Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
ρε τρελε πως τα κατάφερες να σφαχτεις με την 34c; :think:

1. Θα κάνεις 2-3 περάσματα με κάθε πέρασμα πιο βαθύ από το προηγούμενο. Θα ξεκινάς με τη φορά των τριχών, μετά στο πλάι και τελευταίο πέρασμα κόντρα. Δε μπορείς να ξεκινάς από κόντρα. Κάθε πέρασμα πρέπει να πηγαίνει λίγο βαθύτερα απ'το προηγούμενο.

2. Τι σαπούνι πήρες; Ο Τσόμπαρης έχει ένα αρκο της πλάκας με 1.50 ευρώ, μια χαρά αφρό κάνει και εύκολα. Εμένα μ'ενοχλεί η μυρωδιά του. Ο τενεκές με έτοιμο αφρό δε θα σε βολέψει...

Τέλος, ότι και να λέμε είναι θέμα εξάσκησης...σε λίγα ξυρισματα θα το χεις μάθει...

Οι τριχες του λαιμου (και κατω απ' τα ζυγωματικα) βγαινουν προς τα πανω.
Αρα, το ξυρισμα προς τα πανω (κρατωντας τη μηχανη αναποδα) δεν ειναι κόντρα. Ειναι απλο.
Αλλά οταν εισαι αρχαριος δεν μπορεις να κρατας τη λαβη αναποδα. Γι' αυτο ρωταω: Μηπως να το κανω απο πανω προς τα κατω ΚΑΙ στο λαιμό? (Την 1η φορα ειχα κοπει, τη 2η φορα πηγα να κρατησω αναποδα τη Merkur αλλά κοβομουν και παλι. Δεν ξερω.)

Για αφρο χρησιμοποιω στερεο σαπουνι, τυπου Παπουτσανης. Το βρεχω λίγο, και μετα πασαλειβω το πινελο, το οποιο εντωμεταξυ μουλιαζει σε χλιαρο νερο.
Καλά κανω- οσον αφορα το πινελο?
Αυτο που προτεινεις εσυ (αρκο) τι ειναι? Σαπουνι?

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Ενταξει, παρατηρησα καλυτερα τα γενια μου και ειδα οτι, κατω απ' τα μαγουλα συνεχιζουν να ειναι κατηφορικα- ενώ στο λαιμο ειναι ανηφορικα (εκει καταφερα να ξυριστω, με το ξυραφι κρατημενο αναποδα).

Μαλακια που δεν το προσεξα καλυτερα/ γι' αυτο εμεινε αξυριστο εκεινο το κομματι, κατω απ' τα ζυγωματικα...

(Με παρεσυρε και το βιντεακι, οπου ο τυπος εκοβε προς τα κατω στα μαγουλα και προς τα πανω σε όλο το λαιμο+κατω απ' τα μαγουλα, μεχρι ζυγωματικα...
Τελικα, ειναι αναλογα τον ανθρωπο για το πώς βγαινουν τα γενια)

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Το σαπούνι για αρχάριο είναι λιγο δύσκολο για να πετύχεις αφρό.
Καλύτερα να πας σε κανα super market και να πάρεις κρέμα ξυρίσματος Nivea ή Prosar (αν έχει καμμιά Palmolive παρτην!!!!).
Βρες και ένα κουπάκι πήλινο ή από γιαούρτι (τέτοιο έχω,από Κρι-Κρι 2% λιπαρά  :2funny: :2funny: :2funny:) για να μάθεις να κάνεις αφρό και μετά πας στα σαπούνια.
Εγώ ξεκίνησα με πράσινο σαπούνι,το οποίο όμως δεν κάνει καλό αφρό αλλά το γλύστριμα της λεπίδας δεν συγκρίνεται!!!!
Παιδευόμουν πολύ ώρα με το πινέλο όσπου βρήκα τη μέση λύση.Τρύψιμο σε τρίφτη μαζί με Καραβάκι Παπουτσάνης!  :happy: :happy: :happy: Έτσι έχω το άφρισμα από το Καραβάκι και το λάδι από το Πράσινο.
Μόλις τελειώσει θα το συνδυάσω με Μασσαλίας που μ'αρέσει το άρωμά του.

redandwhite

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
Μην χανετε το χρονο σας με τα κοινα σαπουνια του εμποριου Ενα σαπουνι ξυρισματος εχει διαφορετικη συνθεση απο ενα κοινο. Ξεκινηστε με καποιο αξιοπρεπες και φτηνο εξειδικευμενο, οπως πχ της PRORASO, το οποιο θα βρειτε και με μεγαλη ευκολια

redandwhite

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2008
Κριτικές
9
Like
0
Πόντοι
1
Επισης, το ελαιολαδο σαν συστατικο ειναι κακο στα σαπουνια ξυρισματος. Δεν θα βρειτε κανενα εξειδικευμενο να περιεχει ελαιολαδο

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Τα σαπούνια-κρέμες ξυρίσματος έχουν υψηλότερο ph από τα κανονικά σαπούνια για να κάνουν τη δουλειά που πρέπει.
Να σηκώνουν και να μαλάκωνουν τις τρίχες του προσώπου.....και να βγάζουν δύσκολους λεκέδες από ρούχα!
Τώρα για το ελαιόλαδο,προτιμούν οι εταιρίες να χρησιμοποιούν λάδι καρύδας ή ζωικό λίπος,το ονομαζόμενο "Tallow".Το ελαιόλαδο,ακόμα και στη χειρότερη ποιότητα,είναι πολύ ακριβότερο από της καρύδας.
Απλά εμένα με βολεύει η μίξη πράσινου και καραβάκι όταν η λεπίδα είναι για αντικατάσταση.Δεν είμαι και φαν του υπερβολικού αφρού....
Τα σαπούνια της Proraso είναι μαλακά και ότι πρέπει για αρχάριο αν και προτιμώ να αγοραστεί το ίδιο σε κρέμα γιατί είναι πιο εύκολο να δουλευτεί.

Επισκέπτης
αδερφέ ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω αφρό της προκοπής με αυτό το σαπούνι...

---------

Πήγα πήρα μια σαβετα Πάρκερ και μόλις ξυριστηκα για πρώτη φορά.

Μέχρι τωρα χρησιμοποιούσα τις 2 feather artist club που έχω και σπάνια μια μηχανή 34c.

Ήθελα να δοκιμάσω και μια κοινή σαβετα...

Εντάξει- ούτε γι αστείο δε μπορεί να συγκριθεί με τις feather που έχω. Δεν έχει τυχαία υποδεκαπλάσια τιμή...

Πιο εύκολο ξύρισμα απ ότι περίμενα...πολύ εύκολο στη χρήση, ευέλικτο εργαλείο...

Αίσθηση ότι ξυρίζομαι με πολύ χαμηλής ποιότητας εργαλείο...

Είχα βάλει ένα ξυραφάκι perma-sharp super...

Απαράδεκτο το γεγονός ότι μπουκωνε τρίχες η σαβετα ανάμεσα απ τη λεπίδα και την λαβιδα... Wtf δηλαδή...

Η λεπίδα είναι ελάχιστα εκτεθειμένη- δεν το περίμενα έτσι.

Παρ'όλα αυτά θέλει την προσοχή της...

Καμία σχέση επίσης η αίσθηση των χοντρών ξυραφιων που παίρνουν οι artist club με αυτές τις μαλακιες. Υπερτερούν από όλες τις απόψεις.

3 περάσματα έκανα. Στο τρίτο, το μουστάκι και το πηγούνι τα μισοπερασα- δεν βόλευε και είχα ήδη ξενερώσει αρκετά.

Απογοήτευση γενικώς, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά απ'την άλλη εκτίμησα περισσότερο τις feather μου και νιώθω πιο ήρεμος για τα πορνοευρω που έχω ξοδέψει για να τις έχω στο ράφι μου...
Μετά από τρία ξυρίσματα με την σαβέτα Parker και επιστροφή στις feather μου, επαυξάνω σε ότι έχω γράψει παραπάνω στην σχέση ποιότητας και απόδοσης τους...

Βασικά μου το γάμησε το δέρμα η Parker και φταίνε τελικά αυτά τα ανταλλακτικά ξυραφάκια τα τετράγωνα τα κλασικά... Είναι πολύ κακής ποιότητας και λεπτά σαν τσιγαρόχαρτα και το γαμανε το δέρμα.

Έχω μεγάλη απορία να δω πως ξυριζει ένα straight razor πλέον και είναι ο επόμενος στόχος μου.

ass_kavlos

Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2009
Κριτικές
2
Like
27
Πόντοι
66
Μετά από τρία ξυρίσματα με την σαβέτα Parker και επιστροφή στις feather μου, επαυξάνω σε ότι έχω γράψει παραπάνω στην σχέση ποιότητας και απόδοσης τους...

Βασικά μου το γάμησε το δέρμα η Parker και φταίνε τελικά αυτά τα ανταλλακτικά ξυραφάκια τα τετράγωνα τα κλασικά... Είναι πολύ κακής ποιότητας και λεπτά σαν τσιγαρόχαρτα και το γαμανε το δέρμα.

Έχω μεγάλη απορία να δω πως ξυριζει ένα straight razor πλέον και είναι ο επόμενος στόχος μου.

Τί ξυρίζεις. Φάτσα ή καλαμπαλίκια;

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Στο κάτω "περιοχή" βάζεις σαβέτα ή φαλτσέτα μόνο αν θες να απαλλαγείς απο αυτά.....

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
Στο κάτω "περιοχή" βάζεις σαβέτα ή φαλτσέτα μόνο αν θες να απαλλαγείς απο αυτά.....

Μπορώ να πω πως το είχα κάνει κάποιες φορές δύο μέρες πριν πάω σε πόρνη... θυμάμαι κάθε στιγμή της διαδικασίας... με σαβέτα παρακαλώ γιατί δεν είχα άλλα ξυράφια...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Λοιπον, στην 6η (μετρημενη) φορα ξυρισματος με safety razor, καταφερα να φερω εις περας τη δουλεια.
It was about fuckin' time...  :kneel:

1) Κομβικος παραγων στο να ΜΗΝ κοπω και να ΜΗΝ μεινω αξυριστος ηταν το να πετυχει ο αφρος.
Σε διαφορα βιντεο που κυκλοφορουν στο YT [καποια εξ αυτων, πολυ κατατοπιστικά], παρουσιαζεται μια συμπαγης κρεμα. Ή αυτη την εντυπωση ειχα...
Στην πραξη, διαπιστωσα πως αν δεν ειναι αρκετα αραιη η σαπουναδα (και ΟΧΙ "κρεμα"!) ωστε να πιτσιλιεται αν τιναξεις αποτομα το πινελο, τότε δεν γινεται δουλεια.
Δηλαδη, αν εχεις κατι μασιφ, που κολλαει στο πινελο σαν τυρι Φιλαδελφεια, αυτο σ' ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ να ξυριστεις. Διοτι φρεναρει τη λεπιδα.

2) Οσοι ειστε αρχαριοι, μην ακουτε μαλακιες οτι "δεν κοβει το ξυραφι ασφαλειας".
Μια χαρα κοβει. Εγω ειχα σφαχτει ΚΑΙ τις 5 φορες πριν πετυχω το ξυρισμα.
Σημερα, αφου καθαρισα κατα 95% το προσωπο απ' τα γενια (με το 2ο περασμα), ενιωσα πολυ γαμιας και καταφερα να κοπω λίγο στο λαιμο. Απο υπερβαλλοντα ζηλο...  :jerking:
Γενικως, μην ξεχαστειτε ποτέ και πιεσετε το ξυραφι. Καντε πολυ απαλες, πολυ γρηγορες κινησεις. Οχι μεγαλες διαδρομες. Αλλαγες μπρος-πισω στη μηχανη και συχνο ξεβγαλμα απ' τη σαπουναδα και τις τριχες. Επισης, μην ξεχνατε να τεντωνετε το δερμα στα σημεια που σουρωνει (Ετσι ξεχαστηκα και κοπηκα στο λαιμο, πανω στο "νημα" του 1ου πετυχημενου μου ξυρισματος  :headbang:).

3) Υπαρχει ακομα ενα σημειο του προσωπου (μαγουλο, μεταξυ μουστακιου και ζυγωματικων), οπου η μηχανη κανει αναπηδησεις αντι να κοβει. Λες και περναει απο τοιχο σαγρέ.
Επισης, στο πηγουνι => Κοβει μεν, αλλά ζοριζεται. Και στο τελος, αφηνει ερεθισμο.
Υποθετω πως, οσο καλυτερα πετυχαινω τη σαπουναδα και οσο πιο ελαφρυ γινεται το χερι μου, τοσο λιγοτερο προβλημα θα εχω.

ΥΓ- Αγορασα ενα Proraso τελικα. Δεν γινοταν δουλεια με το απλο σαπουνι χεριων (τυπου Παπουτσανη).
ΥΓ(2)- Αυτο που κανουν στα διαφορα βιντεο, δεν ειναι "πολυτελεια": ΠΡΕΠΕΙ να βαζετε λιγο σαπουνι με το δαχτυλο σ' ενα μπολ και να το ανακατευετε με λιγο νερο, μεχρι να γινει αφρος. Ειναι αδυνατον να το παιρνετε κατευθειαν με το πινελο απ' τη κουτι του. Θα βγαινει μασιφ και θα σβολιαζει => Θα σφαχτειτε.
Επισης 5λεπτο μουλιασμα της μηχανης και του πινελου σε χλιαρο νερο, πριν τη χρηση.

nick19

Μέλος
Εγγρ.
26 Μαΐ 2017
Like
597
Πόντοι
80
paidia tyxeni na eimai mparperis paradosiakos...na kserete oti to ksirisma me thn lepida poy akonyzame prwta exei katerggi8h gia logoys ygeiinhs....to idio ksirima kanei k h  falteta poy allazeis ksyrafaki einai poly kalo....egw doyleyw ths lepides ths shark....fobero ksirafi...kai sapoynaki gia afro arko.....

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Λοιπον, στην 6η (μετρημενη) φορα ξυρισματος με safety razor, καταφερα να φερω εις περας τη δουλεια.
It was about fuckin' time...  :kneel:
Ναι,καλά!
Και μόνο που γράφεις,σημαίνει πως δεν έκοψες το λαιμό σου....ακόμα!
:2funny: :2funny:

1) Κομβικος παραγων στο να ΜΗΝ κοπω και να ΜΗΝ μεινω αξυριστος ηταν το να πετυχει ο αφρος.
Σε διαφορα βιντεο που κυκλοφορουν στο YT [καποια εξ αυτων, πολυ κατατοπιστικά], παρουσιαζεται μια συμπαγης κρεμα. Ή αυτη την εντυπωση ειχα...
Στην πραξη, διαπιστωσα πως αν δεν ειναι αρκετα αραιη η σαπουναδα (και ΟΧΙ "κρεμα"!) ωστε να πιτσιλιεται αν τιναξεις αποτομα το πινελο, τότε δεν γινεται δουλεια.
Δηλαδη, αν εχεις κατι μασιφ, που κολλαει στο πινελο σαν τυρι Φιλαδελφεια, αυτο σ' ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ να ξυριστεις. Διοτι φρεναρει τη λεπιδα.
Καλά το πας......αρχίζεις να μαθαίνεις.

2) Οσοι ειστε αρχαριοι, μην ακουτε μαλακιες οτι "δεν κοβει το ξυραφι ασφαλειας".
Μια χαρα κοβει. Εγω ειχα σφαχτει ΚΑΙ τις 5 φορες πριν πετυχω το ξυρισμα.
Σημερα, αφου καθαρισα κατα 95% το προσωπο απ' τα γενια (με το 2ο περασμα), ενιωσα πολυ γαμιας και καταφερα να κοπω λίγο στο λαιμο. Απο υπερβαλλοντα ζηλο...  :jerking: Είπα και 'γω...    :2funny:

Γενικως, μην ξεχαστειτε ποτέ και πιεσετε το ξυραφι. Καντε πολυ απαλες, πολυ γρηγορες κινησεις. Οχι μεγαλες διαδρομες. Αλλαγες μπρος-πισω στη μηχανη και συχνο ξεβγαλμα απ' τη σαπουναδα και τις τριχες. Επισης, μην ξεχνατε να τεντωνετε το δερμα στα σημεια που σουρωνει (Ετσι ξεχαστηκα και κοπηκα στο λαιμο, πανω στο "νημα" του 1ου πετυχημενου μου ξυρισματος  :headbang:).
Και δεν περνάμε το ξυράφι από σημείο που δεν έχει αφρό!!!
Δίπλα σας είναι το κουπάκι,βάλτε λίγο με το χέρι και μετά περάστε το ξυράφι.

3) Υπαρχει ακομα ενα σημειο του προσωπου (μαγουλο, μεταξυ μουστακιου και ζυγωματικων), οπου η μηχανη κανει αναπηδησεις αντι να κοβει. Λες και περναει απο τοιχο σαγρέ.
  Κάνε μορφασμούς όταν φτάνεις σ'αυτό το σημείο.

Επισης, στο πηγουνι => Κοβει μεν, αλλά ζοριζεται. Και στο τελος, αφηνει ερεθισμο.
Βάζεις την ίδια πίεση στο πηγούνι σου όπως και στο υπόλοιπο πρόσωπο,ξεχνώντας ότι εκεί το δέρμα είναι πιο τεντωμένο,έχει κόκκαλο από κάτω και είναι όλο "στροφές".Γι'αυτό και ο μόνιμος ερεθισμός...

Υποθετω πως, οσο καλυτερα πετυχαινω τη σαπουναδα και οσο πιο ελαφρυ γινεται το χερι μου, τοσο λιγοτερο προβλημα θα εχω.

ΥΓ- Αγορασα ενα Proraso τελικα. Δεν γινοταν δουλεια με το απλο σαπουνι χεριων (τυπου Παπουτσανη).
ΥΓ(2)- Αυτο που κανουν στα διαφορα βιντεο, δεν ειναι "πολυτελεια": ΠΡΕΠΕΙ να βαζετε λιγο σαπουνι με το δαχτυλο σ' ενα μπολ και να το ανακατευετε με λιγο νερο, μεχρι να γινει αφρος. Ειναι αδυνατον να το παιρνετε κατευθειαν με το πινελο απ' τη κουτι του. Θα βγαινει μασιφ και θα σβολιαζει => Θα σφαχτειτε.
Γιατί δεν το πήρες σε κρέμα ???? Είσαι τυχερός που είναι μαλακό σαπούνι,να δω τι θα κάνεις αν πάρεις κανα κανονικό (σκληρό) σαπούνι.....

Επισης 5λεπτο μουλιασμα της μηχανης και του πινελου σε χλιαρο νερο, πριν τη χρηση.  :thumbsup:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537

Μου τελειωσαν τα ξυραφια και πηγα ν' αγορασω απο εναν μαλακα στα Εξαρχεια.

Αυτος ειχε μόνο Merkur. Ακουω την τιμη και ειναι 4πλασια απ' την κανονικη, αλλά ειναι Παρασκευη και ξερω οτι δεν θα κατσω να ψαχνω ξυραφακια μες στο Σ/Κ...

Οπότε λεω: Δε γαμιεται? Ας τα δοκιμασουμε κι αυτα. Θα υπαρχει λόγος που κανουν 6,5 ευρω.
Εντωμεταξυ, γκουγκλαρω λίγο και βλεπω εγκωμιαστικα σχόλια περι "αψογης ποιοτητας" και "long-living".
OK.

Ξυριζομαι πρωτη φορά με το Merkur Super => Κοκκινιζει ολο το δερμα μου, κοβομαι και λίγο σ' ενα σημειο.

ΔΕΝ βγαζω το ξυραφι απ' τη μηχανη (34c), με την προοπτικη να το χρησιμοποιησω τουλαχιστον άλλη μια φορα.

Σημερα ηρθε αυτη η φορά:
Αντι το ξυραφι να 'χει αμβλυνθει, με εσφαξε σε 5-6 σημεια. Γεμισε η πετσετα αιματα...
Ισως να ειχε χασει την οξυτητά του και να κοπηκα επειδη το πίεζα (ασυναισθητα). Οπως και να 'χει, δεν νομιζω να ξαναχρησιμοποιησω τη συγκεκριμενη μάρκα. Και στην 1η (τριπλή) και στην 2η (πάλι τριπλή) ξουρα με γαμησαν όσο κανενα αλλο ξυραφι- βλ. Astra, Personna, Bolzano κλπ.

Τα παραπανω κοστιζουν 80 σεντς η 5αδα, κι εγω εδωσα 6,5 ευρω για μια 10αδα  :jerking:

ΥΓ- Το οτι οι τριχες του καθενος διαφερουν (άρα και η λεπιδα που τον βολευει), το δεχομαι.
Το οτι αξιζουν 4πλασια τιμη τα Merkur Super νομιζω πως καταρριπτεται.

filos78

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
11
Like
1.856
Πόντοι
5.975
Παικταράδες μου, τα φώτα σας!!!  :helpplea: :helpplea: :helpplea:

Μετά από 7 μήνες αδιάκοπης και άψογης λειτουργίας της Muhle R103, ύστερα από το χθεσινό μου ξύρισμα και όπως την ξέπλενα, η βίδα στην οποία κουμπώνουν και τα τρία μέρη της μηχανής σκούριασε, κόπηκε και η μισή πλέον έχει μείνει στη λαβή με αποτέλεσμα να μου είναι πλέον άχρηστη!!!  :headbang: :headbang: :headbang:

Έχω μάθει πλέον στις επιθετικές μηχανές - καθώς έχω πολύ σκληρά γένια - και μου κακοφαίνεται να επιτρέψω στη Merkur 37c που έχω ως λύση έκτακτης ανάγκης (όπως τώρα)... Τί θα μου προτείνατε από προσωπική σας εμπειρία σε αυτήν τη φάση;  :think: :think: :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom