Νέα

Power plate: απάτη ή εύκολος τρόπος να κάνουμε ωραίο σώμα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα salzburg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 116
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Karakitsos

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
0
ΩΡΕΕΕΕΕ!!! τι ειναι αυτος ο μαυρος 3 απαντησεις απο πανω

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
και το θεεικο που ειχε πει μια γκομενα...της ελεγα για gym και τετοια.και τι μου λεει ολο υφακι ΑΝΤΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΒΥΖΙΑ................

Karakitsos

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
0
και το θεεικο που ειχε πει μια γκομενα...της ελεγα για gym και τετοια.και τι μου λεει ολο υφακι ΑΝΤΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΙΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΒΥΖΙΑ................

αυτη ειναι κοπελα για να κανεις παρεα... να πριζεσαι και να σε καμαρωνει :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εξηγησε μου ρε ασχετε πως εβαλες ογκο μονο με power plate επιστημονικα και θα σε παραδεχτω..
Αμα θες βαζω και photo το σωμα μου κι εσυ το δικο σου να δουμε ποιος ξερει πιο πολλα..
Εχω διαβασει απειρα βιβλια,(οχι menshealth και τις λοιπες μαλακιες που διαβαζεις εσυ και σε εχουν πεισει οτι το power plate σε κανει τουμπανο)και εχω φιλους που ασχολουνται επαγγελματικα  και ξερω 10000000 πραματα περισσοτερα απο σενα γυρω απο γυμναστικη και διατροφη.
Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι διαφημιζεις το power plate,τουλαχιστον καντο καλα και πεισε με επιστιμονικα πως μονο με power plate θα αποκτησω ογκο..
Εκτος αν ογκο εννοεις οτι πηρες μισο χιλιοστο..
Εδω δε μπορεις να ξεχωρισεις την αεροβια απο την αναεροβια,θα με πεις και ασχετο..

Δεν είπα ότι με το power plate θα γίνεις σαν τον Σβαρτζενέγκερ. Διάβασε καλύτερα τί ακριβώς γράφω. Αυτό που γράφω είναι ότι βάζεις ΚΑΙ όγκο. Επίσης γράφω ότι δε μπορείς να γίνεις ντουλάπα με το power plate. Δεν έγραψα ότι το pp σε κάνει τούμπανο στον όγκο, αλλά αν διαβάζεις ότι νομίζεις, εγώ δε σου φταίω.

Πες μου λίγο, εσύ ω, σχετικέ, αν έχεις μια άσκηση που σου αυξάνει τη δύναμη, δε θα σου αυξήσει και τον όγκο; Ίσως όχι τόσο αποδοτικά όσο τα βάρη, αλλά θα σου τον αυξήσει. Ε, το power plate με τις ισομετρικές ασκήσεις του προκαλεί και ενδυνάμωση. Άρα τί συμπέρασμα βγάζεις; Ότι το power plate θα προκαλέσει και αύξηση όγκου!

Υπάρχουν κανονικές επιστημονικές έρευνες δημοσιευμένες σε peer reviewed περιοδικά (και όχι muscle mag ή δε ξέρω τί άλλο) που συγκρίνουν αποτελέσματα μεταξύ διαφόρων προπονητικών μεθόδων. Είναι εύκολο να τις βρεις αν ψάξεις λίγο στο internet. Πάρε λοιπόν και επιστημονικές αποδείξεις που θέλεις.

Επίσης δε μπορείς να ξέρεις τί ξέρω και τί έχω διαβάσει. Με τέτοιου είδους επιχειρηματολογία τόσο πιο ανίδεος φαίνεσαι. Δε ξέρω τί λέει το mesnhealth που ανέφερες γιατί δεν το διαβάζω. Ξέρω όμως τί λέει η δικη μου εμπειρία. Δες τις μετρήσεις παρακάτω:

26/1/2008 (2 μέρες προτού ξεκινήσω pp):
Βάρος: 92.60 kgrs
Lean Body Mass (kgr): 76.14 kgrs
Body Fat (kgr): 16.45 kgrs

17/5/2008 (σήμερα):
Βάρος: 95.15 kgrs
Lean Body Mass (kgr): 79.94 kgrs
Body Fat (kgr): 15.20 kgrs

Με άλλα λόγια, 3.5 μήνες μετά έχω 3.8 κιλά ψαχνό επιπλέον με 1.2 kgrs λιγότερο λίπος και αυτά χωρίς να προσέχω τη διατροφή μου στο έπακρο. Αυτά τα 3.8 κιλά λοιπόν αν δεν έχουν μπει σε όγκο, τότε που έχουν μπει; Μήπως στο γείτονα; 3.8 κιλά εγώ δεν τα είδα ποτέ πάνω μου σε τόσο χρονικό διάστημα σε εκγύμναση με βάρη μόνο με 2-3 προπονήσεις την εβδομάδα. Για να μην πω για τη μικρή διάρκεια της προπόνησης που δε μπορεί να ξεπερνά τα 20-30 λεπτά, ενώ με τα βάρη αναγκαστικά θα σου πάρει περισσότερη ώρα.

Φυσικά, δεν περιμένω ότι και τους επόμενους μήνες θα έχω τέτοια πρόοδο. Αν ήθελα όγκο από ένα σημείο και πέρα θα το γυρνούσα σε βάρη, αναγκαστικά. Για μένα όμως ο όγκος δεν είναι το ζητούμενο.

Ναι, είμαι υπέρ του power plate γιατί με το σύστημα εκγύμνασης με βάρη που εφαρμόζεται στα γυμναστήρια χωρίς personal trainer ειδικά ένας αρχάριος δε μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα για πολλούς και διάφορους λόγους, μερικοί από τους οποίους δεν έχουν σχέση με την εκγύμναση αυτή καθ’εαυτή. Με το pp είδα καλά αποτελέσματα πάνω μου και «διαφημίζω» αυτού του είδους την άσκηση. Το κακό που το βρίσκεις;

Εσύ πάλι γιατί δεν το δοκιμάζεις προτού μιλήσεις και το παίξεις γνώστης;

Α! Και εξήγησέ μου σε παρακαλώ που ακριβώς μπέρδεψα την αερόβια με την αναερόβια άσκηση... Εκτός και αν διαβάζεις άλλα posts από τα δικά μου...

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
οχι ρε συ..απανταω σε εναν που λεει οτι με pp γίνεσαι ντουλαπα......... :headbang: :headbang: :headbang: :headbang:

Μα... κανείς δεν είπε ότι με το power plate μπορείς να γίνεις ντουλάπα. Αν αναφέρεσαι στο δικό μου post γράφω το αντίθετο, ότι "δε μπορείς να γίνεις ντουλάπα". Μπορείς να το διαβάσεις για να το επιβεβαιώσεις.

Βέβαια, για να πούμε και την αλήθεια μιας και είναι και επίκαιρο λόγω των αποκαλύψεων ντόπινγκ στον αθλητισμό, ούτε και με τα βάρη ΜΟΝΟ γίνεσαι σαν τη φωτογραφία που έβαλες.

:)

Για να γίνει κάποιος έτσι δε φτάνουν τα βάρη, τα θέλει και τα φαρμακάκια του...

;)

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66

Συνημμένα

• Fitness.jpg
    Fitness.jpg
    99,9 KB · Εμφανίσεις: 42

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
ok αυτος εχει  γινει 200 κιλα.κανα κιλο στο πουλι εχει παρει?

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
σταυρος παιζει να μου προκαλεσες εφιαλτες για τα επομενα 747697 βραδια *P

(ωραιες ειναι οι κοιλιτσες πως κανετε ετσι... :P )

johniexxx

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Κριτικές
1
Like
140
Πόντοι
1
η καλυτερη γυμναστική είναι να λιώνεις στους γύρους σε κάνα γήπεδο με σύστημα αργούς-γρήγορους γύρους εναλλάξ και σε κάθε γωνία να πέφτεις και να παίρνεις πους απς. τέλος κοιλιακούς και δυναμικές ασκήσεις και πιστεύω είσαι κομπλε για γράμμωση

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Με άλλα λόγια, 3.5 μήνες μετά έχω 3.8 κιλά ψαχνό επιπλέον με 1.2 kgrs λιγότερο λίπος και αυτά χωρίς να προσέχω τη διατροφή μου στο έπακρο.

too good to be true .

οι μετρησεις του σωματικου λιπους εγιναν με αξιοπιστη μεθοδο ?

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Καταρχας οταν λεω παιρνεις ογκο δεν εννοω τους κυριους στις photo αλλα να αναπτυχθει ο μυικος ιστος,πραγμα για το οποιο παμε ολοι μας στο γυμναστηριο και στο οποιο μας βοηθουν τα βαρη.
Το power plate μπορει να αντικατασταθει απο τα βαρη μονο απο ατομα αρχαρια με τη γυμναστικη,σε περιοδους τραυματισμων ή σε περιοδους συντηρησης,αν και παλι πιστευω θα χαθει μυικη μαζα..
Το οτι σε σενα δε δουλεψαν τα βαρη σημαινει οτι δεν ειχες ουτε σοβαρο προγραμμα γυμνασης,ουτε σοβαρη διατροφη και εισαι μαλλον απο αυτους που πανε στα γυμναστηρια με τα ακουστικα στα αυτια και ψαρευουν βλεμματα απο χαζογκομενες..
No pain,no gain..

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
Που να δεις τη δικιά μου!  Θα με ερωτευθείς!

ειμαι σιγουρη κ δεν ειμαστε για τετοια τωρα *P

η καλυτερη γυμναστική είναι να λιώνεις στους γύρους σε κάνα γήπεδο με σύστημα αργούς-γρήγορους γύρους εναλλάξ και σε κάθε γωνία να πέφτεις και να παίρνεις πους απς. τέλος κοιλιακούς και δυναμικές ασκήσεις και πιστεύω είσαι κομπλε για γράμμωση

κουραστηκα κ μονο που τα διαβασα :2funny:

since1976

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Γεια σας και απο εμενα.
Για να μην μπερδευομαστε ουτε η γυμναστικη με βαρη αλλα ουτε και η χρηση του pp αδυνατιζουν.
Ο μοναδικος τροπος καψιματος΄λιπους ειναι η αεροβια ασκηση αλλα ομως με συγκεκριμενο ρυθμο ωστε να εχουμε τον επιθυμητο καρδιακο παλμο. Δλαδη απο τον αριθμο 220 αφαιρουμε την ηλικια του γυμναζομενου και το υπολοιπο το πολαπλασιαζουμε με 65%. πχ. ηλικια 20 ετων 220-20=200*65%=130. Πρεπει λοιπον με οποιαδηποτε αεροβια ασκηση να εχουμε σταθερα 130 σφυγμους ανα λεπτο ωστε να εχουμε καψιμο λιπους. Ομως το καψιμο λιπους ξεκιναει μετα το 18ο λεπτο της ασκησης. Συνεπως για να εχουμε καψιμο λιπους θα πρεπει να κανουμε οποιαδηποτε αεροβια ασκηση τουλαχιστον 3 φορες την εβδομαδα και με διαρκεια πανω απο 30 λεπτα την καθε φορα. Καμμια αλλη ασκηση δεν καει λιπος γιαυτο και στα γυμναστηρια βλεπουμε πραγματικα γυμνασμενα παιδια με τεραστιους μυς αλλα συγχρονως με τεραστια αποθεματα λιπους. Τα βαρη αλλα και το pp αναπτυσουν τους μυς με αποτελεσμα να αυξανεται ο ρυθμος του μεταβολισμου ( ο μυς θελει περισοτερες θερμιδες να συντηρηθει απο οτι το λιπος) αλλα  καινε λιπος με παρα πολυ αργους ρυθμους και τα αποτελεσματα μειωσης του λιπους δεν ειναι εμφανη παρα μονον μετα απο 9-12 μηνες. Τελος επειδη το θεμα αφορα την υγεια καλο ειναι να αντιμετωπιζεται παρα πολυ σοβαρα χωρις αφορισμους αλλα και χωρις δοξασιες απο προσωπικη πειρα η αντιμετωπιση αλλα μονον επιστημονικα. Επλιζω να βοηθησα.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Φιλε μου πολυ καλα τα λες(αν και σε μερικα δε συμφωνω)αλλα εσυ συμφωνεις οτι το power plate μπορει να αντικατασταθει πληρως απο τη γυμναστικη με βαρη?
Γενικα οι ισομετρικες ασκησεις μπορουν να ενσωματωθουν σε ενα προγραμμα γυμναστικης κυριως για αγυμναστα ατομα,αλλα οχι να ειναι οι μοναδικες..

paykiller

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Κριτικές
6
Like
0
Πόντοι
1
παρα μα παρα πολυ σωστα τα λεει ο since 1976.ΤΑ βαρη δεν καινε λιπος.κανω χρονια και ξερω.λιπος καιμε μονο και μονο με αεροβια ασκηση.Καλυτερο ειναι μακροχρονια το step και μετα ο διαδρομος,το ποδηλατο κλπ,οσο απιθανο και αν σας φαινεται.Βεβαια κατι προγραμματα ομαδικα αεροβικης ειναι super.Το pp ειναι παθητικη γυμναστικη,πραγμα που σημαινει οτι ενδεχομενως να κανεις γραμμωση και ογκο μα με τιποτα δεν θα αποκτησεις φυσικη κατασταση.κοινως θα εχεις ενα αξιοπρεπες μα ευκολα κουραζομενο(λαθος λεξη μα δενει καλυτερα)σωμα.Φυσικα βαρη χωρις συμπληρωματα δεν παιζουν,οσο ασχημο και να ακουγεται.Αλλα μακρια οσο και αν ζηλευετε τα σωματα τουμπανο!!!Τελος με τιποτα μην πατε γυμναστηριο για το καλοκαιρι.Ειναι ζημια παρα οφελος...Απο πειρα ολα αυτα,χωρις δοση διδασκαλιας

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86

Συμφωνω στα περισσοτερα, αλλα λεγοντας δυναμικες ασκησεις?

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Το λίπος χάνεται ομοιογενώς από όλο το σώμα. Η καύση του λίπους ξεκινάει από τα 35-45 λεπτά χαμηλής έντασης γυμναστικής τρέξιμο, γρήγορο περπάτημα, ποδήλατο αναλόγως εξωτερικής θερμοκρασίας/διατροφικών συνηθειών

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
παρα μα παρα πολυ σωστα τα λεει ο since 1976.ΤΑ βαρη δεν καινε λιπος.κανω χρονια και ξερω.λιπος καιμε μονο και μονο με αεροβια ασκηση.Καλυτερο ειναι μακροχρονια το step και μετα ο διαδρομος,το ποδηλατο κλπ,οσο απιθανο και αν σας φαινεται.Βεβαια κατι προγραμματα ομαδικα αεροβικης ειναι super.Το pp ειναι παθητικη γυμναστικη,πραγμα που σημαινει οτι ενδεχομενως να κανεις γραμμωση και ογκο μα με τιποτα δεν θα αποκτησεις φυσικη κατασταση.κοινως θα εχεις ενα αξιοπρεπες μα ευκολα κουραζομενο(λαθος λεξη μα δενει καλυτερα)σωμα.Φυσικα βαρη χωρις συμπληρωματα δεν παιζουν,οσο ασχημο και να ακουγεται.Αλλα μακρια οσο και αν ζηλευετε τα σωματα τουμπανο!!!Τελος με τιποτα μην πατε γυμναστηριο για το καλοκαιρι.Ειναι ζημια παρα οφελος...Απο πειρα ολα αυτα,χωρις δοση διδασκαλιας
Καταρχας δεν εχει ειπωθει πουθενα στο thread οτι με τα βαρη χανεις λιπος.
Το στεπ,ο διαδρομος κτλ ειναι ολα ιδια,δεν υπαρχει καλυτερο..οτι και να κανεις καλο ειναι αμα εχεις ενταση πχ κλιση στον διαδρομο και τετοια..
Η γραμμωση που λες ειναι στην ουσια το χασιμο λιπους,αλλα αμα δεν εχεις ενα αξιοσεβαστο μυικο ιστο,τι να την κανεις τη γραμμωση?Για να δειξεις τα κοκκαλα σου?

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom