Νέα

Πούστηδες με ... κρατική επιχορήγηση !!!!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 155
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Εσύ δηλαδή Λάκη καταδικάζεις τους δοσίλογους της Κατοχής; Γιατί κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, ισχυρίστηκαν οτι "έσωσαν τη χώρα απο τον κομμουνισμό" απο τα Δεκεμβριανά και μετά, οπότε εξαγνίζεται η προηγούμενη δράση τους!

Και όσο γι' αυτό που λες με τους φακέλους, τι το λες σε μένα; Η μήπως σου έδωσα την εντύπωση οτι είμαι Πασόκος; Αλλά δεν κατάλαβα επίσης τι εννοείς οτι "πάντα θα υπάρχουν φάκελοι"; Δηλαδή υπάρχουν και τώρα, επί ΝΔ; Και αν υπάρχουν εσύ τους καταδικάζεις, η σε ενοχλούν μόνοι οι Πασοκικοί φάκελοι;

Μπερδεύεις τα πράγματα. Οι πραγματικοί δοσίλογοι και αυτοί που απολάμβαναν προνόμια από τους κατακτητές σαφώς είναι καταδικαστέα πρόσωπα (κυρίως οι πρώτοι). Αυτοί που ονομάζονται δοσίλογοι από την Αριστερά του ΚΚΕ, ουδεμία σχέση έχουν με τις δύο αυτές κατηγορίες. Το ΚΚΕ ονόμαζε δοσίλογους όλους όσους δεν ήταν μέλη του, αρκετά συχνά δε και μέλη του μετά από κάποια διαφωνία τους ή "σεχταριστική" συμπεριφορά τους!! Σύμφωνα με τους ΚΚΕδες ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός και ο Ελληνικός λαός ήταν δοσίλογοι. Οι πάντες. Σύμφωνα με το ΚΚΕ οι 40.000 δολοφονηθέντες άμαχοι κατά τα Δεκεμβριανά ήταν όλοι δοσίλογοι. Το ίδιο και οι χωριάτες που δολοφονήθηκαν αργότερα κατά το συμμοριτοπόλεμο από το ΔΣΕ. Αν ισχύει αυτή ή απόψη του ΚΚΕ οι δοσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών (στους υπόλοιπους κατακτητές Ιταλούς και ειδικά Βουλγάρους δεν αναφέρεται η αριστερά, γιατί άραγε;) ήταν πολλαπλάσιοι των Γερμανών!

Με τις μαύρες λίστες και το να μην παίρνει κάποιος πτυχίο λόγω πολιτικών φρονημάτων είμαι αντίθετος. Το να φακελώνεται όμως κάποιος για ποινικά αδικήματα, ακόμη κι αν διαπράττονται στο όνομα "ιδεολογίας" , είναι μέτρο προστασίας της κοινωνίας. Στο παρελθόν οι φακελωμένοι κομμουνιστές είχαν ως επί το πλεύστον αιματοβαμμένα χέρια. Π.χ. ο Φλωράκης είχε θάψει ζωντανούς 1200 τραυματίες φαντάρους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Καρπενησίου όταν το κατέλαβε το 1949. Τα γεγονόταν αναφέρονταν ακόμη και στις εφημερίδες του Λαμπράκη εκείνης της εποχής. Το να ήταν φακελωμένος λοιπόν ο εγκληματίας Φλωράκης δεν ήταν τραγικό. Τραγικό ήταν ότι δεν εκτελέστηκε για τα εγκλήματα αυτά παρά τις 6 θανατικές καταδίκες που είχε ...

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Μπερδεύεις τα πράγματα. Οι πραγματικοί δοσίλογοι και αυτοί που απολάμβαναν προνόμια από τους κατακτητές σαφώς είναι καταδικαστέα πρόσωπα (κυρίως οι πρώτοι). Αυτοί που ονομάζονται δοσίλογοι από την Αριστερά του ΚΚΕ, ουδεμία σχέση έχουν με τις δύο αυτές κατηγορίες. Το ΚΚΕ ονόμαζε δοσίλογους όλους όσους δεν ήταν μέλη του, αρκετά συχνά δε και μέλη του μετά από κάποια διαφωνία τους ή "σεχταριστική" συμπεριφορά τους!! Σύμφωνα με τους ΚΚΕδες ολόκληρος ο Ελληνικός Στρατός και ο Ελληνικός λαός ήταν δοσίλογοι. Οι πάντες. Σύμφωνα με το ΚΚΕ οι 40.000 δολοφονηθέντες άμαχοι κατά τα Δεκεμβριανά ήταν όλοι δοσίλογοι. Το ίδιο και οι χωριάτες που δολοφονήθηκαν αργότερα κατά το συμμοριτοπόλεμο από το ΔΣΕ. Αν ισχύει αυτή ή απόψη του ΚΚΕ οι δοσίλογοι και συνεργάτες των Γερμανών (στους υπόλοιπους κατακτητές Ιταλούς και ειδικά Βουλγάρους δεν αναφέρεται η αριστερά, γιατί άραγε;) ήταν πολλαπλάσιοι των Γερμανών!

Με τις μαύρες λίστες και το να μην παίρνει κάποιος πτυχίο λόγω πολιτικών φρονημάτων είμαι αντίθετος. Το να φακελώνεται όμως κάποιος για ποινικά αδικήματα, ακόμη κι αν διαπράττονται στο όνομα "ιδεολογίας" , είναι μέτρο προστασίας της κοινωνίας. Στο παρελθόν οι φακελωμένοι κομμουνιστές είχαν ως επί το πλεύστον αιματοβαμμένα χέρια. Π.χ. ο Φλωράκης είχε θάψει ζωντανούς 1200 τραυματίες φαντάρους που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο του Καρπενησίου όταν το κατέλαβε το 1949. Τα γεγονόταν αναφέρονταν ακόμη και στις εφημερίδες του Λαμπράκη εκείνης της εποχής. Το να ήταν φακελωμένος λοιπόν ο εγκληματίας Φλωράκης δεν ήταν τραγικό. Τραγικό ήταν ότι δεν εκτελέστηκε για τα εγκλήματα αυτά παρά τις 6 θανατικές καταδίκες που είχε ...

Αν μου επιτρέπεις λοιπόν, τρεις ερωτήσεις:

α. Αν ήταν όντως καταδικαστέοι οι δοσίλογοι της κατοχής, αυτοί που συνεργάστηκαν με τους γερμανούς δηλαδή, τότε μήπως έκανε λάθος το επίσημο ελληνικό κράτος που τους χρησιμοποίησε απο τα δεκεμβριανά και μετά για να αντιμετωπίσει το ΕΑΜ και αργότερα τον ΔΣΕ; Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι σ' αυτούς που θεωρεί δοσίλογους το ΚΚΕ η όποια άλλο κόμμα (και που η άποψή του να είναι ενδεχομένως υποκειμενική και αναληθής), αλλά σ' αυτούς που αποδεδειγμένα συνεργάστηκαν με τους γερμανούς επί κατοχής, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αρχεία του ελληνικού κράτους.

β. Εφόσον συμφωνείς εν μέρει με την ύπαρξη φακέλων, όπως γι' αυτόν του Φλωράκη π.χ., τότε γιατί διαμαρτύρεσαι για το οτι το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας κάποιους φοιτητές το ίδιο επικίνδυνους για την κοινωνία (που κι εσύ λες οτι δεν σε ενοχλεί), τους φακέλωνε και δεν τους άφηνε να πάρουν πτυχίο; Μήπως οι αριστεροί μετά τα Δεκεμβριανά ήταν εύκολο να πάρουν πτυχίο, η ακόμα και να βρουν δουλειά; Αυτά έχει η πολιτική, τι να κάνουμε!

γ. Σήμερα, επι ΝΔ δηλαδή, υπάρχουν η όχι φάκελοι; Γιατί αυτό που είπες οτι "πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν φάκελοι" πολύ με ανησύχησε. Θα ήθελα λοιπόν μια υπεύθυνη απάντηση απο τα χείλη σου!

Επισκέπτης
Αν μου επιτρέπεις λοιπόν, τρεις ερωτήσεις:

α. Αν ήταν όντως καταδικαστέοι οι δοσίλογοι της κατοχής, αυτοί που συνεργάστηκαν με τους γερμανούς δηλαδή, τότε μήπως έκανε λάθος το επίσημο ελληνικό κράτος που τους χρησιμοποίησε απο τα δεκεμβριανά και μετά για να αντιμετωπίσει το ΕΑΜ και αργότερα τον ΔΣΕ; Πρόσεξε, δεν αναφέρομαι σ' αυτούς που θεωρεί δοσίλογους το ΚΚΕ η όποια άλλο κόμμα (και που η άποψή του να είναι ενδεχομένως υποκειμενική και αναληθής), αλλά σ' αυτούς που αποδεδειγμένα συνεργάστηκαν με τους γερμανούς επί κατοχής, τουλάχιστον σύμφωνα με τα αρχεία του ελληνικού κράτους.

β. Εφόσον συμφωνείς εν μέρει με την ύπαρξη φακέλων, όπως γι' αυτόν του Φλωράκη π.χ., τότε γιατί διαμαρτύρεσαι για το οτι το ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας κάποιους φοιτητές το ίδιο επικίνδυνους για την κοινωνία (που κι εσύ λες οτι δεν σε ενοχλεί), τους φακέλωνε και δεν τους άφηνε να πάρουν πτυχίο; Μήπως οι αριστεροί μετά τα Δεκεμβριανά ήταν εύκολο να πάρουν πτυχίο, η ακόμα και να βρουν δουλειά; Αυτά έχει η πολιτική, τι να κάνουμε!

α)Οι αποδεδειγμένα συνεργάτες των Γερμανών πρέπει ως αριθμός να ήταν ασήμαντος. Τα Τάγματα Ασφαλείας χαρακτηρίσθηκαν σαν δοσιλογικά από την κυβέρνηση της Μέσης Ανατολής κατόπιν απαιτήσεως των κομμουνιστών, αλλά συνολικά δεν κατηγορούνται για εγκλήματα πέρα από την εμπόδιση των επικράτησης του ΚΚΕ που θα μας έκανε Αλβανία ή Βουλγαρία.Ο χαρακτηρισμός λοιπόν ήταν αναπόδεικτος.
β) Αυτοί που ήταν στη μαύρη λίστα του ΠΑΣΟΚ για να μην πάρουν πτυχίο δεν είχαν δολοφονήσει 1200 άτομα όπως ο Φλωράκης. Απ'όσο ξέρω δεν είχαν δολοφονήσει κανέναν! Βρίσκονταν στη μαύρη λίστα απλώς επειδή δεν τους γούσταραν τα καθήκια της ΠΑΣΠ. Παρόλα αυτά αν εσύ γνωρίζεις ότι οι μη αρεστοί στην ΠΑΣΠ Ιατρικής-Οδοντιατρικής είναι ένοχοι φόνων, τότε περιμένουμε να μας πεις ποιούς δολοφόνησαν!!!!!! Μάλλον λες μαλακίες όμως ...

γ) Οι φάκελοι αυτοί τύπου μαύρης λίστας υπήρχαν όπως σου ανέφερα σίγουρα μέχρι το 2004. Τώρα τι σκατά γίνεται δεν γνωρίζω γιατί ευτυχώς δεν έχω καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο πλέον. ʼτα δεν ισχύει αυτό που έγραψες αρχικά ότι έπαψαν να υπάρχουν φάκελοι από το 1989 ...

(Με κάνεις και βαριέμαι αφάνταστα. Σε άλλα φόρουμ υπάρχουν αναρχοκουμμούνια με ευρύτερη θεματολογία! Πρέπει να τα μελετήσεις για να αποκτήσεις λίγο σασπένς!).

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Μα και να αποκτήσω ευρύτερη θεματολογία ρε Λάκη, εσύ πάλι "χασικλοπουστρονοαναρχοκομμουνιστή" δεν θα με λες; Η έχεις κι άλλο ρεπερτόριο υβρεολογίου που μας το φυλάς για έκπληξη;      :) 

Όσο για τα άνωθεν επιχειρήματά σου, τα παραδίδω στους γνωρίζοντες ιστορία του σάϊτ. Να μην κουράζουμε άλλο τον κόσμο. Φιλάκια!

imperialdemon1821

Μέλος
Εγγρ.
13 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
1
το προβλημα δεν ειναι αν ειναι καποιος πισωγλεντης.το προβλημα ειναι οτι προβαλεται ως κατι καλο απο τηλεορασεις και απο παντου σχεδον,και φυσικα ειμαι αντιθετος με καθε ειδους ενδυναμωσεις αυτου του club κυναιδων.οτι δεν παμε καλα σα κρατος ειναι γνωστο,αλλα δεν παει αλλο να επιβραβεβουμαι το λαθος. :-

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
1)Κάνεις λάθος σχετικά με την μη ύπαρξη φακέλων. Πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Ιατρική και Οδοντιατρική που γνωρίζω καλά τα πράγματα , τη δεκαετία του '90 και σίγουρα μέχρι και το 2004 υπήρχαν μαύρες λίστες "φασιστών" οι οποίοι ήταν προγραμματισμένο να μην πάρουν πτυχίο ΠΟΤΕ, τουλάχιστον όσο το ΠΑΣΟΚ παρέμενε στην Εξουσία.

Μόνο το πασοκ τα έκανε αυτα;

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Καίγεσαι όμως, μπαγασάκο, για να σου απαντήσω!    :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:  

Ναι δεν είδες; Τόσο πολύ καιγόμουνα που βγήκα να διασκεδάσω σε γνωστό Πριγκιπικό ίδρυμα για να ξεχάσω τον καημό μου για σένα. Να είναι καλά τα κορίτσια που με τις κορμάρες τους με έκαναν να ξεχάσω τον αμείλικτο τρόπο να διατυπώνεις επιχειρήματα. Τέτοια ξεφτίλα εγώ.

Ενώ εσύ καθόσουνα εδώ μέχρι τις 5:30 να συζητάς για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Πάντα επί των επάλξεων, στρατευμένος με τον όπλο παρά πόδα ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα. Πάντα υπηρέτης των υψηλών ιδανικών.

Εύγε νέε μου! Όχι σαν εμάς που το μυαλό μας είναι στα φιλήδονα κορμιά!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ναι δεν είδες; Τόσο πολύ καιγόμουνα που βγήκα να διασκεδάσω σε γνωστό Πριγκιπικό ίδρυμα για να ξεχάσω τον καημό μου για σένα. Να είναι καλά τα κορίτσια που με τις κορμάρες τους με έκαναν να ξεχάσω τον αμείλικτο τρόπο να διατυπώνεις επιχειρήματα. Τέτοια ξεφτίλα εγώ.

Ενώ εσύ καθόσουνα εδώ μέχρι τις 5:30 να συζητάς για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Πάντα επί των επάλξεων, στρατευμένος με τον όπλο παρά πόδα ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα. Πάντα υπηρέτης των υψηλών ιδανικών.

Εύγε νέε μου! Όχι σαν εμάς που το μυαλό μας είναι στα φιλήδονα κορμιά!

Καλά, εσύ ο υπέρμαχος της "ελεύθερης" αγοράς και των ατομικών ελευθεριών, κάθεσαι και ασχολείσαι σαν την τελευταία κατίνα με τον αν βγήκα η δεν βγήκα χτες και μέχρι ποια ώρα ήμουνα online; Μήπως κατά βάθος είσαι κάποιος που ονειρεύεται τον άνωθεν προγραμματισμό για το πότε θα βγαίνουμε, πότε θα τρώμε και πότε θα γαμάμε; Μήπως είσαι η μετενσάρκωση του Μπρέζνιεφ;
Προσωπικά πάντως βρίσκω πολύ μικροαστικό να βγαίνει κανείς Σαββατόβραδο, ιδίως αν πάει στα Πριγκιπικά ιδρύματα που λες. Αλλά περί ορέξεως....

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Καλά, εσύ ο υπέρμαχος της "ελεύθερης" αγοράς και των ατομικών ελευθεριών, κάθεσαι και ασχολείσαι σαν την τελευταία κατίνα με τον αν βγήκα η δεν βγήκα χτες και μέχρι ποια ώρα ήμουνα online; Μήπως κατά βάθος είσαι κάποιος που ονειρεύεται τον άνωθεν προγραμματισμό για το πότε θα βγαίνουμε, πότε θα τρώμε και πότε θα γαμάμε; Μήπως είσαι η μετενσάρκωση του Μπρέζνιεφ;
Προσωπικά πάντως βρίσκω πολύ μικροαστικό να βγαίνει κανείς Σαββατόβραδο, ιδίως αν πάει στα Πριγκιπικά ιδρύματα που λες. Αλλά περί ορέξεως....

Βρε χαζούλη, καλά το πήγαινες μέχρι τώρα το μπλαζέ σαρκαστικό ύφος, δεν μπορείς να το κρατήσεις περισσότερο; Πλάκα κάνω βρε κουτό, αλλά επέστρεψε η σοβαροφάνεια σου τώρα, τι να κάνουμε;

Αφού δεν μπορείς το άθλημα γιατί το ξεκινάς; Αφού είσαι σοβαρούλης εσύ, όχι σαν εμάς τους πλακατζήδες και χαβαλετζήδες.

Είσαι περίπτωση πάντως!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Βρε χαζούλη, καλά το πήγαινες μέχρι τώρα το μπλαζέ σαρκαστικό ύφος, δεν μπορείς να το κρατήσεις περισσότερο; Πλάκα κάνω βρε κουτό, αλλά επέστρεψε η σοβαροφάνεια σου τώρα, τι να κάνουμε;

Αφού δεν μπορείς το άθλημα γιατί το ξεκινάς; Αφού είσαι σοβαρούλης εσύ, όχι σαν εμάς τους πλακατζήδες και χαβαλετζήδες.

Είσαι περίπτωση πάντως!

Εγώ σοβαροφανής; Ιδίως όταν με ρωτάνε μαλακίες; Θα αστειεύεσαι!

Αλλά μάλλον ΟΥΤΕ ΕΔΩ έπιασες το σαρκασμό μου!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Εγώ σοβαροφανής; Ιδίως όταν με ρωτάνε μαλακίες; Θα αστειεύεσαι!

ʼστο ρε συ! τώρα το χάλασες, μέχρι χθες βράδυ το πήγαινες καλά! Αφού είπα ότι μαθαίνεις κι άλλους τρόπους! Αλλά δεν μπορείς να το κρατήσεις. Είσαι σοβαρούλης εσύ!! Έχεις να πολεμήσεις τους εχθρούς!΄Έχεις θέματα να συζητήσεις και θέσεις να υπερασπιστείς!

Και έχεις πολύ δρόμο μπροστά σου για να καταλάβεις τι είναι σαρκασμός, και πολύ περισσότερο για να είσαι σαρκαστικός. Είναι μπουρζουάδικα πράγματα αυτά βρε κουτό!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
ʼστο ρε συ! τώρα το χάλασες, μέχρι χθες βράδυ το πήγαινες καλά! Αφού είπα ότι μαθαίνεις κι άλλους τρόπους! Αλλά δεν μπορείς να το κρατήσεις. Είσαι σοβαρούλης εσύ!! Έχεις να πολεμήσεις τους εχθρούς!΄Έχεις θέματα να συζητήσεις και θέσεις να υπερασπιστείς!

Ευπειθώς αναφέρω οτι πήρα απολυτήριο στρατού κύριε λοχαγέ. Δεν μπορείτε να με διατάζετε να κάνω η να μην κάνω κάτι!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Ευπειθώς αναφέρω οτι πήρα απολυτήριο στρατού κύριε λοχαγέ. Δεν μπορείτε να με διατάζετε να κάνω η να μην κάνω κάτι!

Πήρες το απολυτήριο; Μπράβο αγόρι μου!! Εύγε! και καλός πολίτης! Αλλά αυτό το παλεύεις καθημερινά! Στον αγώνα είσαι για καλύτερη ζωή, για την ανατροπή του συστήματος, δεν χαλαρώνεις ποτέ. Στις επάλξεις πάντα.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
...... Μήπως κατά βάθος είσαι κάποιος που ονειρεύεται τον άνωθεν προγραμματισμό για το πότε θα βγαίνουμε, πότε θα τρώμε και πότε θα γαμάμε;

....ε ρε γλεντια..........!!!!!!!!!
..τα θες και τα λες, ή σου ξεφευγουν ???????

......Προσωπικά πάντως βρίσκω πολύ μικροαστικό να βγαίνει κανείς Σαββατόβραδο, ιδίως αν πάει στα Πριγκιπικά ιδρύματα που λες. Αλλά περί ορέξεως....

..τσου ρε ΠΕΤΡΑΚΗ.... γαμα τη χειρα με τα πεντε ορφανα....!!!!
..ε ρε γλεντιαααααααααα...........!!!!!!!!!!!

..και για να μην ξεχνιομαστε πετρακη.... ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΒΡΕ ΚΟΥΤΟ ....!!!!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Πήρες το απολυτήριο; Μπράβο αγόρι μου!! Εύγε! και καλός πολίτης! Αλλά αυτό το παλεύεις καθημερινά! Στον αγώνα είσαι για καλύτερη ζωή, για την ανατροπή του συστήματος, δεν χαλαρώνεις ποτέ. Στις επάλξεις πάντα.

Αφού δε γαμείς που δε γαμείς (και δεν σου βγαίνει το στυλάκι "Υπολοχαγός Νατάσα"), γιατί δεν πας για ψάρεμα;
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom