Καταρχας οταν λεω παιρνεις ογκο δεν εννοω τους κυριους στις photo αλλα να αναπτυχθει ο μυικος ιστος,πραγμα για το οποιο παμε ολοι μας στο γυμναστηριο και στο οποιο μας βοηθουν τα βαρη.
Το power plate μπορει να αντικατασταθει απο τα βαρη μονο απο ατομα αρχαρια με τη γυμναστικη,σε περιοδους τραυματισμων ή σε περιοδους συντηρησης,αν και παλι πιστευω θα χαθει μυικη μαζα..
Το οτι σε σενα δε δουλεψαν τα βαρη σημαινει οτι δεν ειχες ουτε σοβαρο προγραμμα γυμνασης,ουτε σοβαρη διατροφη και εισαι μαλλον απο αυτους που πανε στα γυμναστηρια με τα ακουστικα στα αυτια και ψαρευουν βλεμματα απο χαζογκομενες..
No pain,no gain..
Εδώ θα συμφωνήσω πως όταν πρωτοξεκίνησα βάρη πριν από 17 χρόνια δεν είχα ούτε σοβαρό γυμναστή ούτε σοβαρό πρόγραμμα ούτε ήξερα τίποτε περί διατροφής.
Έχασα πολύ χρόνο σε διάφορα (πάνω από 6) γυμναστήρια μέχρις ότου αποφάσισα να πάρω μερικά βασικά όργανα στο σπίτι και να αρχίσω να μαθαίνω μόνος μου γιατί χαΐρι δεν είδα από τα γυμναστήρια. Αυτό άλλωστε έγραψα και στο πρώτο post μου, ότι δηλαδή έτσι όπως έχουν παρατημένους τους πελάτες τους στη μοίρα τους χωρίς επίβλεψη ούτε παρακολούθηση στα περισσότερα γυμναστήρια, δε γίνεται σοβαρή δουλειά.
Μόνος μου έκανα πολύ περισσότερη δουλειά, αφού σιγά σιγά με τα χρόνια έριξα μελέτη και έμαθα και περί διατροφής και περί ασκήσεων κλπ. Τα βάρη σε μένα φυσικά και δούλεψαν όταν έμαθα (μόνος μου) αυτά που έπρεπε να μου μάθουν σε ένα γυμναστήριο από την αρχή. Έτσι συνέχισα μόνος μου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν επιδίωξή μου να κάνω το σώμα ενός body builder, απλά μου άρεσε η άσκηση γενικότερα.
Για να ανακεφαλαιώνουμε και για να μην παρεξηγούμαστε, ξαναλέω πως όταν ενδιαφερόμαστε για μυϊκή υπερτροφία τα βάρη είναι η μοναδική λύση, δεν υποστήριξα κάτι άλλο άλλωστε.
Απλά, και με το Power plate όπως και με κάθε άσκηση ενδυνάμωσης θέλεις δε θέλεις με τον καιρό κάποιον όγκο θα τον βάλεις, έστω και λίγο. Αυτό είπα όλο.
Σε μένα προσωπικά ίσως να με έπιασε καλά το pp και να έβαλα βάρος χάνοντας λίπος χωρίς πολύ προσεγμένη διατροφή, επειδή είχα ένα προηγούμενο υπόβαθρο διάπλασης από βάρη. Αλλά και μόνο που η φύση της προπόνησης είναι τέτοια που έχεις το γυμναστή πάνω από το κεφάλι σου να σε επιβλέπει να σε διορθώνει, έχεις κέρδος σε σχέση με ότι κάνεις με βάρη χωρίς επίβλεψη.
Και για να μή νομίζεις πως λέω ότι το pp τα κάνει όλα και συμφέρει, αν είχα personal trainer με τα βάρη θα έπαιρνα πιο πολύ μυϊκό βάρος στον ίδιο χρόνο. Εννοείται αυτό ξεκάθαρα. Όμως και με το pp είχα τα κέρδη που είχα, και δεν το περίμενα.
Αυτός είναι και ο λόγος που το συνιστώ σε όσους θέλουν σχετικά γρήγορα αποτελέσματα αλλά που ΔΕΝ ενδιαφέρονται για το σώμα του κλασσικού body builder. Είναι πραγματικά μια γρήγορη (τηρουμένων των αναλογιών) λύση, η οποία όμως δεν είναι εύκολη γιατί πρόκειται για προπόνηση ξεπάτωμα.
Πάντως ρε φίλε, η οξυδέρκειά σου μου έχει κάνει εντύπωση (εδώ γελάμε). Πως εσύ τώρα μπόρεσες να το καταλάβεις αν πηγαίνω σε γυμναστήρια με τα ακουστικά στα αυτιά για να ψαρεύω γκόμενες; Σε γυμναστήριο είχα να πατήσω πάνω από δεκαετία προτού ξεκινήσω power plate! Μην κρίνεις λοιπόν από σένα.
Έτσι, αντί να φαντασιώνεσαι τί θα μπορούσα να κάνω με γκομενάκια στο γυμναστήριο ή αν διαβάζω Men’s Health δε γράφεις καλύτερα κάποιο επιχείρημα να κάνουμε καμμιά σοβαρή κουβέντα;