Νέα

Πού θα επενδύατε 300Κ ευρώ;

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Like
17.065
Πόντοι
3.556
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936

mike.psolen

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2021
Like
204
Πόντοι
0
Φιλε μου, η γνωμη μου ειναι να πας σε 2-3 νησακια να κανεις μια ερευνα για οικοπεδα ή ακίνητα.
Με προσωπικη ενασχοληση, αγαπη και λιγες βασικες γνωσεις χοσπιταλιτι, μπορεις να φτασεις και το 11% αποδοση ετησια.
μετα απο μερικα χρονια τα πουλας αν θελεις εγγυημενα σε υψηλοτερη τιμη.

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
Φιλε μου, η γνωμη μου ειναι να πας σε 2-3 νησακια να κανεις μια ερευνα για οικοπεδα ή ακίνητα.
Με προσωπικη ενασχοληση, αγαπη και λιγες βασικες γνωσεις χοσπιταλιτι, μπορεις να φτασεις και το 11% αποδοση ετησια.
Έχεις χτίσει ποτέ σπίτι σε νησί;

mike.psolen

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2021
Like
204
Πόντοι
0
Έχεις χτίσει ποτέ σπίτι σε νησί;
Μάλιστα.
Όχι μόνο ενα. Αυτό ειναι μερικώς το αντικείμενο μου.
Εκμεταλλεύομαι ακινητα σε νησια ( Κυκλαδες ) και σιγα σιγα χτίζω και καποια μικρα δικα μου.
Δεν ειπα οτι ειναι καθολου ευκολο, είπα οτι εαν ασχολεισαι ο ιδιος με ολα, σου αρεσει και εχεις 5 γνωσεις, κυριως για το οπερεισιον, μπορει να αποτελεσει μια εξαιρετικα χαμηλου ρισκου επενδυση.

pouroupoupoudm

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2021
Like
266
Πόντοι
20
στα 'καλα' νησια με 300 χιλιαρικα δεν αγοραζεις ουτε κοτετσι. Δεν συζηταμε το να χτισεις.

mike.psolen

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2021
Like
204
Πόντοι
0
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
Μάλιστα.
Όχι μόνο ενα. Αυτό ειναι μερικώς το αντικείμενο μου.
Εκμεταλλεύομαι ακινητα σε νησια ( Κυκλαδες ) και σιγα σιγα χτίζω και καποια μικρα δικα μου.
Δεν ειπα οτι ειναι καθολου ευκολο, είπα οτι εαν ασχολεισαι ο ιδιος με ολα, σου αρεσει και εχεις 5 γνωσεις, κυριως για το οπερεισιον, μπορει να αποτελεσει μια εξαιρετικα χαμηλου ρισκου επενδυση.
Αν για σένα δεν είναι εύκολο που είσαι επαγγελματίας σκέψου πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που το κάνει πρώτη φορά...

mike.psolen

Μέλος
Εγγρ.
17 Αυγ 2021
Like
204
Πόντοι
0
Αν για σένα δεν είναι εύκολο που είσαι επαγγελματίας σκέψου πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που το κάνει πρώτη φορά...
Συμφωνουμε.
Για αυτο αλλωστε υπαρχουμε και εμεις.
Για αυτους που δεν μπορουν να τα εκμεταλλευτουν μονοι τους.
βεβαια σε αυτη την περιπτωση η αποδοση πεφτει στο μισο για τον ιδιοκτητη, αλλα μακρο, θεωρητικα, αν αποφασισει να πουλησει σε μερικα χρονια, θα παρει σιγουρα τα λεφτα του πισω πλας κατι παραπανω.
Γενικα παντως ο καθενας ειναι λογικο να κλινει προς το αντικειμενο που γνωριζει καπως γιαυτο και εγραψα αυτα.
πχ απο τεχνολογια, κρυπτο, κλπ κλπ ειμαι ασχετος δεν θα εβαζα ουτε 100 ευρω που λεει ο λογος.

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Like
17.065
Πόντοι
3.556
ποσο παει μια χρυση λιρα ρε νιαμου εσεις που κοζαρετε?:coffee: που την αγοραζει κανεις?

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.688
Πόντοι
3.936
Συμφωνουμε.
Για αυτο αλλωστε υπαρχουμε και εμεις.
Για αυτους που δεν μπορουν να τα εκμεταλλευτουν μονοι τους.
βεβαια σε αυτη την περιπτωση η αποδοση πεφτει στο μισο για τον ιδιοκτητη, αλλα μακρο, θεωρητικα, αν αποφασισει να πουλησει σε μερικα χρονια, θα παρει σιγουρα τα λεφτα του πισω πλας κατι παραπανω.
Γενικα παντως ο καθενας ειναι λογικο να κλινει προς το αντικειμενο που γνωριζει καπως γιαυτο και εγραψα αυτα.
πχ απο τεχνολογια, κρυπτο, κλπ κλπ ειμαι ασχετος δεν θα εβαζα ουτε 100 ευρω που λεει ο λογος.
Όποιος κάνει το αντίθετο πληρώνει πολύ ακριβά για να μάθει..

pouroupoupoudm

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2021
Like
266
Πόντοι
20
αν θελεις να τα πολλαπλασιασεις πρεπει να τα επενδυσεις σε κατι/δουλεια με την οποια θα ασχολεισαι. αν θες να εχεις μια απλα ικανοποιητικη αποδοση τοτε υπαρχουν πολλες λυσεις

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.882
Πόντοι
2.606
ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ το ρισκο...αγοραζεις παντα στην πτωση και εχεις οριζοντα τουλαχιστον 8 με 36 μηνες...
το πετρελαιο θα ανεβει μετα κοβιντ εποχη..
οτι εχει σχεση με το λιθιο=μπαταριες..το ιδιο και ο μολυβδος...
μακροχρονοια επενδυσε στο νερο.
στο συναλλαγμα θες χ 3 τα λεφτα για ναζεις απο αυτο...διακυμανση.
εγω εχω επενδυσει σε νερο του καματερου :confused:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.172
Πόντοι
3.846
Παίκτη και μόνο που ρωτάς εδώ και δεν πας σε σύμβουλο επιχειρήσεων δε σε βλέπω να τα έχεις τα 300Κ για πολύ καιρό.
- Ονειρεύεσαι επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις, πολύ γρήγορα; Πάρε μια χρονομηχανή και πήγαινε στο 1980 για να αγοράσεις στη Σαντορίνη και στην Ελούντα. Για να βγάλεις από τέτοια κόλπα πρέπει να έχεις τις διασυνδέσεις να σε βάλουν μέσα στην επένδυση. Ακόμη και αν κάποιος εδώ στο μπου ήταν μέσα σε τέτοιο κόλπο δε θα στο έλεγε προφανώς.

- Θες λογικές αποδόσεις σε λογικό χρόνο; Μοίρασε τα χρήματα, κάποια σε μετοχές ,κάποια σε ακίνητα. Θες να πάρεις 1-2 γκαρσονιέρες κοντά σε σταθμό μετρό ,να τις ανακαινίσεις να τις κάνεις airbnb; Θες να ψάξεις να πάρεις κάτι σε νησί; (με τα λεφτά που έχεις δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για βαρβάτους τουριστικούς προορισμούς, ίσως σε κάτι τύπου Σίκινο, Λήμνο, Λευκάδα σε κόβω). Θες να μπεις συνέταιρος σε δουλειά άλλων; (μονο με άτομα που εμπιστεύεσαι).
- Θες να πάρεις αμάξια/λεωφορεία να τα νοικιάζεις;
- Και σίγουρα μην τα ξοδέψεις όλα γιατί μετά μόνο από το άγχος θα πεθάνεις νέος. Κράτα το λιγότερο 50Κ για να μην αγχώνεσαι για το οικονομικό (υποθέτω δεν έχει χρέη).

- Και προσοχή στις απομιμήσεις. Θα βρεθούν πολλοί απατεώνες που θα στην πέσουν για να στα φάνε.

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.882
Πόντοι
2.606
ποσο παει μια χρυση λιρα ρε νιαμου εσεις που κοζαρετε?:coffee: που την αγοραζει κανεις?
εφυγε κι ο τραλαλακης να αγοραζαμε χρυσα δοντια που ειχε ξεριζωσει απο κανα ρωσοποντιο πελατη του με ταναλια :confused:

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Like
17.065
Πόντοι
3.556
εφυγε κι ο τραλαλακης να αγοραζαμε χρυσα δοντια που ειχε ξεριζωσει απο κανα ρωσοποντιο πελατη του με ταναλια :confused:
ενα ρε ενα νιαμου δεν βρισκεται να μου πει που πανε να αγοραζουν λιρες? :coffee:

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
13.882
Πόντοι
2.606
Παίκτη και μόνο που ρωτάς εδώ και δεν πας σε σύμβουλο επιχειρήσεων δε σε βλέπω να τα έχεις τα 300Κ για πολύ καιρό.
- Ονειρεύεσαι επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις, πολύ γρήγορα; Πάρε μια χρονομηχανή και πήγαινε στο 1980 για να αγοράσεις στη Σαντορίνη και στην Ελούντα. Για να βγάλεις από τέτοια κόλπα πρέπει να έχεις τις διασυνδέσεις να σε βάλουν μέσα στην επένδυση. Ακόμη και αν κάποιος εδώ στο μπου ήταν μέσα σε τέτοιο κόλπο δε θα στο έλεγε προφανώς.

- Θες λογικές αποδόσεις σε λογικό χρόνο; Μοίρασε τα χρήματα, κάποια σε μετοχές ,κάποια σε ακίνητα. Θες να πάρεις 1-2 γκαρσονιέρες κοντά σε σταθμό μετρό ,να τις ανακαινίσεις να τις κάνεις airbnb; Θες να ψάξεις να πάρεις κάτι σε νησί; (με τα λεφτά που έχεις δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για βαρβάτους τουριστικούς προορισμούς, ίσως σε κάτι τύπου Σίκινο, Λήμνο, Λευκάδα σε κόβω). Θες να μπεις συνέταιρος σε δουλειά άλλων; (μονο με άτομα που εμπιστεύεσαι).
- Θες να πάρεις αμάξια/λεωφορεία να τα νοικιάζεις;
- Και σίγουρα μην τα ξοδέψεις όλα γιατί μετά μόνο από το άγχος θα πεθάνεις νέος. Κράτα το λιγότερο 50Κ για να μην αγχώνεσαι για το οικονομικό (υποθέτω δεν έχει χρέη).

- Και προσοχή στις απομιμήσεις. Θα βρεθούν πολλοί απατεώνες που θα στην πέσουν για να στα φάνε.
καλα το πηγαινες εδω το γαμησες:confused:

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Ας υποθέσουμε, ας υποθέσουμε λεω, ότι είχατε 300 χιλιάρικα στην άκρη τα οποία δε τα χρειάζεστε για βιοπορισμό, ούτε τρώτε από αυτά για να την οποία ανάγκη ή επιθυμία.
Που θα κάνατε κίνηση να ρίξετε ένα ποσό ή ακόμη και όλο;
Μου είχε κάποιος να αποφεύγω να βάζω λεφτά σε κάτι που δεν γνωρίζω πολύ καλά.Αλλοι λένε να ψάξεις κάτι καινοτόμο!
Τι πιστεύετε; Μοιραστείτε όποιος θέλει εμπειρίες, συμβουλές και ότι άλλο σας κατέβει!

Αγορά ακινητου με 100.000 και τα υπολοιπα ομολογα και μετοχες που δινουν μερισμα.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ απαγορευεται η επενδυση σε εστιατορια φαστ φουντ καφετεριες ΕΚΤΟΣ εαν εισαι του επαγγελματος και ασχοληθεις ΕΣΥ ο ιδιος.
Επισης ψηφιακα νομισματα και αλλες ψηφιακες χρηματιστιριακες μοδες δια λιθοβολισμου τιμωρουνται.
Ας υποθεσουμε οτι εχεις διαθεσιμα 300Κ.
Εαν ηταν προιον δικιας σου δουλειας και κοπου θα ηξερες και πως να τα επενδυσεις.
Συμπερασματικα αυτα τα χρηματα τα εχεις βρεις ΕΤΟΙΜΑ.
Τα ετοιμα και ακοπα χρηματα στη συνριπτικη πλειοψηφια τρωγονται ευκολα και γρηγορα η επενεδυονται σε "ηλιθιες' επενδυσεις χωρις πολυ σκεψη.
ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ της υποθεσης....εγω προσωπικα αγοραζω ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ μια χρυση λιρα ασχετα εαν εχει πεσει η ανεβει η τιμη της.Μεσομακροπροθεσμα ο χρυσος σε φυσικη μορφη(λιρα-πλακιδια απο τραπεζα)θα εχει αποδοση εως 1000/100 .
Επισης μπορεις να βρεις οικοπεδα σε νησια πχ Παρος οπου με 50-70-100 χιλιαδες υπαρχουν πολλα και καλα οικοπεδα εντος σχεδιου και να φτιαξεις ενα μικρος συγκροτημα απο δυαρια κ γκαρσονιερες για ενοικιαση.Υπαρχει και η δυνατοτητα να αφησεις να στα διαχειριζονται εταιρειες που θα ειναι υπευθυνες για λειτουργια/συντηρηση κλπ χωρις να ασχολεισαι καθολου και με δυνατοτητα προπληρωμης ΟΛΗΣ της σεζον με συμβολαια κλπ αλλα φυσικα δεν θα εχεις την ιδια αποδοση σαν να τα δουλευες εσυ ο ιδιος.
Αλλη επενδυση αγοραζεις ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ καινουριο και το δινεις σε εταιρειες διαχειρισης τυπου Βερνικου γιωτς κλπ.
Επισης καλη δουλεια αλλα θελει γνωσεις ειναι η εισαγωγη αυτοκινητων απο εταιρειες λιζινγκ του εξωτερικου και η μεταπωληση τους στην ελλαδα.Οσο και αν ακουγεται "σουπα" εχει πολλα χρηματα αλλα προυποθετει προσωπικη ενασχοληση.
Θα μπορουσα να γραψω και αλλα πολλα αλλα δεν παρεχεις καμια πληροφορια ηλικια/σπουδες/τοπο κατοικιας/οικογενειακη κατασταση/εργασια/εισοδηματα απο δουλεια κλπ κλπ
Καθε ανθρωπος ειναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ και δεν κανουν ολες οι επενδυσεις/δουλειες για ολους.

Σωστα οσα λες.

Χρυσος καλη τοποθετηση για αλλα οχι για returns. Ειναι το πιο manipulated οχημα στην ιστορια με τα futures να ειναι 250x του physical gold = manipulation του ελεους. Αλλα θα κρατησει αξια αυτο ειναι σιγουρο.

Ιστιοφορα θελουν αρκετη γνωση αλλα εαν στηθει εισαι φουλ κλεισμενος απο το χειμωνα για ολο το καλοκαιρι απο Βελγους Γαλλους κλπ
Το ιδιο και ενοικιαση σε νησι.
Βεβαια και τα 2 ειναι παροχη υπηρεσιας, δεν εχεις το control και εισαι εξαρτημενος απο την οποια κοινονικοπολιτικη κατασταση η οποια ειναι random για να βασιστεις μακροπροθεσμα (Κορονα, Τουρκια, Λαθρο κλπ)

Στο μονο που διαφωνω ειναι στα cryptos.
Mε ενα μικρο exposure 2-5% το upside/downside ratio σε νεο τεχνολογικο wave ειναι too much για να γινει ignore.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom