Νέα

Power plate: απάτη ή εύκολος τρόπος να κάνουμε ωραίο σώμα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα salzburg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 116
  • Εμφανίσεις 29K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Κάνω power plate και αμέσως μετά διάδρομο (γρήγορο περπάτημα, όχι τρέξιμο) για 20 λεπτάκια 2-3 φορές την εβδομάδα εδώ και 3 μήνες περίπου. Σε συνδυασμό με λίγο  προσεγμένη διατροφή (κάνω και πολλές διατροφικές ατασθαλίες είναι η αλήθεια) τα αποτελέσματα που είχα αυτούς τους μήνες σε σχέση με γυμναστική με βάρη είναι ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΑ. Τόσο σε γράμμωση όσο και σε όγκο, και αυτό το λέω γιατί αναφέρθηκε ότι το power plate δεν προσθέτει τόσο πολύ όγκο.

Ενδεχομένως τα βάρη μακροχρόνια να προσθέσουν περισσότερο όγκο, αλλά να σας πω την αλήθεια, τόσα χρόνια σε γυμναστήρια με τους γυμναστές να σε έχουν γραμμένο στα παπάρια τους και να μη σε επιβλέπουν, ούτε σοβαρό όγκο είδα, ούτε σύσφιξη/γράμμωση.

Το αποτέλεσμα για μένα τελικά ήταν ότι με το power plate είχα τεράστια πρόοδο όχι μόνο σε σύσφιξη/γράμμωση, αλλά και σε όγκο. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός σύσφιξης /γράμμωσης/όγκου που προσφέρει το power plate είναι ιδανικός για τις επιδιώξεις των περισσοτέρων που δε θέλουν να γίνουν Mr. Olympia.

Επίσης, υπάρχει μια παρανόηση στον κόσμο ότι στο power plate απλά κάθεσαι επάνω στο μηχάνημα και δονείσαι παθητικά, χωρίς να κάνεις τίποτα. Δεν είναι έτσι τα πράγματα, γιατί ο χρήστης (με την καθοδήγηση του γυμναστή ο οποίος επιβλέπει καθ’όλη τη διάρκεια της προπόνησης) εκτελεί ισομετρικές ασκήσεις για τις διάφορες μυικές ομάδες ενώ ταυτόχρονα οι δονήσεις του μηχανήματος δυσκολεύουν την άσκηση.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα κουραστική προπόνηση. Δεν είναι ούτε περίπατος, ούτε αραλίκι. Για να κάνει κάποιος σώμα θα κουραστεί εξίσου όπως στην προπόνηση με βάρη, για παράδειγμα, αν όχι περισσότερο.

Αλλά τουλάχιστον, θα μπορεί να δει γρήγορα αποτελέσματα.

Και όποιος λέει ότι δε δουλεύει, απλά δεν το έχει δοκιμάσει.

Τώρα για τους κινδύνους που έχει, από ότι βλέπω, αν ο γυμναστής ξέρει τι κάνει και δε σε σπρώχνει πέρα από το όριό σου, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ούτε σε μέση, ούτε σε σπονδυλική στήλη, ούτε σε τίποτα. Άλλωστε, το ότι ο χρήστης δε γυμνάζεται με πρόσθετα βάρη, αλλά κάνει ισομετρικές ασκήσεις είναι από μόνο του πολύ ασφαλέστερο σε σχέση με την προπόνηση με βάρη.

Μέχρι στιγμής ούτε εγώ ούτε κάποιος άλλος που να ξέρω είχε πρόβλημα λόγω power plate.

Αντίθετα, ξέρω κόσμο που έπαθε ζημιά σε τένοντες από εξαντλητικές επαναλήψεις σε κάμψεις δικεφάλων, προβλήματα στη μέση από squats, σπασμένα μέλη σε προπονήσεις μπάσκετ, ρίξεις χιαστού σε ποδόσφαιρο και πάει λέγοντας.

Κάθε φορά που κάποιος από εμάς πάει να παίξει μπάσκετ στο γήπεδο της γειτονιάς ή 5x5 με φίλους διατρέχει περισσότερους κινδύνους τραυματισμού κατά την ταπεινή μου άποψη.

Οπότε δε μπορώ να καταλάβω πως ακριβώς το power plate θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνο από προπόνηση σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα ή τρόπο εκγύμνασης γενικότερα.

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
Αργησα λιγο αλλα τωρα πηρα χαμπαρι αυτο το thread για το power plate. Μαλλον γιατι χαζευω περισσοτερο τα αλλα με τα γκομενικα και τα μπουρδελιαρικα.
Λοιπον επειδη εχω ασχοληθει αρκετα με το αντικειμενο - εκανα και pp στην Αμερικη καιρο πριν ερθει στην Ελλαδα - το συμπερασμα ειναι οτι ναι εχει αποτελεσμα. Αλλα, απλα αντικαθιστα τα βαρη -σε καμμια περιπτωση δεν θελει επιπλεον ασκηση με βαρη μετα το pp- και εχει πολυ γρηγοροτερα αποτελεσματα σε πολυ πιο συντομο χρονο. Σιγουρα μετα το pp απαιτειται προπονηση με αεροβια για καποιον που θελει πληρη εκγυμναση και απωλεια βαρους. Παντως οπως και σε καθε μορφη γυμναστικης αν θελει να δει καποιος αποτελεσμα, πρεπει να ασχολειται απο 3 φορες την εβδομαδα και πανω. Με 3 συντηρεισαι, αν θελεις βελτιωση πρεπει να γυμναζεσαι 4-5 φορες. Για να μην παρεξηγηθω το pp πρεπει να γινεται μαξιμουμ 4 φορες την εβδομαδα (3 ειναι καλυτερα) και οι υπολοιπες προπονησεις σας να ειναι κατι αλλο(σπορ, αεροβια κοκ).Τωρα αν καποιος νομιζει οτι οντας χοντρος μονο με pp θα γινουν θαυματα ας το ξεχασει. Το pp εχει καλυτερα αποτελεσματα σε πιο γυμνασμενους.
Απο την αλλη πρεπει να πω και τα κατα. Ακριβως λογω των δονησεων σε υψηλες συχνοτητες που παραγει ειναι επικινδυνο για πολλες κατηγοριες ατομων (π.χ εγκυες, ατομα με πολλες ημικρανιες) και επιβαρυνει σημαντικα τους συνδεσμους στα ποδια κυριως. Ετσι αν καποιος εχει σοβαρο τραυματισμο (π.χ χιαστους) καλο θα ειναι να το ξεχασει. Κανεις επισης δεν μπορει να σας εγγυηθει οτι με συχνη και μακροχρονια χρηση δεν θα παθετε καποια τετοια ζημια. Παντως επειδη ειναι βασικοτατο να εχετα σωστη σταση επανω στο μηχανημα για την αποφυγη τετοιων περιπτωσεων ο μονος τροπος για να επιτευχθει ειναι να σας παρατηρει εμπειρος προπονητης και να σας διορθωνει. Εχω φιλο που πηρε μηχανημα για το σπιτι (3500Euro) και συνεχιζει να κανει στο γυμναστηριο γιατι οταν κανει μονος του παντα ξεφευγει απο τη σωστη σταση που πρεπει να εχει σε καθε ασκηση.
Αυτα τα ολιγα...

Επισκέπτης
απλως δεν πρεπει να παραπλανειται ο κοσμος...μονο η μακροχρονια ασκηση μπορει να σου αποδειξει αν αυτο που κανεις ειναι σωστο για σενα.με το να κανει καποιος βαρη η pp για 1 μηνα δε θα βγαλει ωφελιμο συμπερασμα.και εξαρταται παντα το σκοπο.αν καποιος θελει δυναμη τα βαρη,οι καμψεις,το ανεβασμα σε σκαλες ακομα και η δουλεια (οικοδομη πχ)ειναι αυτα που κανουν δουλεια.και αυξανουν και την αντοχη σου.αν καποιος θελει απλως να γραμμωσει και να φυγει το λιπος το πολυ ε το pp θα εχει αποτελεσμα,σε συνδυασμο παντα με καλη διατροφη.μην περιμενετε ομως οτι ειναι πανακεια η οτι δεν θα εχετε προβληματα στις αρθρωσεις.αλλωστε η γυμναστικη αυτο ειναι,καταπονεις το σωμα σου για να το κανεις πιο δυνατο,με μετρο ομως

DIMO

Σεβαστός
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
17
Like
10
Πόντοι
1.997
θα ηθελα να μαθω αν πραγματι μπορεις να κανεις μειωδες η γραμμωμενο σωμα με το μηχανημα αυτο.Οποιος συναδελφος εχει εμπειρια  ας διαφωτισει και εμας τους υπολοιπους.
Πριν ένα περίπου χρόνο έκανα power plate και σε συνδυασμό με διατροφή (όχι τρελά πράγματα-ελάτωσσα ΛΙΓΟ το φαγητό)και τρέξιμο  έχασα αρκετά κιλά. Μετά βέβαια άρχισα πάλι το φαγητό και επανήλθα στα συνηθισμένα. Πάντως σε μένα το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό όσο αφορά το χάσιμο βάρους.

Επισκέπτης
μη τα μπερδευετε ομως παιδια,αλλο χασιμο βαρους αλλο ενδυναμωση κι αλλο γραμμωση.με το να ελλατωσεις λιγο το φαγητο δηλαδη να τρως 2 πιτσες αντι για 3 δεν κανεις δουλεια.και οπως ξαναειπα ειναι θεμα του ποσο θα το συνεχισεις

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
Αλλα, απλα αντικαθιστα τα βαρη -σε καμμια περιπτωση δεν θελει επιπλεον ασκηση με βαρη μετα το pp- και εχει πολυ γρηγοροτερα αποτελεσματα σε πολυ πιο συντομο χρονο.

μην ακουω μαλακιες το pp ειναι συμπληρωματική γυμναστικη και ΟΧΙ κυρια.ακου αντικαθιστα τα βαρη!!!!καλο και αυτο σε συνδιασμο πετυχαίνεις τα επιθυμητά αποτελεσματα.....ψαχτητε λιγο και μετα πιτε την μαλακια σας.οχι επειδη βαριέστε να κανετε και τα 2 εσεις παει να πει οτι ειναι και το σωστο.δειτε λιγο στο νετ ρωτηστε κανενα σωστο γυμναστη και θα μαθετε.........

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
α και μην παρεξηγηθω εννοείτε οτι την μερα που κανεις pp ΔΕΝ κανεις τπτ αλλο......

g.s.m.arena

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
149
Πόντοι
2.277
ρε παιδια τιποτα δεν μπορει να αντικαταστησει την κλασσικη γυμναστικη

Επισκέπτης
αυτη η ηλιθια νοοτροπια που εχουν καποιοι οτι θα γινουν κορμια σε ενα μηνα,η το κλασσικο ''να χασω μερικα για την παραλια'' πολυ μου τη δινει,η κανε σωστη γυμναστικη μια ζωη η μη κανεις,αυτη ειναι η ΟΥΣΙΑ

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Επειδη εχουν ειπωθει πολλες μ****ες(ακομα και οτι με power plate αποκτας ογκο ελεος...),ο ογκος θα αποκτηθει οταν θα δυναμωσει ο μυς και οοοοταν με το καλο δυναμωσει ο μυς και παρει τον ογκο,τοτε κανεις ειτε power plate,ειτε washing plate(κοινως να πλενεις πιατα),ειτε διαδρομο κλπ κοινως αεροβια για γραμμωση..

Bεβαια αυτο δε σημαινει οτι κατα τη διαρκεια του ογκου δε κανεις αεροβια,αλλα δινεις αλλου βαρος

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Επειδη εχουν ειπωθει πολλες μ****ες(ακομα και οτι με power plate αποκτας ογκο ελεος...),ο ογκος θα αποκτηθει οταν θα δυναμωσει ο μυς και οοοοταν με το καλο δυναμωσει ο μυς και παρει τον ογκο,τοτε κανεις ειτε power plate,ειτε washing plate(κοινως να πλενεις πιατα),ειτε διαδρομο κλπ κοινως αεροβια για γραμμωση..

Bεβαια αυτο δε σημαινει οτι κατα τη διαρκεια του ογκου δε κανεις αεροβια,αλλα δινεις αλλου βαρος

Φίλε δοκίμασε πρώτα και μετά πες μου αν λέω μαλακίες. Γιατί προφανώς για να το λες αυτό δεν έχεις δοκιμάσει, άρα δεν έχεις δική σου άποψη, συνεπώς επιστημονικά αποδεικνύεσαι ανίδεος επί του θέματος.

Ο όγκος που έχω βάλει αυτούς τους μήνες είναι και περισσότερος και πιο ποιοτικός (με την έννοια ότι δεν έχουν μπει και ξύγκια) από ότι όταν έκανα απλά βάρη.

Μακροχρόνια φυσικά, κάποιος θα βάλει περισσότερο όγκο με τα βάρη γιατί όντως με το power plate δε μπορείς να γίνεις ντουλάπα.

Αλλά το να πεις ότι κάποιος λέει μαλακίες ενώ είσαι ανίδεος ο ίδιος (δες πως αποδείχθηκε παραπάνω) θα έπρεπε να σε κάνει να αναρωτηθείς σχετικά με το ποιος λέει τις μαλακίες.

ugabuga

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιαν 2007
Like
0
Πόντοι
1
... Παντως οπως και σε καθε μορφη γυμναστικης αν θελει να δει καποιος αποτελεσμα, πρεπει να ασχολειται απο 3 φορες την εβδομαδα και πανω. Με 3 συντηρεισαι, αν θελεις βελτιωση πρεπει να γυμναζεσαι 4-5 φορες. Για να μην παρεξηγηθω το pp πρεπει να γινεται μαξιμουμ 4 φορες την εβδομαδα (3 ειναι καλυτερα) και οι υπολοιπες προπονησεις σας να ειναι κατι αλλο(σπορ, αεροβια κοκ).Τωρα αν καποιος νομιζει οτι οντας χοντρος μονο με pp θα γινουν θαυματα ας το ξεχασει. Το pp εχει καλυτερα αποτελεσματα σε πιο γυμνασμενους.

Power plate δε συνιστάται να κάνει κάποιος πάνω από 3 φορές την εβδομάδα σύμφωνα με τους γυμναστές. Σε κάθε συνεδρία γυμνάζεται ολόκληρο το σώμα και με δεδομένο ότι χρειαζόμαστε περίπου 48 ώρες για αποκατάσταση των καταπονημένων μυών, αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε power plate κάθε δεύτερη μέρα. Άρα χονδρικά μιλάμε για 3 φορές την εβδομάδα περίπου. Αυτό όμως σημαίνει πως έχουμε γυμνάσει ολόκληρο το σώμα 3 φορές μέσα στην εβδομάδα (!), πράγμα που δύσκολα γίνεται με κάποιο πρόγραμμα με βάρη.

Εννοείται πως μόνο με power plate δε γίνονται θαύματα. Χρειάζεται και αερόβια άσκηση και σωστή διατροφή.

Απο την αλλη πρεπει να πω και τα κατα. Ακριβως λογω των δονησεων σε υψηλες συχνοτητες που παραγει ειναι επικινδυνο για πολλες κατηγοριες ατομων (π.χ εγκυες, ατομα με πολλες ημικρανιες) και επιβαρυνει σημαντικα τους συνδεσμους στα ποδια κυριως. Ετσι αν καποιος εχει σοβαρο τραυματισμο (π.χ χιαστους) καλο θα ειναι να το ξεχασει. Κανεις επισης δεν μπορει να σας εγγυηθει οτι με συχνη και μακροχρονια χρηση δεν θα παθετε καποια τετοια ζημια. Παντως επειδη ειναι βασικοτατο να εχετα σωστη σταση επανω στο μηχανημα για την αποφυγη τετοιων περιπτωσεων ο μονος τροπος για να επιτευχθει ειναι να σας παρατηρει εμπειρος προπονητης και να σας διορθωνει. Εχω φιλο που πηρε μηχανημα για το σπιτι (3500Euro) και συνεχιζει να κανει στο γυμναστηριο γιατι οταν κανει μονος του παντα ξεφευγει απο τη σωστη σταση που πρεπει να εχει σε καθε ασκηση.
Αυτα τα ολιγα...

Φυσικά, εννοείται πως τραυματισμένοι ή άτομα με κάποιο ιατρικό πρόβλημα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν το γιατρό τους και μετά να μιλήσουν και με το γυμναστή τους.

Αλλά αυτό ισχύει για κάθε μορφή εκγύμνασης, όχι μόνο με το power plate. Ειδικά όταν κάποια είναι έγκυος, πρέπει να μιλήσει με το γιατρό της σχετικά με το αν και τι είδους γυμναστική μπορεί να κάνει και το power plate ΔΕΝ είναι μέσα στις επιτρεπόμενες μορφές άσκησης όπως είναι λογικό.

Αλλά και πάλι, αυτό δεν καθιστά το power plate επικίνδυνο για τον κόσμο που δεν έχει ιατρικό πρόβλημα. Σάμπως, το μπάσκετ ή το ποδόσφαιρο επιτρέπεται στις εγκύους;

:)

Ric Flair

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16

ειχαμε θιξει το θεμα στο thread του γυμναστηριου ...  :think:

εχει αποδειχθει οτι βελτιωνει την αποκατασταση μυικων τραυματισμων .

ερευνες με EMG εχουν δειξει οτι με το pp χρησιμοποιουνται 10 - 15 % περισσοτερες μυικες ινες απο με την παραδοσιακη προπονηση με βαρη , αλλα παρολα αυτα δεν προτεινεται για την αυξηση του μυικου ογκου .

δεν εχω δει κανενα bodybuilder να προτεινει/αναφερει/διαφημιζει τετοιου ειδους μηχανηματα .

αν καποιος θελει να αυξησει την μυικη του μαζα ο παλιος καλος συνδιασμος βαρη+διατροφη+ξεκουραση ειναι ο καλυτερος τροπος .

αν καποιος θελει να δοκιμασει κατ διαφορετικο , γιατι οχι .

Παντως κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι χασιμο χρονου και χρηματων .

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.297
Πόντοι
8.645
Φίλε δοκίμασε πρώτα και μετά πες μου αν λέω μαλακίες. Γιατί προφανώς για να το λες αυτό δεν έχεις δοκιμάσει, άρα δεν έχεις δική σου άποψη, συνεπώς επιστημονικά αποδεικνύεσαι ανίδεος επί του θέματος.

Ο όγκος που έχω βάλει αυτούς τους μήνες είναι και περισσότερος και πιο ποιοτικός (με την έννοια ότι δεν έχουν μπει και ξύγκια) από ότι όταν έκανα απλά βάρη.

Μακροχρόνια φυσικά, κάποιος θα βάλει περισσότερο όγκο με τα βάρη γιατί όντως με το power plate δε μπορείς να γίνεις ντουλάπα.

Αλλά το να πεις ότι κάποιος λέει μαλακίες ενώ είσαι ανίδεος ο ίδιος (δες πως αποδείχθηκε παραπάνω) θα έπρεπε να σε κάνει να αναρωτηθείς σχετικά με το ποιος λέει τις μαλακίες.
Εξηγησε μου ρε ασχετε πως εβαλες ογκο μονο με power plate επιστημονικα και θα σε παραδεχτω..
Αμα θες βαζω και photo το σωμα μου κι εσυ το δικο σου να δουμε ποιος ξερει πιο πολλα..
Εχω διαβασει απειρα βιβλια,(οχι menshealth και τις λοιπες μαλακιες που διαβαζεις εσυ και σε εχουν πεισει οτι το power plate σε κανει τουμπανο)και εχω φιλους που ασχολουνται επαγγελματικα  και ξερω 10000000 πραματα περισσοτερα απο σενα γυρω απο γυμναστικη και διατροφη.
Ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι διαφημιζεις το power plate,τουλαχιστον καντο καλα και πεισε με επιστιμονικα πως μονο με power plate θα αποκτησω ογκο..
Εκτος αν ογκο εννοεις οτι πηρες μισο χιλιοστο..
Εδω δε μπορεις να ξεχωρισεις την αεροβια απο την αναεροβια,θα με πεις και ασχετο..

analprison

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαΐ 2008
Κριτικές
15
Like
3
Πόντοι
616
θελετε να μου πειτε οτι με το pp θα γινετε ετσι?χαχαχα μην τρελαθουμε.χαλαρωστε λιγο μαγκες

Συνημμένα

• Bodybuilding_02.jpg
    Bodybuilding_02.jpg
    16,2 KB · Εμφανίσεις: 19

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
μα γιατι να θελει καποιος να γινει ετσι? μπρρ

Karakitsos

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2008
Like
2
Πόντοι
0
αυτα ειναι μηχανιματα του σατανα!!!!!!!!!!!!!!! :uglystupid:  μακρια απο μας...

ακομα και να εχουν αποτελεσματα γιατι να αποχωριστει καποιος την κοιλιτσα του?????
που θα κοιματε μετα?,  στα σανιδια??

παρτε το χαμπαρι

κοιλια = μαγκια , μπορεις και`συ φιλε.........

Παρόμοια θέματα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom