Νέα

Πόσο επηρεάζει το να μένεις με γονείς σε προχωρημένη ηλικία?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα n_i_k_o_s
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 215
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
τύπε τώρα το καλοκαίρι το έκοψε το Κολωνάκι. Το χειμώνα θα πηγαίνει και Κολωνάκι

περισσοτερο για τις λακουβες το εκοψα φιλε
βουλα-γλυφαδα ειμαι κομπλε παραπερα μου χτυπαει το αμαξι και θελει σερβις καθε τρεις και λιγο μετα

maclaud

Μέγας
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
611
Πόντοι
4.475
υπάρχει και ο άγνωστος Χ που λέγεται οικονομία. αν οι γονείς έζησαν στην διάρκεια μιας οικονομικής μεγέθυνσης ενώ αντίστοιχα τα παιδιά τους σε μια υφεσιακή οικονομία, τότε ενδεχομένως να εξαναγκαστούν να χρησιμοποιήσουν δεκανίκια. Φαντάζομαι ότι κατά την μετάβαση του ποσοστού της ανεργίας από 5 - 10% σε 30% δεν μετατρέπει αυτομάτως το επιπλέον άνεργο εργατικό δυναμικό σε ανίκανους και τεμπέληδες....

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
Ο ΜΙNDREADER  ΤΟ ανελυσε οπως παντα πολυ καλα,απο καθε αποψη.
για μενα το να μεινεις μονος οσο πιο γρηγορα τοσο το καλυτερο.
1. μαθαινεις να ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ τα βασικα...δεη,οτε,νοικι,
ετσι καταλαβαινεις τι εχει σημασια εξ αρχης....π.χ δεν θα πας μπουζουκια να χαλασεις 200αρα, η παπουτσια αλλα 400,
η οταν το κανεις θα τα εχεις μαζεψει.
2.εισαι αφεντικο ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ σου, απο τι χρωμα θα βαψεις τον τοιχο, εως το να γυρνας γυμνος μεσα στο σπιτι.
3.Το γαμησι το ριχνεις κ αλλου, αμαξι,ξενοδοχειο...σε αλλο σπιτι....ομως η γκομενα αν ξερει οτι μενεις μονος, μαγειρευεις,καθαριζεις...κτλ...στα ματια της ΜΕΤΡΑΣ πιο πολυ.
4.νομιζω ολοι οι ελληνες γονεις δημιουργουν χωρισ σκοπο μια ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ στα παιδια+ εχουν το κομπλεξ να ελεχουν να ξερουν.
ετσι ο νεος ακομη κ τα φραγκα να χει το σκεφτεται παρα πολυ.
5.απεναντιας δεν εχουν το ιδιο κομπλεξ οταν φευγει το παιδι εξωτερικο.
---------
οι πιο πολλοι φιλοι μου με εξαιρεση εναν οταν παντρευτηκαν στα 26-33 δεν ειχαν μεινει ΠΟΤΕ ΜΟΝΟΙ...

ACHILEAS77

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Αυγ 2008
Κριτικές
51
Like
1.661
Πόντοι
3.495
( ΣΥΝΕΧΕΙΑ )

Οσο για τους έξω από τη χώρα μας, μια και έχω ταξιδέψει και έχω ζήσει σε πολλές άλλες κοινωνίες στο εξωτερικό για πολλά χρόνια.

Μην γελιέστε !!! Η τάση ‘’απότομου’’ η και ‘’βίαιου’’ απογαλακτισμού των απιδιών από τους γονείς τους αμέσως μετά την ενηλικίωση τους ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΩΝ ( ΚΥΡΙΩΣ ) ΓΟΝΕΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΠΡΟΙΟΝ ΕΝΟΣ ΒΑΘΙΑ ΡΙΖΩΜΕΝΟΥ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.

Για να το  γράψω λαικά. Η σκέψη είναι απλά η ακόλουθη. Αρκετά μου φορτωθήκατε και μου έγινε η ζωή πατίνι για να σας μεγαλώσω. Την κοινωνική μου υποχρέωση την έβγαλα. Και τώρα δρόμο ξεφορτωθήτε μου. Αντε μπράβο γιατί θέλω να περάσω τη σύνταξή μου άνετα. Αααα και αμα θέλετε κουτσούβελα μην σας περάσει η ιδεούλα να τα παρκάρετε σε εμένα για να περνάτε ζάχαρη. Αυτά κομμένα ευθύς εξ’ αρχής. Αντε καλή τύχη !!!

Αυτά από εμένα !!!  Καλό βράδυ σε όλους :hi: :hi:
---------
αυτο δεν το χα στο μυαλο μου ετσι ποτε,...
δηλαδη καθαρα απο ΑΤΟΜΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑ.

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326
3.Το γαμησι το ριχνεις κ αλλου, αμαξι,ξενοδοχειο...σε αλλο σπιτι....ομως η γκομενα αν ξερει οτι μενεις μονος, μαγειρευεις,καθαριζεις...κτλ...στα ματια της ΜΕΤΡΑΣ πιο πολυ.

ωραια τα ειπες στα υπολοιπα
εδω μας τα χαλασες

ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΣΟ ΜΑΣ ρε φιλε τι θα πει η γκομενα και αν μετραμε στα ματια της
ο καθενας ξερει ποσο μετραει στον εαυτο του και δεν περιμενει κανενα πουτανακι να του το πει

κατα τα αλλα συμφωνω στα υπολοιπα που εγραψες

Eisenfaust

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Κριτικές
58
Like
2.597
Πόντοι
7.276
---------
αυτο δεν το χα στο μυαλο μου ετσι ποτε,...
δηλαδη καθαρα απο ΑΤΟΜΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑ.
Είναι αυτό που εγώ είπα ως "τί κουλτούρα έχεις ως λαός"
Δεν έχουμε τέτοια κουλτούρα εμείς , σε σύγκριση με τους έξω.
Και υπάρχουν και χειρότερα.
Σε κάτι Γεωργιοαρμενίες μου έλεγε μια γυναίκα  μένουν μαζί σόγια ολόκληρα , παππούδες, ξαδερφομπατζανάκηδες κλπ  :2funny:
Πάντως , πολύ σωστά τέθηκε και το θέμα της υγείας των γονιών.
Μπορούν να ζήσουν μόνοι τους ;
Περνάν τα χρόνια, λεφτά για γυναίκα δεν υπάρχουν .
Το Α και το Ω για εμένα είναι το πόσα βγάζεις. Κακά τα ψέματα, από εκεί ξεκινάνε όλα.
Είμαι υπέρ της σωστής και όχι της έγκαιρης ανεξαρτητοποίησης
Μακάρι να γίνουν όλα από τα 18

panoskliros

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2012
Like
491
Πόντοι
36
Εχω δουλεψει σε 3χωρες εξωτερικο
Αγγλοι ειναι τοσο τεμπελιδες που ο Ελληνας φαινετε ημιθεος μπροστα τους,οι Πολωνοι και οι Σλαβοι τους εχουν παρει ολες τις δουλειες στις κατασκευες για αυτο εχουν λυσσαξει ρατσιστικα εναντιον τους(brexit εγινε λογω Πολωνων κατα 99%) ενω σε αραπηδες και ισλαμιστες ουτε που κουνιουνται γιατι ειναι τοσο τεμπελιδες οσο οι ιδιοι
Γενικα η μεγαλυτερη αυταπατη ειναι οτι οι Ευρωπαιοι ειναι δουλευταραδες να σας το πω απλα ειναι τεμπελοσκυλα με οργανωση και δεν μασανε μια,χρησιμοποιουν βια ειτε λεκτικη ειτε κανονικη(πολεμο) για να παρουν οτι θελουν
ΠΧ οπως τα ειδα Αγγλια σε ολο τον κατασκευαστικο κλαδο(Πολωνοι-Ρουμανοι) στα εργοστασια (Σλαβοι και Ελληνες,Ιταλοι) Γερμανια στα εργοστασια τι νομιζετε Γερμανοι πανε?

Αμα ειναι ο Ελληνας τεμπελης τι ειναι οι Αγγλιδες που γεννανε οσο οι κουνελες για να  καθονται μια ζωη με επιδοματα χωρις δουλεια?
Οι Ιρλανοι που περνουν επιδομα ανεργιας τοσο υψηλο ωστε κανεις δεν δουλευει?Η κυβερνηση θελει αναγκαστικα να αυστηροποιηση τον νομο γιατι τους βρισκουν δουλεια και δεν πανε
ΤΟ διανοειστε,τους βρισκουν δουλεια και αρνουνται για να εχουν επιδομα χιλιαρικο+

Και μιλαμε σημερα για Ελλαδα?
Το προβλημα της Ελλαδας ειναι λεμε η Ευρωπη το ενα η Ευρωπη το αλλο..Ειδατε ποτε Αγγλο,Γερμανο να λεει ο Αμερικανος το ενα η ο Κινεζος το αλλο?
Δεν ειναι ηττοπαθεις ρε μαγκες

Εδω θελει κυβερνηση σε δραχμη και στα @@ μας τι κανει ο Αγγλος η ο Γερμανος,αυτοι κανουν πολεμο γιατι εχουν οπλα και εχουν και αποικιες
Αυτα τα ξεχνανε οσοι τους γλυφουν τα @@ και λενε για την οικονομια τους λες και δημιουργηθηκε αγνα

η Ελλαδα αρχισε να γαμιεται απ τοτε που την ειδαμε Ευρωπαιοι,ψαχτε το και θα δειτε

zolie

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2010
Like
122
Πόντοι
1
μαγκες λιγο σοβαρα αν θελουμε να μιλησουμε

οποιος εχει φτασει σε μια ηλικια της ταξεως 30-35 και δεν εχει ενα φραγκο στην ακρη κατα γενικη ομολογια μπορει να αποκαλεστει αποτυχημενος.

δεν γινεται να μην σου εχει δωθει ποτε η ευκαιρια να εχεις χρηματα στην ακρη.

οποτε οταν τρως ανελειπως οτι εχεις και δεν εχεις μεχρι τα 30-35 και μετα ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ εξαιτιας των λαθων επιλογων σου να μενεις με τους γονεις σου τοτε λεγεσαι και μαλακας.

δεν ειναι περιπλοκο το θεμα.
θεμα επιλογων ειναι.
εισαι σκληρος.Η κριση που διανυουμε εξανεμισε τις καβατζες πολλων,και αν προερχεσαι απο φτωχη οικογενεια και δεν εχεις πλατες την κρισιμη στιγμη ,ευκολα μπορει να γκρεμιστεις.Δεν ειναι παντα θεμα επιλογων.
Μενω 20 χρονια μονος και εχω δυσκολευτει πλεον παρα πολυ, αλλα δεν διανοουμαι να γυρισω στο μικρο σπιτι που νοικιαζουν οι δικοι μου.Ουτε συγκατοικο θα μπορουσα να εχω.Στα σαραντα μου ειμαι απολυτος με τον χωρο μου.Αλλα αν θελεις να ζησεις σε μια ανθρωπινη περιοχη και σε ενα αξιοπρεπες διαμερισμα και βγαζεις κατω απο χιλιαρικο,αντιο κοινωνικη ζωη.

maclaud

Μέγας
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
611
Πόντοι
4.475
περισσοτερο για τις λακουβες το εκοψα φιλε
βουλα-γλυφαδα ειμαι κομπλε παραπερα μου χτυπαει το αμαξι και θελει σερβις καθε τρεις και λιγο μετα

τύπε πρέπει να τράβηξες χοντρό λούκι με τις λακούβες στο Κολωνάκι. Όμως πάει, πέρασε. Άφησέ το πίσω και ατένισε το μέλλον με αισιοδοξία.

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.797
Πόντοι
3.656
τύπε πρέπει να τράβηξες χοντρό λούκι με τις λακούβες στο Κολωνάκι. Όμως πάει, πέρασε. Άφησέ το πίσω και ατένισε το μέλλον με αισιοδοξία.

τυπε εχει και κινηση αμα εχει εφημερια ο ευαγγελισμος  :S :S :S

kostasasximos86

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2016
Κριτικές
8
Like
615
Πόντοι
326

οχι βρηκα τι θα κανω ρε
ενα αμαξι θα το εχω για κεντρο και ενα απλα για χαιλικια clubs για γκομενακια κτλπ
οποτε οταν οντως θελω να κανω την δουλεια μου να κατεβαινω κεντρο με το πρωτο

ΝΑΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιαν 2016
Κριτικές
49
Like
23.324
Πόντοι
24.596
Τυπε αν εχεις 500 τετραγωνικα σπιτι με πισινα και μενεις με τους γονεις σου καμια δεν θα τολμησει να σ'αποκαλεσει μαμακια, αν μενεις σε 90 μαζι με μπαμπα , μαμα , αδερφη παππου εκει εισαι αχρηστος και φτωχος. :S :S :S
:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

Syrios

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2012
Κριτικές
8
Like
1.947
Πόντοι
216
Υπαρχει και αλλη περιπτωση,καποιοι αγορασαν σπιτια με βοηθεια των δικων τους κοντα στο πατρικο οποτε ζουν μονοι τους part time και φορτωνουν φαγητο απο το σπιτι τους. Αυτοι ειναι στον αφρο αν εχουν ενα μισθο πανω απο χιλιαρικο.

maclaud

Μέγας
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
611
Πόντοι
4.475
οχι βρηκα τι θα κανω ρε
ενα αμαξι θα το εχω για κεντρο και ενα απλα για χαιλικια clubs για γκομενακια κτλπ
οποτε οταν οντως θελω να κανω την δουλεια μου να κατεβαινω κεντρο με το πρωτο

έτσι σε θέλω τύπε. να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα και να μην σε παίρνει από κάτω.

jim28

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
2.428
Πόντοι
6.955
Μενω μονος εφτα χρονια. Λαλησα απο την μοναξια και εφτασα σε τοσο χαλια οικονομικο επιπεδο που θελω να γυρισω ππισω.

giorgos.k

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Αυγ 2007
Κριτικές
23
Like
345
Πόντοι
1.520
Εγώ μένω μόνος και βοηθάω και το σπίτι! Εντάξει βγάζω πάνω από 1000.  Με έχει φάει η μικρή να συγκατοικησω.  Από τη μια το σκεφτομαι αυτή δεν έχει δουλεια (παίρνει ψυχουλα) αλλά από την άλλη μοναξιά έχω χαθεί από φίλους λόγω δουλειάς και βαρδιας και μετά τα 30 δεν κάνω εύκολα φίλους και παρέες τι λέτε?

zolie

Μέλος
Εγγρ.
3 Αυγ 2010
Like
122
Πόντοι
1
Εγώ μένω μόνος και βοηθάω και το σπίτι! Εντάξει βγάζω πάνω από 1000.  Με έχει φάει η μικρή να συγκατοικησω.  Από τη μια το σκεφτομαι αυτή δεν έχει δουλεια (παίρνει ψυχουλα) αλλά από την άλλη μοναξιά έχω χαθεί από φίλους λόγω δουλειάς και βαρδιας και μετά τα 30 δεν κάνω εύκολα φίλους και παρέες τι λέτε?
αλλο να την πεφτει μερικες μερες την εβδομαδα σπιτι σου και αλλο η συγκατοικηση...καντο αμα σου λειπει αλλα αν ο γαμος δεν ειναι στα αμεσα πλανα σου,
φορα καποτα

Panos13

Μέλος
Εγγρ.
9 Σεπ 2005
Like
192
Πόντοι
16
Ας κάνουμε κατ’ αρχάς ένα ποιοτικό διαχωρισμό.

Ζεις εσύ με τους γονείς σου ?? Η ζούνε οι γονείς σου μαζί σου ??

Η διαφορά είναι τεράστια. Οι γονείς κάποιου παιδιού έχουν την  ηθική ‘’υποχρέωση’’ να το υποστηρίξουν σέ θέματα βασικής διαβίωσης ( διατροφή υγεία κλπ ) μόρφωσης και ασφάλειας στο κοινωνικό θεσμό που λέγεται οικογένεια όσο δεν είναι ικανό να αυτοσυντηρηθεί  λόγω ηλικίας.

Το παιδί από την άλλη πλευρά έχει και αυτό την ηθική υποχρέωση να υποστηρίξει τους γονείς του όταν και αν αυτοί δεν μπορούν να αυτοσυντηρηθούν η να αυτόεξυπηρετηθούν λόγω της ηλικιακής φθοράς τους.

Το πλαίσιο είναι απλό και όσο οι ενέργειες τόσο των παιδιών όσο και των γονιών διε]έπονται από τη ρύση του κλεόβουλου ‘’ Μετρον Αριστον΄΄ δεν χρειάζεται ούτε υπερανάλυση ούτε υπραπλούστευση.

[size=12pt]Θεωρία τέρμα !! Πάμε στη πράξη !![/size]
Η πράξη απέχει πολύ από τη παραπάνω ρύση του κλεόβουλου !!
Η πράξη αποκαλύπτει ένα τσίρκο που πλαισιώνεται και διευθύνεται από όλες τις ανθρώπινες αδυναμίες.
Η κεντρική αδυναμία από την άποψη των παιδιών ?? Είναι απλή !!! ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ !!  Που να τρέχω τώρα να μένω μόνος/μόνη ??? Ποιος θα μαγειρεύει ?? Ποιος θα καθαρίζει ?? Ποιος θα πληρώνει νοίκια λογαριασμούς και τα ρέστα ??? Εντάξει δεν έχω αυτό που οι Αμερικανοί λένε ‘’Privacy’’ για να αποδώσουν ότι μπορώ να γαμάω γκόμενες χωρίς να δίνω λογαριασμό !! Αλλά αυτό σε ένα γαμηστρώνα ημιδιαμονής λύνεται εύκολα γρήγορα και κυρίως οικονομικότερα. Δε γαμιέται και το ‘’privacy’’ και οι Αμερικανοί μαζί του !!

( ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ )

και μετα αρχίζεις ενα κατεβατό θεωρίες ...
Ρε τύπε...ο καθένας κοιτάζει τα πάντα μεσα απο το δικό του πρίζμα και αυτο κάνεις και συ...

Αυτα περι οικογένειας και "που θα παει να μείνει το παιδι μόνο" κτλ ισχύαν και ισχύουν στο φουλ ...ΑΛΛΑ

ΑΛΛΑ

Αν κάποτε το ποσοστό που έμενε με γονείς μετα τα 25 ήταν 50% (θα πω ένα νούμερο) για οποιονδήποτε λόγο, πχ 20% γιατι ήταν τεμπέλης, 20% γιατί βολευόταν, 2% γιατί δεν έβρισκε δουλειά ή ήταν χαμηλόμισθος...
ΠΛΕΟΝ...ΠΛΕΟΝ .....το 30% είναι γιατί πράγματι ΔΕΝ βγαίνει ....απλά ΔΕΝ βγαίνει...

τι δουλειά κάνεις? είσαι εξασφαλισμένος? Ξέρεις πόσοι έχασαν τη δουλειά τους τη τελευταία 10ετία? Πόσους τους έριξαν τις αποδοχές στο μισό? Πόσοι είτε αναγκάζονται να πάνε σε δουλειές των 450 ευρώ (απο αυτές που σε απολύουν και σε ξανα προσλαμβάνουν κάθε λίγο και λιγάκι για να μην έχεις δικαιώματα) είτε δεν βρίσκουν ούτε καν τέτοιες?

qertq

Μέλος
Εγγρ.
17 Ιουλ 2011
Κριτικές
1
Like
247
Πόντοι
36
Παιδιά, άνοιξα το θέμα γιατί σκεφτόμουν ότι με τα χρήματα που παίρνει ένας νέος σήμερα δύσκολα αν μείνει μόνος μπορεί να κάνει κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, να μαζέψει κάποια χρήματα για κανένα αυτοκίνητο, να κεράσει καμιά γκόμενα κλπ. Από την άλλη το να ζεις με γονέις ξέρουμε όλοι πως έιναι..γενικά από γυναίκες τι έχετε ακούσει να λένε για άντρες που μένουν στο πατρικό ακόμα κι είναι 30-31 κλπ?γενικά πείτε τι πιστεύετε, τι είναι καλύτερο?

:hi:

μη ,ασας στον πουτσο σου .  αμα ειναι να μπεις μεσα για να μενεις μονο σου και να γαμας οταν θες τραβα σε ξενοδοχειο. Αμα δεν εχεις καλη δουλεια να πληρωνεις μην το σκεφτεσαι .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom