β. Οι θεσμοί της οικογενειας εχουν σχεση σχετικα στο οτι καλύπτουν τα κενα του «πολιτεύματος» ωστε να το κανουν να φαινεται πιο δημοκρατικό!
Ενα παραδειγμα ειναι η δωρεαν υγεια π εξασφαλίζει το κρατος μας,οπου ο γιατρος θα σ ζητησει φακελακι για να σε εξετάσει κ να μην τα κακαρωσεις!
Εδω ερχεται η οικογενεια η οποια εξασφαλίζει οτι θα πληρωθεί αυτο το φακελακι!
Για εναν ομως που ειναι αυτόνομος,θα τον παρουν σε σακούλες κορονοιου!
Γ. Τα ακίνητα του Κυριακουλα εχουν σχεση,οτι ακομη και ενας ανθρωπος με αυτον τον τίτλο,εχει παρει αυτον τον τίτλο και την ευμάρεια που ζει,χαρη στην οικογενεια του!Σε λιγα κράτη ευρωπαϊκά ,σιγουρα οχι βορειοευρωπαϊκές χωρες,δεν παιζει ρολο αυτο και δεν καθορίζουν την «προοδο» του ατομου οι οικογενειες παρα το κρατος!
δ.νομιζω σ εξήγησα τι εννοω,λεγοντας πως σε μεγαλο αν οχι ολιστικό βαθμο,η εξελιξη κάποιου στην Ελλαδα εχει σχεση με την οικογενεια π σε πλείστες περιπτωσεις θα υποστηρίξει τα τέκνα της ωστε να καλύψουν τα μη δημοκρατικά ενος κράτους!
μπερδεύεσαιιιιιι....
ας πάρουμε το παράδειγμά σου για να σου δώσω να καταλάβεις γιατί, όχι μόνο εσύ αλλά γενικότερα η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου συγχέει πράγματα, έννοιες, καταστάσεις.
α. δωρεάν δεν υπάρχει τίποτα. ούτε υγεία, ούτε παιδεία, ούτε άμυνα, ούτε η χαρτοπετσέτα που συνοδεύει το πιτόγυρο.
όλα έχουν κόστος και συνεπώς ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ.
στη συγκεκριμένη περίπτωση αυτό που λες δωρεάν υγεία είναι ένα αγαθό που έχει πληρωθεί από το κράτος, δλδ από τα λεφτά που εμείς οι ίδιοι - άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο - συνεισφέρουμε κάθε χρόνο μέσω άμεσης ή έμμεσης φορολογίας, κρατήσεων στους μισθούς για την υγειονομική περίθαλψη κλπ.
β. η "δωρεάν" (σε εισαγωγικά) ή "λιγότερο δωρεάν" ή πληρωτέα στο μεγαλύτερο μέρος της ή στο 100% υγεία δεν αποτελεί ένδειξη δημοκρατίας ή άλλου πολιτεύματος. δεν είναι "κενό του πολιτεύματος" όπως γράφεις η έλλειψη "δωρεάν" (πάντα σε εισαγωγικά) υγείας. έχει να κάνει με την κοινωνική και οικονομική πολιτική που ακολουθεί το κάθε κόμμα (περισσότερη ή λιγότερη σοσιαλιστική ή καπιταλιστική πολιτική) και ΔΕΝ δείχνει τίποτα περισσότερο από αυτό.
πχ δημοκρατία έχουν και στις ηπα, δημοκρατία και στη σουηδία, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα ακολουθούν τα αντίθετα άκρα στο πως το αντιμετωπίζουν και διαχειρίζονται.
(για την ιστορία, μην πιστέψεις ότι οι μάζες κι ο κοσμάκης "οφελούνται" περισσότερο από σοσιαλιστικά κόμματα, προσωπική άποψη μάλλον το αντίθετο....αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση).
γ. παντού σε όλο τον κόσμο ξαναλέω, η οικονομική κατασταση των γονέων περιέρχεται στα τέκνα. αυτονόητο. τίποτα περίεργο. και εννοείται λόγω αυτού ο καθέναςε μας ξεκινάει από άλλες βάσεις. άλλοι έχουν αρχική ταχύτητα 0, άλλοι 10 και άλλοι 100. ποτέ και πουθενά δεν ήταν δίκαιος ο κόσμος (ειδικά στα περισσότερα σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κράτη που όχι μόνο υπήρχαν διαφο΄ρες εκκίνησης αλλά και οι δυνατότητες για μετέπειτα εξέλιξη ήταν μηδαμινές. κάτι που δεν ίσχυε ούτε ισχύει στον καπιταλισμό, εξ ου και το american dream)