Νέα

Πραγματικά καλό κλασικό ξύρισμα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα johnkayliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 131K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.254
Πόντοι
8.535
δεν με εμπνεει η αγγλικη ονομασια για αυτο που ψαχνω. δεν υπαρχει κανας παλιος μπαρμπας ακομα ανοιχτος με καλτ παραδοσιακο μπαρμπερικο?
στην επαρχια εχει πολλα με τιμες απο 4 εως 6 ευρω...με πετσετα ζεστη για μουλιασμα κ μετα φαλτσετα...
τωρα Αθηνα σιγουρα θα χει,αλλα μαλλον με τιμες πιο πανω...

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.772
Πόντοι
25.467
δεν με εμπνεει η αγγλικη ονομασια για αυτο που ψαχνω. δεν υπαρχει κανας παλιος μπαρμπας ακομα ανοιχτος με καλτ παραδοσιακο μπαρμπερικο?

Έχει έναν στην οδό Απόλλωνος στο Σύνταγμα.

Επισκέπτης
Δευτερη ξουρα σημερα

Σκατα παλι :wanker:

Σφαχτηκα κιολας :wanker: :wanker:

Οταν εριξα old spice woldthorn στη μαπα μου, βογγηξα απ τον πονο :wanker: :wanker: :wanker:

Μετα ειπα στην γκομενα μου "προσεχε μην αγγιξεις το μαχαιρι γιατι θεριζει" :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:

100 κιλα το καθε αρχιδι μου ζυγιζει μαγκες οσο ξυριζομαι μ αυτο το εργαλειο :wanker: :gay: :gay: :gay: :gay:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Δευτερη ξουρα σημερα

Οταν εριξα old spice woldthorn στη μαπα μου, βογγηξα απ τον πονο :wanker: :wanker: :wanker:

Μετα ειπα στην γκομενα μου "προσεχε μην αγγιξεις το μαχαιρι γιατι θεριζει" :wanker: :wanker: :wanker: :wanker:

100 κιλα το καθε αρχιδι μου ζυγιζει μαγκες οσο ξυριζομαι μ αυτο το εργαλειο :wanker: :gay: :gay: :gay: :gay:

Το χες αναγκη :grin:

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Bardamu .... ξέχνα το κόντρα σε πρώτη φάση.
Μικρές κινήσεις, καλό τέντωμα , ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΥΝΑΜΗ.
Φυσικά με τίποτε δεν σέρνεται σαν πριόνι ή μαχαίρι η λεπίδα στο δερμα.

Τα γένια να είναι μουσκεμένα καλα και το πινέλο όχι απλά να τα έχει αλείψει αφρό,
αλλά να τους έχει κάνει μασάζ σε πολλές κατευθύνσεις και ο αφρός να είναι νερουλός.

Αν ο αφρός έχει αρχίσει να στεγνώνει , σε ξύρισμα με μηχανή με ξυραφάκια τύπο merkur κτλ
δεν δημιουργεί πρόβλημα. ΣΤΗ ΣΑΒΕΤΑ, ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΣΦΑΧΤΕΙΣ.

yes.i.am

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2016
Like
204
Πόντοι
16
Δευτερη ξουρα σημερα

αυτα ειναι για τους αντρες, οχι για σενα

Επισκέπτης
Τριτο ξυρισμα σημερα και τα πραγματα πηγαν σαφως καλυτερα...

Εδωσα βαση στο σημειο που αναφερει κι ο ζελικο εδω, το οποιο το ειχα ψυλλιαστει απ τα πρωτα 2 ξυρισματα οτι το αμελουσα:
Τα γένια να είναι μουσκεμένα καλα και το πινέλο όχι απλά να τα έχει αλείψει αφρό,
αλλά να τους έχει κάνει μασάζ σε πολλές κατευθύνσεις και ο αφρός να είναι νερουλός.

Αν ο αφρός έχει αρχίσει να στεγνώνει , σε ξύρισμα με μηχανή με ξυραφάκια τύπο merkur κτλ
δεν δημιουργεί πρόβλημα. ΣΤΗ ΣΑΒΕΤΑ, ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΣΦΑΧΤΕΙΣ.

Για πρωτη φορα σημερα, τον αφρο τον εφτιαξα σε μπωλακι και εβαλα παραπανω νερο και τον εκανα νερουλο πολυ.

Τεραστια διαφορα στο ξυρισμα- αυτο ηταν το βασικο μου λαθος τις 2 πρωτες φορες...γι αυτο ενιωθα οτι δε γλιστραγε το ξυραφι...

Μια αλλη μαλακια ειναι, οτι ενω την πρωτη φορα ειχα ξυριστει ολούθε με το δεξι καλο μου χερι, τις 2 τελευταιες φορες δε μπορω να κανω αριστερι μαγουλο με δεξι χερι για καποιο λογο. Οποτε το κανω με το αριστερο, το οποιο ομως γενικως ειναι κουλο...

Παντως, οσο και να λες στον εαυτο σου οτι θα εισαι προσεκτικος και δε θα βιαστεις κτλ...θα την κανεις τη μαλακια σε καποια φαση καθε φορα...και φυσικα θα κοπεις...

Παντως σημερα ενιωσα για πρωτη φορα να διαφαινονται οι δυνατοτητες του feather ss...το δεξι μου μαγουλο το εκανα αρκετα γυαλι :erection:

Επισκέπτης
4ο και 5ο ξυρισμα και ηδη βλεπω μεγαλη βελτιωση :rockon:

Σημερα μετα απο μια εβδομαδα ξαναξυριστηκα με τη μερκουρ.

Μια ερωτηση:

Τι δουλεια εχει ενα safety razor οπως η μερκουρ να αναφερεται στο " πραγματικο καλο κλασικο ξυρισμα" ;;;;

Δευτερη ερωτηση:

Γιατι τοσο νταβαντουρι για σαπουνια, κρεμες, αφρους, πινελα, καταλληλη ενυδατωση δερματος, απο πορνους που ξυριζονται με safety razor;;;;;

Ολα αυτα εχουν σημασια μονο στο ξυρισμα με str8 razor...και οποιος εχει κανει τετοιο ξυρισμα καταλαβαινει τι λεω.

Λοιπον, το ξυρισμα με τα φαλτσετοειδη ειναι μεν πολυ δυσκολο και θελει εξασκηση και χρονο να το μαθεις...αλλα ειναι ΚΑΥΛΑ!

Ξενερωσα τον πατο μου σημερα με τη μερκουρ. Που ηταν η αδρεναλινη, που ηταν η ηδονη, που ηταν η αλητεια κι η ωμοτητα του feather ss? Σαν το παιδακι που επαιζε με το πλαστικο αυτοκινητακι, επειδη δε μπορει να οδηγησει κανονικο αμαξι ενιωθα...

Εντωμεταξει(!) το φαλτσετοειδες...μπορει να σε σφαζει στην παραμικρη μαλακια που θα κανεις, τελικα ομως ειναι πολυ καλυτερο για το δερμα.

Διοτι στο φαλτσετοειδες, ζορισμα στο δερμα= σφαξιμο. Ενω με τη μερκουρ σκαβεις, σκαβεις χωρις να κοβεσαι και τελικα του γαμας και λιγο τη μανα του δερματος.

Επισης με το φαλτσετοειδες, οταν ξυριζομαι, το δερμα μου μετα εχει μια γυαλαδα! Με τη μερκουρ οχι.

Βασικοι παραγοντες για ξυρισμα με φαλτσετοειδες ( τα συμπερασματα μου):

- υγρο δερμα, υγρος αφρος, τα παντα υγρα και γλιστερά!

- το δερμα πανω στο οποιο θα εφαρμοσει η λεπιδα, πρεπει να ειναι σταθερο! Σταθερο δερμα μεταφραζεται ως τεντωμενο...
Για παραδειγμα τα σημεια στα μαγουλα κοντα στο στομα, με δυσκολευουν πιο πολυ απ ολα, επειδη δε μπορω να σταθεροποιησω το δερμα εκει...

Τα παραπανω παιζουν πολυ σημαντικο ρολο για ξυρισμα με straight. Στο safety razor, απορω γιατι τα αναφερετε, αφου θελει πολλη προσπαθεια να κοπεις ή να ερεθιστεις...

Αλλο πλεονεκτημα του feather ειναι η λεπτομερεια με την οποια μπορεις να ξυριστεις. Δηλαδη μπορεις να πεις " θελω να ξυρισω αυτη την συγκεκριμενη τριχα ΜΟΝΟ" και να το κανεις. ΕΛΕΓΧΕΙΣ το τι ξυριζεις απολυτα.

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166
nonta εκει που εισαι ειχε την μερκουρ στο σουπερ μαρκετ?

εδω μονο πλαστικα βρηκα κ αυτα με την μπαταρια

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.191
Πόντοι
2.606
Ποιο επιθετική μηχανή απο σειφτι ρειζορ με φεδερ ξυράφι παντα σε σχέση με την μερκουρ ποια ειναι καλη ;
Για αρχάριο παντα χωρίς να σφαχτεί

Επισκέπτης
Ποιο επιθετική μηχανή απο σειφτι ρειζορ με φεδερ ξυράφι παντα σε σχέση με την μερκουρ ποια ειναι καλη ;
Για αρχάριο παντα χωρίς να σφαχτεί
οποιοδηποτε πιο επιθετικο μοντελο απ τις γνωστες μαρκες, καλο θα ειναι υποθετω...

Ο κωνσταντινος πλευρης ειχε ποσταρει ενα λιγες σελιδες πιο πριν...και ελεγε καλα λογια

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Ρυθμιζόμενη επιθετικότητα εδώ:

από αδελφίστικη μέχρι ... επικίνδυνη.

Υπάρχει κι η merkur futur
http://[URL unfurl="true"]www.shaving-shack.com/images/P/701001-01-01.jpg[/img[/URL]]

Η πιο επιθετική της ρύθμιση θα έπρεπε να ονομάζεται
"το δρεπάνι του χάρου".

Όταν σε κόψει , κόβει πιο άσχημα από φαλτσέτα.

Μπαρδαμού .... ο ερεθισμός έχει μεγάλη σχέση με το κόντρα.

Επισκέπτης
Αυτο ειναι το ποστ. Οι αστρα πλατινουμ λεπιδες που λεει, δεν κοβουν παντως...
To δικο μου set αυτη την περιοδο για ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ξυρισμα ειναι

MuhleR41 (Το μοντελο του 2013)
3-28-2013_10-26-46_PM.jpg

Φοβερη μηχανη με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και επινικελωση(κλασεις ανωτερη απο τη Μerkur 23c που χρησιμοποιουσα) και εξαφανιζει τα γενια για πλακα. Θελει μονο λιγο προσοχη γιατι γδερνει καπως(νιωθεις δηλαδη τη λεπιδα στο δερμα) και δεν ενδεικνυται για το παραδοσιακο τριπλο περασμα σε καθημερινη βαση. Αν και 3 περασματα δεν χρειαζονται με τη συγκεκριμενη, στο 2ο εισαι "γυαλι". Σε καθημερινη βαση προτεινω 1 περασμα + λιγες διορθωσεις οπως κανω και γω.

Απο λεπιδες παροτι συνεχως πειραματιζομαι με καινουριες, οι Astra Platinum παραμενουν οι αγαπημενες μου.
http://[URL unfurl="true"]www.mancave.co.nz/images/productimages/astra%205%20blades%20large.jpg[/img[/URL]]
Τις πουλανε σχεδον ολα τα μαγαζια στο κεντρο και κανουν 0.80 η 5αδα.

Απο κρεμες/σαπουνια εχω φτιαξει συλλογη αλλα αυτο που χρησιμοποιω περισσοτερο και φροντιζω να ανανεωνω διαρκως ειναι η Τaylor of old bond street Sandalwood. Δεν εχει την καλυτερη αποδοση αλλα ως κρεμα δεν θελει φορτωμα με τις ωρες, φτιαχνει γρηγορα αφρο και το αρωμα ειναι καυλα. Ειναι λιγο ακριβουτσικη ομως.
[img]https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51maU9bWTML._SX300_QL70_.jpg

Απο After Shave, αν και λατρης του οινοπνευματος, τωρα τελευταια το γυρισα σε balm γιατι εμφανισα ξηροδερμια σε καποια σημεια. Το Nivea Sensitive πηρα που εχει πορνωδες αρωμα και φθηνο και καλο.
c2cc2940-4256-45cf-836d-04a627f56432.jpg._CB296789227__SL300__.jpg

Απο πινελα για γρηγορο ξυρισμα τα συνθετικα ειναι μονοδρομος οποτε πλεον χρησιμοποιω κυριως αυτο. Πολυ ομορφο, πολυ καλο, δε μαδαει, δε βρωμαει, κραταει ικανοποιητικη υγρασια και εχει πολυ καλη αισθηση.
muhle-synthetic-shaving-brush-33k256.jpg

Επισκέπτης
Ζελικο δεν υπαρχει μη κοντρα ξυρισμα για μενα.

Αμα ηθελα να μενω μισοξυρισμενος, βολευομουν και στα ζιλετ...

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.191
Πόντοι
2.606
Ξυρίζομαι μια φορα τη βδομάδα παντα καινούργιο ξυράφι αλλα ενώ κάνω 3 περάσματα απο όλες τις κατευθύνσεις και με πίεση δεν βλεπω τόσο βαθύ ξύρισμα όσο θέλω

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Ζελικο δεν υπαρχει μη κοντρα ξυρισμα για μενα.

Αμα ηθελα να μενω μισοξυρισμενος, βολευομουν και στα ζιλετ...

Με δεύτερο πέρασμα, γίνεται βαθύ ξύρισμα και χωρίς κόντρα.
Με το κόντρα, είναι πιο βαθύ, αλλά όλο και κάποιο ερεθισμό θα έχεις που και που.
Με οτιδήποτε και αν ξυρίζεσαι.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Ξυρίζομαι μια φορα τη βδομάδα παντα καινούργιο ξυράφι αλλα ενώ κάνω 3 περάσματα απο όλες τις κατευθύνσεις και με πίεση δεν βλεπω τόσο βαθύ ξύρισμα όσο θέλω

Μιλάς για πλαστικούρες τώρα ή για μηχανή με ξυραφάκι ;

Επισκέπτης
Με δεύτερο πέρασμα, γίνεται βαθύ ξύρισμα και χωρίς κόντρα.
Με το κόντρα, είναι πιο βαθύ, αλλά όλο και κάποιο ερεθισμό θα έχεις που και που.
Με οτιδήποτε και αν ξυρίζεσαι.
με το φιδερ δε βλεπω ερεθισμο...

5 σερι ξυρισματα κοντρα πηγα...σε 5 μερες...

Οχι οτι η μερκουρ με ερεθιζει, αλλα υπαρχει σαφης διαφορα

dopamina

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2014
Like
62
Πόντοι
166

τα πλαστικα του εμποριου ετσι ειναι

κανονικα με βαθυ ξυρισμα ξαναθες μετα απο 2μερες

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.191
Πόντοι
2.606
Μιλάς για πλαστικούρες τώρα ή για μηχανή με ξυραφάκι ;
στην αρχή ειχα ανταλλακτικά μετα μιας χρήσης δοκιμάζοντας τα παντα μεχρι που άρχισα να δοκιμάζω και τα γυναικεία να δω αν κόβουν καλυτερα  :2funny:  :effemine: και όντως μεχρι τωρα κατι Γουίλκινσον γυναικεία με 3 λεπίδες ειναι τα πιο κοφτερά αλλα πάλι τζίφος

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom