Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 132K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.991
Πόντοι
3.475

Παιδες, επειδη εχω δει συζητησεις επι συζητησεων εδω μεσα, και δεν εχω το κουράγιο να ξαναποιασω ολο το νημα απ' την αρχη, θα κανω την αφελη ερωτηση:

Με τι να ξυρισω το κεφαλι μου και τα γένια μου, προκειμενου...
α) Να μην σφαχτω
β) Να κανω αξιοπρεπη δουλεια- οχι απαραιτητα να γυαλιζω και να μην εχω μισή τριχα για δειγμα

Θελω κατι safe, γιατι ειμαι πολυ αρχάριος.

Ειχα διαβασει σε προηγουμενα post οτι, αν κανεις κεφάλι με τα απλα πλαστικα bic, σφαζεσαι σαν αρνί. Εξ ου και δεν εχω επιχειρησει ακομα (χρησιμοποιω μια καλη ξυριστικη Philips, που αφηνει 1mm τριχα=> Την επομενη μέρα χρειαζομαι παλι ξυρισμα, για να ειμαι ΟΚ => Θελω κατι πιο δραστικό!)

Επισκέπτης
Παιδες, επειδη εχω δει συζητησεις επι συζητησεων εδω μεσα, και δεν εχω το κουράγιο να ξαναποιασω ολο το νημα απ' την αρχη, θα κανω την αφελη ερωτηση:

Με τι να ξυρισω το κεφαλι μου και τα γένια μου, προκειμενου...
α) Να μην σφαχτω
β) Να κανω αξιοπρεπη δουλεια- οχι απαραιτητα να γυαλιζω και να μην εχω μισή τριχα για δειγμα

Θελω κατι safe, γιατι ειμαι πολυ αρχάριος.

Ειχα διαβασει σε προηγουμενα post οτι, αν κανεις κεφάλι με τα απλα πλαστικα bic, σφαζεσαι σαν αρνί. Εξ ου και δεν εχω επιχειρησει ακομα (χρησιμοποιω μια καλη ξυριστικη Philips, που αφηνει 1mm τριχα=> Την επομενη μέρα χρειαζομαι παλι ξυρισμα, για να ειμαι ΟΚ => Θελω κατι πιο δραστικό!)
θέλει χρήμα και χρόνο το άθλημα...

Κατά τ'άλλα ξέρω πολύ κόσμο που ξυριζει το κεφάλι του με μπικ και δεν παθαίνει τίποτα...

Κι εγώ είχα ξυρισει κάποτε το κεφάλι μου με απλό ξυραφάκι ( δε θυμάμαι μάρκα και λεπτομέρειες) και δε μου χε φανεί τόσο δύσκολο. Απλά μάλλον θα σε δυσκολέψει αρχικά το να ξυριζεις περιοχές που δεν βλέπεις...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.991
Πόντοι
3.475

Απ' ο,τι εχω καταλαβει, υπαρχουν λεπιδες μόνιμης χρησης, που πανε πακετο με τη λαβη κλπ.

Πόσο κανει μια μετρια τετοια?

Ειναι πιο ευκολη στη χρηση, σε σχεση με τα πλαστικα? (για να εχεις καλο ελεγχο και να μην κοβεσαι)

valkyrion

Μέλος
Εγγρ.
12 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
372
Πόντοι
36
Ρε παιδιά εδώ με τα προϊόντα που δείχνετε, που μάλλον φαίνεται ότι είναι "ψαγμενα" και ούτε τα ξέρω, τα Gillette fusion μοιάζουν να είναι του κιλού  :grin:. Εγώ αυτά χρησιμοποιώ και είχα στα top αλλά φαίνεται πως πρέπει να αναθεωρήσο.

Επισκέπτης
Απ' ο,τι εχω καταλαβει, υπαρχουν λεπιδες μόνιμης χρησης, που πανε πακετο με τη λαβη κλπ.

Πόσο κανει μια μετρια τετοια?

Ειναι πιο ευκολη στη χρηση, σε σχεση με τα πλαστικα? (για να εχεις καλο ελεγχο και να μην κοβεσαι)
λεπίδα μόνιμης χρήσης είναι μόνο η φαλτσετα, που είναι ουσιαστικά ένα μαχαίρι. Θέλει ακονισμα, τροχισμα που και που κτλ... Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείς την ίδια φαλτσετα συχνότερα από κάθε 48 ώρες.

Ξεχνάς το να ξεκινήσεις να μάθεις την φαλτσετα στο κεφάλι σου, είναι πάρα πολύ δύσκολο να την χειριστεις στην αρχή...

Μετά είναι οι σαβετες που προσομοιάζουν τις φαλτσετες αλλά παίρνουν ανταλλακτικά. Επίσης δύσκολες στον χειρισμό. Πολύ πιο οικονομικές...στη φαλτσετα ξεκινάς από τα 120 ευρώ για φαλτσετα και λουρί, ενώ στη σαβετα ξεκινάς από ένα εικοσαευρο...

Τα παραπάνω εργαλεία θέλουν κόπο και χρόνο για να τα μάθεις. Φυσικά το αποτέλεσμα που δίνουν δεν συγκρίνεται με αυτό των πλαστικών μπικ/ ζιλετ. Αν έχεις και μεράκι και η ίδια η διαδικασία ξυρίσματος γίνεται μια μοναδική εμπειρία...

Μετά υπάρχουν οι μηχανές safety razor που παίρνουν επίσης ανταλλακτικά ξυραφάκια. Σαφώς πιο εύκολες στον χειρισμό, αλλά δε νομίζω ότι μπορούν να ανταγωνιστούν φαλτσετες/σαβετες σε κανένα επίπεδο. Ξεκινάς από ~45 ευρώ...

Αν δεν σε ενδιαφέρει παραπάνω βαβούρα και θέλεις απλά να ξυριζεις το κεφάλι εύκολα και πρακτικά δεν υπάρχει λόγος να φύγεις απο τα μπικ/ ζιλετ...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.991
Πόντοι
3.475

Για καποιον λογο, ειχα συνδεσει τα safety razors με ενσωματωμενες λεπιδες (που δεν αλλαζουν).
Τωρα καταλαβα οτι ειναι απλως το "πλαίσιο", και τη λεπιδα τη βαζεις εσυ.

Μπορεις να μου εξηγησεις πώς γινεται να κοβουν καλα τα safety razors χωρις να επιτρεπουν τον τραυματισμο?

Μηπως κοβουν λιγοτερο, αλλά με μεγαλυτερη ασφαλεια (αρα, θελουν διπλα-τριπλα περασματα)??

Επισκέπτης
Για καποιον λογο, ειχα συνδεσει τα safety razors με ενσωματωμενες λεπιδες (που δεν αλλαζουν).
Τωρα καταλαβα οτι ειναι απλως το "πλαίσιο", και τη λεπιδα τη βαζεις εσυ.

Μπορεις να μου εξηγησεις πώς γινεται να κοβουν καλα τα safety razors χωρις να επιτρεπουν τον τραυματισμο?

Μηπως κοβουν λιγοτερο, αλλά με μεγαλυτερη ασφαλεια (αρα, θελουν διπλα-τριπλα περασματα)??
Τα safety razors έχουν το κάτω μέρος του πλαισίου που λειτουργεί σαν προφυλακτηρας. Δηλαδή αφήνει συγκεκριμένο μήκος λεπιδας εκτεθειμένο και σε αποτρέπει από το να μπορείς να χώσεις την λεπίδα βαθειά στο δέρμα. Επίσης ο προφυλακτήρας πατάει και τεντώνει το δέρμα πριν ακολουθήσει η λεπίδα, κάνοντας τα πράγματα ευκολότερα.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών safety razors ως προς την επιθετικότητα τους με πιο μεγάλο προφυλακτήρα ή μικρότερο αφήνοντας αντίστοιχο μήκος λεπίδας εκτεθειμένο...

Φυσικά το πόσο ασφαλές είναι ένα ξυράφι είναι αντιστρόφως ανάλογο του πόσο βαθειά ξυριζει αλλά και του πόσο ερεθίζει το δέρμα.

Από κει και πέρα δεν υπάρχει λεπίδα που με ένα πέρασμα να σε κάνει γυαλί. Εγώ τουλάχιστον και με την πιο επιθετική σαβετα μου στο τρίτο πέρασμα (κόντρα) θα γίνω γυαλί.

Φυσικά απ'το πρώτο πέρασμα θα μαι πιο γυαλί απ'οτι από το δεύτερο πέρασμα με το safety .

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.991
Πόντοι
3.475

ΟΚ, μάλλον θα παω σε κανα μαγαζι με ειδη ξυρισματος, να παρω μια Merkur 34c.

Νομιζω πως δεν αξιζει τον κοπο να την παραγγειλω online. Αντε, να χασω 2-3 ευρω.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.991
Πόντοι
3.475

Αυτο δεν ειναι το πιο basic εργαλειο?

Επισκέπτης
Αυτο δεν ειναι το πιο basic εργαλειο?
ναι...

Υπόψιν, είναι πολύ προστατευτική μηχανή. Την έχω κι εγώ. Είναι πανεύκολη στον χειρισμό και ξυριζει πάρα πολύ γρήγορα.

Πάρε κι ένα πινέλο και κάνα καλό σαπουνακι...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.991
Πόντοι
3.475

Να σου πω, για ξακρισμα μουστακιου το 'χεις ψαξει καθολου??

Ολο το χανω και, δυστυχως, οταν χαλασει το μουστακι καταστρεφεται ολη η εμφανισή σου (απ' την αλλη, αν το αφησω πιο μακρυ απ' ο,τι πρεπει, παλι δεν ειναι ΟΚ/ γι' αυτο και δυσκολευομαι λίγο).

Επισκέπτης
Να σου πω, για ξακρισμα μουστακιου το 'χεις ψαξει καθολου??

Ολο το χανω και, δυστυχως, οταν χαλασει το μουστακι καταστρεφεται ολη η εμφανισή σου (απ' την αλλη, αν το αφησω πιο μακρυ απ' ο,τι πρεπει, παλι δεν ειναι ΟΚ/ γι' αυτο και δυσκολευομαι λίγο).
όχι αλλά όπως το χω σκεφτεί, η σαβετα είναι ιδανική πιστεύω...

Γενικά με την σαβετα μπορείς να πεις θέλω να ξυρισω αυτή την συγκεκριμένη τρίχα και να το κάνεις.

Φαντάσου να χεις να οδηγήσεις μια φεραρι πισωκινητη έχοντας απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα ασφαλείας... Αν είσαι καλός οδηγός μπορείς να κάνεις παπάδες, αν όμως δεν είσαι στην πρώτη μαλακια έχεις φύγει σε κολώνα...

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
61ivkci9tAL.jpg

Από αριστερά προς τα δεξιά...
Merkur 34C
Edwin Jagger DE89L
Lord L6
Οι 3 πιο γνωστές μηχανές για αρχάριους.Η EJ βγαίνει με διάφορες λαβές.Καμμιά δεν γλυστράει από το χέρι,ακόμα και η γυαλιστερή.Τέτοια έχω....
Υπάρχει ως 4η η Feather Popular με άνοιγμα "πεταλούδα".Την πήρα για τον ανηψιό μου και αν και η πιο ελαφριά από τις υπόλοιπες (πλαστική λαβή),είναι πολύ καλή!!!
Feather_Popular_Razor_%2814067356604%29.jpg

Υπάρχει και η Muhle R89 (ίδια με την EJ 89L) και κανα 2-3 Parker.

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Θα θέλει μούλιασμα για να δουλέψει,όπως τα περισσότερα σαπούνια.
Όπως μουλιάζεις το πινέλο,έτσι θα κάνεις και με το σαπούνι,θα βάλεις νερό.Όχι καυτό για να μη λιώσει.
Όταν θα βρέξεις το πρόσωπό σου,θα βάλεις στο τέλος και το νερό που έχεις μέσα στο σαπούνι.Τότε θα κάνεις αφρό κι αφού τελειώσεις,άδειασε καλά ότι νερό έχει μείνει μέσα στο κουτάκι του.Να δεις πόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσουν οι τρίχες και ο αφρός θα κάτσει καλύτερα.

Επισκέπτης
Όπως μουλιάζεις το πινέλο,έτσι θα κάνεις και με το σαπούνι,θα βάλεις νερό.Όχι καυτό για να μη λιώσει.
Όταν θα βρέξεις το πρόσωπό σου,θα βάλεις στο τέλος και το νερό που έχεις μέσα στο σαπούνι.Τότε θα κάνεις αφρό κι αφού τελειώσεις,άδειασε καλά ότι νερό έχει μείνει μέσα στο κουτάκι του.Να δεις πόσο πιο γρήγορα θα μαλακώσουν οι τρίχες και ο αφρός θα κάτσει καλύτερα.
αδερφέ ακόμα δεν έχω καταφέρει να κάνω αφρό της προκοπής με αυτό το σαπούνι...

---------

Πήγα πήρα μια σαβετα Πάρκερ και μόλις ξυριστηκα για πρώτη φορά.

Μέχρι τωρα χρησιμοποιούσα τις 2 feather artist club που έχω και σπάνια μια μηχανή 34c.

Ήθελα να δοκιμάσω και μια κοινή σαβετα...

Εντάξει- ούτε γι αστείο δε μπορεί να συγκριθεί με τις feather που έχω. Δεν έχει τυχαία υποδεκαπλάσια τιμή...

Πιο εύκολο ξύρισμα απ ότι περίμενα...πολύ εύκολο στη χρήση, ευέλικτο εργαλείο...

Αίσθηση ότι ξυρίζομαι με πολύ χαμηλής ποιότητας εργαλείο...

Είχα βάλει ένα ξυραφάκι perma-sharp super...

Απαράδεκτο το γεγονός ότι μπουκωνε τρίχες η σαβετα ανάμεσα απ τη λεπίδα και την λαβιδα... Wtf δηλαδή...

Η λεπίδα είναι ελάχιστα εκτεθειμένη- δεν το περίμενα έτσι.

Παρ'όλα αυτά θέλει την προσοχή της...

Καμία σχέση επίσης η αίσθηση των χοντρών ξυραφιων που παίρνουν οι artist club με αυτές τις μαλακιες. Υπερτερούν από όλες τις απόψεις.

3 περάσματα έκανα. Στο τρίτο, το μουστάκι και το πηγούνι τα μισοπερασα- δεν βόλευε και είχα ήδη ξενερώσει αρκετά.

Απογοήτευση γενικώς, είχα μεγαλύτερες προσδοκίες αλλά απ'την άλλη εκτίμησα περισσότερο τις feather μου και νιώθω πιο ήρεμος για τα πορνοευρω που έχω ξοδέψει για να τις έχω στο ράφι μου...

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.991
Πόντοι
3.475

Λοιπον, μυηθηκα επιτελους στο ξυρισμα με μια Merkur 34C...

Η αληθεια ειναι οτι την 1η φορα κατασφαχτηκα. Εβαζα δυναμη ενστικτωδως => Λαθος!

Την 2η φορά (δλδ πριν απο λίγα λεπτα) τα πηγα καλυτερα:
Εβγαλα πολυ ευκολα ολη την επιφανεια των μαγουλων αλλά ειχα και παλι προβλημα στο λαιμο.

Εχω να θεσω 3 ερωτηματα:
1) Να τα παιρνω κοντρα τα γενια κατω απ' το ζυγωματικο και στο λαιμο, ή να πηγαινω με τη φορά τους (αρα, αντεστραμμενο το ξυραφι)?
Σημερα προσπαθησα να το κρατησω αναποδα, οπως σε καποια tutorials του YT, αλλά κοβομουν για πλακα.
Δεν προσπαθησα με αντιθετη φορά, γιατι ηδη ειχα φαει πολλη ωρα και προτιμησα να μεινω μισο-αξυριστος.
Θεωρητικα, το απο πανω προς τα κατω ειναι "κόντρα" γι' αυτη την περιοχη αλλά σκεφτομαι μηπως βολευει, λογω πιασιματος.

2) Τι αφρο να κανω??
Και τις 2 φορες χρησιμοποιησα σαπουνι (πλάκα), με το οποίο πασαλειβα το πινελο, ενώ την υπολοιπη ωρα το ειχα βουτηγμενο σε νερο [το πινελο].
Μήπως να παρω αφρο ξυρισματος? Δεν μού φαινεται πολυ παχια η σαπουναδα που κανω, αλλά, απ' την αλλη, νομιζω πως απορροφαται απ' το δέρμα καθως την περναω ξανα και ξανα.

3) Το αιμα βαφει τις πετσετες???
Μην με τρολλαρετε, ρωταω σοβαρα...
Πιστευω πως θα κοπω αρκετες φορές ακομα μεχρι να μαθω τη χρηση της Merkur, οπότε αν ειναι να καταστρεφω πετσετες, θα πρεπει να βρω μια ειδικη πετσετα ξυρισματος.

Thanx!

kolpos75

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
4.549
Πόντοι
1.706
Μήπως, μακραν το πιο χρήσιμο νήμα.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
το αιμα φευγει μ κρυο νερο κ αλατι

Επισκέπτης
Λοιπον, μυηθηκα επιτελους στο ξυρισμα με μια Merkur 34C...

Η αληθεια ειναι οτι την 1η φορα κατασφαχτηκα. Εβαζα δυναμη ενστικτωδως => Λαθος!

Την 2η φορά (δλδ πριν απο λίγα λεπτα) τα πηγα καλυτερα:
Εβγαλα πολυ ευκολα ολη την επιφανεια των μαγουλων αλλά ειχα και παλι προβλημα στο λαιμο.

Εχω να θεσω 3 ερωτηματα:
1) Να τα παιρνω κοντρα τα γενια κατω απ' το ζυγωματικο και στο λαιμο, ή να πηγαινω με τη φορά τους (αρα, αντεστραμμενο το ξυραφι)?
Σημερα προσπαθησα να το κρατησω αναποδα, οπως σε καποια tutorials του YT, αλλά κοβομουν για πλακα.
Δεν προσπαθησα με αντιθετη φορά, γιατι ηδη ειχα φαει πολλη ωρα και προτιμησα να μεινω μισο-αξυριστος.
Θεωρητικα, το απο πανω προς τα κατω ειναι "κόντρα" γι' αυτη την περιοχη αλλά σκεφτομαι μηπως βολευει, λογω πιασιματος.

2) Τι αφρο να κανω??
Και τις 2 φορες χρησιμοποιησα σαπουνι (πλάκα), με το οποίο πασαλειβα το πινελο, ενώ την υπολοιπη ωρα το ειχα βουτηγμενο σε νερο [το πινελο].
Μήπως να παρω αφρο ξυρισματος? Δεν μού φαινεται πολυ παχια η σαπουναδα που κανω, αλλά, απ' την αλλη, νομιζω πως απορροφαται απ' το δέρμα καθως την περναω ξανα και ξανα.

3) Το αιμα βαφει τις πετσετες???
Μην με τρολλαρετε, ρωταω σοβαρα...
Πιστευω πως θα κοπω αρκετες φορές ακομα μεχρι να μαθω τη χρηση της Merkur, οπότε αν ειναι να καταστρεφω πετσετες, θα πρεπει να βρω μια ειδικη πετσετα ξυρισματος.

Thanx!
ρε τρελε πως τα κατάφερες να σφαχτεις με την 34c; :think:

1. Θα κάνεις 2-3 περάσματα με κάθε πέρασμα πιο βαθύ από το προηγούμενο. Θα ξεκινάς με τη φορά των τριχών, μετά στο πλάι και τελευταίο πέρασμα κόντρα. Δε μπορείς να ξεκινάς από κόντρα. Κάθε πέρασμα πρέπει να πηγαίνει λίγο βαθύτερα απ'το προηγούμενο.

2. Τι σαπούνι πήρες; Ο Τσόμπαρης έχει ένα αρκο της πλάκας με 1.50 ευρώ, μια χαρά αφρό κάνει και εύκολα. Εμένα μ'ενοχλεί η μυρωδιά του. Ο τενεκές με έτοιμο αφρό δε θα σε βολέψει...

Τέλος, ότι και να λέμε είναι θέμα εξάσκησης...σε λίγα ξυρισματα θα το χεις μάθει...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom