Νέα

Πόσοι από τα μέλη του φόρουμ έχουν Γαλλικό αμάξι (Citroen,Peugeot,Renault);

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι Γαλλικό αμάξι έχεις

• Citroen

Ψήφοι: 14 33,3%
  • Peugeot

Ψήφοι: 8 19,0%
  • Renault

Ψήφοι: 7 16,7%
  • Δεν έχω Γαλλικό αλλά είχα παλια

Ψήφοι: 10 23,8%
  • Έχω περισσότερα από ένα (αναφέρατε)!

Ψήφοι: 3 7,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    42

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
εχω peugeot 106 και το χω μετανοιωσει το τι προβληματα μου εχει βγαλει δεν λεγετε ασε που η συντηρηση του ειναι πανακριβη πιστευω οτι πλεον γαι αμαξι μεσα στη πολη και για τους κωλοδρομους που εχουμε η επιλογη θα ειναι η χιουνται η τογιοτα

Επισκέπτης
Ο κολλητός μου έχει ένα 106 1400CC 8V 75ps από το 1999.Το χρησιμοποιεί μόνο στην πόλη,και μέχρι πριν 3 χρόνια κι έξω από αυτήν-μετά αγόρασε μια Mercedes-και στην πόλη το χρησιμοποιεί και η γυναίκα του.Ιδιαίτερα προβλήματα δεν έχει βγάλει,πλην ενός δίσκου συμπλέκτη (του ξαδερφού μου το audi A4 toy 1997 του έβγαλε συμπλέκτη στα 15000χλμ και στην πόλη έκανε το 5% των χιλιομέτρων.Και το είχε αγοράσει 7.700.000 δρχ!)και ένα πρόβλημα στους σιαγώνες των πίσω φρένων,αφού δεν τους είχε αλλάξει ποτέ.

Επισκέπτης
για μηχανικα παντα αντ/πεια,

Δεν είναι πάντα έτσι.Πολλά εξειδικευμένα τα έχουν μηχανικοί που εργάζονταν στις αντιπροσωπίες και αποφάσισαν να ανοίξουν δική τους δουλειά.Στις αντιπροσωπίες δε σε αφήνουν να είσαι παρών στην επισκευή,στα "εξειδικευμένα" μπορείς να είσαι παρών,οπότε δε θα σου κάνουν μαλακίες,αν καταλαβαίνεις και 2-3 πράγματα.

Επισκέπτης
αυτά τα ηλεκτρικά του ...  :tickedoff: :tickedoff: :ak: :ak: :ak:

Ένας φίλος μου είχε την πρώτη laguna κάπου το 1998 και την είχε λιώσει.Δεν είχε ζητήσει τίποτα.Αγόρασε κάπου το 2004 τη νέα laguna και τον "πέθανε" στα προβλήματα με τα ηλεκτρονικά της.Ο γείτονας μου έχει την ίδια από το 2004 και αυτός,έχει κάνει 150.000χλμ,και 2 ταξίδια Αθήνα-Κοπεγάγη-Αθήνα και το μόνο ηλεκτρικό "πρόβλημα" που έχει βγάλει είναι 3-4 λαμπάκια φλας και πορείας.
Και για τις Alfa Romeo λένε ότι έχουν ηλεκτρικά προβλήματα αλλά ο φίλος μου που αντικατέστησε την προβληματική laguna με μια Alfa Romeo-157 νομίζω-καινούρια,δεν του έχει κάψει ούτε ένα λαμπάκι.Και κάνει πολλά χλμ το χρόνο.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Οι κινητηρες της σειρας TU του πεζοσιτροεν γκρουπ ειναι απο τους καλυτερους ολων των εποχων
  σε αξιοπιστια,αντοχη στον χρονο...

Στην Ιταλια,αντιστοιχο ειναι οι κινητηρες FIRE της Φιατ

διαμαντακια αξιοπιστιας (αν και οχι ιδιαιτερα υψηλης αποδοσης)

mad_max

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
12 Νοε 2005
Κριτικές
97
Like
4.790
Πόντοι
22.915
Εχω ένα 106 Rallye toy 1997. Εχω κάνει 120.000 χλμ χωρίς προβλήματα, αλλά τώρα πια είναι κλειδωμένο στο υπόγειο και φυλάσσεται. Βγαίνει μόνο για καμια βόλτα, αργά τα βράδια ή πολύ νωρίς Σ/Κ.
Είναι το οκταβάλβιδο χωρίς A/C και δεν έχει τίποτα μη εργοστασιακό επάνω του, εκτός απο το R/CD. Ελπίζω να μπορέσω να το κρατήσω και να το χαρεί κι ο γιος μου κάποια στιγμή. Πινακίδες έχω ακόμα κανονικές.
Κατά τα άλλα έχω ένα VW Tiguan και ένα Smart για τη πόλη.

Waaam

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Ε ναί έχω κι εγώ γαλλικό και για την ακρίβεια ΤΟ γαλλικό.
Citroen 2Cv Special (Το Special έχει και τασάκι στα μπροστινά καθίσματα)
είναι 31 ετών (σχετικά καινούργιο), που σε μεταφέρει όπου θέλεις χωρίς
να σε απασχολεί και να σε πρίζει. Καίει ότι βενζίνη βρεις και ότι χρειαστεί
μπορεί να το φτιάξει κανείς εύκολα μόνος του.
Έχει μεγάλη ιστορία, τα τλευταία 60+ χρόνια που κυκλοφορεί, κι όπως λέμε εμείς
οι άρρωστοι του είδους "Δεν είναι αυτοκίνητο, είναι τρόπος ζωής."

Συνημμένα

• Love2cv.jpg
    Love2cv.jpg
    53,1 KB · Εμφανίσεις: 47

Επισκέπτης
Service peugeot 307 1400cc 8v 172.250χλμ

1)Αλλαγή ιμάντα χρονισμού
2)Αλλαγή αντλίας νερού
3)Αλλαγή τεντωτήρα
4)Ρύθμιση βαλβίδων
5)Γρασάρισμα στο ζουάν (μήπως το "βουλώσει" που "κελαηδάει" κάποιες φορές)
6)Έλεγχος του μοτέρ των πιτσιλιστήρων
7)Έλεγχος όλων τον μερών του αμαξιού
8)5lt παραφλού
9)Μια φλάτζα καπακιού
10)Ιμάντας χρονισμού και τεντωτήρας και αντλία,αγορασμένα από αλλου

ΣΎΝΟΛΟ:180€.

Όλη η εργασία έγινε μπροστά μου.Σε εξειδικευμένο Peugeot-Citroen.

Το επόμενο service σε 30.000χλμ.Γι'αυτό γουστάρω το αμάξι αυτό,διότι τα σέρβις του είναι ανά 30.000χλμ και όχι ανά 15000 όπως άλλα για να σε "γδύνουν" τα συνεργεία.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom