You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Πόσα χρόνια έχετε να πάτε να ψηφίσετε;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Διαγραμμένο μέλος 112207
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 158
- Εμφανίσεις 7K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Gademosavros
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 23 Ιαν 2009
- Like
- 1.120
- Πόντοι
- 201
Αγαπητέ είσαι ακριβώς το παράδειγμα που αναφέρω, θεωρία και μόνο θεωρία , σε προκαλώ να μου πεις ποιος κατά τη γνώμη σου θα μπορούσε ή αν θες (αν θα τον άφηναν) να κάνει τη διαφορά σ αυτή τη χώρα , αν έχεις επίσης κάποιο παράδειγμα από την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας ας μας το πειςΘαυμάσια! Πρέπει τα περίπου 4 εκατομμύρια που πάνε συνήθως και ψηφίζουν να μιμηθούν τα υπόλοιπα 5 που δεν πάνε (στα οποία ανήκεις, όπως λες). Σύμφωνα με τη λογική σου (σας), έτσι θα γίνει η επανάσταση και η αλλαγή (που λες κι εσύ ότι θέλεις!) και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο. Απλά και.. μαγικά! Το κακό έιναι ότι μέχρι να πεισθούν (αν ποτέ πεισθούν) τα 4 εκατομμύρια, θα κυβερνούν οι όποιοι (από)γονοι των οικογενειών, που αντιτίθενται σε ό,τιδήποτε δημόσιο λόγω και έργω, αλλά (περιέργως;) τρέφονται ισοβίως από και διαχειρίζονται (φυσικά για τους δικούς και φίλους τους) το ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα των φορολογούμενων. Ειδικά για την παρούσα φάση, η οικογένεια τρέφεται με δημόσιο χρήμα από τις εκλογές του... 1946. Άντε, λοιπόν, και μόλις κλείσουν εκατονταετία, να το γιορτάσουν κιόλας και μόνο κατά το τέλος της χιλιετίας, επειδή πλέον κανείς δεν θα ψηφίζει, ΙΣΩΣ πάψουν να σιτίζονται στο πρυτανείο.
Για να μην ειμαι απο αυτούς που όλα τα υπόλοιπα χρόνια βρίζουν και μιζεριάζουν για τι κράτος ζούμε. Ζούμε στο κράτος που δεν φωνάζουμε με την ψήφο μας!!!
Δυστυχώς όμως οταν παλι κάποιοι ψηφίζουν κάνουν τυφλά αυτό που μας έμαθε ο μπαμπάς μας.... η ομάδα μας κλπ κλπ χωρίς καμία πρότερη σκέψη.
Δυστυχώς όμως οταν παλι κάποιοι ψηφίζουν κάνουν τυφλά αυτό που μας έμαθε ο μπαμπάς μας.... η ομάδα μας κλπ κλπ χωρίς καμία πρότερη σκέψη.
Enkidu
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2019
- Like
- 892
- Πόντοι
- 86
1. Απ' όσο γνωρίζω (έχω σώας τας φρένας), πηγαίνω και ψηφίζω σε όλες τις εκλογές μέχρι τώρα. Αν έχεις άλλη, βάσιμη, αποκλειστική πληροφόρηση, τότε δίκαια με κατηγορείς για "θεωρία και μόνο θεωρία". Συνεπώς, είμαι καλό παράδειγμα, αλλά προς μίμηση νομίζω.Αγαπητέ είσαι ακριβώς το παράδειγμα που αναφέρω, θεωρία και μόνο θεωρία , σε προκαλώ να μου πεις ποιος κατά τη γνώμη σου θα μπορούσε ή αν θες (αν θα τον άφηναν) να κάνει τη διαφορά σ αυτή τη χώρα , αν έχεις επίσης κάποιο παράδειγμα από την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας ας μας το πεις
2. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση από ΕΔΩ να σου ονοματίσω/υποδείξω ποιος θα κάνει την διαφορά (όχι γιατί δεν έχω ονόματα ή κόμματα που εκτιμώ, αλλά γιατί αυτό το κάνω μόνο σε προσωπική, δια ζώσης, συζήτηση). Η δημοκρατία είναι, παρά τα ελαττώματά της (και η αρχαία - άμεση - και η σύγχρονη - αντιπροσωπευτική ) ό,τι καλύτερο διαθέτουμε αλλά έχει ένα κακό: απαιτεί εγρήγορση και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ αλλά, ΚΥΡΙΩΣ, συμμετοχή με πληροφόρηση/γνώση/ενημέρωση. Αυτά τα τελευταία, ειδικά, στην εποχή των υπολογιστών είναι πολύ εύκολο να τα επιδιώξει κάποιος και να ανεβάσει επίπεδο. Συνεπώς, δική σου απόφαση να το ψάξεις και ακολούθως να πράξεις. (Σε προηγούμενη ανάρτηση, με άλλη αφορμή, έχω πει την άποψή μου ακόμα και γι αυτούς που το πάνε "οπαδικά", δηλαδή όσους ψηφίζουν το ίδιο κόμμα βρέξει-χιονίσει και προτιμούν να τους κοπεί το χέρι παρά να αλλάξουν. Η λύση βασίζεται ακριβώς σε αυτό που προανέφερα: Δεν θέλεις να αλλάξεις κόμμα; Ωραία! Άλλαξε ΠΡΟΣΩΠΑ στο κόμμα ΣΟΥ, δηλαδή ψάξε, βρες, διάβασε, δώσε ευκαιρία σε νέους - και δεν εννοώ ΜΟΝΟ ηλικιακά εδώ . Αν δεις ότι σε μια κοινοβουλευτική περίοδο σε αντιπροσώπευσαν ικανοποιητικά/επάξια, τους ξαναψηφίζεις, αλλιώς τους στέλνεις σπίτι τους).
3. Για το ποιος ή τί κάνει την διαφορά: Εδώ θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο τί αντιλαμβάνεται/ορίζει ό καθένας με την λέξη "διαφορά" και, επίσης, αν το ΜΟΝΟ κριτήριο για να πάει να ψηφίσει κάποιος είναι η διαφορά ή όχι. Υπάρχουν προσδοκίες που διαβαθμίζονται από μαξιμαλιστικές έως μηδενικές. Εγώ δεν είμαι ούτε στην δεύτερη περίπτωση ούτε στην πρώτη.
Τέλος, υπάρχει ένα παράδοξο στην ΠΡΑΚΤΙΚΗ σου: Ενώ επιθυμείς ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ την διαφορά (προς το καλύτερο, όπως όλοι μας, ασφαλώς), επειδή, κατά την άποψή σου, δεν βλέπεις καθόλου, ή βλέπεις λίγη και χωρίς επίδραση, προτείνεις ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει η διαφορά, είναι η μη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι διά της αποχής. Κατά την εκτίμησή μου αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην αλλάξει τίποτε και ποτέ και το σύστημα να εξακολουθεί να πίνει στην υγειά μας στον αιώνα τον άπαντα. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το νόημα της πρώτης μου απάντησης.
Διαγραμμένο μέλος 112207
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 14.001
- Πόντοι
- 3.936
1. Απ' όσο γνωρίζω (έχω σώας τας φρένας), πηγαίνω και ψηφίζω σε όλες τις εκλογές μέχρι τώρα. Αν έχεις άλλη, βάσιμη, αποκλειστική πληροφόρηση, τότε δίκαια με κατηγορείς για "θεωρία και μόνο θεωρία". Συνεπώς, είμαι καλό παράδειγμα, αλλά προς μίμηση νομίζω.
2. Δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση από ΕΔΩ να σου ονοματίσω/υποδείξω ποιος θα κάνει την διαφορά (όχι γιατί δεν έχω ονόματα ή κόμματα που εκτιμώ, αλλά γιατί αυτό το κάνω μόνο σε προσωπική, δια ζώσης, συζήτηση). Η δημοκρατία είναι, παρά τα ελαττώματά της (και η αρχαία - άμεση - και η σύγχρονη - αντιπροσωπευτική ) ό,τι καλύτερο διαθέτουμε αλλά έχει ένα κακό: απαιτεί εγρήγορση και ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ αλλά, ΚΥΡΙΩΣ, συμμετοχή με πληροφόρηση/γνώση/ενημέρωση. Αυτά τα τελευταία, ειδικά, στην εποχή των υπολογιστών είναι πολύ εύκολο να τα επιδιώξει κάποιος και να ανεβάσει επίπεδο. Συνεπώς, δική σου απόφαση να το ψάξεις και ακολούθως να πράξεις. (Σε προηγούμενη ανάρτηση, με άλλη αφορμή, έχω πει την άποψή μου ακόμα και γι αυτούς που το πάνε "οπαδικά", δηλαδή όσους ψηφίζουν το ίδιο κόμμα βρέξει-χιονίσει και προτιμούν να τους κοπεί το χέρι παρά να αλλάξουν. Η λύση βασίζεται ακριβώς σε αυτό που προανέφερα: Δεν θέλεις να αλλάξεις κόμμα; Ωραία! Άλλαξε ΠΡΟΣΩΠΑ στο κόμμα ΣΟΥ, δηλαδή ψάξε, βρες, διάβασε, δώσε ευκαιρία σε νέους - και δεν εννοώ ΜΟΝΟ ηλικιακά εδώ . Αν δεις ότι σε μια κοινοβουλευτική περίοδο σε αντιπροσώπευσαν ικανοποιητικά/επάξια, τους ξαναψηφίζεις, αλλιώς τους στέλνεις σπίτι τους).
3. Για το ποιος ή τί κάνει την διαφορά: Εδώ θα πρέπει να συμφωνήσουμε στο τί αντιλαμβάνεται/ορίζει ό καθένας με την λέξη "διαφορά" και, επίσης, αν το ΜΟΝΟ κριτήριο για να πάει να ψηφίσει κάποιος είναι η διαφορά ή όχι. Υπάρχουν προσδοκίες που διαβαθμίζονται από μαξιμαλιστικές έως μηδενικές. Εγώ δεν είμαι ούτε στην δεύτερη περίπτωση ούτε στην πρώτη.
Τέλος, υπάρχει ένα παράδοξο στην ΠΡΑΚΤΙΚΗ σου: Ενώ επιθυμείς ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ την διαφορά (προς το καλύτερο, όπως όλοι μας, ασφαλώς), επειδή, κατά την άποψή σου, δεν βλέπεις καθόλου, ή βλέπεις λίγη και χωρίς επίδραση, προτείνεις ότι ο καλύτερος τρόπος να γίνει η διαφορά, είναι η μη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι διά της αποχής. Κατά την εκτίμησή μου αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να μην αλλάξει τίποτε και ποτέ και το σύστημα να εξακολουθεί να πίνει στην υγειά μας στον αιώνα τον άπαντα. Αυτό, άλλωστε, ήταν και το νόημα της πρώτης μου απάντησης.
Αυτή είναι ανάλυση.
Παρότι δεν σύμφωνο σε όλα
…σιγά μη κάτσω να διαβάσω το σεντόνι σου τύπε.
Ρε είσαι τρελός;
Τελευταία τροποποίηση:
Enkidu
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2019
- Like
- 892
- Πόντοι
- 86
Σιγά μη σου βάλω το μαχαίρι στο λαιμό να με διαβάσεις ( εμένα ή όποιον άλλον γράφει μερικές προτάσεις παραπάνω από το όριό σου). Ο χρόνος του καθενός σεβαστός, όπως και η διαχείρισή του. Έρρωσο και ευδαιμόνει.Αυτή είναι ανάλυση.
Παρότι δεν σύμφωνο σε όλα
…σιγά μη κάτσω να διαβάσω το σεντόνι σου τύπε.
Ρε είσαι τρελός;
Διαγραμμένο μέλος 112207
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 14.001
- Πόντοι
- 3.936
Σιγά μη σου βάλω το μαχαίρι στο λαιμό να με διαβάσεις ( εμένα ή όποιον άλλον γράφει μερικές προτάσεις παραπάνω από το όριό σου). Ο χρόνος του καθενός σεβαστός, όπως και η διαχείρισή του. Έρρωσο και ευδαιμόνει.
Προφανώς και αστειεύομαι για να σε πειράξω.
Σέβομαι όσους κρατάνε το επίπεδο τους ακόμα και μέσα στα bourdela.
Παρόλα αυτά δεν χάνω την ευκαιρία να κάνω και λίγη πλάκα.
Enkidu
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2019
- Like
- 892
- Πόντοι
- 86
ΟΚ ΟΚ... Ευχαριστώ, πάντως!!Προφανώς και αστειεύομαι για να σε πειράξω.
Σέβομαι όσους κρατάνε το επίπεδο τους ακόμα και μέσα στα bourdela.
Παρόλα αυτά δεν χάνω την ευκαιρία να κάνω και λίγη πλάκα.
Enkidu
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Απρ 2019
- Like
- 892
- Πόντοι
- 86
Συμπληρωματικά, μιας και ανέφερες για "επίπεδο": Όταν άκουσα πρώτη φορά για το bou μπήκα για την ΣΧΕΤΙΚΗ θεματολογία με ΣΧΕΤΙΚΗ διάθεση (ας την πούμε διάθεση bou). Ερώτηση: μπορείς να έχεις "διάθεση bou" όταν οι ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ επιτρέπουν αναρτήσεις άσχετες με το αρχικό πνεύμα και θεματολογία. Π.χ. με τί διάθεση bou θα γράψεις σε ανάρτηση για το δυστύχημα των Τεμπών με 57 νεκρούς;ΟΚ ΟΚ... Ευχαριστώ, πάντως!!
Και ένα ακόμα: θέματα πολιτικά αναρτώνται με "διάθεση bou" ή με απολιτίκ (δήθεν...) οπτική, αλλά ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ είναι εντελώς πολιτικά, ίσως και με χειραγώγηση από συγκεκριμένης πλευράς του πολιτικού φάσματος σχολιαστές ή τρολοσχολιαστές. Αυτά θέλουν προσοχή. Ο νοών, νοείτω.
Αυτά και με αυτό το (αναγκαστικώς...) μακρινάρι!
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 46.994
- Πόντοι
- 9.297
Το ότι ασχολεισαι με "ενημέρωση" μέσω διαδικτύου και ΔΕΝ έχεις βρει κόμμα της προκοπής για να ψηφίσεις σημαινει ότι Α) Χάνεις τον χρόνο σου με μαλακίες η Βου)απλώς δεν σε ενδιαφέρει.Είμαι 46 χρονών και το βιβλιάριο είναι λευκό, δεν έχω δώσει ποτέ το παρών στο σάπιο σύστημα.
Διάβαζα-ω εφημερίδες μετέπειτα πληροφόρηση από ίντερνετ και είδα ότι δεν υπάρχει σωτήρια.
Πασοκ? Νδ? Σύριζα? Χρυσή Αυγή?
Ας γελάσω.
Βρείτε μου ένα σωστό κόμμα που να ενδιαφέρεται για εμένα για σ τις επόμενες εκλογές θα πάω να το ψηφίσω
Ευτυχώς μπαίνεις και εδώ μέσα άρα έχεις ελπίδες ακόμα....
Αν ήσουν κανένας δεκαεξάχρονος αποβλακωμενος θα το δεχομουν.Στην ηλικία σου είναι απλά απαράδεκτο το να μην έχεις επιλογές.50 κόμματα κατεβαίνουν...!!!
Διαγραμμένο μέλος 112207
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 14.001
- Πόντοι
- 3.936
Το ότι ασχολεισαι με "ενημέρωση" μέσω διαδικτύου και ΔΕΝ έχεις βρει κόμμα της προκοπής για να ψηφίσεις σημαινει ότι Α) Χάνεις τον χρόνο σου με μαλακίες η Βου)απλώς δεν σε ενδιαφέρει.
Ευτυχώς μπαίνεις και εδώ μέσα άρα έχεις ελπίδες ακόμα....
Αν ήσουν κανένας δεκαεξάχρονος αποβλακωμενος θα το δεχομουν.Στην ηλικία σου είναι απλά απαράδεκτο το να μην έχεις επιλογές.50 κόμματα κατεβαίνουν...!!!
Σκληρός αλλά δίκαιος
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 46.994
- Πόντοι
- 9.297
Μα δεν γίνεται ρε συ ολόκληρος άνδρας να μην μπορεί να βρει κάτι της προκοπής να ψηφίσει αλλά να βλέπει μαλακίες όλη μέρα σαν χαζεμενο πιτσιρίκι.Σκληρός αλλά δίκαιος
Η είναι γύρω στα μισά χρόνια από αυτά που λέει η πραγματικά αδικεί τον εαυτό του...
Το bou.ειναι το μόνο αξιόλογο από αυτά που βλέπει...ελπίζω να τον βοήθησα.
Διαγραμμένο μέλος 112207
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 14.001
- Πόντοι
- 3.936
Μα δεν γίνεται ρε συ ολόκληρος άνδρας να μην μπορεί να βρει κάτι της προκοπής να ψηφίσει αλλά να βλέπει μαλακίες όλη μέρα σαν χαζεμενο πιτσιρίκι.
Η είναι γύρω στα μισά χρόνια από αυτά που λέει η πραγματικά αδικεί τον εαυτό του...
Το bou.ειναι το μόνο αξιόλογο από αυτά που βλέπει...ελπίζω να τον βοήθησα.
Δεν γνωριζω τον μύστη αλλά και εγώ είμαι υπέρ της ψήφου λογικής.
Είμαι κατά του φανατισμού και της οπαδικής ψήφου.
Επίσης η ψήφος διαμαρτυρίας πολλές φορές έχει αντίθετα αποτελέσματα.
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 46.994
- Πόντοι
- 9.297
Που να την βρεις την λογική...Όταν διαμαρτύρεσαι ψηφίζεις μικρά κόμματα όχι κόμματα που πάνε για την εξουσία.Δεν γνωριζω τον μύστη αλλά και εγώ είμαι υπέρ της ψήφου λογικής.
Είμαι κατά του φανατισμού και της οπαδικής ψήφου.
Επίσης η ψήφος διαμαρτυρίας πολλές φορές έχει αντίθετα αποτελέσματα.
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 46.994
- Πόντοι
- 9.297
Στις μοιραίες εκλογές του 2009 ψήφισα ,έχοντας πάρει την απόφαση ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μέσα στο παραβάν ,το κόμμα "Κοινωνία"-Συνεχιστες του Ιωάννη Καποδίστρια .
Ακόμα είμαι περήφανος που έκανα την επιλογή αυτήν.
Δυστυχώς δεν κατεβαινει τώρα.
Όμως η τιμή και η περηφάνεια είναι για πάντα...
Ακόμα είμαι περήφανος που έκανα την επιλογή αυτήν.
Δυστυχώς δεν κατεβαινει τώρα.
Όμως η τιμή και η περηφάνεια είναι για πάντα...
Διαγραμμένο μέλος 112207
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 14.001
- Πόντοι
- 3.936
Που να την βρεις την λογική...Όταν διαμαρτύρεσαι ψηφίζεις μικρά κόμματα όχι κόμματα που πάνε για την εξουσία.
Σε αυτή την περίπτωση παίζει ρόλο και ο εκλογικός νόμος.
Να συμφωνήσουμε στο ότι το 3% είναι άκρως αντιδημοκρατική πρακτική;
Στην απλή αναλογική έχει νόημα να ψηφίζεις μικρά κόμματα που θα περάσουν το 3%.
Διαφορετικά οι ψήφοι σου στηρίζουν έμμεσα το πρώτο κόμμα.
Στην ενισχυμένη αναλογική τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Οι ψήφοι σε μικρά κόμματα κόβουν έδρες από το 2ο κόμμα και ενισχύουν το πρώτο.
Σε κάθε περίπτωση οι εκλογικοί νόμοι έχουν φτιαχτεί με σκοπό το σχηματισμό αυτοδύναμων κυβερνήσεων.
argyrotoxos
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 16 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 63
- Like
- 46.994
- Πόντοι
- 9.297
Το 3% μπήκε για να μην γίνει καμμία κασκαρικα στην Θράκη και κατέβει κάνα κόμμα τουρκοφρονων...Σε αυτή την περίπτωση παίζει ρόλο και ο εκλογικός νόμος.
Να συμφωνήσουμε στο ότι το 3% είναι άκρως αντιδημοκρατική πρακτική;
Στην απλή αναλογική έχει νόημα να ψηφίζεις μικρά κόμματα που θα περάσουν το 3%.
Διαφορετικά οι ψήφοι σου στηρίζουν έμμεσα το πρώτο κόμμα.
Στην ενισχυμένη αναλογική τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα.
Οι ψήφοι σε μικρά κόμματα κόβουν έδρες από το 2ο κόμμα και ενισχύουν το πρώτο.
Σε κάθε περίπτωση οι εκλογικοί νόμοι έχουν φτιαχτεί με σκοπό το σχηματισμό αυτοδύναμων κυβερνήσεων.
Προκοπή δεν είδαμε βέβαια γιατί οι πασοκοτσυριζαιοι βουλευτές της μειονότητας έχουν δώσει όλοι δείγματα ανθελληνισμου.
Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη για τους γαλάζιους απλώς γιατί δεν έχω μάθει κάτι σχετικό...ΑΚΟΜΑ.
paparotriftoulas
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 13 Σεπ 2014
- Κριτικές
- 67
- Like
- 29.243
- Πόντοι
- 10.336
Καλό είναι να πηγαίνουμε πάντα να ψηφίζουμε.Καλύτερα άκυρο παρά αποχή
Παρόμοια θέματα