιδες ολο και κατι μου αφηνε.Βεβαια δεν δοκιμασα κοντρα για αρχη μην εχουμε αλλα...
Μηχανη mercur33c και ξυραφακια astra τα οποια ειναι αρκετα safe.Με τον αφρο λιγακι δυσκολευομαι γτ δεν βγαινει τοσο πολυς οσο θελω αλλα  σιγα σιγα θα το βρω.
Οσοι ξυριζεστε με ξυραφι νομιζω αξιζει η αλλαγη, δεν θα το μετανοιωσετε.

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Πηρα μια feather popular,ετσι για να δοκιμασω το π.ξ. Την πρωτη φορα ξυριστηκα χωρις κοψιματα Αλλες δυο φορες που ξυριστηκα ειχα κοψιματακια και ερεθισμους-σπυρακια στο λαιμο Η λεπιδα νομιζω οτι σε καποια σημεια σαν να αναπηδαει
Την 1η φορά που το δοκίμασα,με ένα και μοναδικό πέρασμα μου έδωσε την αίσθηση πως έκανα 2 περάσματα και ένα κόντρα...μιλάμε για ΤΟ ξυραφάκι...αλλά δεν...στο 2ο ξυρίσμα απλά έκοβε,στο 3ο αναπηδήσεις,δηλαδή πέταμα πριν γίνει το κακό.
Είπα πως πέτυχα "κακή" λεπίδα αλλά και με το υπόλοιπο πακετάκι τα ίδια,άρα τέλος το Feather για μένα.

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
απο τις σειρες της proraso ποια προτιματε;
πρασινη, κοκκινη ή ασπρη;
Οι Proraso δεν έχουν σιλικόνη σε σχέση μ'αυτές των super market γι'αυτό και είναι ένα κλικ πιο πάνω.
Η Cella χρησιμοποιείται αρκετά από τους μπαρμπέρηδες και είναι vfm.

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Την 1η φορά που το δοκίμασα,με ένα και μοναδικό πέρασμα μου έδωσε την αίσθηση πως έκανα 2 περάσματα και ένα κόντρα...μιλάμε για ΤΟ ξυραφάκι...αλλά δεν...στο 2ο ξυρίσμα απλά έκοβε,στο 3ο αναπηδήσεις,δηλαδή πέταμα πριν γίνει το κακό.
Είπα πως πέτυχα "κακή" λεπίδα αλλά και με το υπόλοιπο πακετάκι τα ίδια,άρα τέλος το Feather για μένα.
Εσύ λες για μηχανή,εγώ για λεπίδα.... :2funny: :2funny:

Prince Belozersky

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2021
Like
3.995
Πόντοι
1.706
έμαθα το υγρό ξύρισμα από τον μακαρίτη τον πατέρα μου.
αυτή τη περίοδο χρησιμοποιώ ξυραφάκι Muhle R41 ανοιχτής κεφαλής, σαπούνι προράσο κόκκινο, άφτερ σέιβ πάλι προράσο κόκκινο και πινέλο ασβού δεν θυμάμαι μάρκα και αιμοστατική πέτρα.

το υγρό ξύρισμα με τέτοια μηχανή σε σχέση με το παραδοσιακό δεν έχει καμία σχέση. Δεν είναι για καθημερινό πρωινό γιατί είναι ιεροτελεστία και ώρα οπότε είτε ξυπνάτε αρκετά νωρίς είτε από βράδυ.
Η ανοιχτής κεφαλής είναι για μερακλήδες και μαθημένους, ξεκινήστε με κλειστή κεφαλή μέχρι να συνηθίσει το χέρι γιατί θα σφαγείτε.
απόλαυσηηηηηηηηηηηη

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
εγω τρια χρονια ξυριζομαι με μια παρκερ