Βλέπω λίγο τα προστιμαρίσματα και το θέμα του νήματος...που θα σταματήσωουν τελικά οι τιμές λέει? Και λέω αν πάμε πίσω στα basics να δούμε από τι εξαρτώνται?...Οπότε και θέλω να γραψω τις αυθαίρετες σκέψεις μ...και να καταλήξω πως η σωστή απάντηση σε όλα είναι, ``εξαρτάται" γτ απόλυτες απαντησεις δεν υπάρχουν.
Η αύξηση των τιμών των call girls κλπ δεν νομίζω ότι εξηγείται με οικονομική θεωρία/λογική και επιχειρηματολογία. Ο πληθωρισμός, η ακρίβεια, η ασθενική - ανεμική και χωρίς δυνατότητες πραγματική ανάπτυξη της ντόπιας οικονομίας δεν αντανακλώνται στις τιμές των call girls αλλά στο καλάθι του νοικοκυριού για να μιλήσουμε με οικονομικούς όρους. Η διάβρωση της άξιας του πραγματικού εισοδήματος, παρά την "φαινομενική" και παρόλα αυτά ασθενική ανάπτυξη, προέρχεται όχι μόνο από τους έξωθεν πολέμους αλλά και από τις στρεβλές πολιτικές αποφάσεις των εγχώριων κυβερνήσεων (ανα δεκαετίες και δεν έχω τη διάθεση να αναλύσω περεταίρω) και διόλου δεν είναι συνδεδεμένες με τα 20-50-100-200 η όσα κι αν παίρνει ένα κορίτσι του χώρου για να κάνει έρωτα μαζί μας. Οι τιμές των μετοχών αντικατοπτρίζουν όλη την δυνατή πληροφόριση ιδιωτική και δημόσια για την εικόνα όχι μόνο της εταιρείεας αλλά και τον κλάδο και την γενικότερη αγορά λένε οι χρηματο-οικονομολόγοι. Αλλά αν κανεις το πείραμα είναι και άλλοι πολλοί λόγοι που πρέπει να μπουν στην εξίσωση. Άλλοι χρησιμοποιούν την έννοια της προσφοράς και της ζήτησης η οποία δεν είναι τόσο απλοική βέβαια όσο τη γράφουμε και την λέμε...και εκεί υπάρχει καποια υπόθεση η κάποιες υποθέσεις που γίνοτναι από πίσω, αλλά σε καμία υπόθεση δεν ενσωματώνονται μέσα τα χρήαμτα των call girls
. Άλλοι μιλάνε για ελεύθερες αγορές και καπιταλισμό...κι εκεία πάλι δεν ενσωματωνονται μέσα τα χρήματα των call girls
(συγχωρήστε με που μακρυγορώ).
Το ερώτημα που γεννάται είναι, αν οι δικές μας τσέπες αντέχουν γενικότερα και ειδικότερα "σήμερα" για κάτι παραπάνω επειδή όλοι εδώ μέσα είτε είμαστε blue-collar η white collar workers η οτιδήποτε θέλουμε να εχουμε αυτό το κάτι παραπάνω. Ένα αυτοκίνητο; Ενα σπίτι; Μια οικογένεια; Ενα call-girl stand by? Τα προαναφερθένα σε πολλαπλάσια; Δυστηχώς δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση αλλά και πάλι δεν απαντούν στην ερώτηση που θα φτάσουν οι τιμές των κοριτσιών και δε νομίζv ότι θα πρέπει να μπαίνει με τόσο μεγάλη βαρύτητα στην ``εξίσωση". Το σέξ είναι κι αυτό μια ανθρώπινη ανάγκη...το πως θα το βρεις είναι άλλο θέμα, και κανείς δεν νοιάζειται πόσο μάλλον και το πόσο θα το ``πληρώσεις", 'οπου η απάντηση είναι και πάλι εξαρτάται από τις δικές μας δυνατότητες όχι από των κοριτσιών. Εδώ κανείς δεν νοιάζεται για την υγεία των καρκινοπαθών...ίσως ατυχές το παράδειγμα απλά προσπαθώ να αποδείξω ότι το πως ανεβαίνει η τιμή στον έρωτα δεν είναι συσχετισμένη απαραίτητα με το πως ανεβαίνει το εισόδημα μας η πως πάει η οικονομία. Μετά η Ελλάδα είναι ένας προορισμός για τουρισμό σχεδον 12 μήνες το χρόνο...οι τιμές πληθρωρίζονται ίσως από εκεί...να ένας λόγος γτ και τα κορίτσια έχουν ίσως πιο εύκολα και πιο γρήγορα περσισσότερα χρήματα από εκεί...κατα τους κλαοκαιρινούς μήνες ίσως...παρόλα αυτα...για τη ``δουλειά" που κάνουν δεν υπάρχει αποζημείωση...
Κύριοι και κυρίες, όλοι θέλουμε τα πάντα και μπορούμε να τα θέλουμε και να προσπαθούμε. Άλλες φορές να το πετυχαίνουμε και άλλες όχι, εξαρτάται η προσωπική επιτυχία μόνο και μόνο από εμάς? Η απάντηση είναι ξεκάθαρα ΟΧΙ. Είναι πολλοι οι εξωγενείς παράγοντες που θα σε τραβήξουν προς τα επάνω και προς τα κάτω άσχετα το πόσο ``άξιος" μπορεί να μοιάζεις και να ``είσαι". Είναι οι λόγικοι κοινωνικοι η και οικονομικοί που θα καθορίσουν και τη δική μας προσωπική δυνατότητα να κάνουμε πραγματα? Απολυτα...τπτ δεν εξερτάται μόνο από εμας! Αλλά μπορούμε σε κάθε στιγμη με βάση τις δυνατότητες μας να κάνουμε ``κάποια" πραγματα δοθέντων των προσωπικων περιορισμών.
Το που θα φτάσουν οι τιμές is irrelevant, γτ ακόμη κι αν ήταν οι χαμηλοτερες δυνατες και τα εισοδηματα μας υποπολαπλασια των ηδη ``διαβρωμενων" που έχουμε και πάλι ίσως να μην ήμασταν ευχαριστημένοι. Άρα και πάλι απόλυτες απαντήσεις δεν υπάρχουν...στην ζωή η ερώτηση για το τι θα συμβεί αύριο, η απάντηση είναι εξαρτάται, στην οικονομικη και χρημαοτοικονομική ανάλυση η ίδια ερώτηση απαντάται με δύο, τρεις διαφορετικούς τρόπους, αλλά και πάλι το νοημα είναι εξαρτάται ή κάτω από πολλές περιοριστικές υποθέσεις θα πούμε, αν σήμερα βρησκόμαστε σε μια κλιμακα με κρυφή το 100 και βρισκόμαστε στο 30 μάλλον και αύριο στο 30 θα βρισκόμαστε...
Εμένα δεν με νοιάζει που θα πάνε οι τιμές, αλλά πόσο θα κοστίζει η ανθρωπία η οποία χάνεται στις μέρες μας ίσως περισσότερο από ποτέ. Δεν είμαι πλούσιος....τα βγάζω πέρα όπως όλοι...με κόπο...με αρκετή προσπάθεια...με πολλές ώρες δουλειας πέρα από τα 8αωρα και με μισθό που ευτυχως δεν είναι ο κατώτατος αλλά με κόστος που ίσως να ομοιάζει αυτό της Νεας Υορκης για τα Ελληνικά δεδομένα...γτ κάπου έχουμε ξεφύγει όχι στις τιμές...αλλά στην ανθρωπιά...γτ άσχετα αν μου ζητας κατι παραπανω και πληρώνω κάτι πανω απο τις δυνατοτητες μ γτ θελω να έχω το κεφαλι μ ήσυχο...είτε είναι σπιτι, είτε αυτοκίνητο, είτε ιατρικλη περιθαλψη, ειτε περεταίρω σπουδες για εξελιξη...έχω μια απαιτηση...την ανρθωπια...αλλα ξέρεις ότι αυτα τα δυο εχουν strong positive correlation? H απάντηση και πάλι εξαρταται...αλλα πιθανολογω ότι ίσως η ερώτηση να έχει και αρνητική απάντηση!
Το κούρασα ήδη πάρα πολύ, αλλά μη το υπεραναλύω και το υπεραναλύουμε κι άλλο. Βρείτε κάτι που σας αρέσει...αν το πληρώσετε λίγο παραπάνω θα είστε happy αν σας άρεσε, δλδ η επιλογη ηταν τελικα η σωστή αλλα θα το ξέρετε μόνο ex-post (ex-ante you only make assumptions and beliefs are shaped), αν πατε και παμε με τη λογική του ``τι έχεις κανει εσύ κοπελια ή παλικάρι για να τα αξιζεις?" πάντα θα είμαστε οι χαμένοι της υπόθεσης και μαντέψτε δεν θα περνάμε και καλά!
Υ.Γ. Για οικονομικες συμβουλες, επενδυσεις κλπ χρεώνω ακριβά, οποτε μην αρχίστετε να με ρωτατε pm