Νέα

Power plate: απάτη ή εύκολος τρόπος να κάνουμε ωραίο σώμα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα salzburg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 116
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
3 σετ χ 8 επαναληψεις ειναι στο περιπου ο ογκος.Ενοειται οτι το τελευταιο σετ ειναι μεγιστης επιβαρυνσης οπως λες.
Βασικα η διαφορα ογκου γραμμωσης ειναι κυριως στην διατροφη.Απλα κατα την περιοδο της γραμμωσης πεφτεις σε λιγοτερα κιλα αλλα κανεις περισσοτερες επαναληψεις/σετ επειδη η ποσοτητα θερμιδων που καταναλωνεις ειναι λιγοτερη απο την περιοδο του ογκου.

Αυτό είναι ένα καλό αν ο στόχος είναι ο όγκος

Σκετο τρεξιμο για να κανεις ογκο?Δεν παιζει.Πως θα αυξησεις την μυυικη σου μαζα?Με το τρεξιμο ξελιπωνεις και διατηρησαι σε ενα καλο φυσικο επιπεδο.
Αν κανεις 20 επαναληψεις και μαλιστα στο 60% μονο ,οσες πρωτεινες και να παιρνεις τζαμπα θα τις παιρνεις.Μυς θα καις.Γιατι δεν ειναι μονο η διατροφη αλλα και η σωστη προπονηση για να αυξησεις την μυυικη μαζα σου.
Ετσι λοιπον αν τρως σωστα αλλα παραμενεις στα ιδια κιλα στο γυμναστηριο μερικους μηνες τοτε αν ζυγιστεις και εισαι παραπανω κιλα να ξερεις οτι τα κιλα που εβαλες δεν ειναι καθολου μα καθολου μυιικα!

Οι μυς δεν καίγονται παρά μόνο από υπερπροπόνηση, ο μέγιστος όγκος επιτυγχάνεται και με τα πιο πάνω. Με αρκετές επαναλήψεις δημιουργείται όγκος, αλλά όχι φυσικά ο μέγιστος. Αν δεν υπάρχουν πρωτεΐνες και μέγιστες επαναλήψεις να κάνεις δε δημιουργείται όγκος.

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Ψαχνω να βρω να σου αποδειξω γιατι δεν προτεινονται οι πολλες επαναληψεις..
Ο μεγιστος ογκος παντως επιτυχανεται με 8 επαναληψεις στο 90% ου μεγιστου βαρους..
Αν και μπορει αυτο να πιανει σε μενα,σε σενα μπορει να πιανουν οι πολλες επαναληψεις..
Δεν υπαρχει τιποτα πληρες αποδεδειγμενο στη γυμναστικη..

Επισκέπτης
Οι μυς δεν καίγονται παρά μόνο από υπερπροπόνηση, ο μέγιστος όγκος επιτυγχάνεται και με τα πιο πάνω. Με αρκετές επαναλήψεις δημιουργείται όγκος, αλλά όχι φυσικά ο μέγιστος. Αν δεν υπάρχουν πρωτεΐνες και μέγιστες επαναλήψεις να κάνεις δε δημιουργείται όγκος.

Ενοειται πριν μιλουσα για τον μεγιστο ογκο.Κατα την γνωμη μου καλυτερα πχ τον χειμωνα να αφοσιωνεσαι μονο σε ογκο στο φουλ και το καλοκαιρι να γραμμωνεις διατηρωντας βεβαια και με το παραπανω οτι "εκτισες" ολο τον χειμωνα.

Τωρα κανωντας μονο αεροβια/τρεξιμο χωρις καθολου βαρυ ε δεν νομιζω οτι θα αυξησεις μυς.Ειδικα αν εισαι σε καποιο αξιολογο επιπεδο με μυς ηδη.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Άμα είσαι σε αξιόλογο επίπεδο όχι

since1976

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Καυση λιπους γινεται με την μεγιστη καρδιακη συχνοτητα κατα την οποια ομως δεν προκαλειται η εκκληση γαλακτικου οξεως. Αυτο επιτυγχανεται κατα μεσο ορο οταν ασκεισαι στην περιοχη του 60-65& της Μ.Κ.Σ. η οποια αλλαζει με την ηλικια. Αεροβια ασκηση ειναι οτι σου ανεβαζει του σφυγμους στην συχνοτητα αυτη και μπορεις να τους διατηρεις σταθερους για πανω απο 18 λεπτα. Οσο περισοτερο τοσο πιο πολυ λιπος καις. Ομως δεν δυναμωνεις τον μυ της καρδιας ο οποιος δυναμωνει στο 70-80%.

since1976

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Οι βασικες αεροβιες ασκησεις ειναι περπατημα, τρεξιμο, ποδηλατο, κολυμπι. στεπ κλπ.
Αυτο ειναι σχετικο με την ηλικια και με την φυσικη κατασταση. Δηλαδη εγω που ειμαι 45(κλαψ) μπορω να καψω λιπος περπατωντας. Ο φιλος που ειναι 20 θα πρεπει να τρεχει μπορει να χρειαστει και σε ανηφορα. Σκεφτειτε οτι για τους καλους μπασκετμπολιστες το να παιζουν μπασκετ ειναι αναεροβια ασκηση και οχι αεροβια.

since1976

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
θα ηθελα να μαθω αν πραγματι μπορεις να κανεις μειωδες η γραμμωμενο σωμα με το μηχανημα αυτο.Οποιος συναδελφος εχει εμπειρια  ας διαφωτισει και εμας τους υπολοιπους.
Εαν εισαι αγυμναστος δεν θα δεις αποτελεσματα γρηγορα γιατι απλα δεν θα εχεις την αντοχη στην δυναμη και την εκρηκτικοτητα που χρειαζεται. Για καποιον γυμνασμενο πραγματι εχει αποτελεσματα αλλα ειναι μαλλον βαρετο. Ενα προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχουν ακομα στατιστικες για τις τυχον επιπτωσεις στα διαφορα οργανα τα οποια ισως καταπονουνται απο τους κραδασμους. Μετα απο τριμηνη ασκηση μπορεις να το δοκιμασεις χωρις προβλημα. Εαν εισαι αγυμναστυς καλυτερα να το αποφυγεις.

since1976

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Η κοιλιτσα δυστυχως χανεται τελευταια εαν εγινε πρωτη. Δηλαδη εαν εχεις κανει πρωτα κοιλια και μετα παχυνες συνολικα, η κοιλιτσα θα πεσει αφου υπεργραμωθεις στο υπολοιπο σωμα σου (κορμος και ακρη). Και οπωσδηποτε δεν χανεται με¨"κοιλιακους" οι οποιοι δεν καινε λιπος αλλα απλα δυναμωνουν τους κοιλιακους κατω απο το λιπος.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Καταρχας οταν λεω παιρνεις ογκο δεν εννοω τους κυριους στις photo αλλα να αναπτυχθει ο μυικος ιστος,πραγμα για το οποιο παμε ολοι μας στο γυμναστηριο και στο οποιο μας βοηθουν τα βαρη.
Το power plate μπορει να αντικατασταθει απο τα βαρη μονο απο ατομα αρχαρια με τη γυμναστικη,σε περιοδους τραυματισμων ή σε περιοδους συντηρησης,αν και παλι πιστευω θα χαθει μυικη μαζα..
Το οτι σε σενα δε δουλεψαν τα βαρη σημαινει οτι δεν ειχες ουτε σοβαρο προγραμμα γυμνασης,ουτε σοβαρη διατροφη και εισαι μαλλον απο αυτους που πανε στα γυμναστηρια με τα ακουστικα στα αυτια και ψαρευουν βλεμματα απο χαζογκομενες..
No pain,no gain..

Εδώ θα συμφωνήσω πως όταν πρωτοξεκίνησα βάρη πριν από 17 χρόνια δεν είχα ούτε σοβαρό γυμναστή ούτε σοβαρό πρόγραμμα ούτε ήξερα τίποτε περί διατροφής.

Έχασα πολύ χρόνο σε διάφορα (πάνω από 6) γυμναστήρια μέχρις ότου αποφάσισα να πάρω μερικά βασικά όργανα στο σπίτι και να αρχίσω να μαθαίνω μόνος μου γιατί χαΐρι δεν είδα από τα γυμναστήρια. Αυτό άλλωστε έγραψα και στο πρώτο post μου, ότι δηλαδή έτσι όπως έχουν παρατημένους τους πελάτες τους στη μοίρα τους χωρίς επίβλεψη ούτε παρακολούθηση στα περισσότερα γυμναστήρια, δε γίνεται σοβαρή δουλειά.

Μόνος μου έκανα πολύ περισσότερη δουλειά, αφού σιγά σιγά με τα χρόνια έριξα μελέτη και έμαθα και περί διατροφής και περί ασκήσεων κλπ. Τα βάρη σε μένα φυσικά και δούλεψαν όταν έμαθα (μόνος μου) αυτά που έπρεπε να μου μάθουν σε ένα γυμναστήριο από την αρχή. Έτσι συνέχισα μόνος μου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήταν επιδίωξή μου να κάνω το σώμα ενός body builder, απλά μου άρεσε η άσκηση γενικότερα.

Για να ανακεφαλαιώνουμε και για να μην παρεξηγούμαστε, ξαναλέω πως όταν ενδιαφερόμαστε για μυϊκή υπερτροφία τα βάρη είναι η μοναδική λύση, δεν υποστήριξα κάτι άλλο άλλωστε.

Απλά, και με το Power plate όπως και με κάθε άσκηση ενδυνάμωσης θέλεις δε θέλεις με τον καιρό κάποιον όγκο θα τον βάλεις, έστω και λίγο. Αυτό είπα όλο.

Σε μένα προσωπικά ίσως να με έπιασε καλά το pp και να έβαλα βάρος χάνοντας λίπος χωρίς πολύ προσεγμένη διατροφή, επειδή είχα ένα προηγούμενο υπόβαθρο διάπλασης από βάρη. Αλλά και μόνο που η φύση της προπόνησης είναι τέτοια που έχεις το γυμναστή πάνω από το κεφάλι σου να σε επιβλέπει να σε διορθώνει, έχεις κέρδος σε σχέση με ότι κάνεις με βάρη χωρίς επίβλεψη.

Και για να μή νομίζεις πως λέω ότι το pp τα κάνει όλα και συμφέρει, αν είχα personal trainer με τα βάρη θα έπαιρνα πιο πολύ μυϊκό βάρος στον ίδιο χρόνο. Εννοείται αυτό ξεκάθαρα. Όμως και με το pp είχα τα κέρδη που είχα, και δεν το περίμενα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το συνιστώ σε όσους θέλουν σχετικά γρήγορα αποτελέσματα αλλά που ΔΕΝ ενδιαφέρονται για το σώμα του κλασσικού body builder. Είναι πραγματικά μια γρήγορη (τηρουμένων των αναλογιών) λύση, η οποία όμως δεν είναι εύκολη γιατί πρόκειται για προπόνηση ξεπάτωμα.

Πάντως ρε φίλε, η οξυδέρκειά σου μου έχει κάνει εντύπωση (εδώ γελάμε). Πως εσύ τώρα μπόρεσες να το καταλάβεις αν πηγαίνω σε γυμναστήρια με τα ακουστικά στα αυτιά για να ψαρεύω γκόμενες; Σε γυμναστήριο είχα να πατήσω πάνω από δεκαετία προτού ξεκινήσω power plate! Μην κρίνεις λοιπόν από σένα.

Έτσι, αντί να φαντασιώνεσαι τί θα μπορούσα να κάνω με γκομενάκια στο γυμναστήριο ή αν διαβάζω Men’s Health δε γράφεις καλύτερα κάποιο επιχείρημα να κάνουμε καμμιά σοβαρή κουβέντα;

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
...

Δεν υπαρχει τιποτα πληρες αποδεδειγμενο στη γυμναστικη..

Τρομερή δήλωση! Σε παρακαλώ πολύ ξαναδιάβασέ την προτού απαντήσεις σε κάποιο post αυτού του thread… Θα σε βοηθήσει να μην το παίζεις τόσο εξυπνάκιας...

;)

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Καταρχας ετσι οπως μιλας τωρα εισαι σωστος.
Ομως εχεις ταυτισει το ωραιο,συμμετρικο και γραμμωμενο σωμα που αποκτιεται με τα βαρη με τα σωματα των επαγγελματιων bodybuilders,που χωρις την βοηθεια των στεροειδων δεν αποκτιεται..
Αμα ηταν τοσο ευκολο να γινεις σνα κι αυτους μονο με βαρη και σωστη γυμναστικη,θα εβλεπες ολους που πανε γυμναστηριο να ειναι σα ντουπαλες..
Δε θα κατσω εδω τωρα να σου αποδειξω οτι ξερω απο γυμναστικη και οτι δε παω για χαβαλε στο γυμναστηριο..αμα νομιζεις οτι δε σου εδωσα επιχειρημα,τι να πω τοτε..
Και στην τελευταια δηλωση εννοω οτι δεν υπαρχει τιποτα πληρες αποδεδειγμενο ση γυμναστικη για κατι λεπτομερειες που ειπωθηκαν με τις επαναληψεις..πραγματικα λεπτομερειες γιατι κατα τη γνωμη μου αμα εχεις καλη διατροφη και ξεκουραση,οτι προγραμμα και να κανεις αποτελεσματα θα δεις..

labrosss

Νέο Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Ρε παιδια ελεος δηλαδη το θεμα ειναι αλλο...δεν μας νοιαζει τι ασκησεις κανει ο καθενας η πως βαζει ογκο.....εδς μηλαμε για το Power Plate....εγω δηλαδη που θελω να μαθω για αυτο το θεμα γιατι πρεπει να διαβαζω ολα αυτα τα ασχετα?

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Απο εδω δε προκειται να μαθεις για το power plate γιατι οπως καταλαβες ολοι εχουμε διαφορετικες αποψεις..
Εδω θα μαθεις σιγουρα για τις πουτανες της κυρα-Ποπης κ.α.,για γυμναστικη ψαξε αλλου..

Επισκέπτης
Απο εδω δε προκειται να μαθεις για το power plate γιατι οπως καταλαβες ολοι εχουμε διαφορετικες αποψεις..
Εδω θα μαθεις σιγουρα για τις πουτανες της κυρα-Ποπης κ.α.,για γυμναστικη ψαξε αλλου..

εισαι κ εσυ του powerplate(μπαλετου)?  :rolleyes:
[size=6pt](πλακα κανω)[/size]

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.278
Πόντοι
8.645
Oχι ρε,κι εχω τσακωθει στα προηγουμενα ποστ γι αυτο το λογο...σωνει και καλα να με πεισουν οτι το power plate δινει ογκο..ελεος..

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Oχι ρε,κι εχω τσακωθει στα προηγουμενα ποστ γι αυτο το λογο...σωνει και καλα να με πεισουν οτι το power plate δινει ογκο..ελεος..

Δίνει ΚΑΙ όγκο. Όχι πολύ όπως είπαμε. Αλλά δίνει. Χώνεψέ το.

Μια χαρά φάνηκε να καταλαβαίνεις τί έγραψα στο προηγούμενο post μου πάνω σε αυτό το θέμα, ότι δηλαδή δεν μπορείς να περιμένεις σημαντικά πράγματα σε όγκο με το pp, αλλά κυρίως σε γράμμωση κλπ.

Τώρα πως άλλαξες γνώμη πάλι;

Και επιτέλους, τράβα κάνε μια δοκιμή και βγάλε συμπέρασμα μετά.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Ρε παιδια ελεος δηλαδη το θεμα ειναι αλλο...δεν μας νοιαζει τι ασκησεις κανει ο καθενας η πως βαζει ογκο.....εδς μηλαμε για το Power Plate....εγω δηλαδη που θελω να μαθω για αυτο το θεμα γιατι πρεπει να διαβαζω ολα αυτα τα ασχετα?

Αν θέλεις μια σύντομη απάντηση για το powerplate είναι ότι αν ασχοληθείς συστηματικά έχεις ορατά αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Απλά μην περιμένεις να γίνεις ντουλάπα από όγκο. Οπότε όλα εξαρτώνται από το δικό σου ορισμό για το τί θεωρείς ωραίο σώμα, το τί θέλεις να πετύχεις και τη σωματική σου κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Αν θέλεις να κάνεις bodybuilderάδικο σώμα, αναγκαστικά θα πας για βάρη.

Αν θέλεις ένα σφιχτό και γραμμωμένο σώμα χωρίς πολύ όγκο, στις περισσότερες περιπτώσεις το powerplate βολεύει. Βολεύει επίσης και από την άποψη του χρόνου γιατί οι προπονήσεις δεν κρατάνε πάνω από 30 λεπτά.

Και για να προλάβω τυχόντα σχόλια από τρίτους σημειώνω πως για τον καθορισμό του τελικού αποτελέσματος υπάρχουν και άλλες πολλές παράμετροι στην εξίσωση όπως αερόβια άσκηση, διατροφή, ξεκούραση, κλπ.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να δοκιμάσεις εσύ ο ίδιος και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα μετά από μερικές προπονήσεις.

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom