Λοιπον, στην 6η
(μετρημενη) φορα ξυρισματος με safety razor, καταφερα να φερω εις περας τη δουλεια.
It was about fuckin' time...
Ναι,καλά!
Και μόνο που γράφεις,σημαίνει πως δεν έκοψες το λαιμό σου....ακόμα!
1) Κομβικος παραγων στο να ΜΗΝ κοπω και να ΜΗΝ μεινω αξυριστος ηταν το να πετυχει ο αφρος.
Σε διαφορα βιντεο που κυκλοφορουν στο YT [καποια εξ αυτων, πολυ κατατοπιστικά], παρουσιαζεται μια συμπαγης κρεμα.
Ή αυτη την εντυπωση ειχα...
Στην πραξη, διαπιστωσα πως αν δεν ειναι αρκετα αραιη η σαπουναδα (και
ΟΧΙ "κρεμα"!) ωστε να πιτσιλιεται αν τιναξεις αποτομα το πινελο, τότε δεν γινεται δουλεια.
Δηλαδη, αν εχεις κατι μασιφ, που κολλαει στο πινελο σαν τυρι Φιλαδελφεια, αυτο σ' ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ να ξυριστεις. Διοτι φρεναρει τη λεπιδα.
Καλά το πας......αρχίζεις να μαθαίνεις.
2) Οσοι ειστε αρχαριοι, μην ακουτε μαλακιες οτι "δεν κοβει το ξυραφι ασφαλειας".
Μια χαρα κοβει. Εγω ειχα σφαχτει ΚΑΙ τις 5 φορες πριν πετυχω το ξυρισμα.
Σημερα, αφου καθαρισα κατα 95% το προσωπο απ' τα γενια (με το 2ο περασμα), ενιωσα πολυ γαμιας και καταφερα να κοπω λίγο στο λαιμο. Απο υπερβαλλοντα ζηλο...
Είπα και 'γω...
Γενικως, μην ξεχαστειτε ποτέ και πιεσετε το ξυραφι. Καντε πολυ απαλες, πολυ γρηγορες κινησεις. Οχι μεγαλες διαδρομες. Αλλαγες μπρος-πισω στη μηχανη και συχνο ξεβγαλμα απ' τη σαπουναδα και τις τριχες. Επισης, μην ξεχνατε να τεντωνετε το δερμα στα σημεια που σουρωνει (Ετσι ξεχαστηκα και κοπηκα στο λαιμο, πανω στο "νημα" του 1ου πετυχημενου μου ξυρισματος
).
Και δεν περνάμε το ξυράφι από σημείο που δεν έχει αφρό!!!
Δίπλα σας είναι το κουπάκι,βάλτε λίγο με το χέρι και μετά περάστε το ξυράφι.
3) Υπαρχει ακομα ενα σημειο του προσωπου (μαγουλο, μεταξυ μουστακιου και ζυγωματικων), οπου η μηχανη κανει αναπηδησεις αντι να κοβει. Λες και περναει απο τοιχο σαγρέ.
Κάνε μορφασμούς όταν φτάνεις σ'αυτό το σημείο.
Επισης, στο πηγουνι => Κοβει μεν, αλλά ζοριζεται. Και στο τελος, αφηνει ερεθισμο.
Βάζεις την ίδια πίεση στο πηγούνι σου όπως και στο υπόλοιπο πρόσωπο,ξεχνώντας ότι εκεί το δέρμα είναι πιο τεντωμένο,έχει κόκκαλο από κάτω και είναι όλο "στροφές".Γι'αυτό και ο μόνιμος ερεθισμός...
Υποθετω πως, οσο καλυτερα πετυχαινω τη σαπουναδα και οσο πιο ελαφρυ γινεται το χερι μου, τοσο λιγοτερο προβλημα θα εχω.
ΥΓ- Αγορασα ενα Proraso τελικα. Δεν γινοταν δουλεια με το απλο σαπουνι χεριων (τυπου Παπουτσανη).
ΥΓ(2)- Αυτο που κανουν στα διαφορα βιντεο, δεν ειναι "πολυτελεια": ΠΡΕΠΕΙ να βαζετε λιγο σαπουνι με το δαχτυλο σ' ενα μπολ και να το ανακατευετε με λιγο νερο, μεχρι να γινει αφρος. Ειναι αδυνατον να το παιρνετε κατευθειαν με το πινελο απ' τη κουτι του. Θα βγαινει μασιφ και θα σβολιαζει => Θα σφαχτειτε.
Γιατί δεν το πήρες σε κρέμα ???? Είσαι τυχερός που είναι μαλακό σαπούνι,να δω τι θα κάνεις αν πάρεις κανα κανονικό (σκληρό) σαπούνι.....
Επισης 5λεπτο μουλιασμα της μηχανης και του πινελου σε χλιαρο νερο, πριν τη χρηση.