Δοκιμάστε με safety razor τύπου slant ή adjustable.
Κατά την προσωπική μου γνώμη, προτιμήστε adjustable. Είναι πιο passepartout, και θα σας χρησιμεύσει και στην περίπτωση που θα βιάζεστε και θα θέλετε να κάνετε ένα πιο "απλό" ξύρισμα.
Οι ρυθμιζόμενες (adjustable) που θα βρείτε πιο εύκολα στην αγορά είναι οι Progress και Futur της Merkur. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία θα σας συνιστούσα να προτιμήσετε την Progress, και μάλιστα όχι την Long, αλλά αυτή με την κανονική λαβή, επειδή πιστεύω ότι έχει καλύτερο "ζύγισμα" στο χέρι. Στις πρώτες σκάλες είναι πολύ πιο ήπια από την Futur, πλήν όμως λόγω της κατασκευής της που της επιτρέπει να λαμβάνει περισσότερες ρυθμίσεις από τις 6 που έχει η Futur, γίνεται πολύ πιό επιθετική (από την βαθμίδα 4 κιόλας), εώς και σφαχτήρι (κυρίως από το 5+ και μετά).
Eξίσου μεγάλο ρόλο βέβαια παίζουν και τα ξυραφάκια με τα οποία θα την εφοδιάσετε. Και επειδή ο κάθε ένας από εμάς έχει δαφορετικού τύπου γένια και δέρμα, θα πρέπει να δοκιμάσετε αρκετά πρίν καταλήξετε στο ποιά κάνουν για εσάς. Στην περίπτωση που είστε εξοικειωμένος με τα κοφτερά, εκτός από τα Feather που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε, έχω να σας προτείνω και τα εξής, τα οποία σας παραθέτω με αύξουσα σειρά επιθετικότητος : Astra Superior Platinum, Polsilver Super Iridium, Gillette Silver Blue & Perma-Sharp Super.