Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Αλάνια τι γίνεται;

Δε βλέπω καμιά ενημέρωση...όλοι μουσάτοι γίνατε;

Εγώ το feather ss μου το εχω ερωτευτεί και το συνιστώ ανεπιφύλακτα...

Επειδή ψάχνω για μαχαίρι τώρα...ξέρει κανείς τι είναι η ιδιότητα full hallow, half hallow, singing hallow κτλ;

Επίσης λέω να πάρω μαχαίρι με κεράτινη λαβή...έχει κανείς άποψη;

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346

Η λαβή είναι θέμα μόστρας.
Από Αθήνα, παίρνεις με 120 ευρώ το entry level dovo μαζί με λουρί της ίδιας μάρκας.
Άριστη επιλογή.

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Like
492
Πόντοι
186
Αλάνια τι γίνεται;

Επειδή ψάχνω για μαχαίρι τώρα...ξέρει κανείς τι είναι η ιδιότητα full hallow, half hallow, singing hallow κτλ;

Το πιο φτηνο παρε.

Επισκέπτης
εγώ παίδες έχω μούσα (πάνω - κάτω) οπότε δεν μπορώ να δώσω συμβουλές!!!!
μου αρέσει όμως  :humpleg: η στιχομυθία σας

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
Αλάνια τι γίνεται;

Επειδή ψάχνω για μαχαίρι τώρα...ξέρει κανείς τι είναι η ιδιότητα full hallow, half hallow, singing hallow
κτλ;

grinds.jpg

Συνήθως όσο προχωράμε προς το Full Hollow, τόσο πιο κοφτερές μπορούν να γίνουν οι λεπίδες με το κατάλληλο τελικό τρόχισμα σε πέτρα.

Υπάρχει και "ροκάνισμα"  EXTRA full hollow, στο οποίο οι λεπίδες βγάζουν ένα μεταλλικό ήχο καθώς κόβουν τις τρίχες. Αυτό το "ροκάνισμα" καλείται Singing ή Klang (για τους γερμανούς).

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
Επίσης μια συμβουλή...

Όποιος τα καταφέρνει με τα πολύ επιθετικά ξυράφια ασφαλείας, αντί να δώσει 20,00 Ευρώ για να αγοράσει μόνο την κεφαλή open comp από την διάσημη και βραβευμένη R41 της Muhle,

http://[URL unfurl="true"]www.wellshaved.gr/media/catalog/product/cache/1/small_image/295x295/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/o/p/open-comb-head-a.jpg[/img[/URL]]

ή 34,00 Ευρώ για να την αγοράσει μαζί με την λαβή:

[img]http://[URL unfurl="true"]www.wellshaved.gr/media/catalog/product/cache/1/small_image/295x295/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/x/u/xuristiki-mixani-muhle-r41-safety-razor-b.jpg[/img[/URL]]

ας προτιμήσει την [size=15pt]"Piccolo" της Fatip[/size] (open comp).

[img]http://[URL unfurl="true"]www.fatip.it/wp-content/uploads/2015/09/Nickel-classicpiccolo-Original1.jpg[/img[/URL]]

η οποία κοστίζει ολόκληρη μόλις τα μισά (17,00 Ευρώ περίπου), και που εφοδιασμένη με Perma - Sharp Super, περνά τα όρια του ξυρίσματος και μπαίνει στα όρια του "πλανίσματος".  :erection:

Επισκέπτης
grinds.jpg

Συνήθως όσο προχωράμε προς το Full Hollow, τόσο πιο κοφτερές μπορούν να γίνουν οι λεπίδες με το κατάλληλο τελικό τρόχισμα σε πέτρα.

Υπάρχει και "ροκάνισμα"  EXTRA full hollow, στο οποίο οι λεπίδες βγάζουν ένα μεταλλικό ήχο καθώς κόβουν τις τρίχες. Αυτό το "ροκάνισμα" καλείται Singing ή Klang (για τους γερμανούς).
Αχά.

Όσο πιο hollow δηλαδή, τόσο πιο κοφτερό... Πολύ ενδιαφέρον.

Τελικώς, δεν πήρα μαχαίρι ακόμα, αλλά έχω παραγγείλει και περιμένω αυτό:

featherdxpearlwt_grande.jpeg

Feather dx.

Αφήνει περισσοτέρη λεπίδα εκτεθειμένη και έχει λεπτότερα χείλη απο το SS που έχω, με αποτέλεσμα να είναι πιο κοφτερό και δυσκολότερο στον χειρισμό από το SS.

Επίσης παράγγειλα τις super professional λεπίδες, που είναι οι πιο κοφτερές που βγάζει η Feather.

Ας δώσω και ένα update για το πολυαγαπημένο μου SS, το οποίο το έχω ερωτευτεί ( γι αυτό άλλωστε πήρα κι άλλο feather) .

Το ξύρισμα που κάνει αυτό το ξυράφι είναι τόσο τέλειο...

Πλέον δεν πάω κόντρα και ξυρίζομαι καθημερινά ως εξής:

Πρώτο πέρασμα κανονικά, δεύτερο πέρασμα στα μάγουλα στο πλάι, στον λαιμό κόντρα και λιγες διορθώσεις μουστάκι- πηγούνι.

Αν πάω κόντρα παντού, την επόμενη μέρα δεν έχω τι να ξυρίσω σχεδόν.

Η αίσθηση που δίνει αυτό το ξύρισμα είναι απίστευτη. Είναι τόσο φιλικό προς το δέρμα αυτό το εργαλείο...
Δεν υπάρχει κανένας ερεθισμός και το δέρμα πραγματικά λάμπει μονίμως. Γυαλίζει!

Επίσης οι τρίχες κόβονται σύριζα και βγαίνουν άγριες και δυνατές.

Πλέον το έχω μάθει και το χειρίζομαι πολύ άνετα χωρίς να κοβομαι ποτέ...

Επίσης ανακαλώ ως προν τον αφρό που έλεγα οτι πρέπει να είναι πολύ νερουλός και ότι γενικώς έχει ιδιαίτερη σημασία να έχεις κάνει σωστό αφρό για να μπορέσεις να ξυριστείς. Πλέον, βάζω κρέμα πάνω σε βρεγμένο πινέλο και κάνω αφρό στη μάπα μου κατευθείαν.
Μια μέρα, θέλοντας να αμφισβητήσω τη συνεισφορά του κλασικού αφρού στο καλό αποτέλεσμα, ξυρίστηκα με αφρό από τενεκέ ( τον άπλωσα βέβαια με το πινέλο). Τελικά ανακάλεσα, γιατί ήταν σαφώς κατώτερη η ενυδάτωση του αφρού από τενεκέ.

Προχθές ξυρίστηκα με την 23c για να δω πως θα μου φανεί και να συγκρίνω. Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο από απογοητευτικό.
Την προηγούμενη είχα ξυριστεί με το SS, 2 περάσματα όπως περιγράφω παραπάνω.
Ξεκινάω λοιπόν με την 23c.
Το πρώτο κατέβασμα από φαβορίτα ήταν σοκαριστικό. Σταμάτησα και κοίταξα αν είχα βάλει λεπίδα (είχα βάλει καινούργια feather) ή αν την είχα κουμπώσει λανθασμένα. Η αίσθηση ήταν σα να ξυριζόμουν με σκέτη τη μηχανή- σχεδον δεν ένιωθα να με ακουμπάει λεπίδα. Επίσης, με το κανονικό πέρασμα σχεδόν δεν έκοβε γένια.

Μολις τελείωσα το ξύρισμα όλο μου το δέρμα με τράβαγε, σα να συστελλόταν...κι αυτή η απαίσια αίσθηση κράτησε όλη μέρα.
Επισης η μάπα μου έδειχνε χάλια.

Είναι χαοτική η διαφορά στο ξύρισμα με ένα εργαλείο σαν το SS και μια μια μηχανή σαν την 23c.
Είναι σαφώς μεγαλύτερη από την διαφορά μεταξύ ενός κοινού πλαστικού ζιλέτ και της 23c.

Σε όποιον τον ενδιαφέρει πραγματικά πορνώδες ξύρισμα το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Και τα πρώτα ξυρίσματα είναι δυσκολα. Μετά τα 10 ξυρίσματα θα ψάχνετε για το επόμενο πιο κοφτερό ξυράφι.

Υ.γ. : Στο πηγούνι έχω ακόμα σημάδι απο τα 1 2 3 πρώτα ξυρίσματα ( ένα μήνα πριν περίπου).

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
Αχά.

Όσο πιο hollow δηλαδή, τόσο πιο κοφτερό... Πολύ ενδιαφέρον.

Τελικώς, δεν πήρα μαχαίρι ακόμα, αλλά έχω παραγγείλει και περιμένω αυτό:

featherdxpearlwt_grande.jpeg

Feather dx.

Αφήνει περισσοτέρη λεπίδα εκτεθειμένη και έχει λεπτότερα χείλη απο το SS που έχω, με αποτέλεσμα να είναι πιο κοφτερό και δυσκολότερο στον χειρισμό από το SS.

Επίσης παράγγειλα τις super professional λεπίδες, που είναι οι πιο κοφτερές που βγάζει η Feather.

Ας δώσω και ένα update για το πολυαγαπημένο μου SS, το οποίο το έχω ερωτευτεί ( γι αυτό άλλωστε πήρα κι άλλο feather) .

Το ξύρισμα που κάνει αυτό το ξυράφι είναι τόσο τέλειο...

Πλέον δεν πάω κόντρα και ξυρίζομαι καθημερινά ως εξής:

Πρώτο πέρασμα κανονικά, δεύτερο πέρασμα στα μάγουλα στο πλάι, στον λαιμό κόντρα και λιγες διορθώσεις μουστάκι- πηγούνι.

Αν πάω κόντρα παντού, την επόμενη μέρα δεν έχω τι να ξυρίσω σχεδόν.

Η αίσθηση που δίνει αυτό το ξύρισμα είναι απίστευτη. Είναι τόσο φιλικό προς το δέρμα αυτό το εργαλείο...
Δεν υπάρχει κανένας ερεθισμός και το δέρμα πραγματικά λάμπει μονίμως. Γυαλίζει!

Επίσης οι τρίχες κόβονται σύριζα και βγαίνουν άγριες και δυνατές.

Πλέον το έχω μάθει και το χειρίζομαι πολύ άνετα χωρίς να κοβομαι ποτέ...

Επίσης ανακαλώ ως προν τον αφρό που έλεγα οτι πρέπει να είναι πολύ νερουλός και ότι γενικώς έχει ιδιαίτερη σημασία να έχεις κάνει σωστό αφρό για να μπορέσεις να ξυριστείς. Πλέον, βάζω κρέμα πάνω σε βρεγμένο πινέλο και κάνω αφρό στη μάπα μου κατευθείαν.
Μια μέρα, θέλοντας να αμφισβητήσω τη συνεισφορά του κλασικού αφρού στο καλό αποτέλεσμα, ξυρίστηκα με αφρό από τενεκέ ( τον άπλωσα βέβαια με το πινέλο). Τελικά ανακάλεσα, γιατί ήταν σαφώς κατώτερη η ενυδάτωση του αφρού από τενεκέ.

Προχθές ξυρίστηκα με την 23c για να δω πως θα μου φανεί και να συγκρίνω. Το αποτέλεσμα ήταν περισσότερο από απογοητευτικό.
Την προηγούμενη είχα ξυριστεί με το SS, 2 περάσματα όπως περιγράφω παραπάνω.
Ξεκινάω λοιπόν με την 23c.
Το πρώτο κατέβασμα από φαβορίτα ήταν σοκαριστικό. Σταμάτησα και κοίταξα αν είχα βάλει λεπίδα (είχα βάλει καινούργια feather) ή αν την είχα κουμπώσει λανθασμένα. Η αίσθηση ήταν σα να ξυριζόμουν με σκέτη τη μηχανή- σχεδον δεν ένιωθα να με ακουμπάει λεπίδα. Επίσης, με το κανονικό πέρασμα σχεδόν δεν έκοβε γένια.

Μολις τελείωσα το ξύρισμα όλο μου το δέρμα με τράβαγε, σα να συστελλόταν...κι αυτή η απαίσια αίσθηση κράτησε όλη μέρα.
Επισης η μάπα μου έδειχνε χάλια.

Είναι χαοτική η διαφορά στο ξύρισμα με ένα εργαλείο σαν το SS και μια μια μηχανή σαν την 23c.
Είναι σαφώς μεγαλύτερη από την διαφορά μεταξύ ενός κοινού πλαστικού ζιλέτ και της 23c.

Σε όποιον τον ενδιαφέρει πραγματικά πορνώδες ξύρισμα το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Και τα πρώτα ξυρίσματα είναι δυσκολα. Μετά τα 10 ξυρίσματα θα ψάχνετε για το επόμενο πιο κοφτερό ξυράφι.

Υ.γ. : Στο πηγούνι έχω ακόμα σημάδι απο τα 1 2 3 πρώτα ξυρίσματα ( ένα μήνα πριν περίπου).

Δυνητικά ναι. Πλην όμως ένας ικανός ακονιστής μπορεί να πάρει ακόμα και από το Quarter Hollow εξαιρετικά απότελέσματα. Ας μην λησμονούμε επίσης, ότι όσο πιο πολύ "ροκανίζουμε" μια λεπίδα στις παρειές της, τόσο πιο πολύ βάρος της αφαιρούμε (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον χειρισμό και την τεχνική). Επίσης τα "ροκανίσματα" τύπου  Foul & Extra Hollow, απαιτούν λεπίδες με μέταλλο άριστης ποιότητας  και πολύ καλά επεργασμένο, διότι έστω και η παραμικρή ατέλεια, τις καθιστά εύθραυστες και δυσλειτουργικές.

Ο αφρός πάλι, είναι ένα άλλο, μεγάλο και πολυσυζητημένο κεφάλαιο, με μερικούς να αμφισβητούν ακόμα και την χρησιμότητά του. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως  η πιο παλαιές (θεωρητικά) τεχνικές  ξυρίσματος, είναι με λάδια (τυπικό παράδειγμα το λάδι της Floid που η κανονική χρήση του είναι για απευθείας ξύρισμα, άσχετα με το ότι σχεδόν όλοι το χρησιμοποιούν ως pre shave) όπως και με επεξεργασμένα ζωικά λίπη (δεν χρησιμοποιούνται πλέον λόγω της δυσάρεστης οσμής). Σε γενικές γραμμές όμως όλοι τείνουν να συμφωνήσουν στο ότι αφρός είναι η πιο εύχρηστη και προσιτή λύση. Αυτός λοιπόν, (ανεξάρτητα του  αν προτιμά κανείς το bowl  ή το face lathering) θα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτός σαν γιαουρτόκρεμα (επιτρέψτε μου το αδόκιμο) ούτως ώστε να "κολλάει" καλά στην επιδερμίδα  και να την προστατεύει, αλλά και συνάμα υδαρής ούτως ώστε να κρατά τις τρίχες μαλακές. Συνεπως έτοιμοι από κάνιστρο αφροί δεν ενδείκνυνται, όχι για τον λόγο ότι δεν στέκονται ικανοί να "κολλήσουν" και να προστατέψουν το δέρμα με τα συστατικά και την πυκνότητά τους, αλλά κυρίως γιατί είναι ελλειπείς σε υδαρότητα. Κατά τα άλλα, εξαιρετικό αφρό μπορεί να πάρει κανείς τόσο από σαπούνια, όσο και από κρέμες.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346

Η 34C , κάνει καλύτερη δουλειά, λόγω ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
Ακόμη καλύτερα μία 500 progress σε επιθετική ρύθμιση με μεγάλο διάκενο μεταξύ μπάρας
και ξυραφιού.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
Η 34C , κάνει καλύτερη δουλειά, λόγω ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
Ακόμη καλύτερα μία 500 progress σε επιθετική ρύθμιση με μεγάλο διάκενο μεταξύ μπάρας
και ξυραφιού.

Συμφωνώ απόλυτα, ιδίως για την 500.

Παρά τούτο, είναι μάλλον άτοπη η σύγκριση που προσπαθεί να κάνει. Η Merkur 23C  φέρει την γνωστή υπερπροστατευτική  τύπου closed comp  κεφαλή της Merkur. Οπότε και με νυστέρι να την εφοδιάσεις θα παραμένει υπερπροστατευτική.

Mια σύγκριση με τις επιθετικότατες κεφαλές τύπου open comp της Muhle και της Fatip, ίσως να ευσταθούσε περισσότερο.

Επισκέπτης
Συμφωνώ απόλυτα, ιδίως για την 500.

Παρά τούτο, είναι μάλλον άτοπη η σύγκριση που προσπαθεί να κάνει. Η Merkur 23C  φέρει την γνωστή υπερπροστατευτική  τύπου closed comp  κεφαλή της Merkur. Οπότε και με νυστέρι να την εφοδιάσεις θα παραμένει υπερπροστατευτική.

Mια σύγκριση με τις επιθετικότατες κεφαλές τύπου open comp της Muhle και της Fatip, ίσως να ευσταθούσε περισσότερο.
που είναι το άτοπο στην σύγκριση μου;

Συγκρίνω 2 εργαλεία που έχουν ακριβώς τον ίδιο απλό και συγκεκριμένο σκοπό- το ξύρισμα.

Ως προς το πως επιτυγχάνει το καθένα καλύτερα τον σκοπό θα κριθεί. Ολα τα άλλα είναι αδιάφορα.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
που είναι το άτοπο στην σύγκριση μου;

Συγκρίνω 2 εργαλεία που έχουν ακριβώς τον ίδιο απλό και συγκεκριμένο σκοπό- το ξύρισμα.

Ως προς το πως επιτυγχάνει το καθένα καλύτερα τον σκοπό θα κριθεί. Ολα τα άλλα είναι αδιάφορα.

Αν το θέτετε έτσι, καλώς.  :)

Αναμένουμε και σύγκριση μεταξύ Zwilling Friodur

131710d1369914064-told-not-even-bother-my-zwilling-friodur-untitled.jpg

και PHILIPS S 3520/06

PHILIPS-S3520-06

:)

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.060
Πόντοι
2.606
οι ηλεκτρικες αμα βαλεις αφρο στο προσωπο ξυριζουν καλυτερα?  :tooth:

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.060
Πόντοι
2.606
απ το καρτερ δεν κανει?  :grin:
URL]]

iakovos

Σπουδαίος
Εγγρ.
11 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
13.700
Πόντοι
2.606
Χθες αγορασα ενα τετοιο σετακι, για να ξυριζω κεφαλι και να τριμαρω τα γένια,
Ελπιζω να βγει καλυτερο απο το προηγουμενο που ειχα.  :S :S :S

QG3340_16-IMS-el_GR

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.474
Πόντοι
25.467
απ το καρτερ δεν κανει?  :grin:
http://[URL unfurl="true"]www.powerenhancer.co.uk/media/catalog/product/cache/1/image/650x650/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/a/bardahl_xtr_c60_10w-60.jpg[/img[/URL]]
[/quote]

Ανεβάζει πολύ πίεση και θα έχετε πρόβλημα με τα ελατήρια.  :)

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.060
Πόντοι
2.606
Χθες αγορασα ενα τετοιο σετακι, για να ξυριζω κεφαλι και να τριμαρω τα γένια,
Ελπιζω να βγει καλυτερο απο το προηγουμενο που ειχα.  :S :S :S

QG3340_16-IMS-el_GR
τυπε δεν πιστευω να το πηρες για να τριμαρεις κωλοτρυπιδα σαν τον ντοπα και μας πουλας φουμαρα  :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom