4ο και 5ο ξυρισμα και ηδη βλεπω μεγαλη βελτιωση
Σημερα μετα απο μια εβδομαδα ξαναξυριστηκα με τη μερκουρ.
Μια ερωτηση:
Τι δουλεια εχει ενα safety razor οπως η μερκουρ να αναφερεται στο " πραγματικο καλο κλασικο ξυρισμα" ;;;;
Δευτερη ερωτηση:
Γιατι τοσο νταβαντουρι για σαπουνια, κρεμες, αφρους, πινελα, καταλληλη ενυδατωση δερματος, απο πορνους που ξυριζονται με safety razor;;;;;
Ολα αυτα εχουν σημασια μονο στο ξυρισμα με str8 razor...και οποιος εχει κανει τετοιο ξυρισμα καταλαβαινει τι λεω.
Λοιπον, το ξυρισμα με τα φαλτσετοειδη ειναι μεν πολυ δυσκολο και θελει εξασκηση και χρονο να το μαθεις...αλλα ειναι ΚΑΥΛΑ!
Ξενερωσα τον πατο μου σημερα με τη μερκουρ. Που ηταν η αδρεναλινη, που ηταν η ηδονη, που ηταν η αλητεια κι η ωμοτητα του feather ss? Σαν το παιδακι που επαιζε με το πλαστικο αυτοκινητακι, επειδη δε μπορει να οδηγησει κανονικο αμαξι ενιωθα...
Εντωμεταξει(!) το φαλτσετοειδες...μπορει να σε σφαζει στην παραμικρη μαλακια που θα κανεις, τελικα ομως ειναι πολυ καλυτερο για το δερμα.
Διοτι στο φαλτσετοειδες, ζορισμα στο δερμα= σφαξιμο. Ενω με τη μερκουρ σκαβεις, σκαβεις χωρις να κοβεσαι και τελικα του γαμας και λιγο τη μανα του δερματος.
Επισης με το φαλτσετοειδες, οταν ξυριζομαι, το δερμα μου μετα εχει μια γυαλαδα! Με τη μερκουρ οχι.
Βασικοι παραγοντες για ξυρισμα με φαλτσετοειδες ( τα συμπερασματα μου):
- υγρο δερμα, υγρος αφρος, τα παντα υγρα και γλιστερά!
- το δερμα πανω στο οποιο θα εφαρμοσει η λεπιδα, πρεπει να ειναι σταθερο! Σταθερο δερμα μεταφραζεται ως τεντωμενο...
Για παραδειγμα τα σημεια στα μαγουλα κοντα στο στομα, με δυσκολευουν πιο πολυ απ ολα, επειδη δε μπορω να σταθεροποιησω το δερμα εκει...
Τα παραπανω παιζουν πολυ σημαντικο ρολο για ξυρισμα με straight. Στο safety razor, απορω γιατι τα αναφερετε, αφου θελει πολλη προσπαθεια να κοπεις ή να ερεθιστεις...
Αλλο πλεονεκτημα του feather ειναι η λεπτομερεια με την οποια μπορεις να ξυριστεις. Δηλαδη μπορεις να πεις " θελω να ξυρισω αυτη την συγκεκριμενη τριχα ΜΟΝΟ" και να το κανεις. ΕΛΕΓΧΕΙΣ το τι ξυριζεις απολυτα.