Επισκέπτης
δηλαδή;Θα θέλει μούλιασμα για να δουλέψει,όπως τα περισσότερα σαπούνια.
δηλαδή;Θα θέλει μούλιασμα για να δουλέψει,όπως τα περισσότερα σαπούνια.
θέλει χρήμα και χρόνο το άθλημα...Παιδες, επειδη εχω δει συζητησεις επι συζητησεων εδω μεσα, και δεν εχω το κουράγιο να ξαναποιασω ολο το νημα απ' την αρχη, θα κανω την αφελη ερωτηση:
Με τι να ξυρισω το κεφαλι μου και τα γένια μου, προκειμενου...
α) Να μην σφαχτω
β) Να κανω αξιοπρεπη δουλεια- οχι απαραιτητα να γυαλιζω και να μην εχω μισή τριχα για δειγμα
Θελω κατι safe, γιατι ειμαι πολυ αρχάριος.
Ειχα διαβασει σε προηγουμενα post οτι, αν κανεις κεφάλι με τα απλα πλαστικα bic, σφαζεσαι σαν αρνί. Εξ ου και δεν εχω επιχειρησει ακομα (χρησιμοποιω μια καλη ξυριστικη Philips, που αφηνει 1mm τριχα=> Την επομενη μέρα χρειαζομαι παλι ξυρισμα, για να ειμαι ΟΚ => Θελω κατι πιο δραστικό!)
λεπίδα μόνιμης χρήσης είναι μόνο η φαλτσετα, που είναι ουσιαστικά ένα μαχαίρι. Θέλει ακονισμα, τροχισμα που και που κτλ... Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την ίδια φαλτσετα συχνότερα από κάθε 48 ώρες.Απ' ο,τι εχω καταλαβει, υπαρχουν λεπιδες μόνιμης χρησης, που πανε πακετο με τη λαβη κλπ.
Πόσο κανει μια μετρια τετοια?
Ειναι πιο ευκολη στη χρηση, σε σχεση με τα πλαστικα? (για να εχεις καλο ελεγχο και να μην κοβεσαι)
Τα safety razors έχουν το κάτω μέρος του πλαισίου που λειτουργεί σαν προφυλακτηρας. Δηλαδή αφήνει συγκεκριμένο μήκος λεπιδας εκτεθειμένο και σε αποτρέπει από το να μπορείς να χώσεις την λεπίδα βαθειά στο δέρμα. Επίσης ο προφυλακτήρας πατάει και τεντώνει το δέρμα πριν ακολουθήσει η λεπίδα, κάνοντας τα πράγματα ευκολότερα.Για καποιον λογο, ειχα συνδεσει τα safety razors με ενσωματωμενες λεπιδες (που δεν αλλαζουν).
Τωρα καταλαβα οτι ειναι απλως το "πλαίσιο", και τη λεπιδα τη βαζεις εσυ.
Μπορεις να μου εξηγησεις πώς γινεται να κοβουν καλα τα safety razors χωρις να επιτρεπουν τον τραυματισμο?
Μηπως κοβουν λιγοτερο, αλλά με μεγαλυτερη ασφαλεια (αρα, θελουν διπλα-τριπλα περασματα)??
ναι...Αυτο δεν ειναι το πιο basic εργαλειο?
όχι αλλά όπως το χω σκεφτεί, η σαβετα είναι ιδανική πιστεύω...Να σου πω, για ξακρισμα μουστακιου το 'χεις ψαξει καθολου??
Ολο το χανω και, δυστυχως, οταν χαλασει το μουστακι καταστρεφεται ολη η εμφανισή σου (απ' την αλλη, αν το αφησω πιο μακρυ απ' ο,τι πρεπει, παλι δεν ειναι ΟΚ/ γι' αυτο και δυσκολευομαι λίγο).
Θα θέλει μούλιασμα για να δουλέψει,όπως τα περισσότερα σαπούνια.
Όπως μουλιάζεις το πινέλο,έτσι θα κάνεις και με το σαπούνι,θα βάλεις νερό.Όχι καυτό για να μη λιώσει.δηλαδή;
αδερφέ ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω αφρό της προκοπής με αυτό το σαπούνι...Όπως μουλιάζεις το πινέλο,έτσι θα κάνεις και με το σαπούνι,θα βάλεις νερό.Όχι καυτό για να μη λιώσει.
Όταν θα βρέξεις το πρόσωπό σου,θα βάλεις στο τέλος και το νερό που έχεις μέσα στο σαπούνι.Τότε θα κάνεις αφρό κι αφού τελειώσεις,άδειασε καλά ότι νερό έχει μείνει μέσα στο κουτάκι του.Να δεις πόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσουν οι τρίχες και ο αφρός θα κάτσει καλύτερα.
ρε τρελε πως τα κατάφερες να σφαχτεις με την 34c;Λοιπον, μυηθηκα επιτελους στο ξυρισμα με μια Merkur 34C...
Η αληθεια ειναι οτι την 1η φορα κατασφαχτηκα. Εβαζα δυναμη ενστικτωδως => Λαθος!
Την 2η φορά (δλδ πριν απο λίγα λεπτα) τα πηγα καλυτερα:
Εβγαλα πολυ ευκολα ολη την επιφανεια των μαγουλων αλλά ειχα και παλι προβλημα στο λαιμο.
Εχω να θεσω 3 ερωτηματα:
1) Να τα παιρνω κοντρα τα γενια κατω απ' το ζυγωματικο και στο λαιμο, ή να πηγαινω με τη φορά τους (αρα, αντεστραμμενο το ξυραφι)?
Σημερα προσπαθησα να το κρατησω αναποδα, οπως σε καποια tutorials του YT, αλλά κοβομουν για πλακα.
Δεν προσπαθησα με αντιθετη φορά, γιατι ηδη ειχα φαει πολλη ωρα και προτιμησα να μεινω μισο-αξυριστος.
Θεωρητικα, το απο πανω προς τα κατω ειναι "κόντρα" γι' αυτη την περιοχη αλλά σκεφτομαι μηπως βολευει, λογω πιασιματος.
2) Τι αφρο να κανω??
Και τις 2 φορες χρησιμοποιησα σαπουνι (πλάκα), με το οποίο πασαλειβα το πινελο, ενώ την υπολοιπη ωρα το ειχα βουτηγμενο σε νερο [το πινελο].
Μήπως να παρω αφρο ξυρισματος? Δεν μού φαινεται πολυ παχια η σαπουναδα που κανω, αλλά, απ' την αλλη, νομιζω πως απορροφαται απ' το δέρμα καθως την περναω ξανα και ξανα.
3) Το αιμα βαφει τις πετσετες???
Μην με τρολλαρετε, ρωταω σοβαρα...
Πιστευω πως θα κοπω αρκετες φορές ακομα μεχρι να μαθω τη χρηση της Merkur, οπότε αν ειναι να καταστρεφω πετσετες, θα πρεπει να βρω μια ειδικη πετσετα ξυρισματος.
Thanx!