Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

psix

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
εγω να σου πω τη συντομη εμπειρια μου...

ξεκινησα με τις νιβεα

μετα πηρα προρασο και δε μπορεσα να ξαναγυρίσω στη νιβεα, αφου μου φαινοταν κλασεις ανωτερη η προρασο

μετα πηρα το παρακατω το οποιο ηταν και πιο ακριβο

http://[URL unfurl="true"]www.sliqhaq.com/images/1893_shave_cream_2.jpg[/img[/URL]]

παλι δε μπορω να γυρισω στην προρασο, γιατι πραγματικα η κρεμα τη φωτο είναι πολύ ανωτερη...

λαδι δεν εχω δοκιμασει, αλλα βλεπω ότι οι ακριβες κρεμες κανουν σαφως καλυτερη δουλεια

αληθεια, τι σαβετα πηρες;
[/quote]
 .ε
Πήρα την artist club dx της feather . Ξύρισμα μετά από μπάνιο, καλή προετοιμασία με preshavingcream και  αφρό, παρόλαυτα τα κοψιματα δεν τα γλιτωσα και για αυτό σκέφτομαι να δοκιμάσω λαδακι

Επισκέπτης
  .ε
Πήρα την artist club ss της feather . Ξύρισμα μετά από μπάνιο, καλή προετοιμασία με preshavingcream και  αφρό, παρόλαυτα τα κοψιματα δεν τα γλιτωσα και για αυτό σκέφτομαι να δοκιμάσω λαδακι
πςςςςςςςς ξεροχυνω :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:

την εχω κι εγω. τι χρωμα την πηρες;

παντως αν εισαι στα πρωτα πρωτα ξυρισματα, λογικο να χεις κανα κοψιματακι...σε λιγο θα του παρεις τον αερα

τι λεπιδες της βαζεις;

psix

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
πςςςςςςςς ξεροχυνω :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:

την εχω κι εγω. τι χρωμα την πηρες;

παντως αν εισαι στα πρωτα πρωτα ξυρισματα, λογικο να χεις κανα κοψιματακι...σε λιγο θα του παρεις τον αερα

τι λεπιδες της βαζεις;

sorry λαθως εγραψα πιο πανω, την dx εχω παρει, απο ξυλο.
λεπιδες χρησιμοποιω αυτες που ηρθαν μαζι, οι profesional blades

τα κοψιματα κυριως στις γωνιες τα εχω, εκει που η λεπιδα πρεπει να γυρισει, πηγουνι και κατω απο την μυτη που αναγκαστικα πας με 90° μοιρες

Επισκέπτης
sorry λαθως εγραψα πιο πανω, την dx εχω παρει, απο ξυλο.
λεπιδες χρησιμοποιω αυτες που ηρθαν μαζι, οι profesional blades
πςςςς ρισπεκτ :wanker:

την εχω και την dx...

λιγο στο λαιμο μου είναι πολύ επιθετικη. παρατηρησα όμως ότι στον λαιμο με βολευει να μην τεντωνω τελειως το δερμα με την dx...

εγω προτείνω να τα σκασεις για καλη κρεμα...

από λαδι θα σου γραψει ο αγιος και αλλοι μυστες όταν μπουν...απ ότι θυμαμαι το floid προτειναν

psix

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
πςςςς ρισπεκτ :wanker:

την εχω και την dx...

λιγο στο λαιμο μου είναι πολύ επιθετικη. παρατηρησα όμως ότι στον λαιμο με βολευει να μην τεντωνω τελειως το δερμα με την dx...

εγω προτείνω να τα σκασεις για καλη κρεμα...

από λαδι θα σου γραψει ο αγιος και αλλοι μυστες όταν μπουν...απ ότι θυμαμαι το floid προτειναν

απ'οτι ειδα εχει και shave oil apothecary οποτε μπορω να το συνδυασω με την κρεμα ξυρισματος. το floid oil ειναι λιγο πιο ακριβο και με μιση ποσοτητα.

Επισκέπτης
τα κοψιματα κυριως στις γωνιες τα εχω, εκει που η λεπιδα πρεπει να γυρισει, πηγουνι και κατω απο την μυτη που αναγκαστικα πας με 90° μοιρες
δεν εχει προσαρμοστει ακομα το χερι σου να βαζει την πιεση που χρειαζεται και βαζεις παραπανω...είναι θεμα χρονου...

ποσα ξυρισματα εχεις κανει;

θα σου προτεινα και μια εναλλακτικη λυση για να εξοικειωθείς πιο γρηγορα...λιγο ακραια ισως...

δοκιμασε 3 περασματα, δλδη το τριτο κοντρα...θα σου φανει τρομερα δυσκολο να ξυριστείς κοντρα αλλα θα το μαθεις γρηγορα το εργαλειο

επισης σε περιπτωση που δεν το ξερεις υπαρχουν λεπιδες με "προφυλακτηρα" . δεν τις εχω δοκιμασει, αλλα ισως είναι μια καλη λυση μεχρι να συνηθισει το χερι σου

135078d1373631635-feather-proguard-disposable-sr-blades-very-impressive-not-just-newbies-pro-guard-blade-design.jpg

psix

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
δεν εχει προσαρμοστει ακομα το χερι σου να βαζει την πιεση που χρειαζεται και βαζεις παραπανω...είναι θεμα χρονου...

ποσα ξυρισματα εχεις κανει;

θα σου προτεινα και μια εναλλακτικη λυση για να εξοικειωθείς πιο γρηγορα...λιγο ακραια ισως...

δοκιμασε 3 περασματα, δλδη το τριτο κοντρα...θα σου φανει τρομερα δυσκολο να ξυριστείς κοντρα αλλα θα το μαθεις γρηγορα το εργαλειο

επισης σε περιπτωση που δεν το ξερεις υπαρχουν λεπιδες με "προφυλακτηρα" . δεν τις εχω δοκιμασει, αλλα ισως είναι μια καλη λυση μεχρι να συνηθισει το χερι σου

135078d1373631635-feather-proguard-disposable-sr-blades-very-impressive-not-just-newbies-pro-guard-blade-design.jpg

πρεπει να εχω κανει 4-5 ξυρισματα, μου περνει ομως ανετα 20 λεπτα...

κοντρα τα εχω παρει ηδη στο μαγουλο αλλα σε πηγουνι και λαιμο δεν το τολμω ακομη  :grin:
υπαρχουν οι pro guard blades απ'οτι ειδα, παντως η αισθηση που αφηνει μετα το ξυρισμα με τις profesional δεν περιγραφεται, χαιδευω μιση μερα μετα το μαγουλο μου  :2funny: , οποτε προς το παρον θα συνεχισω με αυτες μεχρι να μου τελιωσουν.

Επισκέπτης
πρεπει να εχω κανει 4-5 ξυρισματα, μου περνει ομως ανετα 20 λεπτα...

κοντρα τα εχω παρει ηδη στο μαγουλο αλλα σε πηγουνι και λαιμο δεν το τολμω ακομη  :grin:
υπαρχουν οι pro guard blades απ'οτι ειδα, παντως η αισθηση που αφηνει μετα το ξυρισμα με τις profesional δεν περιγραφεται, χαιδευω μιση μερα μετα το μαγουλο μου  :2funny: , οποτε προς το παρον θα συνεχισω με αυτες μεχρι να μου τελιωσουν.
και λιγο σου παιρνει...

κι εγω ένα τεταρτο πρεπει να το τρωω για δυο περασματα

ο λαιμος είναι πολύ πιο ευκολος απ ότι φανταζεσαι με το dx. πηγουνι και μουστακι είναι ψιλοακατορθωτο να πας κοντρα :S

οντως η αισθηση δεν περιγράφεται...κι εγω ετσι χαιδευω το μαγουλο :grin:

στο 10ο ξυρισμα εγω παντως ενιωθα ανετος με το εργαλειο, πιστευω θα δεις μεγαλη διαφορα σε 5 ξυρισματα...

και μια συμβουλη...μην ξεχασεις ποτε ποσο κοβει η σαβετα...και μην κανεις κινησεις χωρις προσοχη, τυπου την ξεπλενεις κοιταζοντας αλλου κτλ, γιατι θα αρχισουν οι σφαγες :grin: εχω κοψει 2 φορες τα δαχτυλα μου ασχημα "απ το πουθενα" ...

psix

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2009
Like
6
Πόντοι
0
και λιγο σου παιρνει...

κι εγω ένα τεταρτο πρεπει να το τρωω για δυο περασματα

ο λαιμος είναι πολύ πιο ευκολος απ ότι φανταζεσαι με το dx. πηγουνι και μουστακι είναι ψιλοακατορθωτο να πας κοντρα :S

οντως η αισθηση δεν περιγράφεται...κι εγω ετσι χαιδευω το μαγουλο :grin:

στο 10ο ξυρισμα εγω παντως ενιωθα ανετος με το εργαλειο, πιστευω θα δεις μεγαλη διαφορα σε 5 ξυρισματα...

και μια συμβουλη...μην ξεχασεις ποτε ποσο κοβει η σαβετα...και μην κανεις κινησεις χωρις προσοχη, τυπου την ξεπλενεις κοιταζοντας αλλου κτλ, γιατι θα αρχισουν οι σφαγες :grin: εχω κοψει 2 φορες τα δαχτυλα μου ασχημα "απ το πουθενα" ...

εχω ηδη δει μεγαλη διαφορα απο την πρωτη φορα, η ακρη με ειχε κατακοψει στην αρχη , μεχρι και το αυτι  :grin:
το ξυρισμα θα το κανω μερα παρα μερα γιατι με 3 μερες γενια και πανω με δυσκολευει πολυ σε πηγουνι και μουστακι,
οποτε λογικα σε 1 μηνα θα ειμαι expert

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.482
Πόντοι
25.467
 .ε
Πήρα την artist club dx της feather . Ξύρισμα μετά από μπάνιο, καλή προετοιμασία με preshavingcream και  αφρό, παρόλαυτα τα κοψιματα δεν τα γλιτωσα και για αυτό σκέφτομαι να δοκιμάσω λαδακι

Εν πρώτοις θα σας πρότεινα να αγοράσετε ένα σαπούνι πλούσιο σε Tallow, που θεωρητικά βοηθά περισσότερο το ξύρισμα με φαλτσέτα και σαβέτα. Μια καλή επιλογή πρκειμένου να δοκιμάσετε αν σας βολεύει περισσότερο χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα είναι το : Haslinger με Γάλα Προβάτου που κοστίζει γύρω στα 4,50-5,00 Ευρώ. 

Αν δεν μείνετε ικανοποιημένος, προχωρήστε στην αγορά λαδιού.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
καλή προετοιμασία με preshavingcream και  αφρό, παρόλαυτα τα κοψιματα δεν τα γλιτωσα

Η preshave cream κανει την ίδια δουλειά με λάδι.
Βρέχεις τα γένεια και μετά την απλώνεις.
ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΤΟΙΜΟ ΑΦΡΟ ΓΙΑ ΞΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΦΑΛΤΣΕΤΑ/ΣΑΒΕΤΑ.
Πάντα αφρό που έχεις χτυπήσει με πινέλο.
Και να είναι σχετικά νερουλός και υδαρής ΟΧΙ ΠΗΧΤΟΣ.

Johnny Red

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2011
Κριτικές
10
Like
113
Πόντοι
236
Έγινε και η δοκιμή του Gillette 7 o'clock (κίτρινο).
Gillette%207%20O%20Clock%20Tuck-600x600.jpg

Αν και δεν μ'άρεσε στο 1ο ξύρισμα,στο 2ο ήταν πολύ καλύτερο.Μάλλον χρειάζεται καλό στροπάρισμα....
Πήγε και κόντρα με το 2ο πέρασμα,που μόνο το Elios το κατάφερε.
Η διαφορά των 2 λεπίδων είναι στο 1ο πέρασμα όπου το Elios τραβάει υπερβολικά.
URL]]

Επισκέπτης
Μάγκες λέω να χτυπήσω το πρώτο μου straight :erection:

Νομίζω είμαι έτοιμος :wanker:

Προσανατολίζομαι προς 5/8 full hollow. Λέω να το πάρω με λαβή από κέρατο. Δεν ψήνομαι ούτε για πλαστικό ούτε για ξύλο.

Τι προτείνετε; Dovo η T.I. ;

Έχετε κανένα καλό σάιτ να προτείνετε για να το παραγγείλω;

Το χω πελώρια ανάγκη!!!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Μάγκες λέω να χτυπήσω το πρώτο μου straight :erection:

Νομίζω είμαι έτοιμος :wanker:

Προσανατολίζομαι προς 5/8 full hollow. Λέω να το πάρω με λαβή από κέρατο. Δεν ψήνομαι ούτε για πλαστικό ούτε για ξύλο.

Τι προτείνετε; Dovo η T.I. ;

Έχετε κανένα καλό σάιτ να προτείνετε για να το παραγγείλω;

Το χω πελώρια ανάγκη!!!

RESPEEEEEEEEEECTTTT!!!!!!!

Photographer

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
161
Πόντοι
1
Ποιος ο λόγος να δίνεις τόσο μεγάλη βαρύτητα στο ξύρισμα σπαταλώντας ενέργεια και χρήματα για ξυράφια/κρέμες;

Δεν ειμαι κάνας κάγκουρας με παπαδομούσια, το μέγιστο που τα έχω  αφήσει είναι 4 εβδομάδες MAX...

Συνήθως ανα 10-15 μερες ξυρίζομαι....

Μπράβο σε αυτούς που ασχολούνται τόσο πολύ, προσωπικά το βαριέμαι αλλά θέλω να το απολαύσω κιόλας, όποτε όπως είπες κάθε 15 μέρες καταφεύγω σε μπαρμπεράδικο.
Με τις πετσέτες τις ζεστές, τις κρέμες τις σωστές, ξαπλωτές καρέκλες σαν αυτά που βλέπεις σε κάτι ταινιες τις δεκαετίας του 30-40.
Είναι μαγεία.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Η λαβή είναι μόστρα, δεν έχει σημασία στο ξύρισμα.

Τα dovo κόβουν περισσότερο , το ΤΙ μάλλον δίνει αίσθηση ότι ξυρίζει καλύτερα.
Χωρίς να κόβει καλύτερα από το dovo.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom